Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מורה. אשתי גמלאית. אז הזמן עבר.

וכבר כתבתי - היא נזקקה למייל, אז למדה אותו. נזקקה לתוכנות לניהול בית ספר ומערכת שעות - אז למדה אותן. אבל גם איטית בהקלדה וגם היה מי שיערוך מסמכים בצורה מקצועית, אז ויתרה על האופיס. פשוט מאד. ההשקעה היתה במקום שנדרש, ובמקום שהיה פתרון אחר פינתה את הזמן למשימות יותר חשובות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה כולה אופיס.

על מה היה לוותר שם?

בשוק התעסוקה של 2020 זה שקול ל"לא לימדו אותי לנגב אחרי מספר 2 אז ויתרתי"

כל כך בסיסי...

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • מעניין 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

נתחיל בכך שהיה מדובר בשוק העבודה של העשור הראשון של האלף. אבל גם אז האופיס היה כלי נפוץ. מצד שני, כנראה שהמיומנות הזו היתה חסרת משמעות בעיני מי שהחליט על המינוי. יכולות ניהול והבנה פדגוגית שהוכחו משך 20 שנה היו יותר חשובות. ואני בטוח שגם היום היכולת לתפעל אופיס תהייה שולית לחלוטין כאשר מולה עומדות יכולות ביצועיות. מזכירה שתדפיס מכתב יש בכל מוסד. מישהו ששולט בניואנסים של תעודות בגרות, בחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך ומסוגל להוביל צוות ולהתמודד עם הממונים הוא מצרך די נדיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או כמה הוא היה טוב .

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

אבל תחשוב כמה זמן יצטרך להשקחע בהכנת מצגות מלוות?

אוי לאאאאאא

רק שהמורה לא יתכונן לשיעור

להכין מצגת??? פה זה הגבול.

פוטייטו, בכתב יד? מה נסגר איתך...

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דיויד, כמה זמן לוקח לך להכין מצגת?  בימים בהם הייתי מכין מצגות הייתי עובד עשרות שעות על מצגת של 12-15 שקופיות. אז אולי לאדם מיומן זה יקח רק כמה שעות. כמובן שזה מעבר להכנת מערך השיעור הרגיל.

עכשיו תכפיל את זה, נניח, ב-24 שיעורים בשבוע.

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

פוטייטו, בכתב יד? מה נסגר איתך...

ככה זה כשההגשה ב23:59 ונזכרת להעתיק אותה ב23:40 😁

Just now, sperial כתב:

דיויד, כמה זמן לוקח לך להכין מצגת?  בימים בהם הייתי מכין מצגות הייתי עובד עשרות שעות על מצגת של 12-15 שקופיות. אז אולי לאדם מיומן זה יקח רק כמה שעות. כמובן שזה מעבר להכנת מערך השיעור הרגיל.

להכין מצגות זו מיומנות שלוקח זמן לפתח.

בהתחלה יושבים המון,רואים ביוטיוב סרטונים ומדריכים.

אחרי זה שמים אותה על הטלויזיה ומתכוננים בחדר עם עצמך.

לדבר מקצועית מול קהל בלי לעשות מעצמך צחוק דורש השקעה,גם אם אתה בקיא בנושא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

כן אבל זה לא קורה.

בטח שזה קורה, הרי הכל קיצוני באינטרנט. נתת דוגמאות לקיצוניות אחת, אבל מה עם כל מיני הזויים שבאים בדרישות להתנצלות כל מיני אנשים (בדרך כלל מפורסמים) שמעיזים להתבטא בצורה שלא תואמת את הדעות שלהם או כל מיני זעקות הזויות לשנות מונחים טכניים כמו white/black list או master/slave בגלל גזענות? חוקים שדורשים מפייסבוק לצנזר דברים? יש המון אנשים שמשעמם להם ואין להם מה לעשות. הם נכנסים לאינטרנט ומחפשים ממה להיפגע כדי לעשות סצנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 34 דקות, sperial כתב:

משרד החינוך לא יכול להתבסס על יוזמות מקומיות. לא כל מורה מסוגל להכין שיעור מקוון. לכן דרוש מיזם מסודר עם צוות שיש לו הידע הטכני הדרוש - כדי לקבל שיעורים שאפשר לצפות בהם. תסלח לי, אבל הרבה יותר נעים לצפות בשיעור שמצולם בציוד איכותי, עם תאורה נכונה, ומלווה בעזרים, כגון מצגות, שהוכנו בהשקעה מתאימה. זה שונה חגמרי משיעור בזום עם מצלמת רשת וחיבור אינטרנט מקרטע של בזק או הוט בחיבור ביתי. שלא לדבר על כך שמורה בתיכון, שמלמד 8 או 10 כיתות, צריך להכין שיעורים לכולן. אז נניח שהוא יעשה chalk and talk מול המצלמה, אבל תחשוב כמה זמן יצטרך להשקחע בהכנת מצגות מלוות? זה מתאים לשיעור פה ושם, לא למשהו סיסטמטי.

באמא'שך, תקרא. זה לא רוקט סיינס.

בפעם האלף, לא אמרתי שמשרד החינוך יכול וצריך להסתמך על יוזמות מקומיות. נסיתי להראות שמשרד החינוך כולו לא מתמודד בצורה חצי סבירה עם למידה מרחוק, גם אחרי שהיה לו כל כך הרבה זמן להתכונן מהגל הראשון. למעשה, הוא מתמודד כל כך גרוע, שמורה אחת (מוכשרת במיוחד, אבל עדיין אחת, שגם עובדת כמחנכת במשרה מלאה) מתמודדת טוב יותר.

גם לא אמרתי שכל תהליך הלמידה מרחוק צריך להתבסס על שיעורים בזום, אפילו לגמרי להיפך; זה בדיוק הכישלון הקונספטואלי של משרד החינוך, שפשוט מעתיק את השיעור בכיתה לשיעור בזום, בלי לחשוב לחצי שניה על המגבלות של הפורמט מצד אחד, לצד היתרונות שלו על שיעורים פרונטליים מצד שני. כל בן אדם עם חצי נוירון מתפקד יכול להבין שכשלומדים מהבית, יש לתלמיד יכולת לעבור באופן עצמאי על חלק ניכר מהתוכן, בין אם בשיעורים מוקלטים מראש (רמז, הם לא צריכים להיות שונים לכל כיתה) שכל תלמיד יכול לראות בזמנו החופשי או בתוכן בצורה אחרת - כתוב, אינטראקטיבי, משחק, ווטאבר. השיעור בזום צריך להכין את התלמידים ללימוד, או לסכם את הלימוד, או לכל היותר לעזור לתלמידים מתקשים באופן פרטני, הוא לא אמור ולא יכול להוות את תהליך הלימוד כולו.

מה שאני כותב כבר פעם שלישית ואתה טורח להתעלם ממנו שוב ושוב, הוא שאפילו שיש שיעורים מוקלטים מראש באיכות סבירה, משרד החינוך מחרב את הלימוד ע"י התעקשות להראות אותם בזמנים קבועים (שלא מתאימים לכל הילדים) ובלי שום יכולת לראות אותם בצורה לא לינארית (לעצור, לחזור על קטע מסויים, לדלג או להתחיל מחדש). זה מוריד את האפקטיביות של השיעורים האלו בצורה דרסטית, וזה כנראה רק בגלל איזה אדיוט במשרד החינוך שהחליט שהוא פותח ערוץ טלוויזיה ביוטיוב, בלי שהוא ראה מעולם סרטון ביוטיוב ובלי שהוא ניסה את זה מעולם על תלמיד אמיתי, אפילו לא אחד.

לפני 34 דקות, sperial כתב:

ולגבי האופיס, יש מי שקולט אותו בקלות, יש מי שלא. יותר מזה, יש מי שזקוק לו, יש מי שלא, או שיכול להעביר את ההקלדה לידיחם מקצועיות.

רק במקום שהעלות של המזכירה לא נספרת כי "יש תקן". לדעת לכתוב עמוד בוורד (או גוגל דוקס, או כל דבר אחר שמאפשר להקליד טקסט) זה ממזמן יכולת בסיסית שמצופה מאדם בשוק העבודה, בוודאי ממנהל בי"ס.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי משרד החינוך, אני לא מתכוון להתווכח על כל מה שכתבת, כי אין לי מושג בזה.

לגבי המזכירה, יש לה עלות. אתה רק שוכח שהמנהל עולה פי כמה.

• רעיון גרוע 1

פורסם

למה שהוא לא יתעלם מזה? הרי לא ייצא לו מזה כלום.

הוא לא יוכל להרים לעצמו או למישהו מהמשפחה.

הוא לא יוכל לסובב את זה עליך ולהגיד לך שאתה טיפש ולא מבין.

זה לא משרת את אג׳נדת ה"אני צודק וכולכם טועים".

האפשרות היחידה שנשארה היא כמובן להתעלם.

@pooh-bear

פורסם
לפני 7 דקות, pooh-bear כתב:

משרד החינוך מחרב את הלימוד ע"י התעקשות להראות אותם בזמנים קבועים (שלא מתאימים לכל הילדים) ובלי שום יכולת לראות אותם בצורה לא לינארית (לעצור, לחזור על קטע מסויים, לדלג או להתחיל מחדש)

ארגוני העובדים ולא משרד החינוך.

• משעמם 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Potato כתב:

ככה זה כשההגשה ב23:59 ונזכרת להעתיק אותה ב23:40 😁

נו נו, בשנה רביעית אתה כבר צריך לדעת את הטריק הבאמת נוח, בלי לרמות. אבל בסדר, לא כולם עובדים מסודר ולא דוחים לרגע האחרון.

לפני 27 דקות, Potato כתב:

להכין מצגות זו מיומנות שלוקח זמן לפתח.

לו רק היה איזה מסלול כזה שכול מורה היה עובר.

לא רק הייתה איזו הכשרה כזאת שכול אדם צריך לעבור כדי להיות מורה.

אם רק הייתה דרך ללמד מיומנות בסיסית של להכין ולהציג מצגת + עבודה עם קהל.

ואיכשהו מצפים ממני פה להאמין שבכול לימודי ההוראה לא לומדים להכין מצגות ולא לומדים להציג.

אם זה ככה, תכבו את האור ותסגרו את הדלת. אבל זה לא ככה.

לפני 27 דקות, sperial כתב:

דיויד, כמה זמן לוקח לך להכין מצגת?

תלוי מה וברצינות שלה. אם הייתי צריך להעביר מקצוע לתלמידי תיכון ומטה - מעט מאוד, שעה - אולי.

בימים בהם הייתי מכין מצגות הייתי עובד עשרות שעות על מצגת של 12-15 שקופיות.

או, הנה הגענו לבעיה.

אתה מקליד לאט ועם טעויות - אז אף אחד לא יודע להקליד חוץ ממה שנולד עם מקלדת ביד וחיבור PS/2 בתחת.

לוקח לך שנה להכין מצגת של 15 שקופיות - אף אחד לא יודע להכין מצגות ולכולם זה לוקח זמן.

אז אולי לאדם מיומן זה יקח רק כמה שעות.

מורה הוא אדם מיומן, בהגדרה.

בטח בהעברת חומר.

תעשה לי טובה.

כמובן שזה מעבר להכנת מערך השיעור הרגיל.

כשהשיעור לא מתנהל עם מצגת - נכון.

כשאנחנו במציאות חדשה - לא נכון. ואתה בשירשור הקורונה אמרת שצריך להשתנות לא? 

ללמוד להכין מצגת לשיעור היסטוריה בתיכון זה לא מדע טילים. גם ככה כמות המידע באמת מועברת בשיעור קטנה מאוד.

זה לא נכון. מעבירים שיעורים זהים, עוברים על חומר דומה, זה פשוט לא נכון.

======

אוסיף קצת דוגמא אישית.

עד לכמה שנים האחרונות כמעט ולא נדרשתי להכין דוחות ומצגות ולהציג.

אבל, קרה הדבר, ועכשיו נדרש ממני לכתוב עם המון דברים כול מיני דוחות. האם אני מרוצה מזה? לא, אבל זה לא רלוונטי.

בהתחלה לוקח זמן. אבל עכשיו אני מתקתק את כול זה בלי בעיה. נכון, הייתי צריך להשתנות קצת וזה עדיין לוקח ממני אקסטרא זמן, אבל זה לא נורא.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הנקודה היא להשתנות.

אתה מבין? טרנספורטר צריך להשתנות,אני צריך להשתנות,אתה צריך להשתנות.

יש רק בן אדם אחד שהוא מושלם ולא צריך להשתנות.

אבל להטיף לשאר שישתנו? בטח

• אהבתי 1

• תוכן חדש...