Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

פעוטון\"משפחתון" (לא פחות מ 3-3.5, ויותר מזה במקומות מרכזיים)  ו"כמה שקלים" זה בדיוק 5... (וזה מבלי להתייחס לאובדן ימי עבודה בשנתיים\שלוש הראשונות לחייו שעל כל "אפצ'י" או נזלת שהילד בבית - אתה בבית... ואתה משלם באופן מלא את הפעוטון).

אצלנו בפעוטון זה היה 2500.

ועוד כמה שקלים זה לא עוד 2500 בחודש. יש לך כבר כסא ועגלה ובגדים ומושב לרכב וצעצועים לאמבטיה וספרים ו....

מטרנה וחיתולים זה לא 2500 בחודש.  מצטער. ועלות אוכל, כשיש לך כבר ילד אחד זה תוספת מזערית.

פורסם

לפני 55 דקות, פבל כתב:

יש מדינות שזה בהחלט ככה. ויש מדינות שמעודדות ילודה מאסיבית וכותבות שירים על זה ש"ילדים זה שמחה" ושוטפות את המוח לכל מי שמוכן לשמוע כמה שלהביא ילדים זה חשוב, אז זה מתאזן. בכל אופן, באחוזים קצת הגידול מתכווץ, מלמעלה מ-2% לשנה בשנות הבום שאחרי מלחמת העולם השניה, ל-1.05% ב-2020. אם לשרטט מגמה, אנחנו בהחלט בכיוון של עצירת גידול האוכלוסין ואפילו הפיכה שלו.

יש האטה בגידול.

מדינות לא כותבות שירים על "ילדים זה שמחה". השיר "ילדים זה שמחה" הוא ביקורת על ילודה לא אחראית. מדינות גם לא "שוטפות את המוח", להוציא סין ומדיניות הילד האחד שלה, שרואים למה זה הוביל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נוטה לקשר את החוסר רצון בילדים/חתונה או קשר מחייב כלשהו בהחלשות הדת והקהילות.

כשבן אדם חלק מקהילה(כפר/ישוב/שבט/שכונה) הוא מתיישר לפי כללי הקהילה.

אני מחר עובר לשכונה כלשהי בבני ברק ואפשר למצוא מכנה משותף בין כל האנשים-לבוש,עיסוק,אמונה,סגנון חיים.

מחרתיים אמצא את עצמי בתל אביב,ואין ליידי אף אחד שדומה לי או חולק איתי אותן השקפות עולם(יש,אבל אני לא נמצא סביבם) מה שגורם לי לפתח 

זהות משל עצמי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

גם אני מסכים שאנשים נאורים בזמננו לא צריכים לערב את המדינה ביחסים שלהם. 

העצה שלי: לא לפחד, לבנות חיים, אבל עם מישהי שאתה יכול לדמיין את עצמך נפרד ממנה בטוב. מישהי אובססיבית, מרושעת, תלותית -- עבור הלאה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

השיר "ילדים זה שמחה" הוא ביקורת על ילודה לא אחראית

מה שמצחיק הוא שהשיר הפך לכלי בשימוש אותם אנשים שמעודדים ילודה לא אחראית. 

לפני 6 דקות, falou כתב:

מדינות גם לא "שוטפות את המוח"

מדינות AS IN תושבי מדינות.

לפני 6 דקות, falou כתב:

מדיניות הילד האחד שלה, שרואים למה זה הוביל

זה הוביל בדיוק למה שזה היה אמור להוביל, להאטת קצב צמיחת האוכלוסיה ובסופו של דבר הקטנת האוכלוסיה. שאר האפקטים זה collateral damage. חוץ מזה, בוא, יחי ההבדל בין מדיניות גורפת לבין אנשים שלא רוצים לעשות ילדים.

לפני 1 דקה, Jack457 כתב:

מישהי אובססיבית, מרושעת, תלותית -- עבור הלאה.

באסה, בדרך כלל אלה 3 מ-5 התכונות שבראש הרשימה שאני מחפש. זה, וגזענית ובורה :D 

לפני 14 דקות, falou כתב:

יש האטה בגידול.

ברור, כי זה תהליך הדרגתי. לא כל העולם התעורר בוקר אחד ואמר "ילד אחד זה די והותר". הכיוון לא צריך להתהפך בין לילה, אבל הטרנד הזה מעיד על שינוי מגמה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל התערבות, לא משנה אם זה כדי להגביל או לעודד, היא פסולה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

אצלנו בפעוטון זה היה 2500.

לא יודע מתי זה "היה" ואיפה אתה גר (לעיתים יש מגמות מסויימות במחירים בהתאם לאוכלוסיה באיזור, אבל זה בהחלט לא הכלל).
במרכז המדינה (גן חילוני) אתה משלם בין 3000 ל 4200 ש"ח בלי למצמץ. "פריפריה" מרוחקת  2000-2800 וגם זה במגמת עליה. מניסיון אני אומר לך שבפתח תקווה לא משלמים פחות מ 3K, הוד השרון מעל 3K (באיזור 3.2K ויש גם יותר), ראש העין 3K, רמת גן 3.5K וכד'.
עגלה וכל הציוד מסביב זו הוצאה חד פעמית. תמ"ל טיטולים ובגדים הם דברים שהולכים כל הזמן (קצב הגדילה מהיר ובגדים לא מחזיקים תקופות ארוכות). שקלל את אובדן ימי העבודה שלך על פני 3 שנים (לא לכולם יש סבתא על הספה בבית) ותראה איך אתה מגיע למספרים האלו (או מאוד קרוב אליהם) בלי בעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, rotemb כתב:

בס"ד
לפי מה שאתה כותב, אני אמור להרוויח מעל 100 אלף ש"ח..
אני מניח שכבודו רווק?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אכן רווק.

2500-5000 שח שכירות ( תלוי מי מה ואיפה)

חשבונות - 1000

מזון - 1000-1500

רכב -. 1000-1500

רווק צריך איזה 6-8 נטו לפחות ואני מתאר לעצמי ששכחתי עוד כל מיני הוצאות שלא נדבר על בלתמים. כבר הגעתי ל6 לרווק. (נניח שכר דירה של 3k)

גן אני הבנתי שעולה באיזור ה- 3.5

כבר הגענו ל9. 

ומה עם טיפולי שיניים וכל מיני הוצאות בלתי צפויות, תיקונים של מכשירי חשמל/ בית רכב וכד'?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בנאור, אל תשכח שבדרך כלל לזוג יש שתי משכורות, וחלק גדול מההוצאות שווה לרווק ולזוג. למשל, דירת 3 חדרים שתתאים לזוג תתאים גם לזוג פלוס ילד ואפילו שניים, לפחות בגיל צעיר. מצד שני, יש הוצאות על ילדים שמשתנות במהירות עם גדילתם.  הדברים האלה אינם ליניאריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, איציק נ. כתב:

לא יודע מתי זה "היה" ואיפה אתה גר (לעיתים יש מגמות מסויימות במחירים בהתאם לאוכלוסיה באיזור, אבל זה בהחלט לא הכלל).
במרכז המדינה (גן חילוני) אתה משלם בין 3000 ל 4200 ש"ח בלי למצמץ. "פריפריה" מרוחקת  2000-2800 וגם זה במגמת עליה. מניסיון אני אומר לך שבפתח תקווה לא משלמים פחות מ 3K, הוד השרון מעל 3K (באיזור 3.2K ויש גם יותר), ראש העין 3K, רמת גן 3.5K וכד'.
עגלה וכל הציוד מסביב זו הוצאה חד פעמית. תמ"ל טיטולים ובגדים הם דברים שהולכים כל הזמן (קצב הגדילה מהיר ובגדים לא מחזיקים תקופות ארוכות). שקלל את אובדן ימי העבודה שלך על פני 3 שנים (לא לכולם יש סבתא על הספה בבית) ותראה איך אתה מגיע למספרים האלו (או מאוד קרוב אליהם) בלי בעיה.

איציק

מעבר לאובדן ימי עבודה בגלל מחלת ילד, תוסיף גם ירידה באחוזי משרה לאחד ההורים, (וכל ההשפעה של זה על קריירה ויכולת להתפרנס בעתיד) צורך ברכב נוסף (וכל העלויות הנלוות) כדי להיות זמין ונגיש במקרי חירום, כל מיני תרופות ומשחות, משחקים, צעצועים ולא חסרות עוד הוצאות כאלה "על הדרך".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@BloodFist - אני מתאר לעצמי.
2500 זה סכום שהוא לא ריאלי כיום לפעוטון\משפחתון ברמה טובה. עזוב טובה, סבירה.
(אני שילמתי 2400. אה, זה היה לפני עשור... ולא בתל אביב)

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

איך הגעת לאיזו מערכת יחסים הוא יכול לנהל? שאלתי האם יש נתונים שתומכים באמירה ""וואלה לא הרבה" אנשים שמצאו משמעות לחיים שלהם מבלי להביא ילדים.

אם אתה לא רוצה לענות לעניין, אתה לא חייב. רק בוא לא נלך סחור סחור. 

בגלל שלא הבאתי איזה ניסוח אמפירי, ועצם השאלה, מהי "משמעות" בחיים היא בלתי ניתנת לכימות, לא ברור לי אילו "נתונים" אתה מחפש?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

אה, אבל אם אסאדו היה עולה כמו אוריאו, כנראה שלא היית יודע מה זה אוריאו. ד"א כל העוגיות התעשייתיות האלה זה גועל נפש. מתוק בצורה מוגזמת וממש מרגישים את הפצצת סוכר שיש בזה אם נגמלים לתקופה.

אוריאו מצופה זה דווקא טעים (-:
בגדול הכל עניין של יכולת שליטה עצמית (ועבודה עצמית) לעצור אחרי 2 עוגיות או לצאת לריצה טובה לצורך איזון.

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

זה שאנושות בנויה על אנשים שבוחרים להביא ילדים, זה ברור, ואני לא נגד זה שאנשים יביאו ילדים.

פשוט לי ספציפית זה לא מתאים.

אבל לרוב העולם זה מתאים (במידה כזו או אחרת - וטוב שכך).

לפני 13 שעות, nitch כתב:

המומנטום הדמוגרפי הוא שלילי. האנושות במדינות מערביות מתכווצת כבר תקופה (בניכוי הגירה) וגם במדינות מתפתחות הטרנד הדמוגרפי יביא להצטמצמות אוכלוסייה. 
מספר הילדים לאישה בצניחה חופשית, וטוב שכך. אם תוחלת החיים לא הייתה משתפרת, היינו שמים לב לזה מוקדם בהרבה.

לא חושב כמוך גם בצרפת ובספרד המהגרים מאזנים את הילודה למעלה, וזה דרך העולם, לכן האנושות תמיד התקדמה, 
לאורך השנים לא היה מעולם מצב שבו כמות בני אנוש ירדה ביחס לשנים עברו (למעט לאחר מלחמות עולם וגם אז היה בום של ילודה בשנים אחרי),
זה טבע העולם מקסימום מעצמות נמחקות (ראה דוגמת הרומאים\ כל מעצמה שנפלה שתבחר) ואחרות עולות.

פורסם
לפני 7 דקות, llaavvii כתב:

לא חושב כמוך גם בצרפת ובספרד המהגרים מאזנים את הילודה למעלה, וזה דרך העולם, לכן האנושות תמיד התקדמה, 

אני לא בטוח שהאנושות התקדמה כי למשפחה ממוצעת היו 7 ילדים. לדעתי האנושות התקדמות למרות זה ולא בזכות זה. 

לאורך השנים לא היה מעולם מצב שבו כמות בני אנוש ירדה ביחס לשנים עברו (למעט לאחר מלחמות עולם וגם אז היה בום של ילודה בשנים אחרי),

בוודאי שכמות בני אנוש ירדה דרסטית לעיתים לאורך מאות שנים. היו תקופות של רעב קשה, מגפות, מלחמות, אסונות. הקפיצה הענקית באוכלוסיית כדור הארץ התחילה פחות או יותר ב-100 השנים האחרונות כתוצאה משיפור דרסטי ברפואה, תברואה וזמינות של אוכל. 

זה טבע העולם מקסימום מעצמות נמחקות (ראה דוגמת הרומאים\ כל מעצמה שנפלה שתבחר) ואחרות עולות.

נפילת האימפריה הרומית הייתה שוות ערך לאסון סוף העולם. המין האנושי חזר אחורה מהרבה בחינות ולקח לאירופה כמעט 1,000 שנה להתאושש. 

• תוכן חדש...