Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

בערכים אני מדבר על ערכים אוניברסליים

אמונה באל הכל יכול זה ערך מאוד אוניברסלי לחלקנו. Be careful what you wish for

צר לי שנפלת על מורים כאלה אבל לי היו מורים שגם היום 35 שנים אחרי סיום התיכון אני זוכר ומעריך.

זוכר? בוודאי. מעריך? חלק. מודל לחיקוי? לא ממש.

גם לא מסכים שמורה יכול להיות זבל בחייו ודמות חינוכית במקצועו. הבסיס זה דוגמא אישית.

אולי לא "זבל" באופן מוחלט אבל יכול להיות אדם ממוצע לחלוטין (או אפילו פחות), ממש לא "מודל לחיקוי"

לגבי השלמת לימודים סבתא שלי למדה קרוא וכתוב רק כשעלתה לארץ בגיל 50 ואפילו לא בשפה שדיברה. היא קראה, כתבה והתבטאה בכתב הץברמה גבוהה יותר מבוגר תיכון ממוצע.

אולי, אבל זה לא המקרה הממוצע.

אני מסתכל על עצמי ממרום גילי ובגיל 30למדתי דברים חדשים הרבה יותר בקלות מאשר בתיכון.

אבל זה מתבסס על דברים שלמדת בתיכון. אם מעולם לא היית נתקל במשוואה עד האוניברסיטה, היה לך הרבה יותר קשה ללמוד אינפי', גם אם יש לך את הפוטנציאל. זה בסיס שקשה ללמוד בתיכון אבל אם לא לומדים אותו הרבה יותר קשה להשלים אח"כ. זה לא סתם עוד אוסף של "ידע", זו צורת חשיבה.

מספיק להסתכל על אחוזי הנשירה של חרדים באקדמיה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מערכת החינוך מייצרת אזרחים (אינדוקטרנציה, ידה ידה). אוניבריסטה לא. זה ההבדל הגדול. באוניבריסטה לא יכריחו אותך להגיע לחצי יום הרצאות של אנשים שהיו בשבי הסורי וכו', ולא יכינו אותך לגיוס לצבא.

אישית אני זוכר 2 מורים מהתיכון. אף אחד מהם לא באמת השפיע עלי, בטח לא ברמה "ערכית" כלשהי. אני גם לא חושב שהם ניסו (אחד מהם היה מורה למחשבים, אחר למתמטיקה).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 19 דקות, borsood כתב:

אין התפו״ד מעיד על קליפתו 😜.

אחת מהשתיים: או שנפלת באמת חזק, או שאתה עדיין ב"מוד" של תיכוניסט. כשהילדים שלך יגיעו לגן חובה זה כנראה יעבור לך.

לא חושב שנפלתי בגלל שאף אחד לא ניסה לדחוף לי ערכים לגרון.

לפני 19 דקות, borsood כתב:

ואולי היית באמת צריך ללכת ללמוד בבית־חרושת לציונים (בויאר). למרות ששמעתי שגם שם יש מורים שרוצים לחנך...

חד משמעית היה משפר לי את חוויית הלימוד,

הבנות שם היו רמה מעל  ומה יותר חשוב מזה לילד בכיתה יב ;)

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 13 דקות, Potato כתב:

הבנות שם היו רמה מעל  ומה יותר חשוב מזה לילד בכיתה יב ;)

לא מבין למה התעוררת רק ביב'.

אני הלכתי ללמוד ביולוגיה רק בגלל איך שהמורה נראתה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מילפיות אף פעם לא הייתה הקטגוריה שלי באדום צינור.

ספריאל אל תגגל את זה במחשב של העבודה :)

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 21 דקות, Potato כתב:

מילפיות אף פעם לא הייתה הקטגוריה שלי באדום צינור.

היתה בת 20 וקצת, בלונדינית טבעית שלא מאמינה בחזיות.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

את מקצועות היהדות אף פעם לא סבלתי. עד שהגיע מורה לתלמוד (היום זה נקרא "מחשבת ישראל". בחור מבריק, אנציקלופדיה בתחומי ההיסטוריה והארכיאולוגיה. והאיש הזה הצליח לגרום לכיתה שלמה להיות מרותקת לויכוחים אינסופיים על איזה קטע קצרצר, אף אחד לא ויתר על השיעור גם אם בסופו של דבר קיבל ציון 6. אז הידע שלי בתלמוד מסתכם בחצי משפט, אבל המורה הזה גרם לכל הכתה ללמוד משהו על תרבות ויכוח ובנית טיעונים. התרומה הזו לא תסולא בפז. וזה דבר שאינך יודע להעריך אותו רגע. דרך אגב, אותו דבר בטכניון (השורשים שלו קרובים מאד לשורשים של הריאלי): אני לא בטוח כמה מהידע שצברת ב-4 שנותיך במוסד הזה ישמש אותך ב-40 השנים הבאות. אבל אין לי ספק שקיבלת גישה לדרך לימוד בעיה ופתרונה, שתשמש אותך לא רק מול שולחן השרטוט (כן, אני יודע, הוא אלקטרוני) אלא גם כשתתקל בבעיה במקרר שלך.

בעקבות הדיון פה ניסיתי להיזכר אם יש איזה מורה שהשפיע עלי בתיכון.

ובאמת שאני לא זוכר מורה ספציפי שלקחתי ממנו "ערכים" או משהו כזה.

הכל מין רצף ארוך של שיעורים משמימים...

אבל מה שכתבת, הזכיר לי את השיעור הכי מרתק שהיה לי בתיכון.

גם אני לא אהבתי את מקצועות היהדות. אבל לשיעור אחד, המורה לתנ"ך ביקשה ממנהל ביה"ס שהיה ד"ר להיסטוריה, שיעביר לנו נושא מסויים.

הוא היה ידוע כמנהל קשוח שכולם פוחדים ממנו ומשתדלים להתרחק ממנו.

ואני זוכר שישבתי מרותק כל השיעור וממש הצטערתי שהשיעור נגמר ושהוא לא יעביר לנו עוד שיעורים.

ומה לגבי ערכים? אז אותו מנהל קשוח ומרצה מעולה, הודה שנים אח"כ בעבירות מין ונשלח למאסר בפועל...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני זוכר מורים ומורות וחלקם לא בהכרח מהסיבות הנכונות.

ביסודי - מורה שדפקה על שולחן עם סרגל ברזל בשביל להשליט סדר, ומפעם לפעם העמידה ילדים בפינה. 

• תוכן חדש...