Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, vadim6385 כתב:

מעדיף להתעסק עם אחזקה של קורולה ולקבל איכות נסיעה של קורולה, מאשר לקבל איכות נסיעה של מרצדס במחיר אחזקה של מרצדס.

בעיניי כל הנוחות/אחיזה/ביצועים/איבזור לא שווים כלום כשהרכב על ליפט, ואתה מסתכל על הצעת מחיר של 5 ספרות.

מאמין שזה גם קשור בעקיפין לנושא השירשור.

זה לא לגמרי קשור לנושא הדיון בעמודים האחרונים, אבל יש לפעמים נטיה בפורום לבלבל בין "לא יכול" לבין "מעדיף". 

לפני כשעה, sperial כתב:

דרך אגב - מהו מיליונר?

אני לא יודע אם יש הגדרה מוסכמת על כל, אבל לפי איזה בנק שוויצרי שבדק, יש בישראל 150,000 בני אדם ששווי נכסיהם בניכוי החובות שלהם הוא מעל מיליון דולר. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, SchnitzelLova כתב:

שקט נפשי ברכב חדש זו פיקציה

ככל שהאוטו יותר ישן, יש יותר סיכוי לתקלות. תמיד יש לימונים יוצאים מן הכלל אבל סיכוי מאד נמוך ליפול על אחד. שקט נפשי עולה כסף, זה ממש לא פיקציה. אחריות שווה כסף.

בשבילך זה להשתין כסף, בשביל הפנסיונר האמיד שלא יצליח לבזבז את כל חסכונותיו עד יום המוות זה טיפה בים.

עם זאת, ברור שבשביל שקט נפשי לא חייבים להוציא סכום של 6 ספרות אצל יבואן מכוניות, יש אופציות אחרות והכל יחסי.

בתכלס הבהלה ממכוניות משומשות עושה רק טוב לצרכנים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, SlowRide כתב:

תלוי איזה מרצדס קונים.

זאת לא הנקודה שלי.

אתה יכול גם לקנות לקסוס ולקבל אמינות של טויוטה.

הנקודה שלי זה שאני לא מוכן לעבוד בשביל דברים שהיתרונות שלהם זה בגדר nice to have בעיניי, אבל החסרונות של זה, זה משהו שאני לא חושב שאני מוכן להתמודד איתם

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

גם לא תמיד קשור לכסף, אלא האם זה משהו שאתה מוכן להשקיע עבודה בשבילו.

זה בדיוק מה שהתכוונתי. יש לי הונדה שתיתן לי תחבורה בסיסית ושקט נפשי בלי הוצאות מסיביות, ואני לא מעוניין לעבוד בשביל לקנות מרצדס שאולי תיתן לי יותר, אבל גם תיקח ממני הרבה יותר זמן, כסף ואנרגיה (שלא בטוח שיש לי לתת לה).

זה לדעתי גם מניע של אנשים שנשארים לבד מבחירה. פחד לאבד את העצמאות ומעט השקט הנפשי שהם עבדו מאוד קשה בשביל להגיע אליהם.

בסופו של דבר גם אני לבד מבחירה, גם אם החרא שאכלתי בחיים הביא אותי לזה, זה עדיין מבחירה.

אני בעד שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב, כרגע טוב לך ככה מעולה. 

הנקודה היא לא לתת לזכרונות העבר(מנקודת מבת של ילד) להשפיע על ההווה והעתיד,

זה לא נכון להימנע במודע מדרכים מסויימות בגלל זה.

יש לי שכן שהיה רווק עד גיל 48, פגש את אשתו (הייתה בסוף שנות ה-30) ופתאום הוא אבא ל 2.

החיים דינמיים ולפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו בנקודות שלפני X שנים היו big no no עבורנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

הנקודה שלי זה שאני לא מוכן לעבוד בשביל דברים שהיתרונות שלהם זה בגדר nice to have בעיניי, אבל החסרונות של זה, זה משהו שאני לא חושב שאני מוכן להתמודד איתם

אבל אפשר להתייחס כמעט להכל כnice to have. בשביל קיום בסיסי לא צריך הרבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, ישה כתב:

צחקתי חרישית וקשור בהחלט. כי בד"כ אדם שלא מסוגל להגיע לדבר מה , הוא אומר שהוא לא זקוק לו לא חשוב לו בלה בלה בלה

אני מכיר מספיק אנשים שנוסעים עם רכבים צנועים יחסית, ויכולים להרשות לעצמם רכב הרבה יותר "שופוני".

ולמה? כי זה פשוט לא מעניין אותם.   מנקודת מבטם, יש להם דברים טובים וחשובים יותר לעשות עם הכסף מאשר לקנות מרצדס /אוודי / YOU NAME IT חדשה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

אבל אפשר להתייחס כמעט להכל כnice to have. בשביל קיום בסיסי לא צריך הרבה.

אז זה מה שמשפחה וילדים בשבילי - מרצדס בת 15, כשהחסרונות מאוד ברורים לי, היתרונות לא

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 שעות, פבל כתב:

בטח שיש. אבל אפשר לבחון אובייקטיבית רק את האם אדם כזה או אחר פועל בצורה הסטנדרטית, לא למה הוא עושה את זה. על ה"למה", ועל אחת כמה וכמה על האם הלמה הזה טוב או לא, רק האינדיבידואל יכול לענות.

אתה חוזר שוב ושוב לנקודה, שהפרט יודע מה טוב בשבילו. אני לא מבין למה אתה מתעקש על זה?

אתה לומד שאתה קיים, מאינטראקציה עם אחרים. אתה לומד איך לפעול בעולם, מאינטראקציה עם אחרים. 

באיזה שלב אתה חושב, פתאום הפרט הופך להיות אדם אוטונומי לחלוטין, שיודע מה טוב בשבילו, בעצמו, מעצמו, ופועל באופן אופטימלי?

שוב, כל תיאוריה פסיכולוגית וסוציולוגית מקובלת מפריכה את ההנחה הזו, מפרויד ועד תורת המשחקים.

להיות בוגר פירושו להיות אחראי לאינטראקציה שלך עם בוגרים אחרים, זה לא אומר שאתה כבר יודע כל מה שצריך לדעת על מה שאתה צריך או אפילו רוצה.

זה מאוד מעצבן אותך, שאנשים אומרים לאנשים אחרים מה טוב או לא טוב בשבילם, אבל זה מה שאנחנו עושים כל הזמן, בתור בני אדם. אנחנו באינטראקציה אינסופית, יומיומית, בלתי נגמרת, עם הסביבה. מתנהגים, מקבלים תגובה, מתקנים וחוזר חלילה.זו לא אופציה, זו מהות. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אתה חוזר שוב ושוב לנקודה, שהפרט יודע מה טוב בשבילו. אני לא מבין למה אתה מתעקש על זה?

אני לא אוהב בצל (אני חולה על בצל, זה סתם לצורך הדיון האקדמי). אתה יכול לשכנע אותי עד מחרתיים שזה טוב בשבילי ויש בזה מלא ויטמינים וכו', אבל אני. לא. אוהב. אותו.

אז אני אלך ואקבל את הויטמינים ממקומות אחרים.

מי שבוחר לא לחיות בזוגיות זה לא אדם שבוחר לחיות במערה ביחד עם רובינזון קרוזו, אלביס וארנב הפסחא. הוא פשוט לא רוצה זוגיות (ו/או ילדים). הוא לא רוצה שלא יהיו לו חברים, הוא לא רוצה לא לנהל אינטראקציות עם בני אדם אחרים, הוא לא רוצה לא להתנהג ולקבל תגובה, הוא לא רוצה אישה וילדים. הניסיון לייצר איזו דיכוטומיה לא משרת שום מטרה חוץ מאשר "לנצח בוויכוח" בכל מחיר. 

אדם שלא רוצה להביא ילדים - עדיף שלא יביא ילדים, ככה לא יהיו עוד בני אדם שגדלו במשפחה מחורבנת במקרה הטוב, ויתאבדו במקרה הפחות טוב. הכניסה האלימה הזו לתוך הרחם של אנשים (לעידוד או.... דיס עידוד...? ילודה) רק מגדילה את הסיכון שיוולדו אנשים אומללים וההורים של האנשים האלה גם יהפכו לאומללים. אבל ברור, מה 'כפת לנו? לא אנחנו נצטרך להתמודד עם בחירות שדחפנו אנשים אחרים לקבל. בעיקר שנגיד לעצמנו ש"בזכותנו" כולם חווים את האושר העילאי של הורות שאנחנו חווים. יאללה, חלאס עם התסביכי גדלות.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 20 שעות, פבל כתב:

מי שבוחר לא לחיות בזוגיות זה לא אדם שבוחר לחיות במערה ביחד עם רובינזון קרוזו, אלביס וארנב הפסחא. הוא פשוט לא רוצה זוגיות (ו/או ילדים). הוא לא רוצה שלא יהיו לו חברים, הוא לא רוצה לא לנהל אינטראקציות עם בני אדם אחרים, הוא לא רוצה לא להתנהג ולקבל תגובה, הוא לא רוצה אישה וילדים. הניסיון לייצר איזו דיכוטומיה לא משרת שום מטרה חוץ מאשר "לנצח בוויכוח" בכל מחיר.

אם תשים לב, בהודעה המקורית אני לא אמרתי אם להתחתן, כתבתי בשביל מה להתחתן או איך צריך להסתכל על זוגיות וחתונה וילדים.

התפיסה של "לא מתחתן, כי רוצה להיות 'חופשי'", זו לא פילוסופיה קיומית, זו פילוסופיה אי קיומית. לא להתחייב ולא לקחת אחריות זה רע, לכל אחד.

אז באמת לא חייבים להביא ילדים, יש הרבה דרכים להיות אבא/אמא בעולם הזה (במובן המופשט של המונחים, שלהכנס אליהם זה מאסה פילוסופית ארוכה), וכן, יש גם, בודדים, שנשואים לפעילות שהיא לא בהכרח קשורה ישירות ליחסים עם בני אדם. אבל "לא להתחייב" כדרך חיים זו מהות האינפנטיליות.

התבגרות, בהגדרה, זה לא רק להיות self sufficient, זה גם לגדול מהשלב בו דאגו לך, לשלב בו אתה דואג למישהו אחר (או לפחות למשהו אחר), בהתחייבות שהיא הכרח, ולא אופציה שאפשר לבטל מידי יום ביומו.

למה?!

כי זה הקיום מתוכו כל אחד צומח. לכל אחד יש אמא, שמגדירה לו מי הוא ונותנת תחושה של שייכות ומוגנות, ואבא, שמקנה את הסדר החברתי והאופן בו צריך להתנהג (אמא, חייבים פיסית. למהות "אבא" יש הרבה סוכנים בחברה האנושית, מורה, כומר, גם אמא ממלאת פונקציות אבהיות וכו'). בלי "אמא", אין "אני". בלי "אבא" אין אדם שיודע להבדיל בין טוב ורע, ויודע את מקומו בחברה.

בלי שני אלא, אין אדם מתפקד.

כשאתה הופך להורה, באופן טבעי, אתה ממלא את הפונקציות האלו כלפי הצאצאים שלך, ומגשים את הייעוד, שמבסיסו צמחת.

ולנהל אינטראקציות עם בני אדם על בסיס כיף וזמן פנוי, זה מאוד רדוד, ולא עובד לרוב האנשים. כן, יש תמיד אנשים בחברה שנשואים לרעיון, נדבקים לדרך, פועלים מחוץ לנורמות, ואפילו פורצים גבולות עבור כל האחרים. זה החומר, למעשה, של גיבורים וחלוצים. אבל זה לא הרב, וגיבורים/חלוצים משלמים לעיתים מחיר כבד (והם גם כמעט תמיד אינפנטילים ברמה מסויימת, ותוצר של טראומה. ע"ע באטמן...).

• משעמם 1
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 21 שעות, Benor כתב:

נשאל שאלה אחרת.

המחקרים, וכל התיאוריות הפסיכולוגיות הן אמת מוחלטת שלא ניתן לערער עליה? 

אפשר לערער על מה שרוצים, אבל השאלה היא על סמך מה.

שוב, מתערבבים כאן כל הזמן כמה נושאים שונים לגמרי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, falou כתב:

זה ממישהו שהפוסטים שלו קובעים בביטחון מלא מה טוב ומה רע ל״פרט״. אירוני משהו.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...