Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, borsood כתב:

מקבל את התיקון שלך לשוויון הזדמנייות. אבל מה שאתה מפספס זה שאין מספיק מורים טובים במערכת. וגם אלו שבפוטמציאל יכולים להיות מעדיפים תעסוקה אחרת ובצדק.

אבל זה גם כי הם מבינים שאם הם ילכו להיות מורים, ישקיעו את הנשמה ויהפכו את העולם בשביל התלמידים שלהם הם יקבלו... בדיוק אותו דבר כמו המורה בכיתה ממול שלא עשה כלום כל השנה, והרבה פחות מהמורה השחוקה בשכבה אחרת שלא מוכנה לעזור לאף אחד ורק עסוקה בלהתלונן על התלמידים שלה, אבל עושה את זה כבר עשור שלם.

ציטוט

אז בסופו של דבר אתה רושום את ילדך לבי״ס שיתחיל ממסנן למחצה "לא מתאים לרוח הייחודית של בית־הספר שלנו" וייסתיים באמריקאי או באנגליקני, כל זה בהתאם לתקציב.

אני בהחלט מבין את הגישה הזו ובפרט כשמערכת החינוך בארץ כנראה לא תעבור מהפך בזמן הקרוב.

אני חושב שיש פי אי הבנה: לא טענתי שאני בעד לאפשר להורים לבחור בי"ס (או לפחות, יש טיעונים לכאן ולכאן, אני לא בטוח שצד אחד עדיף באופן מוחלט), טענתי שצריך לאפשר למנהלים לגייס ולפטר מורים ולתגמל אותם באופן דיפרנציאלי. אלו שתי טענות שונות לגמרי. אני אפילו אזרום איתך ואציע שבתי ספר חלשים יקבלו תקציב גדול יותר פר תלמיד / כיתה כדי לאפשר להם לגייס מורים טובים יותר, בשם ההעדפה המתקנת.

אגב העדפה מתקנת: זה משהו שצריך להמדד, כלומר, אם אתה זורק כסף בשם "העדפה מתקנת" ומקבל יריקה בפרצוף (במקרה הטוב) מהאוכלוסיה שעליה זרקת את הכסף, יכול להיות שזה פשוט חסר טעם ועדיף להשקיע את הכסף באוכלוסיה שתעשה איתו משהו חיובי. זה לא משהו שצריך להינתן באופן אבסולוטי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 4.10.2020 בשעה 18:23, borsood כתב:

ופה אנחנו חלוקים. נתקלתי בכמה מורים שהיכולות הפדגוגיות שלהם מעולות, אבל השליטה שלהם באופיס היא בינונית ומטה.

לעומת זאת, לא חסרים מורים "טכנולוגיים", שכל מה שהם יודעים זה רעש וצלצולים. ללמד כיתה, לעזור למתקשים, לדחוף את המצטיינים זה מעבר ליכולות שלהם. העיקר שהם יודעים לעשות אותיות מסתובבות בפאוארפוינט, ואם יש מזל חיפוש ביוטיוב.

ואתם שואלים למה המורים הטובים (בפוטנציאל) לא נמצאים במערכת: התשובה היא שברוב המקרים המערכת לא מתגמלת אותם, וכנראה גם לא תוכל לתגמל אותם תוך כדי שמירה על ערכים שהייתם רוצים שיהיו בבתי הספר בהם ילדיכם ילמדו. במיוחד באווירה שמתפתחת כלפי המורים כמו שמשתקף גם בשרשור הזה (אוסף של טכנופובים מטומטמים ובעלי קביעות שאי אפשר להחליף).

מילה טובה שתאמרו מורים של הילדים שלכם שווה הרבה יותר מ5 שקלים תוספת למשכורת.

תזכרו את זה.

אנחנו חלוקים, כי שתי סיבות:

1. נתונים. מה שכתבתי נבדק ונמצא מחקרית. לא בהיקף עצום, אבל זו כרגע הספרות הקיימת. אז המחלוקת לא איתי :)

2. כתבת שהיכולת ללמד לא בקורלציה עם היכולת לחנך. אני רוצה להבהיר למה כן. לא התייחסתי לצורת הלימוד. זה לא משנה אם זה מצגות, הכוונה, או נאום מרגש. היכולת ללמד (להעביר ידע/שיטה/צורת מחשבה) בצורה דידקטית ואפקטיבית באה בקורלציה עם היכולת לחנך (לשנות הרגלים/תפיסות עולם/התנהגויות רצויות). שתי היכולות האלו הן תולדה של שני סטים של קישורים די חופפים. מי שמורה נהדר (יודע ללמד טוב, לא בהכרח בונה מצגות) בדרך כלל גם יהיה מחנך יותר טוב ממי שלא מלמד טוב. 

מקווה שעכשיו הדיון ברור יותר :)

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני 23 שעות, pooh-bear כתב:

אבל זה גם כי הם מבינים שאם הם ילכו להיות מורים, ישקיעו את הנשמה ויהפכו את העולם בשביל התלמידים שלהם הם יקבלו... בדיוק אותו דבר כמו המורה בכיתה ממול שלא עשה כלום כל השנה, והרבה פחות מהמורה השחוקה בשכבה אחרת שלא מוכנה לעזור לאף אחד ורק עסוקה בלהתלונן על התלמידים שלה, אבל עושה את זה כבר עשור שלם.

אז זהו שלא, הם כולם יקבלו פחות או יותר את אותה משכורת מצחיקה.

ההשוואה מה המשכורת שלי יחסית לעובדים אחרים היא לא התמריץ העיקרי לבחירה במקום העבודה. אפילו לא בהייטק.

כל  המורים המשקיענים עושים את זה בגלל אידאולוגיה ולא בגלל תוספת כזו או אחרת.

לפני 36 דקות, ניקו פ. כתב:

אנחנו חלוקים, כי שתי סיבות:

1. נתונים. מה שכתבתי נבדק ונמצא מחקרית. לא בהיקף עצום, אבל זו כרגע הספרות הקיימת. אז המחלוקת לא איתי :)

2. כתבת שהיכולת ללמד לא בקורלציה עם היכולת לחנך. אני רוצה להבהיר למה כן. לא התייחסתי לצורת הלימוד. זה לא משנה אם זה מצגות, הכוונה, או נאום מרגש. היכולת ללמד (להעביר ידע/שיטה/צורת מחשבה) בצורה דידקטית ואפקטיבית באה בקורלציה עם היכולת לחנך (לשנות הרגלים/תפיסות עולם/התנהגויות רצויות). שתי היכולות האלו הן תולדה של שני סטים של קישורים די חופפים. מי שמורה נהדר (יודע ללמד טוב, לא בהכרח בונה מצגות) בדרך כלל גם יהיה מחנך יותר טוב ממי שלא מלמד טוב. 

מקווה שעכשיו הדיון ברור יותר :)

1. נו טוב, אשמח לדוגמה.

2. המושג "בית חרושת לציוני בגרות" בוודאי מוכר לך. במוסדות כאלה יש מורים מעולים, אבל לגבי החינוך... ציונים über alles. וכל זה לא קשור בכלל לדעתי במיומניות טכנולוגיות (רלוונטית או לא), זו עדיין מיומנות כמו שפעם היה חשוב מאד לדעת לשרטט צורות הנדסיות בעזרת סרגל ומחוגה. אז זוּם זו המחוגה של השנה (ואולי, אם יהיה להם מזל גם של השנה הבאה).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 52 דקות, borsood כתב:

אז זהו שלא, הם כולם יקבלו פחות או יותר את אותה משכורת מצחיקה.

ההשוואה מה המשכורת שלי יחסית לעובדים אחרים היא לא התמריץ העיקרי לבחירה במקום העבודה. אפילו לא בהייטק.

כל  המורים המשקיענים עושים את זה בגלל אידאולוגיה ולא בגלל תוספת כזו או אחרת.

אני לא מומחה גדול למוטיבציה במקום העבודה, ואני מסכים שאנשים לא ישקיעו את הנשמה בשביל הפרש של 500 או 1,000 ש"ח (או 2,000 ש"ח). אבל אני כן חושב שאנשים שפוטנציאלית יכולים וירצו להשקיע, שלא יתגמלו אותם בכלל על ההשקעה, ואפילו להיפך, יראו אחרים שעובדים פחות או לא עובדים בכלל, יפסיקו מהר מאוד להשקיע. זה לא התגמול עצמו כמו הדיפנרציאציה וההכרה של המערכת במה שאתה עושה שנותנים לאנשים מוטיבציה להמשיך.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אני מסכים איתך

פורסם

ונחזור לנושא השירשור. 

אתמול עברתי חוויה מתקנת, ורציתי לחלוק.

מישהו שאל שאלה די בסיסית. קיבל תשובה פשוטה וקלה להבנה.

תוך 40 דקות הוא העלה תמונה של "הצלחתי!". משהו שהוא עשה עבור הבת שלו. 

עשה לי טוב על הנשמה שיכלתי לעזור (הייתי היחיד שאמר את התשובה הספציפית הזו, האחרים הלכו לכיוון אחר).

כנראה הייתי באמצע משהו לא טוב כשפתחתי את השירשור... עובר עליי משהו בזמן האחרון :puzzled:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

או במילים אחרות אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ונשמע כמו ברווז אז זה מנהל רכש ולוגיסטיקה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי כמה ימי חופש מהשרשור (אולי בהמשך אקח עוד כמה) - אני רק שאלה: מהו "מורה טוב" ואיך אתם מציעים למדוד את זה?

@ישה הזכרת דור רביעי ב"ריאלי" - למה להשקיע 10 אש"ח לשנה לילד (זה מה שאני שילמתי, אני חושב שהיום זה הרבה יותר, אבל לא התעמקתי) כאשר ממוצעי הבגרות בליאו בק או עירוני ה' יותר גבוהים (שוב, לא בדקתי בשנים האחרונות, אבל זה היה די עקבי). לי  יש התשובה שלי, אבל אני סקרן מה התשובה של ישה וצאצאיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, sperial כתב:

אחרי כמה ימי חופש מהשרשור (אולי בהמשך אקח עוד כמה) - אני רק שאלה: מהו "מורה טוב" ואיך אתם מציעים למדוד את זה?

כזה שיודע ללמד את החומר ומגיע מוכן ופשוט יבוא ללמד את החומר בלי לזיין את השכל ולנסות לדחוף את הדעות הלא מעניינות שלו.

ואם מדובר במורה מחנך,שלא ייכנס לוריד יותר מידי.

בתור תלמיד לא סבלתי את כל השיעורי חברה,ימי גיבוש והטיולים שהיו מארגנים ומורים שהלכו איתי ראש בראש לא השיגו כלום.

המחנכת האחרונה שלי הבינה שאין טעם לטחון לי במוח ושחררה אותי מזה(תרצה לבוא אתה מוזמן,לא תרצה תעשה שיעורי בית בספריה אני לא אגע בך) ומבין המחנכים היא זכורה לי הכי לטובה.

ציטוט

@ישה הזכרת דור רביעי ב"ריאלי" - למה להשקיע 10 אש"ח לשנה לילד (זה מה שאני שילמתי, אני חושב שהיום זה הרבה יותר, אבל לא התעמקתי) כאשר ממוצעי הבגרות בליאו בק או עירוני ה' יותר גבוהים (שוב, לא בדקתי בשנים האחרונות, אבל זה היה די עקבי). לי  יש התשובה שלי, אבל אני סקרן מה התשובה של ישה וצאצאיו.

אני גם הלכתי לבית ספר שעלה סכום דומה,רק כי אמא שלי חשבה שהוא טוב בפועל זבל של בית ספר.

אבל לא התדרדרתי לסמים/סיגריות/אלימות וכו' וסיימתי עם בגרות אז מבחינתה זו הייתה סיבה מספיק טובה לשלוח אליו גם את אחי ואחותי שגם הם יגידו שהבית ספר לא להיט.

היא טוענת שבגלל שיש מיון כלשהו לתלמידים שמגיעים וזה כביכול מעלה את הרמה ומונע חלקית את האופציה להסתובב עם אנשים שידרדרו אותי.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

זה כמעט בלתי אפשרי למדידה, בטח כמותית, וזה נכון למכעט כל עבודה שהיא לא 100% רוטינית. ועדיין מנהלים מצליחים להעריך עובדים.

זה גם לא נכון להגיד "מורה טוב", אין חיה כזו. יש מורה טוב במקצועות מסויימים וגרוע באחרים. יש מורים שיודעים טוב יותר להחזיק משמעת ויצליחו יותר בכיתות קשות, ויש מורים שיודעים יותר טוב לנהל דיון מגוון ויצירתי ויצליחו יותר בכיתות חזקות.

מנהל טוב יודע להתאים מורה לכיתה ולמקצוע.

ואחרי כל זה - אתה גם יכול להגיד בקלות מי זה "מורה גרוע". גם אם אי אפשר לדרג מורים (או עובדים אחרים) על סקלה לינארית - את הגרועים ביותר כולם מכירים.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

התשובה של כל הדורות פשוטה

כן יש ערך מוסף לבית הספר ובזמני ובזמן בנותי זה מוחשי

גם בערכים הציוניים והצניעות וגם בציונים.

נכדי כבר חושבים קצת אחרת.

ל NETWORKING - אין ספק שקיים ברמה הגבוהה ביותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 11 דקות, Potato כתב:

בפועל זבל של בית ספר

אני לא מכיר את המצב בליד"ה כרגע, וגם בזמני היו בו אלמנטים פחות מוצלחים. אבל כשאתה אומר "טוב" - זה טוב ביחס לאחרים, לא "מושלם". אני מניח שאם היית הולך לדנמרק כנראה זה היה בי"ס "פחות טוב".

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 7 דקות, Potato כתב:

ככי אמא שלי חשבה שהוא טוב בפועל זבל של בית ספר.

רק שאלה אחת: יש 10 אחוז או אין 10 אחוז?

זה המדד שלי לבית ספר טוב (מתעסקים עם שטויות או לא).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@Potato ראה מה שכתב פו הדב. זה לא ניתן למדידה. המורה הזה מלמד בכתה י"א1, חבורה של  42 תלמידי מתמטיקה 5 יחידות, והם עוברים את הבגרות בציון ממוצע 95. אבל הוא נשלח גם לי"א3 ההומניסטית, איכשהו הממוצע ב-3 יחידות מתמטיקה הוא רק 65%. אז הוא מורה טוב או לא?

ואולי מדובר בכתה מאספת, ששם יש חבורת נושרים שנאספה מהרחוב, והמטרה העיקרית היא למנע מהם להשתתף בקרבות סכינים?

למה אני שואל את השאלה הזו? כי בשרשור הזה אוהבים לדבר על מדידה. אבל מדובר בדבר כמעט בלתי אפשרי. 

דרך אגב - גם אני שנאתי את מסעות הגדנ"ע. היום אני יודע שזה אחד הדברים הכי טובים שקיבלתי בריאלי. וגם שילמתי על זה עבור הילדים שלי, שבזמן שכל שאר בתי הספר יצאו לטיולים ולנו במלונות ואכסניות, היו צריכים להקים לעצמם אוהל ולבשל על איזו מדורה, מכסימום כלב גז.  ובעיקר ללמוד להסתדר עם מה שיש.

@ישה אני מבין שאתה בוגר המוסד 10 מחזורים לפני, כאשר עדיין שרתה בו רוח החינוך הפרוסי. כנראה שזה נתן לא מעט. יודע מה? צעיר בני סיים את הריאלי לפני 6 שנים, ואין לי ספק שהיה לבית הספר ערך מוסף, גם אם לא אקדמי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...