Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שלדעת לחנך וללמד אינן יכולות סותרות, אלא שלרוב הן הולכות בקורלציה אחת עם השנייה.

בעולם של צוקי יש המון טוב ורע, כמו בכל העולמות שאתה שותף להם.

לכן לא ברורה לי מהות החלק הראשון של תגובתך.

אין מחלוקת על החלק השני.

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, borsood כתב:

אני מקווה שלכולכם היה לפחות מורה טוב אחד. כולל לאלו שלמדו בליד״ה 😜.

לילדים שלי אני מעדיף בכל יום מורה שיודע ללמד, ויותר מזה לחנך אפילו אם הוא לא ישלוט ברזי הזום

היו לי גם מורים גרועים אבל היו לי יותר ממורה אחד שהיו מורים כאלה לחיים ועם 4 מהן הקשר התחדש לפני שנתיים כשהתחלתי לעבוד על פרוייקט הנצחה של בן כיתה שנפל.

גם לבנות שלי יש מורים הזויים ברמות אבל גם מורים שהם אנשי חינוך ובני אדם בחסד עליון וזה בלט במיוחד מכל הבלגאן שהתחיל לקראת סוף השנה שעברה.

הבעיה היא שההזויים לא עפים מהמערכת והטובים לא מתוגמלים דיפרנציאלית.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, ניקו פ. כתב:

לא רק שלדעת לחנך וללמד אינן יכולות סותרות, אלא שלרוב הן הולכות בקורלציה אחת עם השנייה.

ופה אנחנו חלוקים. נתקלתי בכמה מורים שהיכולות הפדגוגיות שלהם מעולות, אבל השליטה שלהם באופיס היא בינונית ומטה.

לעומת זאת, לא חסרים מורים "טכנולוגיים", שכל מה שהם יודעים זה רעש וצלצולים. ללמד כיתה, לעזור למתקשים, לדחוף את המצטיינים זה מעבר ליכולות שלהם. העיקר שהם יודעים לעשות אותיות מסתובבות בפאוארפוינט, ואם יש מזל חיפוש ביוטיוב.

ואתם שואלים למה המורים הטובים (בפוטנציאל) לא נמצאים במערכת: התשובה היא שברוב המקרים המערכת לא מתגמלת אותם, וכנראה גם לא תוכל לתגמל אותם תוך כדי שמירה על ערכים שהייתם רוצים שיהיו בבתי הספר בהם ילדיכם ילמדו. במיוחד באווירה שמתפתחת כלפי המורים כמו שמשתקף גם בשרשור הזה (אוסף של טכנופובים מטומטמים ובעלי קביעות שאי אפשר להחליף).

מילה טובה שתאמרו מורים של הילדים שלכם שווה הרבה יותר מ5 שקלים תוספת למשכורת.

תזכרו את זה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

אז אחרי שכולם למדו איך לנהל את אל על בשרשור אחר, כולם רוצים לנהל את משרד החינוך.

@sperial את תתרגש יותר מדי מכל אלה שרואים את העולם דרך חור הת*ת של אופיס.

מורים שיודעים ללמד היטב נדירים הרבה יותר מאלו שמכסים את היכולות הבינוניות שלהם במצגות שרות רוקדות ומהבהבות עם סרטוני יוטיוב.

לכו תנסו לשאול את סרטון יוטיוב שאלה שכלא הבנת משהו בסרטון: אני בטוח שצ׳אד יענה לך תוך 5 דקות.

אני מקווה שלכולכם היה לפחות מורה טוב אחד. כולל לאלו שלמדו בליד״ה 😜.

לילדים שלי אני מעדיף בכל יום מורה שיודע ללמד, ויותר מזה לחנך אפילו אם הוא לא ישלוט ברזי הזום ויתבלבל בין כפתור כיבוי הרמקול וכיבוי המצלמה, או לא ינהל קבוצת "גן הילדים של הורי ז׳ 9." בווצאפ.

אף אחד לא רוצה לנהל את משרד החינוך, רוצים לקבל חוויה סבירה של למידה מרחוק כי זה מה יש כרגע.

הבעיה היא לא נקודתית היכולת לכתוב עמוד או שניים בוורד, או להכין מצגת בפאוור פוינט. הבעיה היא שחוסר היכולת לבצע אפילו את המשימות האלו (שלא לדבר על להקליד שתי שורות) יותר מרומז על חוסר הבנה מוחלט של כל מה שיש לו כפתורים, עכבר ומסך (או מסך מגע). כשאין לך שום גישה לחוויה דיגיטלית סבירה, אתה פשוט לא מבין את העולם ב-2020, ואני באמת לא רואה איך אתה יכול לקבל החלטות סבירות כשחלק נכבד מהתחום שלך עובר מטמורפוזה למשהו שאתה בכלל לא מבין בו.

בכלל, קצב השינוי היום כל כך גדול שהדבר היחידי שנשאר קבוע הוא השינוי עצמו. זה כל כך רחוק מהגישה שהוצגה פה של "אני עושה מה שעשיתי בארבעת העשורים האחרונים, אם צריך ללחוץ על כמה כפתורים חדשים אז שאיזה מנהל יחליט בשבילי איך בדיוק ויעביר לי הדרכה והסמכה על הכפתורים האלו, אחרת אני לא מסוגל" שזה כמעט בלתי נתפס. ודי ברור שמי שמשתמש במחשב על בסיס יומיומי יכול להפעיל זום כמו שצריך ב-10 דקות, ומי שלא כנראה יצטרך הדרכה של שבועיים.

המערכת מלאה במורים בינוניים (במקרה הטוב) גם מלפני הקורונה, אבל מורה בינוני שעשרים שנה מעביר שיעורים פרונטליים ועכשיו מבזבז חצי שיעור על להפעיל זום הופך בקלות למורה גרוע, אפילו ממש גרוע. ומורה כזה פשוט לא מצליח לתפקד בצורה בסיסית במצב הנוכחי.

לדעתי, מינימום אולימפי של קיום שיעור מרחוק הוא לתת לתלמידים מראש את הלינק המתאים, ולהכין סביבה סבירה, עם חיבור אינטרנט מספק, עם תאורה סבירה וסאונד סביר. מורה שמגיע בלי זה לשיעור פשוט לא יכול להעביר שיעור, ואני חושב שהגיע הזמן שהוא לא יסתתר מאחורי "לא קיבלתי הדרכה" על תוכנה שילד בן 10 מפעיל אחרי כמה דקות.

סרטון יוטיוב הוא לא תחליף למורה. הוא עוד דרך להסביר דברים. אחד היתרונות העצומים של למידה מרחוק הוא היכולת של המשתתפים ללמוד באופן דיפרנציאלי. כששלושים ומשהו ילדים יושבים בשיעור, אז כמה מהם מבינים אחרי חמש דקות את החומר וכמה לא מבינים בכלל. במקום להצמד להוראה פרונטלית שפוגעת בשני הצדדים האלו, אפשר לתת לתלמידים היותר מוכשרים ללמוד בעצמם ולהתקדם מהר יותר, ולתלמידים המתקשים יותר זמן עם המורה ובעומס פחות בהרבה. זה רק יקדם את כולם. ויגרום לכולם להנות יותר מהלמידה (או לפחות לסבול פחות).

• אהבתי 1
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 28 דקות, pooh-bear כתב:

ודי ברור שמי שמשתמש במחשב על בסיס יומיומי יכול להפעיל זום כמו שצריך ב-10 דקות, ומי שלא כנראה יצטרך הדרכה של שבועיים.

רק רוצה להזכיר ולכתוב שאנחנו בקורונה ממרץ.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, borsood כתב:

ואתם שואלים למה המורים הטובים (בפוטנציאל) לא נמצאים במערכת: התשובה היא שברוב המקרים המערכת לא מתגמלת אותם, וכנראה גם לא תוכל לתגמל אותם תוך כדי שמירה על ערכים שהייתם רוצים שיהיו בבתי הספר בהם ילדיכם ילמדו.

תפרט בבקשה על איזה ערכים בדיוק לא ניתן לשמור כשמתגמלים מורים מוצלחים, אני לא מצליח לחשוב אפילו על אחד כזה.

אי אפשר לתגמל מורים מוצלחים כי משרד החינוך (וארגוני המורים) לא מאפשרים, לא כי אנחנו חושבים עליהם כל מיני דברים כאלה ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

שוויוניות. אין מספיק מורים טובים לכולם. כבר עכשיו יש שונות גבוהה בין בתי הספר במרכז ובפריפריה.

תגרום לכך שבתי הספר החזקים יותר ימשכו את המורים הטובים, והחלשים ישארו מאחור.

אם זה מה שאתה רוצה, יש כבר כמה בתי ספר כאלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

א. אני לא בטוח ש"שוויוניות" בפני עצמו הוא ערך שהייתי רוצה לחזק. יותר בכיוון של "שוויון הזדמנויות", אם כבר.

ב. כפי שציינת, שוויון הזדמנויות אמיתי גם ככה ממש לא קיים היום. אני גם לא לגמרי בטוח שמורים "טובים" יעדיפו בתי ספר טובים: אולי הם יעדיפו בתי ספר מאתגרים? אולי אפשר לתת העדפה מתקנת בתקציב לבתי ספר בעייתיים? אולי הם בכלל יעדיפו את בית הספר שקרוב להם לבית? אולי בבית הספר שקרוב להם לבית הם יהיו ראש לשועלים ויתוגמלו טוב יותר מבית ספר שגם יהיה רחוק להם להגיע אליו והם גם יהיו בו זנב לאריות ויתוגמלו פחות טוב? ובכלל, מה זה "מורה טוב"? האם יכול להיות שמורה שיצליח בכיתה קשה דוקא יכשל בכיתה מוצלחת, ולהיפך? אולי זה סקיל סט שונה לגמרי?

ג. אז בשם ה "שוויוניות" אתה מוכן לקבל מורים בינוניים לכל היותר שאולי היו דווקא פורחים במקום אחר ובמקצוע אחר אבל לא עוזבים כי "קביעות"? גם אם הם שבוזים מהתחת כבר עשור ועושים את המינימום הנדרש? זה באמת שווה את זה?

ד. עד לאן ה"שוויוניות" הזו מגיעה? האם ילדים בחינוך הממלכתי לא צריכים ללמוד מקצועות ליבה כי המקבילים שלהם בחינוך החרדי העצמאי לא לומדים? הרי מדובר בחוסר שוויון מובהק לגמרי! האם צריך לאסור על שיעורים פרטיים? האם צריך לאסור על הורה שסיים 5 יח' מתמטיקה לעזור לילדים שלו בחשבון כי יש הורים שלא יודעים איך לחשב אחוזים או שברים? האם צריך לאסור על חוגים?

אני (בגדול) בעד שוייון הזדמנויות ואפילו בעד אפליה מתקנת, איפה שזה עוזר. Having said that, אני נגד לירות לעצמי ברגל כדי להשאיר את עצמי מאחור רק כדי שכולם ישארו מאחור באותה מידה.

• אהבתי 1

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 9 שעות, borsood כתב:

תגרום לכך שבתי הספר החזקים יותר ימשכו את המורים הטובים, והחלשים ישארו מאחור.

לא בטוח מהסיבה הפשוטה (שנכונה לכל מקום עבודה) שאין קשר בין טוב לעובד לבין איכות המוצר או שביעות רצון הלקוחות.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

לא בטוח מהסיבה הפשוטה (שנכונה לכל מקום עבודה) שאין קשר בין טוב לעובד לבין איכות המוצר או שביעות רצון הלקוחות.

אתה לא חושב שעובד מרוצה ייתן תפוקה יותר טובה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברור שכן אבל עובד מרוצה לא בגלל שמקום העבודה שלו מוביל בתחומו אלא כי הוא מקבל יחס טוב, תנאים ואוירה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 שעות, borsood כתב:

אז אחרי שכולם למדו איך לנהל את אל על בשרשור אחר, כולם רוצים לנהל את משרד החינוך.

@sperial את תתרגש יותר מדי מכל אלה שרואים את העולם דרך חור הת*ת של אופיס.

מורים שיודעים ללמד היטב נדירים הרבה יותר מאלו שמכסים את היכולות הבינוניות שלהם במצגות שרות רוקדות ומהבהבות עם סרטוני יוטיוב.

...

ולנושא השרשור: במיוחד פה תשתדלו כולם להתייחס לדעות ולא לגופו של אדם. במיוחד שכמעט כולנו מעולם לא נפגשנו פנים אל פנים, ומה שמשתקף מהכתיבה פה יכול להיות מאד שונה מהמציאות.

אז תכתבו בכייף: borsood אתה כותב שטויות ברצף ואין לך מושג. זו ביקורת לגיטימית.

אבל אם תכתבו borsood אתה טיפש, זה מעליב ולא קונסטרוקטיבי.

אני לא צריך לרצות לנהל את משרד החינוך כדי לקרוא את הפוסטים מנותקים מהמציאות של ספריאל, שבגיל 60 כנראה לא למד עדיין שיש עולם ומלואו בו משלמים על חוסר קומפטנטיות, ולהצביע על זה. אני לא צריך ניסיון בהוראה כדי להבין שמשפטים ברמה של ״אז מה אם אשתי לא יודעת להקליד? יש מזכירה!״ זה משפטים שמייצגים נאמנה את המסלול שעובר סכום הכסף שיורד מהמשכורת שלי כל חודש, ומגיע היישר לפח הזבל של מערכות ציבוריות. מערכות שאין לחלק לא מבוטל מהעובדים בהן שום רצון (או יכולת) לעשות את מה שחלקנו עושים יום אחר יום, שנה אחר שנה - להשתפר במקצוע בשלנו. אני לא צריך לבקש לנהל את אלעל, כדי לקרוא איך פעם אחר פעם הוא קובע בסמכותנות מה טוב, מה נכון, מה אמת ומה שקר, רק כי זה נגזר מניסיון החיים המאוד צר שלו או של קרובים אליו. ואני לא צריך לראות את העולם דרך חור התחת של power point כדי לדעת שלא לוקח עשרות שעות להכין מצגת, כי הכנתי אחת או שתיים בחיי. או כדי לזכור שאותי למדו להשתמש במעבד תמלילים בחטיבה - אמצע שנות ה-90. כלומר הדיון פה הוא לא על משהו חצי אמורפי ומנותק שרובינו לא מבינים בו, כמו האם אלעל צריכה 50 טייסים או 100. 

כנראה אם הדיון היה סביב החברה הפרטית שהיו מקימים ספריאל ואישתו, והייתה נסגרת תוך יומיים, הוא לא היה מעורר תגובות בכלל. אבל פה מדובר במשהו שכולנו מממנים. והתגובות בהתאם. והניואנס הדק פה, הוא שבתור משלמי המיסים, זו היא זכותנו הבסיסית ביותר לתהות לאן הולך הכסף שלנו.

ואני לא חושב שהוא טיפש. בהחלט אין לו מושג איך נראה העולם מחוץ לבית שלו. ובהחלט יש לו נטיה מוגזמת להניח שאם המשפחה שלו אזי ככה צריך להיות וככה נכון ואין דרך אחרת. אבל זו כנראה בעיקר בעיה בחיים שלו. לא של אף אחד אחר.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 שעות, pooh-bear כתב:

א. אני לא בטוח ש"שוויוניות" בפני עצמו הוא ערך שהייתי רוצה לחזק. יותר בכיוון של "שוויון הזדמנויות", אם כבר.

ב. כפי שציינת, שוויון הזדמנויות אמיתי גם ככה ממש לא קיים היום. אני גם לא לגמרי בטוח שמורים "טובים" יעדיפו בתי ספר טובים: אולי הם יעדיפו בתי ספר מאתגרים? אולי אפשר לתת העדפה מתקנת בתקציב לבתי ספר בעייתיים? אולי הם בכלל יעדיפו את בית הספר שקרוב להם לבית?

אני לא בטוח שהתכנית לעידוד מורים בנגב עדיין פעילה, אבל לא זכור לי ששמעתי על נהירת מורים מצטיינים לנגב גם כשהיא הייתה פעילה.

לפני 13 שעות, pooh-bear כתב:

ג. אז בשם ה "שוויוניות" אתה מוכן לקבל מורים בינוניים לכל היותר שאולי היו דווקא פורחים במקום אחר ובמקצוע אחר אבל לא עוזבים כי "קביעות"? גם אם הם שבוזים מהתחת כבר עשור ועושים את המינימום הנדרש? זה באמת שווה את זה?

אני (בגדול) בעד שוייון הזדמנויות ואפילו בעד אפליה מתקנת, איפה שזה עוזר. Having said that, אני נגד לירות לעצמי ברגל כדי להשאיר את עצמי מאחור רק כדי שכולם ישארו מאחור באותה מידה.

מקבל את התיקון שלך לשוויון הזדמנייות. אבל מה שאתה מפספס זה שאין מספיק מורים טובים במערכת. וגם אלו שבפוטמציאל יכולים להיות מעדיפים תעסוקה אחרת ובצדק.

אז בסופו של דבר אתה רושום את ילדך לבי״ס שיתחיל ממסנן למחצה "לא מתאים לרוח הייחודית של בית־הספר שלנו" וייסתיים באמריקאי או באנגליקני, כל זה בהתאם לתקציב.

אני בהחלט מבין את הגישה הזו ובפרט כשמערכת החינוך בארץ כנראה לא תעבור מהפך בזמן הקרוב.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני לא צריך לרצות לנהל את משרד החינוך כדי לקרוא את הפוסטים מנותקים מהמציאות של ספריאל, שבגיל 60 כנראה...

עדיין, ובנושא השרשור, היה עדיף אם לא היית מגיב לגופו של אדם.

• תוכן חדש...