Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כנראה שגם אתה פופוליסט לא קטן. אני ציינתי את העובדה שלקשור את שתי העובדות האלו (חוק הגיוס והחזרה מפטור) זה פופוליזם זול. אתה בוחר לעשות זאת - זכותך להיות פופוליסט זול :)

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 11 דקות, taranta כתב:

אתה יודע מה ההבדל בינינו? שאני אשכרה עשיתי את זה. אישית אני כבר שנים במילואים אבל ב7.10 קפצו איתי אנשים שלא ראיתי הרבה שנים במילואים.

ב9.7 כבר הגיעו לוחמים מחו"ל שלא היו עשר שנים+ בארץ והצטרפו אלינו. בוחר כל אחד מאלו על פני טירון ירוק שהשניה יצא מהבא"ח.

מי שלא עבר שום אימון 10 שנים לא בטוח. תו"ל משתנה, ציוד מוחלף והכשירות יורדת.

נכון שתוך שבוע מתאפסים על הכל אבל זה יכול להיות דקה מאוחר מידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

האמת שכל חיי הפסדתי בסה"כ 2 אימונים ועדיין התו"ל השתנה לי כל הזמן.. ככה זה צה"ל.

ברור שזה לא אופטימלי. ברור שצבא מילואים הרבה פחות מיומן מלוחם ותיק בסדיר. אבל ככה צה"ל בנוי - על המילואים.

בסוף - ההכשרה מתעוררת. כמו לרכב על אופניים. אבל יותר חשוב מזה - כל לוחם יודע שיש הבדל בין לוחם לפני ואחרי שירו עליו בפעם הראשונה. אז רואים מי מתפקד ומי לא ובאיזה אופן.

לוחם ותיק\מילואימניק כבר היה שם (ברובם המוחלט לפחות), טירונים לא.

מעבר לזה - יש הכשרות ויש לחימה. אלו 2 דברים שונים לחלוטין ולוקח זמן להפנים את זה. הלוחמים שבינינו זוכרים את המפקדים "עכברי הבאח"ים" וכמה היו לא רלוונטיים בלחימה עצמה.

פורסם
לפני 37 דקות, taranta כתב:

כנראה שגם אתה פופוליסט לא קטן. אני ציינתי את העובדה שלקשור את שתי העובדות האלו (חוק הגיוס והחזרה מפטור) זה פופוליזם זול. אתה בוחר לעשות זאת - זכותך להיות פופוליסט זול :)

זה ממש לא פופוליזם - יש מחסור בחיילים - ושתי העובדות קשורות, תרצה או לא תרצה.

יותר מכך, אם היו מגייסים את מי שצריך - הרבה מהמילואמניקים לא היו צריכים לתפור כזו כמות של מילואים.

מילואמניק שלא היה בעשר השנים האחרונות במילואים יהיה פחות כשיר מטירון שגמר 6 חודשי טירונות קרבית. מבחינה פיזית ומבחינה הכשרתית.

• אהבתי 3
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 19.8.2024 בשעה 19:44, DareDevil כתב:

היה כמו מלחמת יום כיפור..

קיבלתי פטור ממילואים (לא זוכר איפה הוא בכלל, שלחתי בקשה לקבל את האישור שוב).

קיבלתי התוויה של פוסט טראומה/דחק מבט"ל.

האם יש מקום לצאת מהמילואים?

מצטער על ההודעה המאוחרת, לצערי כמעט ולא נכנס לפורום.

שונה לך הפרופיל? אני מבין נכון? אם כן אתה צריך לשנות פרופיל בחזרה.

לא יצא לי להתעסק במקרה כמו שלך ובכלל לאנשים שקיבלו פטור (מצב בריאותי/גיל/תפקיד), לפני שאתה מתחיל את התהליך עדיף קודם שתשאל את משרד הקישור האם צריך חיילים ועדכן אותם במצבך, בימים רגילים ישנה אפשרות שהמג"ד יתערב וימליץ.

כפי שפורסם בעיתונות הצבא חוזר לגייס מחדש אנשים שקיבלו פטור, אבל בתכלס הוא לוקח רק אנשים שבאמת רוצים, זה נכון לשעה זו ועשוי להשתנות עם המצב בצפון.
חבר שלי כמה שבועות לפני היום הנורא באוקטובר קיבל פטור מהצבא, וביקש אחרי כמה ימים לחזור לשירות מילואים פעיל, לקח כמה שבועות והחזירו אותו למצבה. היום בטח ההליך יותר זריז.

בהצלחה

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני 24 דקות, aka77 כתב:

שונה לך הפרופיל? אני מבין נכון? אם כן אתה צריך לשנות פרופיל בחזרה.

לא נראה לי ששונה הפרופיל אלא ניתן לי פטור ממילואים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 37 דקות, aka77 כתב:

חבר שלי כמה שבועות לפני היום הנורא באוקטובר קיבל פטור מהצבא, וביקש אחרי כמה ימים לחזור לשירות מילואים פעיל, לקח כמה שבועות והחזירו אותו למצבה. היום בטח ההליך יותר זריז.

עדיין כאב ראש שלוקח המון זמן. צריך לעבור ועדה ואישור של הפיקוד (לא פחות) כדי שיחזירו.

• תוכן חדש...