Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל בין המלצה לאגור אוכל, לבין המלצה לקפוץ לסופר ולעשות עכשיו את הקניות שאתה מתכנן לתקופה הקרובה וכן לקנות גם יבשים ל-3 חודשים. 

לא יודע מה אתה לוקח מהשירשור הזה לעתיד, אבל אם אתה מתכנן לזכור משהו.. לפחות תזכור זאת באופן מדוייק. 

אבל לא זוכר מתי .. אבל שבועיים או 3 שבועות אחרי ההמלצה הזאת  המצב היה:

1) רוב הסופרים  -  תורים עצומים בחוץ, מדידת חום והכנסה של מעט אנשים 

2) ONLINE  -  אפשר להזמין אבל המשלוח היה שבועיים קדימה לפחות 

3) הזמנות שלי משופרסל.. הזמנתי סל ב 1200 ש"ח.. השליח הביא לי 2 שקיות חייבו רק 200 ש"ח, כי זה מה שהיה בחנות 

4) בקבוצות היו המלצות לאיזה סופרים לנסוע ובאיזה שעות על מנת לא לעמוד בתור.  רצו סרטונים על אנשים שרבים על עופות או ביצים. 
חוץ מוופל בטעם לימון , רוקנו את המדפים.

5) אני ישבתי לי בבית , בלי לחץ להגיע לאיזה סופר, המקפיא היה מלא ב-30 ק"ג אנטריקוט (אנגוס לא וואגיו). 

לגבי אגירת מזון לטווח ארוך....  עכשיו קורה משהו מדהים בעולם... עדיין לא מדברים על זה אבל אם זה ימשיך אז זה יגיע גם לחדשות.

בארה"ב הכל חופשי ופתוח, לכן כל חלקאי או כל חברת מזון רשאית למכור למי שהיא רוצה.

יבואנים בעולם (כנראה בעיקר בסין) מנצלים זאת ורוכשים בדולרים כמעט כל מה שלא זז. 

תירס, אפונה, שועעויית , סויה.. זה לא נגמר רק במזון ... כמעט כל חומרי הגלם נרכשים ע"י סין מהעולם המערבי ונשלחים בתובלה הימית לסין. 

בסין הבינו שהנייר הזה שנקרא דולר.. הולך להיות לא שווה יותר מידי בעתיד.

אז הם מוכנים להחליף את כל הניירות שיש להם במוצרים מוחשיים.

ארה"ב בשם חופש המסחר.. מאפשרת כל החברות / חקלאים שלה למכור את כל התוצרת שלהם לסין תמורת דולרים. 

כאילו עד כמה דפוקים הם יכולים להיות?

הרי הם יכולים להדפיס דולרים חופשי.. אז במקום זה .. ארה"ב מעבירה לסין כמויות עצומות של חמרי גלם ומזון יבש תמורת דולרים. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)

דרך אגב, באוסטרליה שוב אוגרים נייר טואלט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב עזבו שטויות

מסתבר ששבוע שעבר באחד האירועים נחשפתי לחולה מאומת

העניין הוא שבכלל לא באתי במגע עם אף אחד. אפילו לא ברמה של לדבר עם מישהו

כולם ישבו בחדר X

אני ישבתי בחדר ליד כי הייתי בשיחה חשובה עם חו"ל ולא רציתי שיפריעו לי

עבר שבוע מאז ואין לי תסמינים

אני יכול לעשות בדיקה ולצאת מהשטות הזאת מהר ?

פורסם

לפי מה שאמרו לדוד שלי אתה צריך לעשות בדיקה ביום ה-4 וה-10 לחשיפה, ואם שתיהן שליליות אז יכולים לשחרר אותך מבידוד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא בדיוק אבל בערך.

האם זה "איתור טכנולוגי"? אם כן זה איתור שב"כ שלא מזהה קירות, תצטרך לפנות למשרד הבריאות (אאל"ט 5400*), להמתין בסבלנות ולהסביר את המצב, בתקווה שהחוקר האפידמיולוגי ישחרר אותך (וישלח סימוכין ב-SMS). 

אם בכל זאת תושאר בבידוד התקשר עכשיו לרופא שלך או למוקד של הקופה ובקש אישור לבדיקת מטוש כמה שיותר מהר, עדיף בתחנת בדיקות של הקופה. אם הבדיקה שלילית חזור על הנוהל ובקש תור ליום העשיאי (יום החשיפה נחשב יום 1) ואם תתקבל תשובה שלילית שניה תוכל להשתחרר מהבידוד בחצות הלילה שבין היום העשירי ליום האחד עשר. כמובן שאם אחת הבדיקות חיובית תחשב ךמאומת על כל הכרוך בכך, כולל תחקיר אפידמיולוגי והכנסה לבידוד של כל מי שפגשת.

עריכה:

1. לא יגלו לך מי החולה אליו נחשפת, נקודה שמקשה על הערעור.

2. הבדיקה הראשונה לא לפני היום החמישי (כולל יום החשיפה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

אני אמרתי שברגע שיפתחו הקהל יגיע בלי הפסקה וזה בדיוק מה שהיה ביוני כשפתחו

וגם הפגזת פה בשלל יציאות אחרות על סטייק איציק, קמצנים, שבורות בפלורנטין ועוד כל מיני מונולוגים מרשימים אחרים.

לגבי השאר - אני גם לא חושב או חשבתי שסוף העולם יגיע. אבל יש מסעדנים די רציניים, למשל, שחושבים שהתחום הולך להשתנות. זה לא אומר שיהיו מסעדות בכלל, אבל חלק ישתנו, חלק יעלמו. זה תחום שמימלא קשה לשרוד בו והמגפה הפכה את זה ליותר מסובך. קשה גם להאמין שלא תהייה שום השפעה כלכלית ארוכת טווח למשברים הכלכלים שנלוו לקורונה, לפיזור הכסף על ידי הממשלה גרעון וכו'.

אתה מסתכל על זה מהנישה שלך שאולי לא נפגעה - אחלה. אני גם חושב שבכלליות אנשים ימשיכו להתחתן. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

לא בדיוק אבל בערך.

האם זה "איתור טכנולוגי"? אם כן זה איתור שב"כ שלא מזהה קירות, תצטרך לפנות למשרד הבריאות (אאל"ט 5400*), להמתין בסבלנות ולהסביר את המצב, בתקווה שהחוקר האפידמיולוגי ישחרר אותך (וישלח סימוכין ב-SMS). 

אם בכל זאת תושאר בבידוד התקשר עכשיו לרופא שלך או למוקד של הקופה ובקש אישור לבדיקת מטוש כמה שיותר מהר, עדיף בתחנת בדיקות של הקופה. אם הבדיקה שלילית חזור על הנוהל ובקש תור ליום העשיאי (יום החשיפה נחשב יום 1) ואם תתקבל תשובה שלילית שניה תוכל להשתחרר מהבידוד בחצות הלילה שבין היום העשירי ליום האחד עשר. כמובן שאם אחת הבדיקות חיובית תחשב ךמאומת על כל הכרוך בכך, כולל תחקיר אפידמיולוגי והכנסה לבידוד של כל מי שפגשת.

עריכה:

1. לא יגלו לך מי החולה אליו נחשפת, נקודה שמקשה על הערעור.

אני לא יכול לנסוע ישירות לשם עם האסמס?

הרופא  שלי יצא לפנסיה כבר לפני חודש ולא חפשתי רופא חדש

פורסם (נערך)

בקופה אתה משוייך לרופא, ברר באתר או בסניף.

אתה יכול להזמין בדיקה גם דרך המוקד של הקופה, אולי אפילו באתר או באפליקציה (בהם יצויין גם מי הרופא אליו שוייכת). מציע לך להתקשר למזכירות הסניף בו אתה מקבל שרותי משרד.

לגבי נסיעה ישירה למוקד הבדיקות - לא. בגלל ההצפה משרד הבריאות דורש הפניה של הרופא או הקופה. נשמע מוזר, אבל כנראה שיש אנשים שעשו בדיקות כל יום, וכמובן שיש די הרבה מבודדים שרוצים שחרור מוקדם, ולכן עושים את הבדיקות בימים החמישי והעשירי.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

כנראה שה"טעות" בחישוב היא שספרתי את יום החשיפה כיום 0.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נדמה לי שזה שינוי חדש, איזו הקלה שקטה.

צריך לבדוק שוב באתר משב"ר.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מקדם הדבקה טוב כדי לזהות מגמה ולתכנן תחלואה, אם יש 9000 ומקדם 1.06, ואחוז מסויים של מתאשפזים, אז אפשר להכפיל אחד בשני ולנבא יחסית טוב כמה מתאשפזים צפויים בעוד שבועיים.

מעבר לזה, מקדם הדבקה במגמת ירידה, אבל מעל 1, זה נחמד, אבל לא טוב, זה אומר שעוד שבוע יהיו יותר חולים מהיום.

מקדם הדבקה במגמת ירידה מתחת ל-1 זה טוב, זה אומר שעוד שבוע יהיו פחות חולים מהיום.

מקדם הדבקה במגמת עלייה מתחת ל-1 זה לא טוב, אבל לא גרוע

מקדם הדבקה במגמת עלייה מעל ל-1 זה הכי רע שאפשר.

אכן הסבר טוב.   אחרי מספר ימים שסיפרו לנו שמספר החולים  הקשה בירידה, 

ואכן פרסמו נתונים נמוכים מ 1100 במשך 3 ימים. היום עידכנו אחורה את מספר החולים קשה בבתי החולים, ואין שם מגמת ירידה במספר החולים הקשה.

אתמול הגענו ל 1123, לפני 5 ימים היינו על 1083. 

מה שכן, יש התמתנות בקצב העלייה, עדיין עולים אבל בקצב נמוך יותר.

הבעיה שמספר הנפטרים היומי ממשיך לעלות, הגענו ל 49 נפטרים ביום.. לפני 3 שבועות דיברו על 33 נפטרים ליום .. שיהיו בחודש 1000.

וצחקו פה על נבואות שחורות ... אז עכשיו אנחנו בקצב של 1500 לחודש.  

אתמול חזרו לפרסם את מספר החולים הקשה שנרשמו לראשונה בבתי החולים , גם פה מגמת עלייה.

אתמול היו 175 חולים קשה שאופזו לראשונה. 

מגמות העלייה במספרים נמשכות למרות שאנחנו בסגר.

מה שכן .. יש ירידה במקדם ההדבקה, אבל מגמת הירידה ממש לא טובה, 

המקדם השבועי שאני מחשב יורד בקצב נמוך,  על מנת שהמקדם ימשיך לרדת צריכים לראות את ההשפעה של החיסונים.

כרגע זה נראה שהסגר לבד לא יכול לגרום למקדם לרדת מתחת ל-1 .  הסגר פשוט לא מספיק חזק להתמודד עם הנגיף הבריטי. 

על מנת שנראה מקדם הדבקה מתחת ל-1 צריכים 3 דברים 

1) שהחיסון מגן גם בפני הנגיף הבריטי 

2) שהחיסון מונע הידבקות והדבקה (מה שאף אחד לא מוכן לחתום עליו  - כרגע רק חותמים שהוא מונע תחלואה)

3) שיהיו מספיק אנשים מחוסנים  - כמה מספיק.. אולי 20%  שעברו שבוע אחרי החיסון השני (עוד 3 שבועות מהיום)

לדעתי על מנת לפתוח את מערכת החינוך לילדים לא מחוסנים , צריכים גם ירידה משמעותית של החולים קשה (מתחת ל 500)

וגם מקדם הדבקה של המאובחנים מתחת ל-1. 

אחרת ... כל פתיחה תהיה אסון לעומד ברשות הממשלה.. כי זה אומר שעד הבחירות המספרים יזנקו והוא לא יכול להרשות לעצמו את זה.

image.thumb.png.916d02c29f321e1b63d9a9a36c2750d0.png

• מעניין 1
פורסם

בדקתי שוב. כדי לקבל שחרור מוקדם צריך בדיקה ראשונה מוקדם ככל האפשר אחרי הכניסה לבידוד, ולא יאוחר מיום 8, ובדיקה שניה ביום 9 . כמובן ששתיהן צריכות להיות שליליות, וחייב להיות ביניהן הפרש לפחות 24 שעות. כמוכן חייבים לדווח על כניסה לבידוד בטופס המקוון.

https://www.gov.il/he/departments/guides/corona-quarantine?chapterIndex=9

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

בקופה אתה משוייך לרופא, ברר באתר או בסניף.

אתה יכול להזמין בדיקה גם דרך המוקד של הקופה, אולי אפילו באתר או באפליקציה (בהם יצויין גם מי הרופא אליו שוייכת). מציע לך להתקשר למזכירות הסניף בו אתה מקבל שרותי משרד.

איפה אני רואה לאיזה רופא אני משוייך ?

התקשרתי למוקד 5400 אבל אני רוצה גם לזרז את העניין עם הבדיקה

איך אני משיג בדיקה להיום ?

פורסם

Korola,
לדע'י, החלטת מוקדם מדי שהסגר לבדו לא מוריד מקדם הדבקה מתחת ל 1.
על סמך מה?
עוד לא עבר שבוע מתחילתו ( אני לא סופר את ה"כאילו סגר" שהיה לפני כן).
המספרים שאתה רואה עכשיו הם עדיין תוצאה של ההדבקה מלפני הסגר, לפחות ברובם. וחולים קשים בכלל מלפני שבועיים- שלושה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...