Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 54 דקות, sperial כתב:

פספסת את הפואנטה שלי. עובדים יוזמים עם ראש גדול זה טוב. זה מצויין. אבל אינם תחליף לעבודה מסודרת של ההנהלה. אם פוטייטו זיהה כשל חמור במערכת כעובד מתחיל צריך להסיר בפניו את הכובע, במיוחד כיוון שגם הציע פתרון. אבל זה מעיד על בעייה מערכתית שכנראה פוספסה זמן רב, וזה כשלון של ההנהלה.
...
לגבי המזכירה, יש לה עלות. אתה רק שוכח שהמנהל עולה פי כמה.

אף אחד לא אמר שהם תחליף לעבודה מסודרת של ההנהלה. 

לא על זה הדיון בכלל.

הדיון הוא על ארגז הכלים שיש לכל עובד. אתה משדר כבר על גבי שלושה עמודים גישה שאומרת "אם אני לא חייב להכיר את זה, אין לי סיבה להכיר את זה. יש מזכירה.". ומה שאחרים מנסים להסביר לך, זה שזו גישה שמתאימה לעובד מדינה. לא לעולם האמיתי. ובפעם הבאה כשאתה מתבכיין על קיצוצי תקציבים אז נסה להזכר, בבקשה, בדוגמא הזו. כי היא מחברת את כל תפיסת העולם שלך. אתה, אם נסגור מעגל קטן, רוצה שאחרים ישלמו על חוסר היכולת שלך  או של אישתך או של כל אחד אחר להתקדם. ואתה לא משאיר מקום לספק שמול מנהלת הכי טובה שהיתה אי פעם במערכת החינוך הישראלית, יכול לצוץ מחליף שיהיה טוב כמעט באותה המידה אבל גם... ידע להשתמש במחשב. ואז אולי המזכירה תתפנה לעיסוקים אחרים, או אולי יהיה אפשר לייתר אותה ולחסוך כמה אלפי שקלים בחודש למשלם המיסים.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

דיויד, כמה זמן לוקח לך להכין מצגת?  בימים בהם הייתי מכין מצגות הייתי עובד עשרות שעות על מצגת של 12-15 שקופיות. אז אולי לאדם מיומן זה יקח רק כמה שעות. כמובן שזה מעבר להכנת מערך השיעור הרגיל.

עכשיו תכפיל את זה, נניח, ב-24 שיעורים בשבוע.

אני לא יודע למה אתה נדרשת להכין מצגת, אבל אצל מורה זה אמור להיות חלק מהסקיל סט הכי בסיסי שיש. ואין סיכוי שלמורה סביר לוקח עשרות שעות להכין מצגת של 15 שקופיות. אין. אפילו לי זה לא לוקח כ"כ הרבה זמן. ואני לא עוסק בהדרכה כ"כ הרבה. וגם לוקח כמה זמן שלוקח - זו העבודה. 

לפני 32 דקות, sperial כתב:

או כמה הוא היה טוב .

אדם, כמו שאתה בטח יכול להסכים, הוא לא פונקציה של תכונה אחת, אלא מכלול. איש מקצוע עם סט כלים נרחב יותר יהיה יותר טוב בכל תחום. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא קראתי הכול אז אין לי מושג איך השרשור התפתח(להרבה שרשורים יש נטיה להתחיל בשמן בצמיגות מומלצת ולהסתיים באמא של ג'סטין ביבר) 

אבל, היה מחקר שהראה שהסיכוי שלך גבוה פי כמה להעליב/להעלב כאשר יש טקסט כתוב, מאשר שיחה פנים מול פנים או אפילו טלפון. 

מכיוון שחלק גדול מהתקשורת מתבצע בכתב(כולל וואטסאפ ומיילים), לא פלא שכולם נעלבים/מעליבים הרבה יותר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

להפעיל יונת דואר אתם יודעים

לתפעל מכונת טלקס אתם יודעים.

ומכיוון שברווז בכלל כבר לא מעניין אותנו בשרשור הזה אספר סיפור אחד או שניים

חברה בה יש חדר טלקס עם 5 מכשירי טלקס. כל מכשיר יש גליל נייר ארוך שעליו מודפסת ההודעה וכך הודעה אחרי הודעה .

והמכשיר שקט עד שנשלחת הודעה מהצד השני אז המכשיר מתעורר לחיים ומתחיל בהדפסת ההודעה כמו מכונת כתיבה..

החברה עובדת מול חברה גדולה בארה"ב וכשאנו ישנים האמריקאים עובדים ושולחים תכתובות בכמויות של 1000 טלקסים ( 1000 מיילים של היום ) 

ובבוקר מוקדם היה בן אדם שהיה עובר על הטלקסים ומנתב אותם לאנשים השונים בחברה .

והנה בוקר אחד החדר כמעט נקי מהודעות.

איך למה מדוע

עובדת נקיון חדשה שלא הבינה במה מדובר התחילו המכשירים בהדפסה לבד נבעתה עד מוות ובתושיה הלכה וניתקה  את כל המכשירים מהחשמל.

בימים ההם וגם כיום יש ארגון רב עוצמה שדואג שצוותי האוניות לא יהיו מקופחים והמלחים זוכים לתנאי עבודה ולא לתנאי עבדות.

וכך כאשר אוניה בדגל נוחות נכנסת לנמל הם עולים עליה מבקשים לראות את הסכמי העבודה את התנאים הפיזיים וכו'.

לא עומדים בתקני מינימום רשאים לעכב את האוניה וזה הפסד כספי רציני שיכול להגיע לעשרות אלפי ואף  יותר של דולר.

וכך היה עצרו אוניה בה טיפלנו. רוצים את ההסכמים של המלחים. עד אז האוניה בנמל.

מצלצלים למשרד הראשי חייבים לשלוח מישהו עם ההסכמים ביד כדי להציגם.

אומרים לנו יש לכם מכשיר פקס?

פקס? לא

טוב תבררו למי יש ונשלח לכם.

מתחיל בירור \ יש במשרד הבטחון יש ב משרד של מנכ"ל בהP ולאומי ויש אצל יהודי נחמד שמנסה לשווק את המכשירים בארץ.

היהודי הנחמד הוא בעלה של רות סירקיס

נוסעים אליו לתל אביב מכונה בגודל רבע חדר, מתבצעת ההתקשרות  וטריק מתחילים להגיע דפי ההסכמים של כל צוות האוניה.

לקוחים את החומר וחוזרים לחיפה מציגים את זאת לנציגי אותו ארגון ההמומים שעולים לאוניה לברר עם המלחים שאכן אלה החתימות שלהם וההסכמים שלהם והאנייה משתחררת לחופשי.

אם זכרוני אינו מטעני זה היה בתחילת שנת 1980.

חג שמייח

• מעניין 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק אציין שלמי שרואה שכולם נעלבים כל הזמן ותוהה מה הם מרוויחים מזה - לחשוב מי הנעלב הראשי במדינת ישראל (ואשתו) ואיך זה משפיע על החברה כולה

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לגבי המזכירה, יש לה עלות. אתה רק שוכח שהמנהל עולה פי כמה.

פה בדיוק טמונה הבעיה.

אתה מניח שמנהל.ת (בלי להכנס לפסים אישיים חלילה) הוא כל כך מוצלח, שיש צורך להעסיק עבורו מזכירה. בוא, לא מדובר בדונאלד טראמפ או בג'ף בזוס, בסה"כ מנהל בי"ס בישראל. זה באמת תפקיד שכל כך קשה למצוא מועמדים ראויים עבורו? כאלו שגם יודעים לתפעל מחשב ברמה בסיסית?

מעבר לזה, והרבה יותר חשוב, אתה באמת לא רואה את הקשר הישיר בין מנהלים, בין אם בבתי ספר ובין אם במשרד החינוך שלא יודעים לתפעל מחשב, לבין המצב העגום הנוכחי של הלמידה מהבית? אפילו לא קצת? אתה לא חושב שאם היו מנהלים קצת יותר טכנולוגיים מישהו היה (לפחות פוטנציאלית) מבין שמה שיש היום הוא פשוט ניסיון העתקה של מערכת מיושנת לבתי התלמידים, בבחינת מה שעשינו ב-48, רק מהבית?

כי בסוף, יכולות ניהול, הבנה פדגוגית, הובלת צוות, הבנה בחוזרי מנכ"ל והכל, המערכת כרגע כל כך עלובה, שזה עצוב.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Snowflake

באופן כללי ממליץ על אורבן דיקשינרי לכל סלנג שחפצים בו.

אחד ה-אתרים! מי שלא מכיר חייב במיידי להוסיף למועדפים,הייתי מנשק את הידיים של מקים האתר לו יכולתי,אבל סגר וזה..

• רעיון טוב! 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לא מסכים אתך. אפילו עלויות נטו. הרי זמנו של המנהל עולה לארגון לפחות פי 3 מזה של המזכירה. מצד שני המזכירה תדפיס את המכתב בשליש הזמן שיעשה זאת המנהל. זה אומר שמכתב שמקליד המנהל יעלה לארגון פי 9 ממה שיעלה אותו מכתב בהדפסה על ידי המזכירה. לא כולל הזמן שהמנהל לא יקדיש למטלות אחרות.

דרך אגב, אני מרגיש כאן זלזול באנשי החינוך. אני מזמין אותך לעמוד מול כתה של 35 בני תשחורת, אפילו כאלה אידיאליים, שלא מפזרים גז מדמיע או שולפים סכינים. ואני מדבר על לחם חוקם של לא מעט מורים ומנהלים. נדבר אחרי שתעביר שני שיעורים לתלמידים כאלה, או שתקבל שיחות טלפון זועמות באמצע הלילה מהורים לתכשיטים.

את מצב הלימודים מרחוק איני מכיר. אבל צריך לדעת האם במסגרת הכשרתם המורים קיבלו איזה קורס בעניין הזה. כנראה שלא. וכנראה מדובר בהרבה מעבר להפעלה של איזה תוכנה. שיטות הוראה הן תחום רחב, וכאן מדובר בדבר חדש שטרם נצבר בו ניסיון. את תשכח שלא מדובר בהרצאה אוניברסיטאית שבה המרצה מדבר והסטודנטים מקשיבים, שיעור בבית ספר אמור להיות אינטראקטיבי.

מכל מקום כל עוד ההתייחסות למורים תהיה דומה לזו שאתה מפגין כאן אל תצפה לכך שמיטב הנוער יקדיש עצמו לקידום הדור הבא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

דרך אגב, אני מרגיש כאן זלזול באנשי החינוך. אני מזמין אותך לעמוד מול כתה של 35 בני תשחורת, אפילו כאלה אידיאליים, שלא מפזרים גז מדמיע או שולפים סכינים. ואני מדבר על לחם חוקם של לא מעט מורים ומנהלים. נדבר אחרי שתעביר שני שיעורים לתלמידים כאלה, או שתקבל שיחות טלפון זועמות באמצע הלילה מהורים לתכשיטים.

ואני מזמין כל מורה להיות איש תמיכה/מהנדס/מזכירה/מוכרת בחנות בגדים.

מורים בעלי ותק של כמה שנים משתכרים סביר ולא מתמודדים עם לחצים של אנשים במקצועות אחרים ברמת השכר שלהם בלי התנאים העודפים.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

לא מסכים אתך. אפילו עלויות נטו. הרי זמנו של המנהל עולה לארגון לפחות פי 3 מזה של המזכירה. מצד שני המזכירה תדפיס את המכתב בשליש הזמן שיעשה זאת המנהל. זה אומר שמכתב שמקליד המנהל יעלה לארגון פי 9 ממה שיעלה אותו מכתב בהדפסה על ידי המזכירה. לא כולל הזמן שהמנהל לא יקדיש למטלות אחרות.

מנהלים מקבלים גלובלי.

שידעו להשתמש במחשב ומשימה של 10 דקות באמת תיקח 10 דקות ואין צורך להחזיק מזכירה בשביל זה.

קודם כל רוב אנשי ההוראה שנתקלתי בהם בתור תלמיד ראויים למלוא הזלזול.

חוץ מהמורים המבוגרים שהיו לי,ורובם עלו מברה"מ המורים הצעירים מלמדים גרוע.ממש גרוע.ממש ממש גרוע.

ולמדתי בבית ספר פרטי שנחשב לאחד הטובים בירושלים ועדיין,זבל מוחלט.

דבר שני,אתה שוב חוזר לשטות הזו של כבוד.

מי שהלך להיות רופא שיואיל לעבוד בחדר המיון או איפה שלא יוצב,אף אחד לא צריך לרכוש לו כבוד או להשתחוות לו.

אצל מורים זה עוד יותר תופס,הכשרה הרבה יותר קצרה,תנאי עבודה נוחים,קביעות,ימי חופשה והחסרון היחיד זה שכר.

אל תבלבל את המוח על כמה קשה להם-קשה?שתיפטרו.

אף אחד לא מכריח אותך להיות רופא ואת אשתך להיות מורה,רע לכם תפתחו חנות ירקות אבל שום סיבה לרכוש איזה כבוד מטורף מעבר לכבוד שאני רוכש לכל בעל מקצוע אחר-בין אם זה המרצה שלי בפיזיקה או הטכנאי שבא להתקין לי את הטלויזיה שלשום.

את מצב הלימודים מרחוק איני מכיר. אבל צריך לדעת האם במסגרת הכשרתם המורים קיבלו איזה קורס בעניין הזה. כנראה שלא. וכנראה מדובר בהרבה מעבר להפעלה של איזה תוכנה. שיטות הוראה הן תחום רחב, וכאן מדובר בדבר חדש שטרם נצבר בו ניסיון. את תשכח שלא מדובר בהרצאה אוניברסיטאית שבה המרצה מדבר והסטודנטים מקשיבים, שיעור בבית ספר אמור להיות אינטראקטיבי.

נוווווו נוווןו בדיוק על זה אנחנו מדברים.

לא כל דבר צריך לדחוף לעובד בכוח לתוך הגרון.

אני הראיתי דוגמאות ליוזמה ואתה קראת לזה ניהול כושל.

לא כל חריגה מהקוביה של התפקיד צריך לדחוף לעובד בכוח.

מכל מקום כל עוד ההתייחסות למורים תהיה דומה לזו שאתה מפגין כאן אל תצפה לכך שמיטב הנוער יקדיש עצמו לקידום הדור הבא.

רוב המורים הם חרא,רוב המנהלים הם חרא ורוב הפקידים שמאיישים את המערכת הזו הם חרא.

עזוב את הסיבות,אפשר להמציא עד מחר.

כשהתלמיד מקבל רמת הוראה נחותה וירודה הוא ילמד בהתאם.

שיעשו בדק בית לאן כל התקציבים האלה הולכים.

לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

מורים בעלי ותק של כמה שנים משתכרים סביר ולא מתמודדים עם לחצים של אנשים במקצועות אחרים ברמת השכר שלהם בלי התנאים העודפים.

אין לך איך להעביר לבן אדם שמשתכר מהקופה הציבורית אווירה של לחץ.

אין לו דרך להבין את הלחץ שיש עליך כשאתה מחויב לפרויקט גדול והיו תקלות ואתה נמצא במפעל או אפילו בשטח ב1:40 בבוקר ודואג שהכל יהיה מושלם כי אם לא יש סיכוי שלא תקבל את הפרויקט הבא.

או לבנות לוז לשבוע עבודה עמוס ולגלות במוצש שאחד העובדים חולה ולשני נולדה בת אז אתה מתפקד בחוסר וצריך לעשות הכל מהתחלה במוצש ב22:00 כי להתחיל את השבוע אתה תהיה חייב ואין לך "נעשה קפה בראשון ומקסימום נדחה בשבוע".

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פוטייטו, כדרכך אתה מתנהג כמו בן 16 שיודע הכל יותר טוב. אין לך מושג ירוק מהי עבודתו של מורה (ההכשרה הקצרה שלו בדרך כלל אינה קצרה משלך) אין לך מושג מהי עבודתו של רופא (ההכשרה שלו אורכת פי 4 משלך) יש לך הכרות ראשונית עם עבודתו של מהנדס. אני לא מתייחס למקצועות שאיני מכיר. 

נהג לילה, הבעיה של מורים היא שחוץ מהאחוז הקטן שנכנס למסלול ניהול אופק הקידום קטן מאד.

• רעיון גרוע 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הקידום שלהם מתבטא בשכר. מי שהולך ללמוד הוראה צריך לקחת בחשבון שלא יהיו לו יותר מדי אפשרויות קידום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

פוטייטו, כדרכך אתה מתנהג כמו בן 16 שיודע הכל יותר טוב. אין לך מושג ירוק מהי עבודתו של מורה (ההכשרה הקצרה שלו בדרך כלל אינה קצרה משלך) אין לך מושג מהי עבודתו של רופא (ההכשרה שלו אורכת פי 4 משלך) יש לך הכרות ראשונית עם עבודתו של מהנדס. אני לא מתייחס למקצועות שאיני מכיר. 

שמעעעעע

המודעות עצמית שלך איפשהו במאדים.

בחיים לא חשבתי אצא לי להתקל בבן אדם כל כך מנותק.

לי אין מודעות?

אתה 30 שנה יושב באותו מקום ומספר לי על ניהול כושל של חברות,לא אני-אתה!

אני מדבר ממקור ראשון,אתה מנחש ואולי קראת בוואלה איזה כתבה.

אתה שם לב ש40 איש אומרים לך שאתה מדבר שטויות? אז הנה שוב קראת לי בן 16.

ואני שוב אגיד לך שבתור מישהו שמוצץ כל חיו מהקופה הציבורית עדיף שלא תפתח את הפה על השוק הפרטי כי מושג איך דברים עובדים אין לך.

לפחות ככה אני יודע שסופית נגמרו לך השטויות לרשום.

ציטוט

נהג לילה, הבעיה של מורים היא שחוץ מהאחוז הקטן שנכנס למסלול ניהול אופק הקידום קטן מאד.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

אני הייתי מעדיף להיות איש תמיכה, מזכיר ומוכר בחנות בגדים + נהג חלוקה בבקרים, ולא להיות מורה, אפילו לא לדקה אחת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...