Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

True Grit - או כמה לשייף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היוש יפות,

במסגרת הסגר שאצלי עוד ממשיך, אני בשיפורי סביבת מחיה מתמשכים. רכשתי שתי שידות משומשות מעץ אורן חשוף ללא גימור שאני רוצה לצבוע.

הצבע אטום, כלומר לא יראו את פני השטח. כמה להשקיע בשיוף לפני שאני צובע? שני סבבים בgrit שונה או שמספיק הסבב הסופי בגריט 220 או משהו דומה? אם צריך שני סבבים, איזה grit נדרש?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

איך אתה משייף? ידנית או במלטשת?

שיוף בגריט 80-120 במלטשת אקסצנטרית יתן גימור חלק ואחיד מספיק לכל צביעה ביתית.

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

זה או ידני או עם מולטי טול עם ראש מלטשת. לא קונה אקסנטרית בשביל הפרוייקט הזה. משנה את התשובה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

השיוף היחיד שאתה צריך הוא כזה שמסיר סיבים רופפים או שאריות גימור קודמות.

מכיוון שאין גימור, השיוף לא ממש נחוץ. נקה היטב וביסודיות ותעבור בחפיף עם 220, ידנית.

אתה בסך הכול צריך להסיר שכבה דקיקה/בלתי נראית של לכלוך/שומן

= = = = = = = =

עריכה אחרונה בהחלט!!!

למה כן צריך לשייף למרות שאין גימור? במיוחד באורן יש תופעה של burnish - לא עולה לי כרגע המילה בעברית -

שבו מגע מתמשך עם העץ / שפשוף וכיו״ב גורם להחלקת פני השטח כך שהם מתקשים לקלוט צבע (״חלקים מדי״)

שיוף לקראת צביעה ״פותח״ מחדש את שכבת העץ ויוצר מיליוני שקערוריות קטנות שמקילות על הצבע/לכה להיתפס.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שים לב שלאחר השיכבה הראשונה, יתרוממו להם סיבים (המילה הנכונה והיפה: יתקרזלו...).
כך שאם חשקה נפשך בגימור חלק, תצטרך ללטש לאחר השכבה הראשונה.
המהדרין עושים זאת גם לאחר השניה, ורק אז ממשיכים לצבע הבסיס או הסופי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בבחינה נוספת נראה שכן יש על השידות שכבת גימור שלא שמתי לב אליה מרוב כמה שהיא עתיקה, או שזו פשוט פטינה. אנקה היטב ואשפשף בגריט גבוה ויאללה. תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...