Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא E350 מ 08 עם שטח חלון דיי גדול. כרגע יש לי כיסויי אקורדיון רך בצבע מראה(...) שבסך הכל מבצע את העבודה שלו אך סובל משתי בעיות מרגיזות. הראשונה היא שהוא רך וקצר מדי כך שקשה מאוד להציב אותו על הסכי שמש (המתלה וואקוום שווה לישבן ואני לא משמש בו) ומצלמת הדרך הנוכחית מפריעה לו להישען על המראה. הבעייה השנייה היא שה"מסגרת" שלו עשוייה מבד פלסטיק מג'וייף שמתפורר ומטנף את הדש-בורד.

עד היום השתמשתי רק באקורדיון, מה עדיף, כיסויי משקפיים או כיסויי אקורדיון?

בכיסויי אקורדיון היתרונות הם שקל לאחסן אותו בין המשענת יד לכסא הנוסע והוא מכסה את כל שטח השמשה הקדמית. והחסרונות הם שפתיחה/סגירה דורשת זהירות לא לפגוע במראה/מצלמה.

בכיסויי משקפיים היתרונות הם פתיחה/סגירה מהירה והחסרונות הם שהוא קופץ ביד כשפותחים/סוגרים אותו ועקב העובי שלו כמקופל קשה לדחוף אותו לחריץ ברכב.

הייתי שמח לפתרון שלא ידרוש ממני אקרובטיקה ומשחק עם סכי השמש לשם הצבת הכיסוי.

מהיכן ניתן להזמין טלפונית/אינטרנט?

פורסם

לדעתי "אקורדיון" עדיף.  מניסיוני ה"משקפיים" היו פחות נוחים וגם נהרסו מהר יותר.  שים לב שאפשר לקנות "אקורדיון" בגדלים שונים. אולי אתה צריך גדול יותר. 
אשר למצוא בגוגל לא מעט אפשרויות לקנייה אונליין. 
למשל באוטודיפו (זאת לא המלצה... רק דוגמא)
https://www.autodepot.co.il/abizri-rkb/abizri-hvc/mgini-wmw-lrkb.html

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

פעם הזמנתי מחו"ל כיסוי אקורדיון במידה המדויקת של השמשה של הBMW. מאוד נוח כי אין צורך אפילו לפתוח את הסוככי שמש להחזיק אותו על השמשה. הוא נשאר לבד.
אבל היום יש מצלמת דרך וזה מפריע להנחה במקום. אחרי כמה שנים המסגרת של התפורה של האקורדיון התחילה להתפורר.
חזרתי להשתמש בכיסויי משקפיים, אבל לא כולם יודעים לקפל אותם. החיסרון שלהם כשהם מתבלים שהחוט ברזל יוצא החוצה ומתחיל לשרוט.
בסופו של דבר, אין מנוס מכל כמה שנים לחדש את הכיסויים.

כאן יש את כל הסוגים להזמין מהארץ במשלוח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אקורדיון יותר נח ממשקפיים. תקנה משהו גנרי מאוטו דיפו שמתאים בגודל וכשזה יתחיל להתפורר בצורה מעצבנת תחליף. אחרי זמן גם הצלעות של האקורדיון מאבדות מהחוזק שלהן וזה הופך להיות מידלדל כמו שמיכת חלל. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא חסיד של כל החתיכות בד המתקווצ'צות הללו, משתמש בדומה לכזה:
https://www.aliexpress.com/item/33046843798.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.50573396utM5RJ&algo_pvid=60f0bfb8-c638-4220-81db-27b8ce86c31b&algo_expid=60f0bfb8-c638-4220-81db-27b8ce86c31b-9&btsid=2100bdd516091492534946199e1eff&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

טרם נתקלתי בבעיות איתו. מגיע בכל מיני גדלים ואפשר לגזור אותו בקצוות שיתאים בדיוק. יושב לו בשקט בפינה הימנית של החלון, כשצריך לפרוס עושה את העבודה וננעל בידית וואקום שבצד השני. הוואקום של המתקן חזק ונפל אולי פעמיים-שלוש בשנה. בחורף גם ככה מוריד אותו. בגלל שעובר דרכו חוט גומי קפיצי הוא נשאר מתוח כאשר פרוס ולא קורס לתוך עצמו כמו הכיסויי משקפיים/אקורדיון הללו. 

כן המצלמת דרך נשארת בחוץ, אבל אפשר לגזור חור במידה אם זה מפריע, אני וויתרתי.

פורסם

מבחינה פונקציונלית, הכי טוב לא זה ולא זה, אלא כיסוי "חזיה" חיצוני לשמשה הקדמית. יש כאלה עם רצועות שמתחברות לחישוקי הגלגלים, ויש כאלה בלי רצועות בכלל, במקומן יש שתי "אזניים" שמקפלים פנימה סביב קורה A לתוך הרכב וסוגרים עם הדלתות הקדמיות.

חזיר דיזל

פורסם

אני משתמש כשנה וחצי בכיסוי אקורדיון של הדר רוזן שרכשתי מאוטוסטור - https://www.autostore.co.il/product/מגן-שמש-לשמשה-קדמית-hr-laser-xl/

הוא זמין בכמה גדלים, צירפתי את הגדול ביותר.

הוא איכותי יחסית, יש לו ציפוי בד בקצוות ככה ששהוא לא שורט את הדשבורד והוא עשוי מחומר יחסית קשיח ככה שהוא לא מתקמט. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)
לפני שעה, shakedi כתב:

אני משתמש כשנה וחצי בכיסוי אקורדיון של הדר רוזן שרכשתי מאוטוסטור - https://www.autostore.co.il/product/מגן-שמש-לשמשה-קדמית-hr-laser-xl/

הוא זמין בכמה גדלים, צירפתי את הגדול ביותר.

הוא איכותי יחסית, יש לו ציפוי בד בקצוות ככה ששהוא לא שורט את הדשבורד והוא עשוי מחומר יחסית קשיח ככה שהוא לא מתקמט. 

זה נראה בדיוק כמו מה שיש לי עכשיו, ציפוי הבד בקצוות הוא זה שמתפורר ומטנף לי את הרכב. אצלי הוא עשוי ממשהו שמרגיש כמו ספוג והוא לא ממש קשיח.

לפני 3 שעות, YoJ כתב:

טרם נתקלתי בבעיות איתו. מגיע בכל מיני גדלים ואפשר לגזור אותו בקצוות שיתאים בדיוק. יושב לו בשקט בפינה הימנית של החלון,

נראה מתאים אך קצת מדאיג אותי המיקום שלו, אני לא בטוח שאני מגיע לשם (ואני קצת מעל מטר שמונים🙂) ממושב הנהג.

לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

מבחינה פונקציונלית, הכי טוב לא זה ולא זה, אלא כיסוי "חזיה" חיצוני לשמשה הקדמית. יש כאלה עם רצועות שמתחברות לחישוקי הגלגלים, ויש כאלה בלי רצועות בכלל, במקומן יש שתי "אזניים" שמקפלים פנימה סביב קורה A לתוך הרכב וסוגרים עם הדלתות הקדמיות.

אני חונה במגרש חנייה פתוח, לא בטוח כמה זמן זה ישרוד לי... זו גם לא מעט טרחה להקיף את הרכב כל כיסוי/הסרה.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

מה עדיף, כיסויי משקפיים או כיסויי אקורדיון?

לפני כמה שנים עברתי מאקורדיון שתמיד מתישהו התחיל להתפורר (ולא משנה איזה  מותג) לכיסוי משקפיים הכי פשוטים/סיניים, ואין ספק שעדיף משקפיים מכל הבחינות. האחסון יותר קל, תופס פחות מקום, מכסה יותר שטח (אצלי לפחות). אומנם אם פותחים אותו במהירות הוא "קופץ" אבל כל בר דעת יכול לפתוח אותו בצורה אופטימלית.

דעתי לפחות.

לפני 3 שעות, shakedi כתב:

אני משתמש כשנה וחצי בכיסוי אקורדיון של הדר רוזן שרכשתי מאוטוסטור

מתישהו הוא יתחיל להתפורר גם...

לפני 5 שעות, קורן בן אשר כתב:

מורכב מידי, לא לכולם יש "כוח" עם ההתעסקות הזו.

פורסם

בדקתי.

"גובה" השמשה הקדמית הוא 70 ס"מ. 

אני יכול להגיע לקצה הימני של השמשה הקדמית אבל דיי בקושי והפיתרון של YoJ נשמע מסקרן, אני חושב להזמין אותו. מזל שחורף, עד שמשהו מגיע מעלי יוצאת הנשמה...

פורסם

מה רוחב השמשה אצלך?

אני משער שאצלי ברכב (Golf MK7) בערך ברוחב 1.5-1.8 ואני מגיע לידית בלי יותר מידי בעיה (אני 1.84)

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה, הכיסוי משקפיים שלי בן 10 כמו האוטו, אין כמעט סימני בלאי עליו, בדיוק בגודל של השמשה ודווקא המצלמה מחזיקה אותו במקום, ולא צריך להזיז סוככי שמש. גם הקיפול קל, הוא התרגל במשך הזמן.

הכי חשוב לא קניתי אותו, קיבלתי מהסוכנות ביטוח.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

סוככי אקורידיון נמכרים בפרוטות בכל הום סנטר\אייס.

אישית אני משתמש בסוכך משקפיים שאחרי 5 שנות שימוש השינוי היחיד שחל בו הוא דהיית הפרסומת המודפסת עליו. צריך להוסיף שכיוון שבדרך כלל אני נוסע לבד, מכסימום עם האשה, אני לא טורח לקפל אותו אלא רקלשניים ומשליך לרווח שבין המושבים הקדמיים לספסל האחורי. אשתי מעדיפה סוכך אקורדיון, אני לא חושב שיש לזה הסבר רציונלי אלא הרגל בלבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקנו מה שנוח לכם (לי נוח משקפיים , אבל זה יכול להשתנות) רק תעשו לעצמכם טובה ותרכשו במקום אחר (אם זה מתאפשר)

ולא באוטו דיפו. המחירים שם הם מעבר למופרזים. תכשירי דיטיילינג למשל נמכרים ב 30% לפחות מעל מחיר שוק.

אתמול רכשתי סתם פח זבל שחור לרכב (לא יכול להיות בלי) עלה לי 10 ש"ח בחנות לידי הבית,  באוטו דיפו אותו פח בדיוק עולה 22 ש"ח. (רק דוגמה קטנה)

כנ"ל כיסוי הגה יפה שרכשתי ב 48 ש"ח שם הוא נמכר 75 ש"ח. (האמת שילמתי ממש נמוך כי זאת חנות שאני מיודד איתם וגם שכנים

עדיין מחירו עומד על 55/80 ש"ח ברוב החנויות)

• תוכן חדש...