Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, DareDevil כתב:

היה כמו מלחמת יום כיפור..

קיבלתי פטור ממילואים (לא זוכר איפה הוא בכלל, שלחתי בקשה לקבל את האישור שוב).

קיבלתי התוויה של פוסט טראומה/דחק מבט"ל.

האם יש מקום לצאת מהמילואים?

תגיש את המסמכים עם בקשה לועדה רפואית. עד הבירור אתה לא כשיר רפואית.

אני נפצעתי ב 2004 וב 2008 כשעדיין אני ממתין לועדה רפואית קיבלתי פטור על גיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 20.9.2020 בשעה 07:52, Transporter כתב:

אין שום סיכוי

אני עם פטור ואם מישהו יעז לקרוא לי אני לא מתייצב פשוט

נראה לי שהספיק לצבא פעם אחת שעשיתי מילואים כדי להבין שאין מה לעשות איתי חוץ מלבזבז קפה 🥰

עצוב מאוד לקרוא כזאת תגובה. באמת שעצוב. עצוב עוד יותר שיש לך את התעוזה לכתוב את זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 50 דקות, Cerebral Cortex כתב:

עצוב מאוד לקרוא כזאת תגובה. באמת שעצוב. עצוב עוד יותר שיש לך את התעוזה לכתוב את זה.

זו הודעה מלפני 4 שנים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, גור אדם כתב:

עושים הכל כדי להימנע מלגייס את מי שצריך.

באותה כתבה מציינים 15000 בעלי פטור שלא ברור כמה מהם בכלל בארץ

ומצד שני מזכירים 66000(!) בעלי פטור שידוע איפה הם נמצאים אך לא נוגעים בהם.

פופוליזם זול אבל מה כבר אפשר לצפות מטמקא? לוחם מילואים בפטור צריך רק לעלות על מדים, 5 ימי אל"ת והוא מוכן לפעולה.

אתה מוזמן לקחת טירון כלשהו ולשלוח אותו ללחימה אחרי 5 ימים. בהצלחה.

פורסם

מצד שני אם היית מתחיל את התהליך כשהחוק פקע היית כבר עם חיילים אחרי הכשרה ועם ניסיון עשיר.

ומי שלא עשה מילואים 5 שנים צריך יותר מ 5 ימים.

פורסם
לפני 3 דקות, taranta כתב:

פופוליזם זול אבל מה כבר אפשר לצפות מטמקא

מה זה?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

YNET לעצלנים שאין להם כח ללחוץ על CAPS LOCK.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

מצד שני אם היית מתחיל את התהליך כשהחוק פקע היית כבר עם חיילים אחרי הכשרה ועם ניסיון עשיר.

ומי שלא עשה מילואים 5 שנים צריך יותר מ 5 ימים.

ממש לא. לוחם עם ניסיון ("ותיק") בעיני זה רק אחרי שנתיים לפחות.

לגבי כמות הזמן - זה מה יש. 5 ימים (במקרה הטוב, ב7.10 גם חמש דקות לא היו לנו).

פורסם

בואו נגיד את זה ככה, הצלחנו להגיע למצב הזה במצב מחורבן לגבי גיוס חרדים ולכן, מגייס ולוקח אותם בכל מקרה.

יש הרבה תפקידים שצריך למלא שהחרדים יכולים להשתלב בהם. לא חייבים ישר לקחת ללחימה.

כן הרוב ישגורו ללחימה או תומכי לחימה אבל לא צריך להגזים.

כי בסוף יש הרבה גובניקים שצריך למלא את השורות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

ממש לא. לוחם עם ניסיון ("ותיק") בעיני זה רק אחרי שנתיים לפחות.

לגבי כמות הזמן - זה מה יש. 5 ימים (במקרה הטוב, ב7.10 גם חמש דקות לא היו לנו

החוק פקע ביולי 23'

מעבר לזה שלא כולם לוחמים הכשרות של תותחנים/שריון הן בסביבות 3 חודשים.

פורסם

שם יש בעיה אחרת - פשוט אין מספיק כלים. צבא היבשה פשוט הוזנח לצערנו. כבר לא מעט שנים.

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

החוק פקע ביולי 23'

מעבר לזה שלא כולם לוחמים הכשרות של תותחנים/שריון הן בסביבות 3 חודשים.

נו באמת - כל הזמן מדברים איך סגרו עוד ועוד יחידות. לאן בדיוק היו מגייסים אותם?

אני לא רוצה להכנס לדיון על גיוס חרדים (למרות שאני מעריך שאנחנו מסכימים בדברים העקרוניים לפחות), פשוט עיצבן אותי הפופוליזם בכתבה הנ"ל.

פורסם

תראה, כל זמן שמגייסים מילואים לבט"ש אין מקום לפטור צעירים מסדיר כי זה אומר שחסר כוח אדם.

פורסם (נערך)

כאמור - לא מתווכח איתך על עצם הגיוס. פשוט יודע איך הצבא בנוי כרגע ואיך נבנה ככה גם שנים.

אם אין חטיבות ואוגדות (ולהיפך, מפרקים) אין לאן לגייס. זו עובדה בשטח. ביחידת המילואים שלי (קרבית מתמרנת, זו שצה"ל הכי השקיע בהן בשנים האחרונות) שחררו לוחמים בגיל 36-7 כי "כבר לא צריך".

מעריך (או לפחות מקווה) שזה הולך להשתנות אבל אוגדות וחטיבות לא מקימים בשנה וגם לא בשנתיים. זה תהליך בניה ארוך מאוד (מה שנקרא - אבן שטיפש אחד זרק לבאר)

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני 12 שעות, taranta כתב:

ופוליזם זול אבל מה כבר אפשר לצפות מטמקא? לוחם מילואים בפטור צריך רק לעלות על מדים, 5 ימי אל"ת והוא מוכן לפעולה.

אתה מוזמן לקחת טירון כלשהו ולשלוח אותו ללחימה אחרי 5 ימים. בהצלחה.

בדיוק הפוך. מי שהציע את ההצעה הוא הפופוליסט.

חלק מחיילי החי"ר שנהרגו בעזה התגייסו אחרי תחילת המלחמה וזה אחרי שסיימו יותר מ-5 חודשי טירונות (לאחר שקיצרו להם).

אם אתה חושב שלוחם מילואים בפטור מגיעים אליו הביתה, שולפים אותו מהמיטה ואחרי שבוע הוא בעזה - אתה לוקה בפופוליזם של הפוליטיקאים שהציעו את ההצעה הזו.

י

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בינינו? שאני אשכרה עשיתי את זה. אישית אני כבר שנים במילואים אבל ב7.10 קפצו איתי אנשים שלא ראיתי הרבה שנים במילואים.

ב9.7 כבר הגיעו לוחמים מחו"ל שלא היו עשר שנים+ בארץ והצטרפו אלינו. בוחר כל אחד מאלו על פני טירון ירוק שהשניה יצא מהבא"ח.

פורסם

אתה מניח שלא הייתי קרבי ולא הייתי במילואים...

אז אל תניח ותבין שאין הרבה הבדל בינינו. רק שאני כבר ראיתי את הילדים שלי ושל החברים שלי שהתגייסו בנובמבר לנח"ל ולגולני ובאפריל כבר היו בעזה.

אני די בטוח שחייל שלא היה במילואים 10 שנים עדיף על טירון שעבר חצי שנה של טירונות מוכוונת ללחימה בעזה.

הח"כים שלנו הרי מתמחים בפופוליזם - הצעת החוק שעלתה רק נועדה להימנע ולברוח מההחלטות הקשות שהם צריכים לקבל (בדיוק הפוך מהפופוליזם) - לגייס את כולם.

• תוכן חדש...