Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

אני יודע שלמשרד החינוך יש שנים רבות תוכניות להוראה מרחוק בשע"ח. אין לי מושג איך זה אמור לפעול, לאיזה טכנולוגיה זה הותאם (ומה שהוכן לפני עשור לא בהכרח ניתן לשימוש בשיטות מודרניות), וכאמור, כנראה שגם בקצה השני הדברים לא פשוטים, בתים שאין בהם תנאים מספקים ללימוד במרשתת.

אני ממש מצטער, אבל או שלא קראת או שאתה מתחמק.

אני לא מלין (כלומר, לא ממש) על התכנים עצמם. הם בסדר פחות או יותר.

אבל הנקודה החשובה היא שהם כבר ביוטיוב . זה לא שיש איזו מערכת מיושנת שנבנתה לפני עשרים שנה וצריך לתפקד איתה, הכל כבר מוכן!(!!!) אבל במקום לנצל את היתרון הכל כך בסיסי וברור מאליו לכל מי שאי פעם ראה סרטון ביוטיוב (או בכל אתר אחר, לצורך עניין) של צפיה לא לינארית, מישהו במשרד החינוך שכנראה חושב במונחים של הטלוויזיה החינוכית מהסבנטיז החליט שלא.

לא צריך פה כלום מבחינה טכנולוגית, רק מקבל החלטות שאשכרה יש לו איזשהו שמץ של הבנה בהחלטות שהוא מקבל. זה הכל. וכשאנשים שאין להם שמץ של מושג במה שהם מחליטים עליו מקבלים החלטות, ככה זה נראה.

לעומת משרד החינוך המופלא, המחנכת שלנו, שהיא באמת מורה בסדר גודל של מרי פופינס, בנתה אתר ב-WIX לגמרי בעצמה, מעלה לשם תכנים סופר מגוונים, מלמדת את הילדים להגיש עבודות דרך גוגל דוקס, ובכלל, שמה את כל משרד החינוך בכיס הקטן. לצערי, זה כנראה מקרה מאוד נדיר, הרוב המוחלט של המורים אכן יחכו להשתלמות בהקלדה והפעלת מחשב - שלב א, ואז יעבירו שיעור בזום מהטלפון כשהם מצלמים את התקרה.

אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספריאל, פעם אחת תוותר ותגיד שטעית.

די עם השטויות האלה על ההקלדה, מי שמקליד מקליד - מי שמחפש תירוצים לא מקליד.

לא נולדתי למשפחת עולים עשירה, העכבר שהיה אולי היה חולדה, וגם זה בהגזמה.

לא התחלתי להקליד בגיל 7, גם לא בגיל 9. ועדיין אני מקליד מהר, עם שתי ידיים, ובצורה עיוורת. 

להגיד ב 2020 ש"לא נולדתי עם מקלדת".

קיצר רד מהעץ. פוטייטו יהיה נחמד ויחזיק לך את הסולם.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

פוטייטו, אין התנגדות למגדילי ראש. 

יש ביקורת על הנהלה שלא רואה את הפערים, אני מניח בגלל "חסכון" של חצי משרה או משרה של בעל מקצוע. אצל מעסיק פרטי שלפי התאוריות שלך אמור להיות שיא היעילות.

הוא יעיל,בגלל זה הוא מעסיק עובדים שמציפים את הבעיות פותרים אותן מבפנים פותרים ביחד עם ההנהלה.

לגבי בני ה-40, או 45 - בנושא הצד הטכני לגמרי של הקלדה אלה אנשים שכאשר היו בני 15 היה, במקרה הטוב, מחשב אחד בבית. אלה לא אנשים שמפעילים עכבר מגיל 3 ומקלדת מגיל 7, עם קצב הקלדה מהיר ומעט שגיאות. וכיוון שבתי הספר אינם מלמדים הקלדה עיוורת הם איטיים. 

טוב צודק.

כל מי שבן יותר מ27.5 הוא איש מערות שלא יודע לתפעל מחשב.

חלאס עם השטות הזו,כל בן 60 ממוצע מתפעל מחשב אישי וסמרטפון.

אז הייתי צריך להראות פעם אחת למהנדס ותיק בן 64 איך מזמנים פגישה באאוטלוק,אני מצאתי לבד בשורת חיפוש ובזה הסתכם פער של 40 שנה ביננו.

מי שצעיר ב-10 שנים וגדל בבית בלי מחסור במחשבים הוא אופרה אחרת.

הוא לא אופרה אחרת.

ולהזכיר לך, מרבית חברי הפורום הזה אינם סובלים מחוסר גישה לטכנולוגיה. אבל יש קבוצות נרחבות באוכלוסיה שגם היום אין להם גישה חופשית למכשירים. כך נוצר מה שמכונה "פער דיגיטלי".

כן,אוכלוסיה מוחלשת כמו מנהלת בית ספר.

צודק,עליהם דיברנו.

@pooh-bearאני יודע שלמשרד החינוך יש שנים רבות תוכניות להוראה מרחוק בשע"ח. אין לי מושג איך זה אמור לפעול, לאיזה טכנולוגיה זה הותאם (ומה שהוכן לפני עשור לא בהכרח ניתן לשימוש בשיטות מודרניות), וכאמור, כנראה שגם בקצה השני הדברים לא פשוטים, בתים שאין בהם תנאים מספקים ללימוד במרשתת.

פועל גרוע כמו כל דבר ממשלתי....אלא מה...

לפני 21 דקות, David32 כתב:

קיצר רד מהעץ. פוטייטו יהיה נחמד ויחזיק לך את הסולם.

מוכן גם לחבר מכונת כביסה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 15 דקות, pooh-bear כתב:

לעומת משרד החינוך המופלא, המחנכת שלנו, שהיא באמת מורה בסדר גודל של מרי פופינס, בנתה אתר ב-WIX לגמרי בעצמה, מעלה לשם תכנים סופר מגוונים, מלמדת את הילדים להגיש עבודות דרך גוגל דוקס, ובכלל, שמה את כל משרד החינוך בכיס הקטן. לצערי, זה כנראה מקרה מאוד נדיר

אכן, מצער מאוד.

אצלנו בבית הספר אחת המחנכות עוד לא נחתה לעולם המציאות, השנייה מאוד משתדלת, אבל שתיהן מפגרות מאחורי הגננת. אין כמו הדוגמה של הגננת אצלנו להמחשת אחריות אישית - דווקא היא הייתה טכנופובית (לכאורה!) יותר מכל השאר, בלי ווצאפ ובלי דואר אלקטרוני, התרכזה בעבודה שלה והשאירה את ההורים להתקוטט במרחב הווירטואלי. הגיעה הקורונה, שינסה מותניים, נעזרה בבעלה, למדה את הכלים, ועכשיו היא שולחת וידאו יומי של לימוד חווייתי + יצירה שהיא מקליטה בעצמה (!), מקיימת סבבים של שיחות וידאו עם *כל* ילדי הגן, וכיו"ב.

אני משתדל לא להאזין יותר מדי לזומים של הילדים בבית הספר, מפני שזה מעורר פלצות לפעמים, תלוי במורה. מה? מי? מי זה? לא שומעת! מי? מו? שו? איפה זה? לא מצליחה! רגע! כן? לא שמעתי! מה? 🥵

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

עשית סלט תפוחי אדמה.

ההתיחסות שלי לאוכלוסיה מוחלשת היתה לשיעורים של תכנית החירום של משרד החינוך.

כיוון שהידיעה היחידה שלי על הדבר הזה הוא עצם קיומו אני לא יכול להתיחס לצדדים אחרים. 

לגבי יוזמות מקומיות - כשמן כן הן - מקומיות. משרד החינוך לא יכול להסתמך על יוזמות כאלה, הוא טרח והכין מערכת שיעורים, זה מה שעומד לרשות בתי הספר. ולא בכדי כתבתי בתי ספר, שכן לא לכל התלמידים גישה למחשב ולאינטרנט.

יש בקבוצה הזו כל מיני דרישות. אז בשרשור הצדיקים מצפים מכולם לדעת מתי המוסכניק מרמה אותם, ובשרשור הזה כולם חייבים לדעת להקליד 200 מילים בדקה, ושליטה בסולידוורקס היא יתרון. לא מבינים שכפי שיש אנשים שלא יודעים לבדוק שמן במנוע יש מורים שיהיו מעולים בחינוך והוראה, אבל בשבילם אקסל יותר קשה מסינית  שיש אנשים שכאשר ינסו להקליד מסמך של יותר משתי שורות ישרפו עליו שעה .

פוטייטו, אני רואה את קצב ההקלדה של אנשים שעבודה עם מכשור מודרני היא לחם חוקם. יש השולטים ללא מצרים במכשירים מתוחכמים ועדיין מקלידים את הדוחות באצבע אחת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

6 עמודים ואף אחד לא העלה את זה:

נו באמת...

• מצחיק 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין לי מושג איפה אתה מסתכל שזה מה שאתה רואה.

להקליד 200 מילים בדקה אף אחד לא ביקש ממך,אף אחד פה לא מתמלל בבית משפט או בישיבות בכנסת.

לפני 7 דקות, sperial כתב:

מתי המוסכניק מרמה אותם, ובשרשור הזה כולם חייבים לדעת להקליד 200 מילים בדקה, ושליטה בסולידוורקס היא יתרון. לא מבינים שכפי שיש אנשים שלא יודעים לבדוק שמן במנוע יש מורים שיהיו מעולים בחינוך והוראה, אבל בשבילם אקסל יותר קשה מסינית  שיש אנשים שכאשר ינסו להקליד מסמך של יותר משתי שורות ישרפו עליו שעה .

אין אף בן אדם סביר בגיל העבודה שלא מצליח להקליד מסמך.

אין כזה,פשוט אין.אתה ממציא לעצמך עולם תעסוקה דמיוני בשביל לתרץ את השטויות שאתה כותב.

מורים צריכים להכין דפי עבודה והסבר,להכין מערכי שיעור וכו'.

המחנכת של אחותי(יסודי) בת 60 בערך שולחת להורים כל יום כמעט עדכון של מה הם למדו ומה המשימות ומצרפת דפי הסבר.

הייתה גם המחנכת שלי באותו בית ספר ולימדה על לוח גיר.

תראה מה זה...התקדמה לבד!

לפני 7 דקות, sperial כתב:

פוטייטו, אני רואה את קצב ההקלדה של אנשים שעבודה עם מכשור מודרני היא לחם חוקם. יש השולטים ללא מצרים במכשירים מתוחכמים ועדיין מקלידים את הדוחות באצבע אחת.

תתחבר אלינו לעולם ותראה דברים אחרים!

• רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מחזק מדוגמא אישית - אבא שלי בן 63 - מעולם לא ידע לתכנת וידאו, לפתוח מכסה מנוע (או אפילו לנהוג בהילוך הנכון), מסתבך כשהטלוויזיה לא על הinput הנכון - והוא הקליד את הדוקטורט שלו במחשב, שלא לדבר על מכונת כתיבה.

לא לדעת להקליד במקלדת (פיזית) זה בסיסי כמו לדעת לכתוב על דף נייר, חד וחלק (מבחינת שוק העבודה)

• אהבתי 1
פורסם

תראה גם אני בגילו של אביך, אין לי בעיה עם כל מיני צדדים טכניים, כנראה שהייתי מראשוני הסטודנטים בטכניון שהגיש את התזה שלו ערוכה במעבד תמלילים (מרבית העבודות הוגשו מודפסות במכונת כתיבה, על ידינכתבנית שזה מקצועה). ועדיין, קצב, ובעיקר כמות שגיאות ההקלדה שלי לא מספקים, תוצאה של התחלת הקלדה בגיל מבוגר (על מכונת כתיבה מיכאנית) וסיגול טכניקה קלוקלת בגיל 15. וברור לי שמדובר בתופעה נפוצה בקרב בני דורי, וגם צעירים בשנים רבות.

אני סקרן כמה מאמץ השקיע אביך בהקלדת התזה שלו, כמה הגהות ביצע וכמה שגיאות חמקו מעיניו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, sperial כתב:

עשית סלט תפוחי אדמה.

זה מופנה אלי? אני חושב שהנקודה שלי היתה מאוד ממוקדת: מי שלא מבין לפחות באופן בסיסי בתחום מסויים, לא יכול לקבל בו החלטות, לפחות לא החלטות מוצלחות.

ההתיחסות שלי לאוכלוסיה מוחלשת היתה לשיעורים של תכנית החירום של משרד החינוך.

מה הקשר, ברצינות? מי שיש לו חמישה ילדים ואפס מחשבים בבית נמצא בבעיה אחרת לגמרי. אני לא בטוח שמשרד החינוך יכול וצריך לפתור בעיות כאלו. זאת בכלל לא הנקודה - הנקודה היא שגם כשהתנאים אידאליים, משרד החינוך מביא פיתרון מחורבן.

לגבי יוזמות מקומיות - כשמן כן הן - מקומיות. משרד החינוך לא יכול להסתמך על יוזמות כאלה, הוא טרח והכין מערכת שיעורים, זה מה שעומד לרשות בתי הספר. ולא בכדי כתבתי בתי ספר, שכן לא לכל התלמידים גישה למחשב ולאינטרנט.

הנקודה שאני מנסה להעביר שלא צריך ארגון של אלפי פקידים בשביל לייצר מערכת מוצלחת ואיכותית ללמידה מרחוק, תוך כדי עבודה כמחנכת במשרה מלאה במקביל. גם בהתחשב בעובדה שבהרבה בתים יש שלושה ילדים ומחשב או שניים זמינים, הנחה די סבירה מראש כשבאים לבנות מערכת כזו.

אין שום קשר בין לבנות מערכת סבירה בהנחה הזו (שכנראה סבירה לרוב האוכלוסיה) לבין לטפל באוכלוסיות ומגזרים מסויימים שבהם ההנחה הזו לא מתקיימת.

אם לא הבנת, אני אגיד את זה שוב: משרד החינוך כושל באופן חרוץ גם בבניה של מערכת ללימוד מרחוק לאוכלוסיות שיש להן תנאים סבירים כמו מחשב וגישה לאינטרנט.

יש בקבוצה הזו כל מיני דרישות. אז בשרשור הצדיקים מצפים מכולם לדעת מתי המוסכניק מרמה אותם, ובשרשור הזה כולם חייבים לדעת להקליד 200 מילים בדקה, ושליטה בסולידוורקס היא יתרון. לא מבינים שכפי שיש אנשים שלא יודעים לבדוק שמן במנוע יש מורים שיהיו מעולים בחינוך והוראה, אבל בשבילם אקסל יותר קשה מסינית  שיש אנשים שכאשר ינסו להקליד מסמך של יותר משתי שורות ישרפו עליו שעה .

כמו שנאמר, אף אחד לא מצפה ממך להיות קצרנית, לתכנן בסולידוורקס, לחשב במטלאב, לבנות תהליכים אוטומטיים בפייתון, להבין אינקדסים בדטה בייסים או להצליח לתכוב מאמר מדעי בלטך. יש הבדל מאוד מאוד ברור בין כל אלו להקלדה בסיסית של מסמך וורד של עמוד או שניים, ואפילו עיצוב בסיסי שלו. את הטרנד הזה אפשר היה כבר להבין לפני 20 שנה, כשהייתים בני 45 והיה לכם הרבה יותר קל ללמוד והרבה פחות תירוצים לספר. וגם עכשיו לא מאוחר מדי להתחיל.

קח: https://sense-lang.org/typing/tutor/keyboardingHE.php שלא יהיו לך תירוצים. אפילו שזה לא מוכר לגמול השתלמות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ראה הדגשות בציטוט.

הסיפור שלך יפה, אבל המסקנה שלי היא שבמקום הזה יש איש מערכות מידע שאינו עושה את עבודתו, או שיש איזה מידור שפוגע במערכת. 

אני עובד בחברת מוצר. יש סביבי מחלקה שלמה של אנשים שכל התפקיד שלהם היא לאפיין ולהגיד את המוצר. ועדיין, אחוז ניכר ממה שאנחנו עושים מתבסס על רעיונות שמגיעים מהשטח. לא רק זה - החברה מעודדת את זה, מתוך הבנה בסיסית שלפעמים אנשי מכירות, תמיכה, ידה ידה, רואים מה שמנהל המוצר לא רואה. ומכיוון שהחברה רוצה להצליח, מעדיפים לתת במה לכולם ממשיכת הכתפיים שלך - "כנראה שמישהו לא עושה את העבודה שלו". איש מערכות מידע יכול לפספס. כל אחד יכול לפספס. אפילו מי שזה תפקידו לראות את כל התמונה ולקבל החלטות. ולכן במקומות שרוצים להצליח - לא משרדי ממשלה, לא בתי ספר, לא קופות חולים - מנהלים טובים יעדיפו עובדים שהגישה שלהם היא לא "זו הקוביה שלי. אני לא פוזל לא ימינה ולא שמאלה. לזה יש בעלי תפקידים אחרים". כן, זה לא רלוונטי לכל תחום וכנראה מורגש יותר בתחומים טכנולוגיים. אבל לא רק. אתה, כמובן, לא מכיר שום דבר מזה, והסיכוי שתגיב בהתאם הוא בערך כמו הסיכוי שתכתוב מחר מערכת הפעלה חדשה, אבל מה שפוטייטו מתאר לא מעיד על "כשלון". 

לגבי ההתעקשות הרגילה שלך ללכת במעגלים סביב עצמך: אתה צודק שאדם ממוצע לא אמור להכיר את כל התוכנות והכלים בעולם. אני לא יודע לפענח mri ולא יודע להשתמש בautocad.

מנהל בית ספר שלא יודע להשתמש באופיס ברמה סבירה זה מביך. אנחנו לא ב-1995. למי שנמצא בתפקיד כזה היום, או סיים אותו לאחרונה, היה משהו כמו 25 שנה להתרגל להשתמש במה שאמור להיות חלק מסט הכלים הבסיסי של כל תמיד וכל מורה. וכאנקדוטה, אני יכול לספר שבית הספר שאני למדתי בו, למדו אותנו להשתמש בסט הכלים הזה בערך מאמצע שנות ה-90 - השלב שבו גם התחלנו להגיש עבודות מודפסות, להציג מצגות וכו'. ואיש חינוך שלא טרח להשקיע את הזמן שלו אז במה שהפך לכלי הכי טריוויאלי שיש - פשוט לא עשה את העבודה שלו. גם אם היה טוב בפרמטרים אחרים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@Potatoאם כתב היד שלך קריא זה אומר שאתה יעיל. בתקווה שמי שמקבל את המסמך לא מקובע על פורמט כזה או אחר.

@pooh-bearמשרד החינוך לא יכול להתבסס על יוזמות מקומיות. לא כל מורה מסוגל להכין שיעור מקוון. לכן דרוש מיזם מסודר עם צוות שיש לו הידע הטכני הדרוש - כדי לקבל שיעורים שאפשר לצפות בהם. תסלח לי, אבל הרבה יותר נעים לצפות בשיעור שמצולם בציוד איכותי, עם תאורה נכונה, ומלווה בעזרים, כגון מצגות, שהוכנו בהשקעה מתאימה. זה שונה חגמרי משיעור בזום עם מצלמת רשת וחיבור אינטרנט מקרטע של בזק או הוט בחיבור ביתי. שלא לדבר על כך שמורה בתיכון, שמלמד 8 או 10 כיתות, צריך להכין שיעורים לכולן. אז נניח שהוא יעשה chalk and talk מול המצלמה, אבל תחשוב כמה זמן יצטרך להשקחע בהכנת מצגות מלוות? זה מתאים לשיעור פה ושם, לא למשהו סיסטמטי.

ולגבי האופיס, יש מי שקולט אותו בקלות, יש מי שלא. יותר מזה, יש מי שזקוק לו, יש מי שלא, או שיכול להעביר את ההקלדה לידיחם מקצועיות.

@יבגניפ פספסת את הפואנטה שלי. עובדים יוזמים עם ראש גדול זה טוב. זה מצויין. אבל אינם תחליף לעבודה מסודרת של ההנהלה. אם פוטייטו זיהה כשל חמור במערכת כעובד מתחיל צריך להסיר בפניו את הכובע, במיוחד כיוון שגם הציע פתרון. אבל זה מעיד על בעייה מערכתית שכנראה פוספסה זמן רב, וזה כשלון של ההנהלה.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

נראה לי שזו דרישה בסיסית להבין איך לשלוח מייל או לצרף מסמך וורד במודל\טפסים אינטרנטיים.

בתור אחד שנתקל באנשים טכנופוביים על בסיס יומיומי, מערכת החינוך לא הייתה בנויה למעבר כזה מהיר ללימוד מרחוק. היום זה מתבקש לדעת שימוש באינטרנט\תוכנות אופיס\רשתות חברתיות\שימוש במחשב ומצלמה+מיקרופון וכדומה.

אני לא מצפה שהמורה תעלה טיקטוק כל יום אבל כן תדע את השימוש הבסיסי של מחשב וכן אני גם מדבר על המורות ומורים דתיים שאין להם גישה למחשב.

במרכז פסג"ה של באקה אל גרבייה יש השתלמות של גוגל classroom, מעוניין?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...