Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, David32 כתב:

"רוב בני ה 40+ לא למדו להקליד"

Underwoodfive.jpg (640×480)

באמאשלך

מה התירוץ.

ואללה, היה לי משהו דומה, קצת יותר קומפקטי. אבל כיון שלא למדתי במגמת מזכירות לא עברתי קורס הקלדה. מהמנהגים הגרועים שסיגלתי אני סובל עד היום, וגם אתם סובלים משגיאות ההקלדה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

מנהל בית ספר מגיע בדרך כלל מהתחום  הפדגוגי, ושם הוא מוביל את התהליכים. כן, כולל לא רק חידושים אלא שינויי כיוון שלמים.

לא מסכים איתך, אני חושב שזה תלוי אופי.

לאחר 30 שנה במערכת החינוך, אבא שלי ניהל בית ספר גדול ומוכר

לפני כשנה במהלך שיחת טלפון שאלתי אותו אם שמע שיר חדש שיצא לרדיו, 

תוך 2 שניות הוא ניגן את השיר ביוטיוב תוך כדי שהוא שולח לי סטיקרים בוואטסאפ ועוזר לי עם שליחת פקס שהעברתי לו במייל.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

ומה הקשר לניהול בית הספר?

אם אבא שלך מתעניין במוזיקה הוא יכיר את האמצעים כדי לשמוע אותה. 

אמא שלי בת 91, משתמשת במחשב אישי, אייפד וסמארטפון, כי היא מוצאת בהם תשובות לתחומי העניין שלה. אבל לא כל אחד כזה  וכאמור, כל אחד יפתח את המיומנויות הדרושות לו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

ומה הקשר לניהול בית הספר?

לפני 6 שעות, sperial כתב:

לא רק שאינה מסוגלת להדפיס מסמך וורד, היא בקושי יודעת להקיש אנטר כדי לעבור שורה. אבל, זה ממש לא מנע ממנה לנהל ביד רמה ובהצלחה בית ספר עם 50 מורים ו-400 תלמידים.

לא מסכים איתך לחלוטין.

כל מורה, בעל תואר ראשון בחינוך, עבר קורס טכנולוגי שבסיומו מגיש מטלה באקסל, פיירפוינט ו-וורד.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

אתה יודע, הקוריקולום השתנה קצת מאז 1979, כאשר היא החלה את לימודי התואר הראשון. אף אחד לא חלם על מעבד תמלילים על כל שולחן, עדיין לא היה 1-2-3 ובעצם עדיין לא היה IBM-PC. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אין, אין על ספריאל.

לא יכול היה לספק דוגמה יותר מושלמת לקיבעון המחשבתי המוחלט. קארספורום ינצרו אותה לנצח.

מנהלת שלא יודעת להקליד.

רק במוסד ממשלתי. רק.

• מצחיק 4
  • מעניין 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

טעות, נא למחוק

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

@sperial, ראית את התוכנית ללמידה מהבית של משרד החינוך בגל הראשון?

בוא, אני אפרט לך:

הקליטו (כנראה הרבה זמן מראש, בקונספט של מלחמה או משהו) הרבה מאוד שיעורים בוידיאו. בסה"כ, מהמעט שיצא לי לראות, שיעורים די מוצלחים, גם אם מעט פרונטליים מדי, בטח בהתחשב במדיום שמאפשר כל מיני תוספות מעבר למורה ולוח, אבל לא משנה. העלו את כל השיעורים האלו ליוטיוב, ואז מה עשו? שמו אותם בלייב, ככה שהתלמיד חייב לראות את השיעור בשעה מסויימת, בלי שום אפשרות לעצור אותו ולהמשיך מאוחר יותר. זה כל כך מטומטם, שפשוט אין לי מילים לתאר את זה. כאילו, מה אם תלמיד לא מבין ורוצה לראות שוב קטע מסויים? או לשאול את ההורים? או פשוט יותר, צריך ללכת לשירותים?

זו החלטה כל כך מטומטמת, שברור שצריך מערכת מאוד רקובה שמי מקבל את ההחלטות בה לא מבין כלום בכלום, ואף אחד אחר לא יכול להגיד לו משהו. או במילים אחרות, משרד החינוך.

וד"א, סבתא שלי ז"ל היתה מנהלת בי"ס, שכבר יצאה לפנסיה לפני כמה עשורים, ונחש מה, היא אפילו ידעה להקליד ולתפעל וורד באופן בסיסי. נכון שלא יצאו לה מסמכים מאוד מפוארים, אבל בוא, מדובר על דור או שניים לפני.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, pooh-bear כתב:

העלו את כל השיעורים האלו ליוטיוב, ואז מה עשו? שמו אותם בלייב, ככה שהתלמיד חייב לראות את השיעור בשעה מסויימת, בלי שום אפשרות לעצור אותו ולהמשיך מאוחר יותר. זה כל כך מטומטם, שפשוט אין לי מילים לתאר את זה. כאילו, מה אם תלמיד לא מבין ורוצה לראות שוב קטע מסויים? או לשאול את ההורים? או פשוט יותר, צריך ללכת לשירותים?

זו החלטה כל כך מטומטמת, שברור שצריך מערכת מאוד רקובה שמי מקבל את ההחלטות בה לא מבין כלום בכלום, ואף אחד אחר לא יכול להגיד לו משהו. או במילים אחרות, משרד החינוך.

אמת. לא יודע אם רקובה, אבל אינקומפטנטית בטירוף. האנשים שאמונים על חינוך לא יודעים דבר וחצי דבר על הדרכה. 

זה עניין של תרבות ארגונית. כשהתגמול הוא לא על כישורים אלא על ותק, אז גם מי שגרוע, אבל כזה לאורך הרבה זמן - יקודם.

זה עניין של זמן, כי מה לעשות, כל דור חכם מקודמו; ואולי עניין של משהו ישתנה בעתיד מבחינת מבנה מערכת החינוך.

אבל כן, אין ספק שמערכת החינוך היא דוגמה מופלאה למיטב החסרונות של מערכת ציבורית.

קורה גם בחלק מן הפוקלטות באונ' אגב.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בנוגע למגיפת ההיעלבות- חיה ובועטת, בהחלט צריך להיות זהיר במה שרושמים על גבי דפי האינטרנט, במיוחד בהתקשרות עם אנשים זרים.

בנוגע לתארים כאלה ואחרים(or lack thereof) וכו'. מצאתי סרטון מעניין בזמנו שיכול להסביר את התופעה(החלק השני של הסרטון יותר רלוונטי). אישית, זה מרגיש די נכון- גם בהתייחסות שלי כלפי אנשים משכילים ממני(לעיתים רחוקות, לא תמיד), וגם כאלה שאני יותר משכיל מהם. דיסקליימר: אינני מבין דבר בפסיכולוגיה, כך שאין לי סימוכין לנכונות התופעה באופן כללי.

או כמו שאומרים: i'm not young enough to know everything.

וכמובן- בלי להעליב אף אחד. באמת. שתהיה אחלה שבת לכולם 😊

עריכה אחרונה על ידי method
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@pooh-bear

גם אתה מגיע מהתחום הטכנולוגי. שכחת שמרבית בני 40 ומעלה, אתה יודע, אלה שבאמת מנהלים את העניינים, לא גדלו עם מקלדת ביד ולא עברו קורסים בהקלדה מהירה או עריכת מסמכים. לאנשים האלה כתיבה בכתב יד לוקחת 10-20% מהזמן שתקח להם הקלדת אותו מסמך. המזכירה תהיה יותר מהירה, המסמך יראה יותר טוב ויהיו בו פחות שגיאות.

שמע אתה חיי בסרט.

מה זה בן אדם בן 40? מישהו שנכנס לשוק העבודה בסביבות 2005-2004 שכבר היה וינדואוס xp.

אחושיליג נולדו עם מקלדות ביד.

לפני כשעה, sperial כתב:

@Potatoאני לא מכיר את מבנה החברה שבה אתה עובד, אבל מהתאור שלך נראה שיש שם איזה עוורון.

חברה שצומחת מהר יחסית,לוקח זמן לבנות בסיס ולעבור על הכל.

לפני כשעה, sperial כתב:

אני מבין לגמרי שחברה חיצונית לא תתערב בפעילות החברה מחוץ לחוזה שלה.

עובדים על פרויקטים,אין להם עניין במה אני עושה.

לפני כשעה, sperial כתב:

הכשלוןשל הנהלת החברה אינו באי הבנת הכפילות והנתק אלא באי הגדרת בעל תפקיד שיראה את התמונה הכוללת.

אין פה שום כשל ניהולי.

בשביל זה יש עובדים שמקבלים כסף ומציפים בעיות.

אין לך מושג איך עובדת שום חברה שהיא לא סניף של קופת חולים,או איזו חטיבת ביניים והבהרת זאת היטב.

בכל חברה בינונית גדולה יש מנגנונים שמתגמלים עובדים שמגדילים ראש ולוקחים יוזמות על עצמם ומשפרים את מקום העבודה.

לא כל מקום מסוגל ורוצה להתנהל כמו מפעל מ1930 שהמנהל תוקע לי אצבע בשרטוט "רואה את הבורג הזה?לך תכין 3000 כאלה".

אתה היחיד שרואה בהתנהלות הזו התנהלות תקינה וראויה של מקום עבודה.

יכול להבטיח לך שאם מחר אחד העובדים של נהג לילה יבוא אליו עם הצעה לשיפור בטיחותי באחת המכונות הוא יראה זאת בצורה חיובית.

אם עובד אחר יציע לו להשתמש במכונה X לייצור z הוא ישמע אותו ויבחן ברצינות את הרעיון ולא ישלח אותו לפינה שלו כמו שאתה מציע פה.

לפני כשעה, sperial כתב:

@Night Driver יפה כתבת: התוכנות שהוא צריך. זה חלק מהכרת כלי העבודה שלו, לא כל מה שנמצא במפעל.

אתה לא מוכן לשמוע שום דבר חוץ ממה שיענה לך על הצורך העז להראות שצדקת.

לפני 23 דקות, vadim6385 כתב:

טעות, נא למחוק

אני לא חושב שכל דבר שכתבת יכול להיות יותר טעות מכמה תגובות פה...

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני שעה, Potato כתב:

ולגבי,"ניהל ביד רמה".

מזכיר לי סיפור מהצבא,היינו 2 מחלקות טכניות שהמפקדים היו רנגים שמשום מה היו מאוד טכנופובים ועבדו עם דפים וטלפון.

באמצע השירות שלי הם התחלפו ונכנסו אנשי קבע צעירים יותר וביחד איתם העברתי את כל מה שהיה על דפים לכמה קבצים מסודרים באקסל שיודעים להקפיץ שגיאות ותקלות.

כמות הזמן המת ירדה משמעותית ובשורה התחתונה הנגדים היו יותר בבית כי לא התבזבז זמן על שטויות וחיילים עבדו במסגרת יום העבודה כי העבודה הרבה יותר זרמה.

זה מזכיר לי סיפור מצחיק(לא יודע אם אגדה או אמיתי האמת זה מהסיפורי פה לאוזן) מהצבא על קיבעון, מערכת אחזקה עתיקה הייתה פרוסה בכמה יחידות אחזקה - יום אחד הגיע תוכניתן חדש לצוות וגילה שהמון המתפריטים מחורבשים וכתובים בחצי ג׳יבריש ובעיות עימוד ואף אחד מעולם לא טרח לתקן את זה.

החייל החדש החליט לקחת יוזמה ולתקן את התקלה במערכת, העימוד הסתדר והג׳יבריש הפך לעברית קריאה.

באותו היום צוותי התמיכה של המערכת קרסו מטלפונים, נגדים בכירים רבים מיחידות האחזקה התקשרו וזעמו שהמערכת לא שמישה והם דורשים להחזיר את המצב הקודם, הם התרגלו לעבוד עם המערכת בג׳יבריש(אשכרה למדו לתרגם את התווים בג׳יבריש לעברית) ולא מסוגלים להסתדר עם המערכת בצורה החדשה שלה.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • מצחיק 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

פוטייטו, אין התנגדות למגדילי ראש. 

יש ביקורת על הנהלה שלא רואה את הפערים, אני מניח בגלל "חסכון" של חצי משרה או משרה של בעל מקצוע. אצל מעסיק פרטי שלפי התאוריות שלך אמור להיות שיא היעילות.

לגבי בני ה-40, או 45 - בנושא הצד הטכני לגמרי של הקלדה אלה אנשים שכאשר היו בני 15 היה, במקרה הטוב, מחשב אחד בבית. אלה לא אנשים שמפעילים עכבר מגיל 3 ומקלדת מגיל 7, עם קצב הקלדה מהיר ומעט שגיאות. וכיוון שבתי הספר אינם מלמדים הקלדה עיוורת הם איטיים. 

מי שצעיר ב-10 שנים וגדל בבית בלי מחסור במחשבים הוא אופרה אחרת.

ולהזכיר לך, מרבית חברי הפורום הזה אינם סובלים מחוסר גישה לטכנולוגיה. אבל יש קבוצות נרחבות באוכלוסיה שגם היום אין להם גישה חופשית למכשירים. כך נוצר מה שמכונה "פער דיגיטלי".

@pooh-bearאני יודע שלמשרד החינוך יש שנים רבות תוכניות להוראה מרחוק בשע"ח. אין לי מושג איך זה אמור לפעול, לאיזה טכנולוגיה זה הותאם (ומה שהוכן לפני עשור לא בהכרח ניתן לשימוש בשיטות מודרניות), וכאמור, כנראה שגם בקצה השני הדברים לא פשוטים, בתים שאין בהם תנאים מספקים ללימוד במרשתת.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@vadim6385 צריך להכיר את כלי העבודה. ואם אתה לא משתמש באופיס אין סיבה ללמוד אותו, אלא אם יש לך איזה עניין מיוחד.

שימוש באופיס היום זה כמו לקרוא ולכתוב, למי שיודע יש יתרון עצום על מי שלא, לא משנה איפה הוא עובד. לכן, אחרי שהתמקצעת בכלים הנדרשים לעבודתך, אין שום סיבה שבעולם לא להקדיש מעט זמן ללמוד וורד ואקסל בסיסיים. וכמנהל, אתה חייב גם פאוור פוינט בסיסי כדי להדריך את אלו שאתה ממונה עליהם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...