Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר רכבים לכול כיס?!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם עלה לי איזה רעיון קטן, כפי שכולם יודעים לא מזמן ישראל עשתה הסכם שלום עם איחוד האמירויות מה שמהווה הישג גדול ומשמח לכולנו, אבל בואו גם ניזכר שמה שהולך בשוק הרכבים בדובאי זה פשוט גן עדן לחובבי רכבים.

מחירים מצויינים לרכבים "פשוטים" יד 2 כמובן , ומחירים לא פחות מזמינים לרכבים מטורפים.

חשבתי לגבי ייבוא אישי משם, הגיוני?, שווה מבחינת ערך מול עלויות?, כמה בירוקרטיה בדרך וכאב ראש.

מה דעתכם בנושא?

פורסם

דעתי היא שלא עשית אפילו חיפוש פשוט בגוגל, איך אני יודע? כי בתוצאה הראשונה יש כותרת משנה:

ציטוט

האם ניתן לייבא כל כלי רכב שרוצים?

בפירוש לא. ישנן הגבלות שמכתיבות איזה רכב ניתן לייבא ארצה. ראשית, ניתן לייבא אך ורק רכב בקטגורית M1 – כלומר, רכב נוסעים פרטי. על הרכב להיות חדש, או משומש ובלבד שמועד ייצורו אינו עולה על שנתיים לכל היותר. תושבים או סטודנטים חוזרים יכולים לייבא רכב שמועד ייצורו הוא עד ארבע שנים.

ניתן לייבא רק רכבים שאושרו לייבוא על ידי משרד התחבורה. אך יש צורך בהצגת מספר אישורים: אישור שיש לרכב המיובא נציגות בארץ, אישור שהרכב יקבל מיבואן שירות, אישור שהרכב יקבל שירות ממוסך מורשה, וכן אחריות יצרן בין לאומית. רכב כזה חייב לעמוד בתקן האירופאי הנהוג בארץ, למרות שלא מעט מכוניות אמריקניות (או אירופאיות / יפניות שמיוצרות בארה"ב) ניתן לייבא לארץ.

עם זאת, יש לשים לב לדגמים אחדים שאסורים לייבוא, בשל בעייתיות בצורת פנסי החזית, ובהם פורד מוסטנג, פונטיאק סולסטיס, ביואיק אנקלייב וכו'. רצוי להיכנס לאתר הייעודי של משרד התחבורה. על המייבא להיות בעל רישיון נהיגה בתוקף, מסוג שמתאים לרכב אותו הוא מייבא.

ואז יש שורת הגבלות, שאחת החשובות בהן היא עד שנתיים ממועד הייצור.

אה וגם יש את העניין הזה של אישור שהרכב יקבל שירות וכו'

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ויש גם את נושא התקינה - אין לי מושג לגבי הכללים התקפים באיחוד האמירויות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...