Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

פבל, השאלה היא כמה רווקים בני 40 פלוס אתה מכיר שהם באמת מאושרים, מרוצים מהחיים שלהם ומנהלים חיי רווקות מבחירה?

אני לא, אפילו לא אחד. מכיר כמה זוגות ללא ילדים או תוכניות לילדים ואחד בן פחות מ-40 שהיה במערכת זוגית עם מישהי והבן שלה וגרו ביחד והכל, והיום הוא לבד מבחירה ולא נראה שרע לו במיוחד. הוא מתלונן כמו כלבה קטנה כל פעם שאנחנו מדברים, אבל הוא תמיד היה כזה. 

מאידך, אני גם לא מכיר אף בודהיסט או טבעוני (תודה לאל) ברמה שתאפשר שיחות של "למה בחרת והאם ניסית משהו אחר", ואני עדיין לא שולל את סט הבחירות שלהם.

אני לא חושב שבנאדם צריך להתנסות בהכל כדי להחליט מה טוב לו. זה יהיה אופטימלי כמובן, אבל לא ריאלי. מבחינתי מספיק שמישהו החליט משהו וזה נראה לו סבבה מספיק כדי לזרום עם זה, תהא הסיבה אשר תהא, כדי לכבד את זה.

לפני 4 שעות, SchnitzelLova כתב:

הבעיה שאנשים מחליטים מראש שלא מתחשק להם זוגיות או לחיות חיים ללא ילדים בלי שהם התנסו בחוויות האלה. המון מהאנטי הזה נובע מכל מיני חסמים פנימיים/פחדים/שריטות ופחות מהמציאות. 

הרבה אנשים גם מחליטים את ההיפך בגלל פחדים, חסמים, שריטות וכו' - כמו למשל חרדות נטישה, פחד מ-futility (כי אתה לא תורם לשושלת/לעם, לא יודע איך אומרים את זה בעברית), פחד שיצחקו עליך, פחד להיות לבד (לא חרדת נטישה - שם אתה מפחד שתמצא מישהו ויעזבו אותך), פחד שלא יהיה מי שיטפל בך, פחד מהעלמות "שם המשפחה", פחד להיראות לא מספק בעיני מכרים/חברים/משפחה. 

בני אדם הם חיה מאוד מטופשת. אני לא יודע כמה החלטות אנחנו עושים מתוך רצון ל-X וכמה מפחד מ-Y, אבל אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שזה אם לא בדיוק, אז מאוד קרוב ל-50:50. 

הבעיה היא, בשני המקרים, לא ההחלטה להיות לבד או בזוגיות, אלא התסביך עצמו. אם לבנאדם אין בעיה איתו, שיהיה לו בכיף. גם לאהוב בשר (יותר מאוכלים אחרים) וגם לבזבז מלא זמן בפורום באינטרנט זה שריטות, אבל אנחנו בסדר איתן. אם לא סבבה לו עם השריטות האלה, הוא צריך לטפל בהן ולא במעשים שהן גורמות לו לעשות, כי לטפל ב"להיות רווק" במקום לטפל ב"פחד להיחשף" זה כמו לגזום מהבוגונוויליה-פלצת ההיא שמטפסת לך על הבית את החלק שנכנס לחלון. 

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

אני לא חושב שבנאדם צריך להתנסות בהכל כדי להחליט מה טוב לו.

בוודאי שלא. השאלה היא האם יש אובייקטיביות כלשהי שמאפשרת לבחון ולאבחן בני אדם אחרים. אני מאמין שהתשובה היא כן. ואני חושב שבניגוד אולי לטבעונות מאחורי חיים בבדידות או פרישות אין תמיד החלטה. וביותר מקרים יש מצב נתון שהוא תוצאה של תסביכים, רגשי נחיתות, ידה ידה. אבל  נראה לי שמה שכתבת לשניצל מתייחס בדיוק לזה גם כן. לכל אחד בעיקר כדאי להבין עם עצמו אם איפה שהוא נמצא זה המקום שהוא נמצא כי זה מה שהוא בחר וזה מה שמתאים לו או לא. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

השאלה היא האם יש אובייקטיביות כלשהי שמאפשרת לבחון ולאבחן בני אדם אחרים. אני מאמין שהתשובה היא כן.

בטח שיש. אבל אפשר לבחון אובייקטיבית רק את האם אדם כזה או אחר פועל בצורה הסטנדרטית, לא למה הוא עושה את זה. על ה"למה", ועל אחת כמה וכמה על האם הלמה הזה טוב או לא, רק האינדיבידואל יכול לענות.

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אין תמיד החלטה.

נכון, כשמילת המפתח היא "תמיד". לפעמים כן יש החלטה. 

שלא ישתמע שאני טוען שחיי לבדיות טובים תמיד או לכולם, או אפילו לכל מי שחי כך. אני טוען שמי שאומר שטוב לו ככה, לא מקומנו לספר לו כמה הוא טועה ובעצם לא טוב לא, ואם הוא רק יתחתן ויעשה 3-4-8 ילדים הוא יראה איזה טוב זה. זה, בין היתר, מה שמוביל לנתוני הגירושין המטורפים. הלחץ של אנשים להתמסד כי ישבו להם על הראש.

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

לא קשור לנושא הדיון,

אבל תן לי קורולה 1992 במצב חדש, אשמח לקבל אותה על פני כל ב.מ.וו/אודי/מרצדס באשר הן.

צחקתי חרישית וקשור בהחלט. כי בד"כ אדם שלא מסוגל להגיע לדבר מה , הוא אומר שהוא לא זקוק לו לא חשוב לו בלה בלה בלה

לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

בעצם עדיף שתתן לי את האודי/מרצדס/ב.מ.וו, אמכור אותן, אקנה קורולה ואת העודף אשקיע.

בכיתי בעצב

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מעדיף להתעסק עם אחזקה של קורולה ולקבל איכות נסיעה של קורולה, מאשר לקבל איכות נסיעה של מרצדס במחיר אחזקה של מרצדס.

בעיניי כל הנוחות/אחיזה/ביצועים/איבזור לא שווים כלום כשהרכב על ליפט, ואתה מסתכל על הצעת מחיר של 5 ספרות.

מאמין שזה גם קשור בעקיפין לנושא השירשור.

• מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה חיי על סטיגמות שאפילו אין לך איך להצדיק.

מכיר כאלה שמחזיקים אאודי וBMW בארץ ישראל שלנו ולא קרסו כלכלית או פשטו את הרגל.

קצת בעייתי לתחזק אותה ב50 שקל לטיפול מעל בור ביוב באיזה כפר במשולש,אבל לא חסר בעלי מקצוע שיטפלו בהן.

לצורך הדיון,בשביל לקסוס.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אתה מבין כמה אתה לא מבין

מי שרוכש מכונית פאר לא בשופוני  אלא כי יש לו כסףףףףף

נהנה מכספו והרכב לא על הליפט אלא על הכביש וגם כאשר הוא מקבל הצעת מחיר של חמש ספרות היא קלה לו לעיכול הרבה יותר ממי שתפרן ואחזקת הרכב שלו בד"כ  היא אחזקת שבר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

Your point being?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, vadim6385 כתב:

מעדיף להתעסק עם אחזקה של קורולה ולקבל איכות נסיעה של קורולה, מאשר לקבל איכות נסיעה של מרצדס במחיר אחזקה של מרצדס.

בעיניי כל הנוחות/אחיזה/ביצועים/איבזור לא שווים כלום כשהרכב על ליפט, ואתה מסתכל על הצעת מחיר של 5 ספרות.

מאמין שזה גם קשור בעקיפין לנושא השירשור.

if it costs you your peace, it's too expensive

נכון לא רק למכוניות ונכון בלי קשר לכמה כסף יש לך. 

יש המון אנשים תפרנים שמוציאים הרבה יותר כסף ממה שיש להם ולא מזיז להם הצעות של 5 ספרות, מצד שני לא חסר מיליונרים בישראלים שמסתפקים בקורולה. מכיר אחת  שנוסעת על SX4-2011 .

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

רוכש בא לסוכנות רולס רויס 

מתחיל לשאול שאלות עד שמגיע לשאלה 

מה צריכ(ח)ת הדלק של המכונית

המוכר עונה לו הרכב לא בשבילך

• אהבתי 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

המוכר הפסיד עסקה.

האיש דואג לאיכות הסביבה. היה צריך להציע לו את ה-PHEV.

ובהמשך לסטיה מנושא השרשור - כאן פורום רכב, אז הרוב מתעניינים בנושא. ללא מעט אחרים ממש לא מזיז, כל עוד הרכב זז.

דרך אגב - מהו מיליונר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Dimo כתב:

if it costs you your peace, it's too expensive

נכון לא רק למכוניות ונכון בלי קשר לכמה כסף יש לך. 

גם לא תמיד קשור לכסף, אלא האם זה משהו שאתה מוכן להשקיע עבודה בשבילו.

זה בדיוק מה שהתכוונתי. יש לי הונדה שתיתן לי תחבורה בסיסית ושקט נפשי בלי הוצאות מסיביות, ואני לא מעוניין לעבוד בשביל לקנות מרצדס שאולי תיתן לי יותר, אבל גם תיקח ממני הרבה יותר זמן, כסף ואנרגיה (שלא בטוח שיש לי לתת לה).

זה לדעתי גם מניע של אנשים שנשארים לבד מבחירה. פחד לאבד את העצמאות ומעט השקט הנפשי שהם עבדו מאוד קשה בשביל להגיע אליהם.

בסופו של דבר גם אני לבד מבחירה, גם אם החרא שאכלתי בחיים הביא אותי לזה, זה עדיין מבחירה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

הכל עניין של איזה אחוז הרכב מהווה מסך רכושו/הכנסותיו של אדם. אפשר לקנות רכב במיליון שקל והוא יהיה טיפה בים בהון של מישהו. אדם אחר יקנה רכב ב-300 אלף שקל ואחר כך יזיע שנים בשביל לעמוד בתשלומים ויקבור את הפנסיה והביטחון הכלכלי שלו בדרך. 

מה שמעניין הוא שבשנים האחרונות התפתחה בישראל איזה פוביה לא ברורה מרכבים משומשים. הכל התחיל כאשר התחילו להציף את השוק במכוניות זולות (יחסית) ותנאי מימון נוחים. אנשים הגיעו למצב שהם מעדיפים להחליף רכב כל 3 שנים ולקבל את הצינור מאשר חלילה לפגוש את המוסכניק או את הבוחן במכון טסטים פעם בשנה וזה נטו טמטום כלכלי. 

פורסם

בשביל לגור לבד ולסוע ברכב בן 20 צריך לעשות את ההפך מלעבוד קשה.

זה נשמע כמו להיות מונע מפחד או חרדה כלשהי.

מה אם הרכב יתקלקל ואצטרך מוסך?מה אם הזוגיות תקשה עלי? וכו' וכו'.

אתה יכול להמשיך לברוח מכל סוג של מחויבות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי איזה מרצדס קונים. במרצדס חדשה, הכל גלוי וידוע. אתה יודע כמה עולה האוטו ואתה יודע כמה עולה טיפול קטן, טיפול גדול, אגרת רישוי וכו'. אם יש לך את הכסף הזה להוציא על מכונית, אין יותר שקט נפשי מזה. מרצדס בת 15 זה כבר סיפור אחר וגם הונדה בת 18, שלא תטעה. אולי הסכומים יותר קטנים אבל אי הוודאות בהחלט קיימת. 

לפני 12 שעות, vadim6385 כתב:

בעיניי כל הנוחות/אחיזה/ביצועים/איבזור לא שווים כלום כשהרכב על ליפט, ואתה מסתכל על הצעת מחיר של 5 ספרות

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...