Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בין היתר, אני חבר בפייסבוק בקבוצת DIY. יש לי לא מעט מה לתרום לקבוצה, מסתבר. 
היום, מישהו שם פרסם שאלה ברמת גנריות 110%:
"איפה בארץ אני יכול למצוא סוג מסויים של כלי?"
אני יודע מהו סוג הכלי, ויש לא מעט אופציות. 
הבחור גם לא כתב מאיפה הוא.
אז גיגלתי את השם המקצועי של ה"סוג של כלי", וכתבתי לו - גוגל יודע, יחד עם הלינק. 
ענה, "כדאי לבדוק את גיל השואל לפני שעונים תשובה כזו מתנשאת".
בחיי, שלא הבנתי את התשובה שלו- אם הילד מספיק מבוגר לכתוב בפייס, הוא אמור להיות מספיק מבוגר לכתוב גם בגוגל, לא?

למען הסר ספק, אם היה שואל איפה *בחיפה* אפשר למצוא, היה מקבל לינק ישיר לחנות, עם המלצה לעוד חנות אחת ובדיקה שלי של העצות שקיבל לראות אם הטעו אותו ושלחו אותו לחנות שאין בה מהיכרותי האישית עם החנות... אותו דבר לגבי מקומות אחרים שאני מכיר במרכז וכדומה. 

מה נסגר? למה הוא חושב שאני "מתנשא"??? בגלל שעניתי וניסיתי לעזור בתשובה עניינית לשאלה מאד מאד גנרית וכללית?
זה נהייה מאד מודרני היום להיעלב מכל שטות ודבר.
וכן, אני כבר בעצמי קצת נפגעתי מזה.
אחרי ההערה לגבי הגיל, הלכתי לראות בן כמה הילד. אמר, אמר.
הבחור עם תואר ראשון. 
ולא יודע לגגל.
תואר ראשון בהנדסה.
ולמה אני פגוע מכל הסיפור הזה? 
לי אין תואר. ואני מחפש עבודה חדשה מזה תקופה. תואר ראשון הוא הדרישת סף לתחום שלי, ויש מקומות שבהם תואר שני מהווה יתרון.
בראיונות שעברתי, עשיתי הקפות בלי להזיע מסביב לחבר'ה (מי יותר צעירים ומי פחות) עם תואר (אחד לפחות).
ואת מי לוקחים בסופו של דבר לתפקיד?
את הילדים שנפגעים מכל מה שאומרים להם, גם כשמנסים לעזור להם.
לאמריקאים יש אימרה, בתרגום חופשי- "הפה שלך מפזר המחאות שהת@ת שלך לא יכול לכסות".

ואגב. 
אנקדוטה קטנה. 
לפני אי-אילו שנים, ניסו "לעשות עלי שריר" ולהביא מישהו בגילי בערך, עם תואר, כדי להראות לי שיש לי תחליף.
קצת שוחחנו, ומסתבר שהוא סגר משכורת לא רעה בכלל, גבוהה בפער משלי. 
טוב. הבנו.
כשהוא שאל אותי "איך מדפיסים מסמך וורד", עניתי בסבלנות. 
גם כשהוא שאל בפעם השנייה. והשלישית. והרביעית. והחמישית.
למחרת הוא כבר לא הגיע לעבודה, כנראה לא הצליח להקליד את הכתובת לוויז או משהו.

תודה על ההקשבה... וסליחה על החפירות.

בתור אחד שחלק מהעבודה שלו היא תמיכה טכנית, מספר המלצות שאני גיבשתי:

1.מי שפונה לתמיכה יכול ב 90% מהמקרים למצוא את התשובה בגוגל/בספר הוראות של המוצר/על גבי המדבקה שעל המוצר. הוא לא עשוה את זה כי ככה, תפקידך בתור תומך הוא לתת תמיכה ולא לתקן את העולם.

2. לעולם לא לשלוח את המבקש תמיכה לחפש בגוגל/לקרוא בספר הוראות. כי ככה. אם הוא היה יודע או רוצה לעושת את זה, מראש לא היה פונה לתמיכה. אנשים רוצים את התשובה עם הכפית לפה ותפקידך בתור תומך לתת להם את זה. אם אתה מפנה אותם לחפש, הם נעלבים.

3. אנשים לא יודעים לאפיין את השאלה. 
תפקידך בתור תומך לשאול שאלות הכוונה. 
באיזה איזור? 
לאיזה מטרה?
איזה תקציב?
חדש או משומש? 

אל תעמיד את השואל על הטעיות שלו אפילו שהן ברורות, כי אנשים כאמור לא יודעים לאפיין את השאלה. תמשוך מהם את המידע הדרוש, אם תצביע על הטעיות הברורת והחוסר פירוט בשאלה, הם יעלבו. 

אחרי שמשכת את כל המידע שאתה צריך תן תשובה ממוקדת. אופציה אחת, מה צריך בדיוק לעשות. משהו שלא ניתן לפרשנוית. בסיום תכתוב שאם זה לא עבד או לא עזר, שיפנו שוב לקבל תניכת המשך. 

רק ככה זה עובד, מי שיכול לעבוד בצורה אחרת לא יפנה לתמיכה מראש. 
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אתה רואה? אני שומר על רוח השרשור.

אתה כרגיל לא עונה על מה שואלים, ולוקח את הדברים למקומות אחרים בכל שרשור. ( בלי להזכיר משפחה מיותרת)

כתבתי שאנשים בכל תחום לא פותחים את הראש שלהם כדי ללמוד עוד דברים ( בתחום שלהם)  כי בכל מקצוע יש כל הזמן מה ללמוד ולהתקדם. הם פשוט מקובעים על מה שהם יודעים, בלי להביט לצדדים. מקווה שזה ברור עכשיו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא קראתי את רוב התגובות אבל הנה תובנה שלי מהחיים.

אי אפשר לרצות את כולם, אפשר לנסות ולפעול אך את התוצאה מהצד האחר אי אפשר לקבוע.

או במשפט אחר - תחליק ורד מזה, לא מכר/חבר שלך? שחרר. סה"כ אדם זר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Potato כתב:

ברגע שאתה יודע מה אקסל מסוגל לעשות או sap תוכל להביא בן אדם שיעשה את זה.

לכך כיוונתי. צריך מומחים, תפקידו של המנהל להטיל עליהם משימות ולקבל משוב. הוא לא צריך להבין בכלים עצמם.

אני אקרא ל @Night Driver לספר איפה מוצאים את עצמם אנשים טכניים שיודעים "רק קונבנציונלי" ולא מוכנים ללמוד או להפתח לטכנולוגיות יצור מתקדמות יותר.

לא נאמר שלא צריך ללמוד. נאמר שצריך לתעדף לימודים רלוונטיים. אז אותו עובד ייצור צריך להכיר כלים חדשים שרלוונטיים לקו הייצור.

ראה הדגשות בציטוט.

הסיפור שלך יפה, אבל המסקנה שלי היא שבמקום הזה יש איש מערכות מידע שאינו עושה את עבודתו, או שיש איזה מידור שפוגע במערכת. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

אני מקנא באנשים שהוציאו תואר בלי לדעת לחפש בגוגל.

מה תגיד על אנשים שהוציאו תואר לפני שהמציאו את גוגל? (רמז: בלי להעליב, ברוח השרשור, למשל "מאותגר גילאית")

לפני שעתיים, sperial כתב:

אבל כשם שהיא לא צריכה להיות מנהלת חשבונות  - בשביל זה יש מנהל אדמיניסטרטיבי - היא גם לא תצטרך להפעיל וורד, כי בשביל זה יש מזכירה.

הבעיה אינה מיומנות טכנית זו או אחרת, הרבה יותר חשוב לדעת לעבוד בצוות ולדעת לנצל את היכולות של כל עובד בתחומו. המנהל צריך לראות את התמונה הרחבה, הוא צריך להכיר את המשאבים שלרשותו - אבל לא לבזבז את זמנו על פרטים שבהם יש מומחים גדולים ממנו בהם הוא יכול להעזר. צריך לדעת מה לשאול את המומחה, צריך להיות מסוגל להבין את התשובות ומשמעותן, אבל את יצירת המידע והידע להשאיר למומחה. ואם נוצר צורך ללמוד משהו חדש יותר חשוה יכולת ללמוד אותי מאשר להגיע עם הידע מלכתחילה.

צ'מע אתה לא מפספס פה בקילומטרים, אתה מפספס פה בטווח של מעבורת חלל:

א. כי לא אמת צריך מזכירה ש"תשחית את זמנה" אם המנהל.ת יודע להקליד כמו בן אדם - זה לא אמור לקחת לא יותר זמן מאשר לכתוב ביד. הנה, חסכת לפחות חצי משכורת + עלות המשרד + תנאים סוציאליים, ימי חופש וימי מחלה.

ב. כי מנהל לא רק "מקבל החלטות". הוא צריך גם ליזום דברים, לפעמים אפילו חדשים. והוא לא יכול ליזום כלום אם הוא לא מבין שיט בתחום, ואני בספק שהוא אפילו יכול לקבל את ההחלטות הנכונות. רמז: לא סתם הלמידה מהבית נראית כמו שהיא נראית (והיא ממש לא נראית טוב בכיתה הממוצעת, תאמין לי).

ומעבר לזה, מנכ"ל בארגון אמיתי (כזה שאשכרה מייצר לעצמו את התקציב, לא מקבל אותו ממשרד החינוך) צריך ועוד איך ידע פיננסי מסויים. הוא לא צריך להיות רו"ח עם 20 שנות ניסיון והכרות של כל תתי הסעיפים של כל חוק והפסיקות השונות, אבל אם הוא לא יודע לקרוא ולהבין דו"חות פיננסיים, מנכ"ל הוא כנראה לא יהיה (אלא אם יש לו פרוטקציה, אבל זה עניין אחר לגמרי).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, sperial כתב:

הסיפור שלך יפה, אבל המסקנה שלי היא שבמקום הזה יש איש מערכות מידע שאינו עושה את עבודתו, או שיש איזה מידור שפוגע במערכת. 

המסקנה שלך לא נכונה.

אנשי מערכות מידע הם קבלן חיצוני ומקבלים פרויקטים לעשות.

אני נראה לך מנהל?בדרג של מנהל?

אני אפילו לא ג׳וניור עדיין.

העבודה שלי על הנייר שרשום עליו תיאור המשרה מוגדרת היטב ועדיין אני בוחר לקדם תהליכים ונושאים שמועילים לי ומועילים לאנשים שעובדים איתי ומועילים לארגון.

למה? אין לי תשובה טובה לתת,אבל אם לשאול אותך אני כנראה פראייר כי חרגתי מהמשבצת שהוגדרה לי ועבורה משלמים לי.

ברמה העקרונית שלפיה אתה מתנהל,אין שום סיבה שאדע לעשות מעבר ללהקליד עם אצבע אחת את מה שאני אמור לעשות.

לא צריך להיות בן אדם צעיר בן 25 כדי ללמוד,תתפלא אבל ראיתי אנשים בוגרים עם כמה שנים טובות של נסיון יושבים בערב בבית מול המחשב ולומדים איך להשתמש בתוכנות חדשות שיעזרו להם ולארגון למרות שהם כבר עובדים בו עשור ואף אחד לא מאיים עליהם בשום דבר.

ולגבי,"ניהל ביד רמה".

מזכיר לי סיפור מהצבא,היינו 2 מחלקות טכניות שהמפקדים היו רנגים שמשום מה היו מאוד טכנופובים ועבדו עם דפים וטלפון.

באמצע השירות שלי הם התחלפו ונכנסו אנשי קבע צעירים יותר וביחד איתם העברתי את כל מה שהיה על דפים לכמה קבצים מסודרים באקסל שיודעים להקפיץ שגיאות ותקלות.

כמות הזמן המת ירדה משמעותית ובשורה התחתונה הנגדים היו יותר בבית כי לא התבזבז זמן על שטויות וחיילים עבדו במסגרת יום העבודה כי העבודה הרבה יותר זרמה.

שורה תחתונה הניהול שלהם היה דיי גרוע,למרות שהם ניהלו 25 שנה כל אחד.

מה שרואים אחרי שהמנהל עוזב לא בהכרח המנהל רואה תוך כדי הניהול שלו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

@Potato קרא לי אז באתי.

חייבים ללמוד ולהיפתח לטכנולוגיות חדשות כל הזמן. 

ספריאל, אבא שלי היה יותר מבוגר ממך כשנכנסו המחשבים למקומות העבןדה והוא שולט בתוכנות שהוא צריך יופי. הסיבה היא שטכנולוגיה חדשה היא כלי נוסף ולא המצאת הגלגל ומי שמבין את התהליכים וקצת רוצה משתלט מהר מרוד על הצעצוע החדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@Night Driver אם אני לא טועה רשמת שאביך בעל עסק.

למידת טכנולוגיה חדשה תקצר לו זמני אספקה/ייצור או אפילו זמן שהוא נמצא בעבודה ולא בבית עם הנכדים ותאפשר לו רווחיות גבוהה יותר בפחות זמן והשקעה לטווח הארוך.

איזה אינטרס יש לו ללמוד תוכנה חדשה אם הוא יושב באיזה משרד מרוויח 15,000 ככה או ככה.

פורסם

כי אם היה שכיר הטכנולוגיה החדשה היתה מביאה אותו מ 15 ל 18 כי הוא יותר אטרקטיבי, יותר יעיל ויש לו יותר מה להציע למקומות אחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

כי אם היה שכיר הטכנולוגיה החדשה היתה מביאה אותו מ 15 ל 18 כי הוא יותר אטרקטיבי, יותר יעיל ויש לו יותר מה להציע למקומות אחרים.

אלא אם כן הוא עובד במשרד ממשלתי 😶

פורסם (נערך)

@pooh-bearמנהל בית ספר מגיע בדרך כלל מהתחום  הפדגוגי, ושם הוא מוביל את התהליכים. כן, כולל לא רק חידושים אלא שינויי כיוון שלמים.

בתחום הפיננסי הוא מקבל איזה מבוא במסגרת קורס המנהלים, מה שמאפשר לו הבנה בסיסית. ממילא רוב התקציבים "צבועים" מראש למטרות מסויימות. בסופו של דבר הוא מנהל גוף במסגרת יותר גדולה וכפוף לנהלים שלה, הוא בעיקר צריך לוודא שהתקציבים (שלא תמיד מבוטאים בשקלים) מנוצלים נכון.

גם אתה מגיע מהתחום הטכנולוגי. שכחת שמרבית בני 40 ומעלה, אתה יודע, אלה שבאמת מנהלים את העניינים, לא גדלו עם מקלדת ביד ולא עברו קורסים בהקלדה מהירה או עריכת מסמכים. לאנשים האלה כתיבה בכתב יד לוקחת 10-20% מהזמן שתקח להם הקלדת אותו מסמך. המזכירה תהיה יותר מהירה, המסמך יראה יותר טוב ויהיו בו פחות שגיאות.

@Potatoאני לא מכיר את מבנה החברה שבה אתה עובד, אבל מהתאור שלך נראה שיש שם איזה עוורון. אני מבין לגמרי שחברה חיצונית לא תתערב בפעילות החברה מחוץ לחוזה שלה. הכשלון של הנהלת החברה אינו באי הבנת הכפילות והנתק אלא באי הגדרת בעל תפקיד שיראה את התמונה הכוללת.

@Night Driver יפה כתבת: התוכנות שהוא צריך. זה חלק מהכרת כלי העבודה שלו, לא כל מה שנמצא במפעל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, pooh-bear כתב:

מה תגיד על אנשים שהוציאו תואר לפני שהמציאו את גוגל? (רמז: בלי להעליב, ברוח השרשור, למשל "מאותגר גילאית")

חיפשו בaltavista?

הלכו לספריה בסופות שלגים בזמן שיורים בהם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...