Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שמה שהוא התכוון ב"לבד" זה להעדיף כמות פחותה של אינטראקציות עם אחרים, לא ממש להינעל בדירה, לסגור את החלונות ולשחק משחקי מחשב ולאונן עד אובדן חושים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אין בכלל דבר כזה "לחיות לבד". אדם לבדו - מת. אנחנו לא קיימים בלי חברה. בני אדם מפתחים שפה כאינסטינקט. אנחנו בנויים כחיות חברתיות.

חיי חברה זה משהו אחד, זוגיות וילדים זה משהו אחר לחלוטין, יש שיגידו (אבל הם סתם חברים מניאקים, אל תקשיבו להם. אני לא באמת נעלם, הם פשוט הפסיקו להיות מעניינם) אפילו מנוגד. החיבור בין שני הדברים כדי להעביר נקודה את הנקודה שלך או לפסול נקודה של מישהו אחר זה נו בואנו.

לפני כשעה, falou כתב:

מה קשורה פסילה?

אל תתמם. כשאתה משווה מערכת יחסית של אדם בוגר ל"חברה שלך מהבצפר" שהייתם מזדיינים באמבטיית קצף זה פסילה וזלזול. הג'דיי מיינד טריקס האלה לא עובדים עלי.

לפני כשעה, falou כתב:

כן. כל אדם שקיים הוא ילד של הורים שהביאו ילד.

וזה קשור למה ששאלתי כי...? זה שאנשים מביאים ילדים אומר שאין או לא לחיים שלהם (או לכל הפחות של רובם המוחלט לדידך) משמעות בלי הילדים או לפניהם.

לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

להינעל בדירה, לסגור את החלונות ולשחק משחקי מחשב ולאונן עד אובדן חושים.

sounds like a tuesday...

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

זה שפבל עונה לפאלו (וכותב לעניין) צריך להיות חלק מחבילת הפרמיום של המנויים. זה עוזר לי ולפחות לעוד שלושה-ארבעה חברים אחרים להמשיך בשגרת יומם ללא הסחות דעת. סחתיין ורוב תודות. 👏

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 18 דקות, פבל כתב:

חיי חברה זה משהו אחד, זוגיות וילדים זה משהו אחר לחלוטין,

באמת?!

רב העולם מסודר במערכת יחסים זוגית, ומי שלא, זה לא משפיע על חיי החברה שלו?!

לפני 18 דקות, פבל כתב:

אל תתמם. כשאתה משווה מערכת יחסית של אדם בוגר ל"חברה שלך מהבצפר" שהייתם מזדיינים באמבטיית קצף זה פסילה וזלזול. הג'דיי מיינד טריקס שלך לא עובדים עלי.

קודם כל, זו לא פסילה.

זלזול... לא חושב. משהו במה שכתבתי לא נכון או מדויק?

יש הבדל בין מערכת יחסים מהביצפר למערכת היחסים המתוארת?

לפני 18 דקות, פבל כתב:

וזה קשור למה ששאלתי כי...? זה שאנשים מביאים ילדים אומר שאין או לא לחיים שלהם (או לכל הפחות של רובם המוחלט לדידך) משמעות בלי הילדים או לפניהם.

שאלת אם התזה שלי מגובה במספרים, אז היא מגובה במספרים. האנושות בנויה על אנשים שבוחרים להביא ילדים, מין הסתם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני 10 דקות, falou כתב:

רב העולם מסודר במערכת יחסים זוגית, ומי שלא, זה לא משפיע על חיי החברה שלו?!

בטח שמשפיע. השאלה היא האם זה בהכרח לרעה. אני אומר שלא.

לפני 10 דקות, falou כתב:

יש הבדל בין מערכת יחסים מהביצפר למערכת היחסים המתוארת?

אני מניח שכן, ולו כי הם כנראה מזדיינים באמבטיית הקצף של אחד מהם ולא של ההורים שלהם. אבל אני מניח שתשובה יותר קונקרטית הוא יצטרך לתת בעצמו.

לפני 10 דקות, falou כתב:

שאלת אם התזה שלי מגובה במספרים, אז היא מגובה במספרים. האנושות בנויה על אנשים שבוחרים להביא ילדים, מין הסתם.

לא. שאלתי אם האמירה שלך על זה שיש "וואלה לא הרבה" אנשים שמצאו משמעות לחיים שלהם מבלי להביא ילדים מגובה במספרים. אף אחד מאיתנו לא יודע כמה הילדים של מהאטמה מזימבאבווה נותנים לו משמעות לחיים וכמה הוא עושה את זה כי בקארספורום.CO.זימבבווה יש להם איזה פאלו אחד שאמר לו שאם הוא לא יעשה ילדים הוא יכול רק לנהל מערכת יחסים של בצפר. 

פורסם

זה שאנושות בנויה על אנשים שבוחרים להביא ילדים, זה ברור, ואני לא נגד זה שאנשים יביאו ילדים.

פשוט לי ספציפית זה לא מתאים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 22 דקות, פבל כתב:

בטח שמשפיע. השאלה היא האם זה בהכרח לרעה. אני אומר שלא.

אני לא השתמשתי במונחים של רע או טוב.

אם להחזיר אותך לתחילת הדיון, השאלה היא מה התכלית של זוגיות וילדים, לא מה רע ומה טוב.

לפני 22 דקות, פבל כתב:

לא. שאלתי אם האמירה שלך על זה שיש "וואלה לא הרבה" אנשים שמצאו משמעות לחיים שלהם מבלי להביא ילדים מגובה במספרים. אף אחד מאיתנו לא יודע כמה הילדים של מהאטמה מזימבאבווה נותנים לו משמעות לחיים וכמה הוא עושה את זה כי בקארספורום.CO.זימבבווה יש להם איזה פאלו אחד שאמר לו שאם הוא לא יעשה ילדים הוא יכול רק לנהל מערכת יחסים של בצפר. 

איזו מערכת יחסים הוא יכול לנהל, אני לא יודע, אני יודע איזו מערכת יחסים הוא תיאר. כזו שחסרת בסיס משותף, מלבד הרצון האירעי לבלות ביחד. וכן, לדעתי יש במערכת יחסים כזו הרבה פחות משמעות, כי היא, בהגדרה, זמנית, ובדברים זמניים משקיעים פחות. אני חושב שזה מובן מאליו.

אנשים שהנטייה הבסיסית שלהם היא לא להביא ילדים, לא מתרבים, מין הסתם, והנטייה שלהם נכחדת. לכן הם מיעוט. באותה מידה זה נכון גם לתרבויות/חברות (Societies) . דרך החיים שלהם נכחדת.

מין הסתם...

זה עניין די פשוט להבנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה הפוך, היום יותר אנשים מעדיפים לא להביא ילדים מאשר לפני 200 שנה.

פורסם
לפני 12 דקות, falou כתב:

אני לא השתמשתי במונחים של רע או טוב.

נכון, מציאת תכלית לחיים זה לא תמיד טוב. נו באמת...

לפני 12 דקות, falou כתב:

איזו מערכת יחסים הוא יכול לנהל,

איך הגעת לאיזו מערכת יחסים הוא יכול לנהל? שאלתי האם יש נתונים שתומכים באמירה ""וואלה לא הרבה" אנשים שמצאו משמעות לחיים שלהם מבלי להביא ילדים.

אם אתה לא רוצה לענות לעניין, אתה לא חייב. רק בוא לא נלך סחור סחור. 

פורסם

לפני 12 דקות, falou כתב:

איזו מערכת יחסים הוא יכול לנהל, אני לא יודע, אני יודע איזו מערכת יחסים הוא תיאר. כזו שחסרת בסיס משותף, מלבד הרצון האירעי לבלות ביחד. וכן, לדעתי יש במערכת יחסים כזו הרבה פחות משמעות, כי היא, בהגדרה, זמנית, ובדברים זמניים משקיעים פחות. אני חושב שזה מובן מאליו.

הטיעון הזה נשמע כמו מישהו שעבד בעגלות אחרי צבא ומסביר להייטקסיט שמתכנן רילוקיישן למה זה לא יעבוד לו.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אם זה היה נכון, האנושות היתה מתכווצת, לא?

Just now, Derish כתב:

הטיעון הזה נשמע כמו מישהו שעבד בעגלות אחרי צבא ומסביר להייטקסיט שמתכנן רילוקיישן למה זה לא יעבוד לו.

לא הבנתי מה הקשר.

פורסם (נערך)

המומנטום הדמוגרפי הוא שלילי. האנושות במדינות מערביות מתכווצת כבר תקופה (בניכוי הגירה) וגם במדינות מתפתחות הטרנד הדמוגרפי יביא להצטמצמות אוכלוסייה. 
מספר הילדים לאישה בצניחה חופשית, וטוב שכך. אם תוחלת החיים לא הייתה משתפרת, היינו שמים לב לזה מוקדם בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

אם זה היה נכון, האנושות היתה מתכווצת, לא?

יש מדינות שזה בהחלט ככה. ויש מדינות שמעודדות ילודה מאסיבית וכותבות שירים על זה ש"ילדים זה שמחה" ושוטפות את המוח לכל מי שמוכן לשמוע כמה שלהביא ילדים זה חשוב, אז זה מתאזן. בכל אופן, באחוזים קצת הגידול מתכווץ, מלמעלה מ-2% לשנה בשנות הבום שאחרי מלחמת העולם השניה, ל-1.05% ב-2020. אם לשרטט מגמה, אנחנו בהחלט בכיוון של עצירת גידול האוכלוסין ואפילו הפיכה שלו.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

טוב תשמע, 

גם אין אמצעי מניעה טובים.

גם גם ככה חלק מהם מתים לפני שמגיעים לגיל בר-מצווה.

וגם ככה אפשר לנצל אותם לעבודה בשדה / נישואין לצורך חיזוק יחסים.

איזו סיבה יש לא לעשות עוד ילדים? 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, פבל כתב:

ויש מדינות שמעודדות ילודה מאסיבית וכותבות שירים על זה ש"ילדים זה שמחה" ושוטפות את המוח לכל מי שמוכן לשמוע כמה שלהביא ילדים זה חשוב

ולא לשכוח שמי שהכי מושפע מהמדיניות הזו הם האוכלוסיות הכי חלשות, עם כל ההשלכות של זה.

• תוכן חדש...