Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אתמול קיבלתי מכתב "דרישה לתשלום חוב" על דו"ח ממצלמת מהירות (3א' הידועות לשימצה). במכתב רשום שעליי לשלם 250 ש"ח + 125 ש"ח תוספת פיגורים.

מעולם לא קיבלתי את הדו"ח המקורי על העבירה לדואר, ולא לידי, למרות שהוא אמור להיות דואר רשום, ולכן לא ניתנה לי ההזדמנות לבקש להישפט (מה שמאוד הייתי רוצה).

מה עליי לעשות במקרה כזה?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

לפנות למשטרה לבקש את האסמכתא של הדואר הרשום הראשון שנשלח אליך ולבדוק מדוע לא קיבלת אותו לידיך. בייחוד שכעת קיבלת מכתב רשום על דו"ח + תוספת פיגורים.

מה תאריך העבירה? 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

פנה למפנ"א במקוון

אולי יתברר כי חלה התיישנות  בכלל

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תפתח פנייה בקישור המצורף, טענתך למעשה היא "אי קבלת דו"ח".

סביר שתקבל במענה (במייל) כעבור מספר ימים\שבועות את מספר המעקב של 

פריט הדואר (הדו"ח המקורי שנשלח אליך) ויפנו אותך לביצוע הליך של בירור אודות 

אותו פריט דואר ובסופו תקבל מענה כתוב מדואר ישראל, אותו תוכל להעביר בפנייה 

נוספת, בכדי שיוכלו להחליט האם יש עילה לשחזור הדו"ח (החזרתו לסכום המקורי, למעשה 

ספירה מחודשת של טווחי הזמנים) ולעיתים אף לביטולו (כפי שרשם ישה). 

https://www.gov.il/he/service/drivers_inquiries_forms

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי, התפתחות בנושא,

קיבלתי את מספר המעקב מהמשטרה. בנוסף נאמר לי במשטרה שהם רואים שהמכתב חזר אליהם, למרות זאת הם רוצים אישור מהדואר על כך שהמכתב חזר אליהם מסיבה שלא באחריותי.

בדואר נמסר לי שהמכתב חזר למשטרה כי השם שלי לא נכתב בצורה ברורה על תיבת הדואר (זאת למרות שמספר הדירה רשום על התיבה, ועל דלת דירתי רשום שמי, דואר רשום אמור להימסר ביד).

השאלה היא איך אני מתקדם עכשיו בתהליך.. לפנות למשטרה? לבתי המשפט? לדואר ישראל?

תודה לעוזרים

דואר.jpg

משטרה.jpg

פורסם

על תיבת דואר מציינים שם, זו לפחות המוסכמה.

אם מספר הדירה לא צויין על ההודעה (ולמיטב ידעתי אין חובה כזו), הדוור לא צריך לנחש שישראל ישראלי גר בדירה 4 כי על התיבה שלה לא צויין שם. 

מה הוא אמור לעשות אם עוד שכנים נהגו כמוך וציינו רק מספר על התיבה? לעבור דירה דירה עד שימצא אותך?

פורסם (נערך)

מצד אחד, פועל לטובתך הסיבה ״לא ידוע במען״. זה אומר שלא קיבלת את דבר הדואר שלא משום שסירבת לקבלו.

זה ״פותר״ לך את הבעיה של סעיף 237(ג) לחסד״פ:

ציטוט

237. ...
(ג)   נוכח בית המשפט כי המצאה לפי סעיף זה לא בוצעה עקב סירוב לקבל את המסמך או המכתב, או לחתום על אישור המסירה, רשאי בית המשפט לראות את המסמך כאילו הומצא כדין.

כמו כן, זה לכאורה, או כמעט, ״פותר״ לך את הבעיה של תקנה 44א לתקנות אותו חוק:

ציטוט

44א.  בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן.

למה ״כמעט״? - כי עדיין, יכולה להישאל השאלה האם ה-״הימענות״ הכתובה בלשון החוק היא הימנעות ישירה (למשל, לא הגעת לסניף הדואר לקחת את המכתב לאחר שהונחה בתיבת הדואר שלך הודעה על הימצאו), או שמא יש לה פרשנות רחבה יותר, הכוללת גם מקרים של ״הימנעות עקיפה״, כגון אי רישום השם על תיבת הדואר.

השאלה הזו נדרשת עקב הפירוט של תשובת הדואר, על כך ששמך לא היה כתוב על תיבת הדואר.

לטעמי, מכיוון שנוסח התקנה אינו כולל את המילה ״מעשה״, הרי שהפרשנות הנדרשת היא שיש צורך בפעולה אקטיבית וישירה. זאת מכיוון שבהגדרות לחסד״פ, ״מעשה״ מוגדר גם באופן הפסיבי, כהימנעות מלעשות דבר מה, או מחדל מלעשות דבר מה. לו רצה המחוקק לכלול  גם ״הימנעות עקיפה״ היה מנסח את התקנה באופן שונה, נניח: ״... עקב מעשה הימנעות מלקבלן״.

וברור ונהיר, תחת פרשנות זו, ובהסתמך על תשובת הדואר, שלא ביצעת מעשה אקטיבי בכדי לא לקבל את הדואר.

עוד, אפשר לטעון שככל שכתובתך מעודכנת על פי חוק עדכון כתובת, אפילו אם שמך אינו מופיע על תיבת הדואר - הרי שמענך ידוע גם ידוע, ומוטלת על רשות הדואר האחריות לברר הכתובת על פי אותו חוק, בסעיף 3:

ציטוט

3.       רשות תפנה לשר או למי שהוא הסמיך לכך לענין זה, אחת לחודש, לקבלת רשימת עדכוני הכתובות מהחודש שקדם לפניה, והשר יעביר לרשות את הרשימה בתוך 14 ימים.

וגם במקרה הזה - הרי שלא אתה הוא מי שנמנע מלקבל את הדואר.

הדבר האחרון שניתן לעשות הוא לטעון שאתה מקבל דברי דואר כעניין שבשגרה, למשל - חשבונות חשמל, בזק, ארנונה, משלוחים מאיביי ומאמזון, וכו׳. תמוה כיצד מענך ידוע ככל שמדובר בדברי דואר אלה, אך דווקא כשמדובר בדואר רשום עם אישור מסירה שנשלח ממשטרת ישראל, הופך מענך שהיה ידוע עד כה לנעלם...

סוף דבר, מה עושים?

פונים שוב למשטרה ומצרפים את תשובת הדואר. כותבים כי על פי תשובת הדואר, ברור ונהיר כי לא נמנעת מלקבל את דבר הדואר. עוד מציינים, כי דברי דואר אחרים מגיעים אליך כעניין שבשגרה. ולפיכך, מבקשים את ביטול הדוח מחמת התיישנות.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

אז מה היה לנו

את מכתב ההתראה מקבל פות"ש האם מכתב ההתראה היה בדואר רשום או בדואר רגיל?

את המכתב הרשום הראשון הוא לא מקבל .

כיוון שאתה גר אי שם באחד מהבניינים מרובי הדיירים בסילבר בחיפה אי סימון פרטים מלאים על התיבה עלול לגרום לפשלות בקבלת דואר.

צלם לנו מה  רשום על התיבת דואר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

האם הסיבה "לא ידוע" זהה לסיבה "הנמען לא ידוע במען"?

לא יודע, שואל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...