Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבני ל.!

לא ולא! ממש לא צדקת! אתה שוב לא קורא מה שכתבתי.

כתבתי שעם 100 אחוז רווח מגיעים ל 8000 ש"ח. ואנחנו היינו גובים מקסימום 7000 כדי להיות תחרותיים. אתה מגזים ובגדול.

אני מסכים עם מי שאמר שלעיתים מוסכים מגזימים במחירים - ובגלל זה הוא הולך לכאלו שעובדים בבית.

אם דיסק עולה 100 שקל - יותר אנשים צורבים דיסקים.

אם אתה בני, משפץ מנוע ב 10000 ש"ח יותר אנשים יילכו לחאפרים. ואני לא מאמין - מה לעשות - שמישהו (בעל GTI205) שילם לך אי פעם 10000 ש"ח על אובר-אול - אם כן, הוא פראייר.

אבל - חבל על הויכוח.

בשורה התחתונה - הויכוח היה אם אפשר לקבל עבודה טובה כמו שלך, בני - ולא ב 10000 ש"ח.

והתשובה החד משמעית היא - שכן! ניתן לקבל אותה אצלנו ב 5000 עד 7000 ש"ח ואצל מוחמד / מנחם אפילו בפחות.

ד"א למנחם 40 שנות ניסיון בפז'ו - הידעת?

אז אם אני אמשיך בקו הילדותי שנכנסנו אליו.....אז,

אני צדקתי.

זה לא זמן טוב לנעול, בני?

אלון

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדרור ר

נ.ב. -

יש לקוחות שעדיף לא לעבוד להם (אני חושב שאחד מהם הגיב פה בעמוד הקודם - הוא, לפני שנכנס משוכנע שמרמים אותו) - גם בני ל. בטוח מכיר כאלו. לאלו, לא מסבירים שזה לא ריווחי - פשוט אומרים להם את המחיר שהוא כן ריווחי מאוד - הם הולכים לבד למוחמד מנחם!

הרי מראש רצו להגיע לשם.... שיישברו מוחמד ומנחם את הראש איתם!

אלון

פורסם

ושהפראירים ילכו לצמפיון, UMI, לובינסקי, ועוד....

בבקשה,

מצב קיים - אתה רוצה שאנחנו נלחם בו. אולי, כמו פעם, אבא שלי יסע לשפרעם בשבת (במקום לנוח) לראות אם הפועלים שלו עובדים ללקוחות שלנו מתחת לבית?

אל תהיו יפי-נפש! זה פה, זה קיים, אי אפשר להלחם בזה (כמו דיסקים צרובים) - צריך לבנות מודלים כלכליים חדשים שיאפשרו לעסקים הגדולים להמשיך ולהתקיים (למשל לקוחות מסחריים - מוחמד / מנחם - לא נותנים חשבונית). את המלחמה בתופעה - צריכה לעשות המדינה בעזרת מוסדותיה המתאימים (משטרה/ מס הכנסה/ מע"מ) - זו חובתה - ולדעתי, היא גם הנפגעת העיקרית.

- מה גם שאם בני ל. גובה 10000 ש"ח לאובר-אול ל 205GTI - אני מבין למה אנשים מחפשים חלופות - זה לא מוציא שם טוב למוסכים המורשים (לדעתי, מבלי כוונה לפגוע).

אלון

פורסם

הדיון "גלש" משיפוץ צנוע "למחירי" מוסכים...

במדינה חפשית יכול כל אחד לקבוע את המחיר שהוא רוצה והציבור יחליט אם לקנות

בשביל הקוריוז :

ברעננה מחירים לפיזו/סיטרואן רצח.

בעל המוסך יהודי והפועלים ברובם לא!

(אחרי שסידרו אותי פעם)

אני מטפל ביפו- בעל הוסך ערבי באוטו מטפל יהודי

והמחיר חצי מרעננה

הקפה והסיפורים על בעל הבית.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
לדרור ר

יש לקוחות שעדיף לא לעבוד להם (אני חושב שאחד מהם הגיב פה בעמוד הקודם - הוא, לפני שנכנס משוכנע שמרמים אותו) - גם בני ל. בטוח מכיר כאלו. לאלו, לא מסבירים שזה לא ריווחי - פשוט אומרים להם את המחיר שהוא כן ריווחי מאוד - הם הולכים לבד למוחמד מנחם!

הרי מראש רצו להגיע לשם.... שיישברו מוחמד ומנחם את הראש איתם!

אלון

מסכים עם מרבית דבריך:

כבעל עסק אינך נדרש לעבוד במחירי הפסד ו/או עם לקוחות "בעייתים". אינך מוסד פילנטרופי.

כמו כן, בוודאי שאין זה מתפקידך או יכולתך למלא אחר תפקידי רשויות החוק בזמנך הפנוי.

אישית, אני יודע להעריך עבודה מוסדרת ועם חשבונית ואחריות, גם אם מה לעשות - זה עולה בדר"כ ביוקר. מה לעשות, אינני איש של קומבינות (וכנראה גם לא ישראלי טיפוסי...).

בכלל- לגבי שאלת תשלום ה- 10K עבור אוברול ל- GTI:

אינני יודע איך הייתי נוהג, הכל תלוי בנסיבות ובמקרה. אני משער שהייתי מגיע לאופצית שפרעם רק כברירה אחרונה כאשר נותרתי ללא הערכת מחיר ריאלית/הוגנת במוסך מוסדר, ואח"כ הייתי פשוט מנסה להיפטר מיד מהרכב. פשוט לא סומך על עבודות חצר. וזו לא התייפייפות, יצאתי כבר "פראייר" לא פעם.

עם זאת, מה שרציתי להבהיר זה שהעלמת עין (למשל- מתופעה של "גניבת אטמי שמן במוסך", או כאשר ידוע וברור, ולא משנה איך, שעובד מתפרנס יפה מהצד על גב העסק) לחלוטין אינה במקומה, ולדעתי על בעל העסק לנקוט בכל הפעולות האפשריות כדי למנוע ולצמצם למינימום את התופעה - וזה לטובתו, לפחות בטווח הארוך! ...הרי המכונאי עושה קופות ביג-טיים בסופ"ש, למה שישקיע ממרצו בעבודות "קטנות" ולא רווחיות בעבורו במהלך השבוע? מקום העבודה הרשמי הופך די מהר למרכז שיווק/יחצ"נות עבור עבודות החצר המכניסות ותו לא. אגב- זה נכון לגבי כל עסק המעסיק בעלי מקצוע (קבלני בנין, עו"ד, רו"ח ועוד).

למען הסר ספק- הטענות שהעלתי לא הופנו ישירות כלפיך ו/או כלפי העסק המשפחתי שלך, אלא כפי שצויין בהודעתי המקורית- כנקודה למחשבה לגבי התופעה הפושעת במדינתנו.

פורסם

ואת הערתך זו אני מקבל במלואה...

יכול להיות שאיפה שהוא בדרך גם אנחנו "התעייפנו" מלהתעסק כל פעם בפועל זה או אחר ומה הוא עושה מתחת לבית. לשם קוריוז - פעם היינו עושים סיבובים בשבת בשפרעם ובודקים אפילו את הכלים שגנבו לנו...

היום - למי יש כוח - כל עוד זה נסבל - מחליקים.... פה באמת אולי יש מקום לשיפור מצידנו.

אלון

פורסם

דווקא לזה שפתח מוסך בבית יש חשבוניות (הוא ואחיו שותפים)

ויש גם אחד בשם "סלאווה" אמנם בלי חשבונית אבל הוא בעל משפחה ושני ילדים קטנים ולכן אני מעדיף לשלם לו 50 שקל על החלפת ברקסים קדמיים (רק עבודה חלקים אני מביא) מאשר 200 שקל לעבודה בצמפיון ואותו "סלאווה" מקבל רק 20 שקל לשעה כי הבעלים מעביד אותו בשכר רעב....

פורסם
דווקא לזה שפתח מוסך בבית יש חשבוניות (הוא ואחיו שותפים)

ויש גם אחד בשם "סלאווה" אמנם בלי חשבונית אבל הוא בעל משפחה ושני ילדים קטנים ולכן אני מעדיף לשלם לו 50 שקל על החלפת ברקסים קדמיים (רק עבודה חלקים אני מביא) מאשר 200 שקל לעבודה בצמפיון ואותו "סלאווה" מקבל רק 20 שקל לשעה כי הבעלים מעביד אותו בשכר רעב....

ידידי היקר, אני מקווה שלך אין משפחה וילדים, כי צריך להיות קמיקזה מהסוג המטורף ביותר כדי לסדר ברקסים במוסך חצר/מדרכה.

איזה אוטו יש לך? הרי אם תעשה תאונה וחברת הביטוח תגלה (ואל תדאג, הם יגלו) שהברקסים לא תקינים/רפידות לא תואמות/לא תקינות וכו' ושאת העבודה לא ביצע מוסך מורשה משרד התחבורה (לא מורשה יצרן, מורשה משרד התחבורה), תגיד ביי ביי למקיף ותחפש אופניים במצב טוב לשנע את המישפוחה.

ואתה אפילו לא יכול לתבוע את "סלאווה" ה"מסכן", כי הוא לא נותן לך חשבונית, אז לך תוכיח שהוא בכלל מכיר אותך. וכל זה על חיסכון של 150 ש"ח פעם בשנה? (או כמה שאתה מחליף ברקסים).

בקיצור, מי שזורע רוח, קוצר סופה.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי חשבונית על קניית הרפידות,

אצלי לא צריך לנקז אוויר כי הוא משתמש במלחציים שלוחצות את הבוכנה של הקאליפר פנימה, דרך אגב ראיתי את אותן רפידות בצמפיון וגם הם שמים תחליפיות מאותו יצרן של הרפידות שאני קניתי!,

גם אדון סלאווה אומר לי מה לקנות ואיזה סוג הם משתמשים במוסך ומה יותר טוב , כמו כן אני שומר את החלקים הישנים מהטיפולים במחסן שלי וגם מצלם את הטיפולים, זכותי לטפל ללא חשבונית וחברת הביטוח היא לא מס הכנסה.....

זה שיש כאן כל מיני אינטרסים לקדם מוסכים של חלק מהחברים כאן זה יפה אבל כאשר אדם עובד חודש שלם בשביל 4000 ש"ח אתה מצפה ממנו שילך לצמפיון וישלם כ 1500ש"ח (לפני מע"מ) על החלפת בלמים (צלחות ורפידות) ? מה השתגעתם???!!!!.

אצל "סלאווה" העלויות:

עבודה קדימה: 50 ש"ח

עבודה אחורה: 50 ש"ח

חלפים: דיסקים קידמיים: 130 ש"ח

" " אחוריים 120 ש"ח

רפידות קדמיות : 110 ש"ח

רפידות קדמיות : 100 ש"ח

---------------------------------

סה"כ 560 ש"ח לטיפול של החלפת בלמים קומפלט - וזה יכל להחזיק כשנה....

ולהזכירך שאת סלאווה הכרתי ממוסך מורשה של צמפיון אז אל תגיד לי "אם עבודה לא טובה..." "סוג שונה" ועוד קלישאות, אני קונה חלקים של אותם יצרנים שמייצרים עבור VW=כגון VALEO, MYLE, MANN, וכ"ו אז אין בעיה עם זה ועובדה שהאוטו עובר טסט כל שנה בצורה חלקה....

לצערי את הט'רד של החלפת הבלמים אני לא זוכר אם פרסמתי או שמחקו אותו...

הנה לך קישור להחלפת משאבת ABS ראשית שבוצע אצל, את המשאבה ייבאתי ביבוא אישי.:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=63028

הרי לך קישור לתיקון שבוצע - את החלק השגתי הייבוא אישי - תוך אמון מלא במוכר שגם בדק עבורי שזה באמת יתאים וגם נותן אחריות לחצי שנה - את הכסף שלחתי לו במעטפה ובמזומן!:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51425

הנה לך קישור לניקוי מזרקים (אותה שיטה וחומר שמשתמשים בצמפיון):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=67601

הרי לך קישור להוכחה שאני באמת מחפש את הטוב ביותר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=58217

כמו כן יש לי ספר הדרכה של היינס לרכב שלי ספציפית.

וגם אני אשיג כבל להתחבר מהמחשב הנייד למחשב ניהולך המנוע כדי לא להיות תלוי בצמפיון!!!

בברכה

ארז

פורסם

ל-mozman11

היי ארז

הרעיון של לבחור חלפים ,להתעניין ,לחפש ספרות ,ואפילו לטפל לבד (למרות שזה לא חוקי)

הוא בהחלט מקובל בין חברי הפורום

אבל" החוכמה" היא להציב קווים אדומים על נושאי בטיחות פרופר!

להחליף פילטר גיר זה מסובך יחסית- ואין לי בעיה לעשות לבד

להחליף קופלונג הגה או רפידות בלם- ממש לא בעיה...אבל עדיף במוסך מורשה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

ל BAGIRA

לא צריך לבלבל מוח בקשר לאלה שעובדים מתחת לבית יש הרבה ממוסכניקים שעובדים

יותר טוב מהמוסכים מורשים, לרוב המוסכניקים אינהם תעודה אפילו.

ובקשר להחלפה של בלמים בטוח לא צריך מוסך מורשה.

ובכלל נרא לי יש בפורום יותר מדי אנשים שמצעים לטפל רק במוסך מורשה כאילו

אחרים לא יעדים לעבוד

פורסם

מאחר ואני מכיר את רוב חברי הפורום ויודע מי יודע קרוא וכתוב ומי קצת מיתקשה, כתבתי והדגשתי בפרוש שאני מדבר על מוסכים מורשים של משרד התחבורה, ולא של היצרן.

לא מדובר במוסך מורשה של צמפיון אלא במוסך מוכר שמנוהל בפיקוח משרד התחבורה.

מישהוא עדיין לא מבין?

יש פה איזה דיסלקט נוסף שלא יודע לקרוא?

הנה הציתות שלי:"איזה אוטו יש לך? הרי אם תעשה תאונה וחברת הביטוח תגלה (ואל תדאג, הם יגלו) שהברקסים לא תקינים/רפידות לא תואמות/לא תקינות וכו' ושאת העבודה לא ביצע מוסך מורשה משרד התחבורה (לא מורשה יצרן, מורשה משרד התחבורה), תגיד ביי ביי למקיף ותחפש אופניים במצב טוב לשנע את המישפוחה."

יניב

פורסם
יש לי חשבונית על קניית הרפידות,

במוסך ומה יותר טוב , כמו כן אני שומר את החלקים הישנים מהטיפולים במחסן שלי וגם מצלם את הטיפולים, זכותי לטפל ללא חשבונית וחברת הביטוח היא לא מס הכנסה.....

זה שיש כאן כל מיני אינטרסים לקדם מוסכים של חלק מהחברים כאן זה יפה אבל כאשר אדם עובד חודש שלם בשביל 4000 ש"ח אתה מצפה ממנו שילך לצמפיון וישלם כ 1500ש"ח (לפני מע"מ) על החלפת בלמים (צלחות ורפידות) ? מה השתגעתם???!!!!.

ארז

ארז, אני משער שאנחנו נמצאים בשלב שונה בחיינו, בעלי הכנסה שונה ובעלי מצב משפחתי שונה אשר גורם להבדלי הדעות ביננו.

אותך מדאיג הכסף וזה מקובל ביותר, אין לי עם זה שום בעיה והלוואי וזה יפסיק להדאיג אותך בקרוב, אותי מדאיגים דברים אחרים, כמו הבטיחות שלי,משפחתי והסובבים אותי.

אם חו"ח שניינו ננהג במכוניות שלנו, ילכו לנו הברקסים ושניינו נדרוס למוות הולכי רגל תמימים, אצלי יזרקו את בעל המוסך המטפל לכלא, במקרה שלך, יזרקו אותך לכלא ואתה תשב (שוב,חו"ח) שנים ותקלל את עצמך איך עשית שטויות בשביל לחסוך כסף.

בענייני בטיחות אני לא משחק, חבל שאתה כן.

בברכה, יניב

פורסם

ב"ה רק לפני יומיים היה לי טסט ועברתי חלק.....

למרות שהרכב שלי הוא מונית לשעבר הבוחן אמר שהוא במצב מעולה ושאל אם אני מוכר....

משרד התחבורה זה מאפיה אחת שלמה, ועדיף שלא נדע מה זה אומר "מורשה"....

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חבר'ה, קיבלתי רק אתמול :x את הרכב בחזרה, לכן לקח לי זמן לעדכן אתכם מה קורה עם האוטו.

מה שקורה, שהמנוע שיש לי עכשיו, באותה רמה של המנוע שהיה לי (מבחינת ביצועים), לא מרגישים כ"כ הבדל. דבר שני, יש קצת נזילות, נראה שזה מהחיבור בין הגיר למנוע, יכול להיות שזה ככה בהתחלה עד להתאמות הסופיות? בינתיים האוטו עוד צריך כיוונים למינהם.

מסקנות שלי - לא משהו בכלל, ציפיתי להבדל רציני,למרות שמהנוע שהלך לי היה במצב מצוין, לכן בגלל זה אני אולי לא מרגיש כ"כ הבדל.

באסה לא נורמאלית כל הקטע של ההחלפת מנוע, אני מפחד לצאת עם האוטו מהעיר בכלל, אני צריך להתרגל, אני מפחד שהוא ייתקע לי.

היום נסעתי עם האוטו, וראיתי שחום המנוע מגיע ל93 מעלות, ואז החל לרדת, אני יודע שהתרמוסטט נפתח בטמפרטורה הזאת, אבל עם המנוע הקודם האוטו לא הגיע לטמפ' הזאת אף פעם, יכול להיות בגלל שלא היה לו טרמוסטט? ואם זה אמור להיות כך, אז במהלך הנסיעה לאחר שהתרמוסטט נפתח, חום המנוע יכול להגיע שוב למעלה מ-90? תבינו אותי, אני בטראומה רצינית, אין לי אמונה יותר.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

• תוכן חדש...