Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, SchnitzelLova כתב:

נפילת האימפריה הרומית הייתה שוות ערך לאסון סוף העולם. המין האנושי חזר אחורה מהרבה בחינות ולקח לאירופה כמעט 1,000 שנה להתאושש. 

אני חושב שאתה מתייחס לאירופה המערבית, לא לכלל האנושות.

האימפריה הרומית המזרחית (ביזנטיון) התקיימה עוד מאות שנים.  הודו לא הושפעה מנפילת רומא וגם לא סין. במזרח התיכון האימפריה הססנית התקיימה כ-400 שנה, ולאחר מכן עלה האיסלאם, שתרבותית, מדעית וטכנולוגית היה מתקדם מאירופה, ושימר למעשה את המתמטיקה והפילוסופיה של יוון העתיקה (כך הגיעו חזרה לאירופה, לתקופת הרנסנס).

נ.ב. גם מי שהרומאים כינו "ברברים" ייסדו ממלכות מפוארות ומתקדמות לא פחות לזמנן, למשל, הוונדלים בצפון אפריקה.

נ.ב.נ. בהקשר של הדיון הזה גם כדאי לציין שהתרבות הרומית נשענת בבסיסה על מוסד המשפחה, תפקידה בחברה, ותיפקודו האחראי של הפרט במסגרת החברה. התפיסות המודרניות של ממשל אחראי וחובה אזרחית נעוצים חזק בתרבות הרומית (וההלניסטית גם). אם נשווה את זה לאימפריה הכי גדולה בהיסטוריה, הטאטרית, נגלה שהרעיונות והתרבות הרומית לא רק שרדו אלא התפתחו לתרבות המערב של ימינו, בעוד שמהתרבות הטאטרית נשארו כמה נוודים במונגוליה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לפני 41 דקות, falou כתב:

נ.ב.נ. בהקשר של הדיון הזה גם כדאי לציין שהתרבות הרומית נשענת בבסיסה על מוסד המשפחה, תפקידה בחברה, ותיפקודו האחראי של הפרט במסגרת החברה. התפיסות המודרניות של ממשל אחראי וחובה אזרחית נעוצים חזק בתרבות הרומית (וההלניסטית גם). אם נשווה את זה לאימפריה הכי גדולה בהיסטוריה, הטאטרית, נגלה שהרעיונות והתרבות הרומית לא רק שרדו אלא התפתחו לתרבות המערב של ימינו, בעוד שמהתרבות הטאטרית נשארו כמה נוודים במונגוליה...

אכן. 

אם נסתכל למזרח הרחוק החברה הסינית נשענת חזק מאוד על מוסד המשפחה, חובה של צעירים לטפל במבוגרים ושלטון בירוקרטי מאוד חזק ויעיל. המבנה הזה אפשר לתרבות הסינית לשרוד תקופות מאוד קשות בהיסטוריה לדוגמא מרד טאיפינג בסין ב-1850 שהביא למותם, כנראה, של 100 מיליון בני אדם, פלישות (בין היתר של מונגולים) ואסונות טבע רבים. 

אז אם עושים zoom out ורואים מעבר לקצה האף שלנו מודל של משפחה, בגדול, היטיב עם הרבה יותר אנשים מאשר שדפק אותם. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

או לחלופין לדת "היהודית" לשרוד אלפי שנים (בניגוד לדוגמה של הסינים שהיו ממוקמים בנקודה מסוימת רחוקה ויצרו בידול) גם בתוך תרבויות אחרות חזקות בהרבה.

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

@BloodFist - אני מתאר לעצמי.
2500 זה סכום שהוא לא ריאלי כיום לפעוטון\משפחתון ברמה טובה. עזוב טובה, סבירה.

הבן שלי במעון של התמ"ת, מחיר 2,900 ש"ח לחודש

זוג שעובדים במשרה מלאה זכאי לסבסוד מהמדינה שיכול להגיע לסך 1,000 ש"ח.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני שעה, SchnitzelLova כתב:

אז אם עושים zoom out ורואים מעבר לקצה האף שלנו מודל של משפחה, בגדול, היטיב עם הרבה יותר אנשים מאשר שדפק אותם. 

ברור. אין על זה שום וויכוח. אני לא חושב שאף אחד מהמשתתפים טוען שהמודל המשפחתי הוא רע או מטומטם או פחות מתאים לרוב האנשים. הוויכוח הוא רק על "האם הוא מתאים לכולם והאם יש או אין אנשים להם מתאים לא לחיות לפי המודל הזה". אני חושב שהתשובה היא שהוא לא מתאים לכולם ויש אנשים שיותר מתאים להם לחיות לבד, ושהם לא עושים שום נזק לעצמם או לחברה, ושהחיים שלהם לא פחות משמעותיים או מלאי סיפוק. הם פשוט מסופקים מדברים אחרים ומוצאים משמעויות אחרות. יותר מזה, אני חושב שזה פסול להציג את ההחלטות שלנו כאמת האולטימטיבית (לי, לצורך העניין, יש אישה וילד).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

פבל, השאלה היא כמה רווקים בני 40 פלוס אתה מכיר שהם באמת מאושרים, מרוצים מהחיים שלהם ומנהלים חיי רווקות מבחירה?

עד היום אישית יצא לי לפגוש בערך בן אדם אחד שעונה להגדרה הזו. וגם הוא התחתן לקראת גיל 50. 

ברוב המקרים שאני מכיר הבחירה ברווקות ובדידות היא לא תוצאה של השוואה בין שתי אלטרנטיבות ובחירה במה שמתאים יותר, אלא תוצאה של בעיות אחרות וקושי להתמודד איתן. גם במדגם הקצר פה, אנשים שמדברים על הלבד הם אנשים שמספרים על עצמם שהם באים ממשפחות שנתפסות בעיניהם כבעייתיות.

ואני לא רוצה להשמע כפוץ ביקורתי, כי באמת להתמודד עם בעיות אישיות זה קשה, לפעמים כמעט בלתי אפשרי. אני גם לא חושב שזוגיות, בטח לא ילדים, זה פתרון קסם לכל הבעיות בחיים. ובני אדם חווים משברים שונים ומשונים גם בתוך חיי המשפחה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, פבל כתב:

ברור. אין על זה שום וויכוח. אני לא חושב שאף אחד מהמשתתפים טוען שהמודל המשפחתי הוא רע או מטומטם או פחות מתאים לרוב האנשים. הוויכוח הוא רק על "האם הוא מתאים לכולם והאם יש או אין אנשים להם מתאים לא לחיות לפי המודל הזה". אני חושב שהתשובה היא שהוא לא מתאים לכולם ויש אנשים שיותר מתאים להם לחיות לבד, ושהם לא עושים שום נזק לעצמם או לחברה, ושהחיים שלהם לא פחות משמעותיים או מלאי סיפוק. הם פשוט מסופקים מדברים אחרים ומוצאים משמעויות אחרות. יותר מזה, אני חושב שזה פסול להציג את ההחלטות שלנו כאמת האולטימטיבית (לי, לצורך העניין, יש אישה וילד).

לדעתי אין בעיה עם מישהו שהיה נשוי, התגרש והחליט שיותר טוב לו בתור גרוש ללא זוגיות. כנ"ל לגבי ילדים למרות שילדים זה נושא יותר מורכב (הרבה), אבל עדיין אפשר להיות אבא מרחוק שזורק את הצ'ק פעם בחודש וסוגר את הפינה. הבעיה שאנשים מחליטים מראש שלא מתחשק להם זוגיות או לחיות חיים ללא ילדים בלי שהם התנסו בחוויות האלה. המון מהאנטי הזה נובע מכל מיני חסמים פנימיים/פחדים/שריטות ופחות מהמציאות. 

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

פבל, השאלה היא כמה רווקים בני 40 פלוס אתה מכיר שהם באמת מאושרים, מרוצים מהחיים שלהם ומנהלים חיי רווקות מבחירה?

עד היום אישית יצא לי לפגוש בערך בן אדם אחד שעונה להגדרה הזו. וגם הוא התחתן לקראת גיל 50. 

Bill Burr צחק 20 שנה על מוסד הנישואים. בסופו של דבר התחתן בגיל 45 והביא לעולם שני ילדים. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם

אף אחד לא יכול לטעון שזה מתאים לכולם, צריך להיות קורא מחשבות בשביל זה..

אני חושב שמה שפלאו והתומכים בו  מתכוונים הוא שהרבה מאלה שטוענים שטוב להם לבד, וטוענים שבאמת ובתמים הם מרגישים שזה יותר טוב מזוגיות/משפחתיות - לא באמת מרגישים כך והמצב נכפה עליהם, מסיבות כאלה ואחרות.

ואני אישית מכיר כמה אנשים/נשים שפשוט ויתרו על זוגיות ואימצו את הלבד מתוך ייאוש מלמצוא זוגיות, לא מתוך הבנה שטוב להם לבד. זה לא מדגם מייצג, אין לי מספרים לתמוך בטענה הזאת(למעשה לאף אחד אין יכולת לספק גיבוי מספרי לטענה שלו).

אישית, עדיין לא פגשתי מישהו שבחר להיות לבד עקב הבנה שזה הכי טוב, ומצד שני, פגשתי אנשים שכבר ויתרו וחיו לבד עד שבגיל 40+ מצאו מישהי, הביאו ילדים והקימו משפחות 

• רעיון טוב! 1
פורסם

חלק מאלה "שבחרו" להיות לבד הם אלה שאומרים גם אחחח אני מעדיף טויוטה קורלה 1992 על פני אודי/ מרצדס / במוו שנת 2020.

אופציה אחרת היא להחליף כמה נשים במהלך החיים בדומה לזה שאתה מחליף כלי רכב מעת לעת.

להיכנס למערכת היחסים עם המחשבה על גירושין זו נבואה שמגשימה את עצמה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, ישה כתב:

חלק מאלה "שבחרו" להיות לבד הם אלה שאומרים גם אחחח אני מעדיף טויוטה קורלה 1992 על פני אודי/ מרצדס / במוו שנת 2020.

בדיוק להיפך - אלה שמתחתנים הם אלה שנשארים עם הקורולה 1992...

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 1
פורסם

זה אחרי הגירושין

• מצחיק 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ברוב המקרים שאני מכיר הבחירה ברווקות ובדידות היא לא תוצאה של השוואה בין שתי אלטרנטיבות ובחירה במה שמתאים יותר, אלא תוצאה של בעיות אחרות וקושי להתמודד איתן. גם במדגם הקצר פה, אנשים שמדברים על הלבד הם אנשים שמספרים על עצמם שהם באים ממשפחות שנתפסות בעיניהם כבעייתיות.

זה שהמשפחות או הנסיבות היו בעייתיות לא אומר שלא התגברנו עליהן ואז החלטנו שלא מתאים לנו להיות בזוגיות, או ספציפית בנישואין. גם ילדים זה נושא לשיחה נפרדת, ולא חסר אנשים מחוץ לגלובוס של ישראל שגרים בזוג עשרות שנים אבל בוחרים שלא להתרבות. לבסוף (ולמתקדמים שבקהל), solitude ו-loneliness הם שני דברים שונים בתכלית, גם אם בשפה העברית החליטו שלשניהם יקראו 'בדידות'.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 28 דקות, Derish כתב:

זה שהמשפחות או הנסיבות היו בעייתיות לא אומר שלא התגברנו עליהן ואז החלטנו שלא מתאים לנו להיות בזוגיות, או ספציפית בנישואין.

אני לא יודע כי אני לא פסיכולוג, אני לא מכיר אישית לא אותך ולא את שאר המשתתפים בדיונים האלו עם דיעה למה הם מעדיפים להיות לבד. 

במציאות אני לא מכיר אף אחד שהוא בגיל שלי (35+) ולבד מבחירה באמת. כן, מכיר כאלו שהשלימו עם המצב שלהם כי ללכת לפסיכולוג ולטפל זה מאוד קשה. 

בוודאי שאי אפשר להסיק מזה שכל מי שעבר את הגיל הזה וחי לבד הוא מסכן או סובל מבעיות כלשהן.  זו גם לא הטענה שלי. הטענה שלי היא שגם מי שהגיע לגיל 40 ולא נמצא בקשר ואולי לא היה בכזה אף פעם, יכול להטיל ספק בבחירות של עצמו. ואם הוא או היא מסוגל - גם לקום ולהתמודד עם זה, לא רק בהסברים למה הוא לא יכול אחרת. כי התוצאה יכולה להיות גם שיפור אדיר של החיים שלו.

ילדים זה שיחה נפרדת לחלוטין.

לפני 31 דקות, Derish כתב:

אנשים מחוץ לגלובוס של ישראל שגרים בזוג עשרות שנים אבל בוחרים שלא להתרבות. לבסוף (ולמתקדמים שבקהל), solitude ו-loneliness הם שני דברים שונים בתכלית, גם אם בשפה העברית החליטו שלשניהם יקראו 'בדידות'.

גם בישראל יש לא מעט כאלו. מה זה שייך בכלל כן ישראל - לא ישראל?

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שייך משום שזה מתייחס לאוכלוסיה שבה ביצעת את המדגם. אם רוב הנשאלים שלך ישראלים, זה לא בהכרח משקף את המציאות בשאר העולם או 'האנושות', ואני מניח שאילו היית שואל עשרים אירופאים בני גילנו אז לפחות 4-5 מהם היו בסטטוס של רווקים מבחירה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ישה כתב:

לא קשור לנושא הדיון, אבל תן לי קורולה 1992 במצב חדש, אשמח לקבל אותה על פני כל ב.מ.וו/אודי/מרצדס באשר הן.

בעצם עדיף שתתן לי את האודי/מרצדס/ב.מ.וו, אמכור אותן, אקנה קורולה ואת העודף אשקיע.

לפני שעה, Derish כתב:

לבסוף (ולמתקדמים שבקהל), solitude ו-loneliness הם שני דברים שונים בתכלית, גם אם בשפה העברית החליטו שלשניהם יקראו 'בדידות'.

בדיוק. בן אדם יכול להיות בודד גם כשהוא מוקף בעשרות ילדים ונכדים,

או כשהוא נמצא באירוע המוני עם אלפי משתתפים (לא מצפה שתבינו, אבל ככה בדיוק אני מרגיש באירועים כאלה, בודד ומת לברוח משם).

בדידות זה לא בהכרח כשאתה לבד. בדידות זה כשאין בסביבתך אנשים שיש לך קשר רגשי כלשהו איתם (בת/בן זוג, חברים), ולא יכול לשתף אותם בצרות או בשמחות שלו, תחומי עניין משותפים, או להנות מבילוי ביחד, ואין לו קשר איתם מעבר לשלום שלום, או דרישה מצידם לטובות הנאה כאלה ואחרות.

זה בדידות. כשאתה מרגיש לא קשור לסביבה.

ותגידו תודה למה שאתם מאמינים בו, שאתם לא כאלה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...