Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון, אני חושב שהמנוע שלי דרש עוד הרבה שיפוץ חוץ מהבלוק, היו סימני מים בשמן מה שמרמז על ראש מנוע, לא? לכן הייתי צריך לעשות שיפוץ כללי למנוע שלי, שזה היה מסתכם בסכום יקר יותר ממנוע מפירוק.

בד"כ, כשעושים חילופי מנוע מהסוג הזה, אמורים להביא אותו עם מחשב משלו? או שהמחשב שלי יספיק לצורך העניין? ומה עליי לדרוש מהמכונאי מבעוד מועד לגבי ההמרות מנועים?

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אלון, אני חושב שהמנוע שלי דרש עוד הרבה שיפוץ חוץ מהבלוק, היו סימני מים בשמן מה שמרמז על ראש מנוע, לא? לכן הייתי צריך לעשות שיפוץ כללי למנוע שלי, שזה היה מסתכם בסכום יקר יותר ממנוע מפירוק.

בד"כ, כשעושים חילופי מנוע מהסוג הזה, אמורים להביא אותו עם מחשב משלו? או שהמחשב שלי יספיק לצורך העניין? ומה עליי לדרוש מהמכונאי מבעוד מועד לגבי ההמרות מנועים?

בהנחה שהרכב שלך תקין (חוץ מהמנוע), אין לך בעייה. משתמשים בכל האביזרים של המנוע המקורי:

הזרקה, מחשב, אוויר, קירור, אלטרנטור וכו'. חשוב יהיה לעשות ניקוי ושיפוץ ראדיאטור בכל מקרה. אני ממליץ על ראדיאטור חדש - עולה 400 ש"ח. אם יש לך יכולת לשים עוד 2000 ש"ח ממליץ לעשות אובר-אול למנוע שהבאת מפירוק. תקנה לך שקט להרבה הרבה זמן.

אלון

פורסם
ממש אוסף מומוחים - כל אחד קובע נחרצות ללא כל היכרות עם הרכב עצמו...

מבלי להעליב אף אחד - אני לא אהיה נחרץ אבל אדבר מניסיוני:

1. חיזוק ראש מנוע הוא לא בעייה מסובכת מידי ב GTI/CTI ואי אפשר לקבוע שזו הסיבה לנזק מבלי לבחון את הבלוק עצמו (וגם אז לא ניתן לקבוע בנחרצות).

2. מנוע מיבוא לא עדיף על פירוק. גם מנוע מיבוא הוא מנוע מפירוק בחו"ל. כבר דיברנו על זה המון וניתן לבצע חיפוש בנושא. בעיקרון אני מעדיף מנוע מפירוק בארץ כי ניתן לדעת מאיזה רכב פורק המנוע ולבדוק מה עבר הרכב באמת. כל מיבאי המנועים למינהם יטענו כי המנוע מיבוא עבר רק 28000 מייל וכו' - ברוב הפעמים זה שקר שלא ניתן לבחינה אמיתית.

3. לעניינך, יש ב"מאגר" כרגע (ואני יודע את זה כי בדקתי אתמול) מנועים המתאימים לך במחירים סביב ה 2000 ש"ח - גם 1.6 B6D וגם 1.9 D6B ו D6D. אם תבחר אחד מהמנועים האלו תוכל לקבל ממני באישור של המאגר את הפרטים של הרכבים מהם פורק המנוע ומה הם עברו - טיפולים וכו' מהמחשב של החברה.

4. למען הסר ספק - אני לא קשור למאגר בשום דרך שהיא ולא מרוויח מזה כלום. אנחנו לקוחות מרוצים של המאגר בעצמנו בעסק של אבא שלי.

5. ב"חלף" בחיפה ניתן לקנות רק בלוק של 1.6 או 1.9 ב 1000 ש"ח בלבד ולהרכיב חזרה את המכלולים שלך.

6.אם יש לך יכולת כלכלית - הייתי ממליץ לך לקנות מנוע מפירוק ולעשות לו אובר-אול לפני ההרכבה כך תרוויח לפחות 5 - 6 שנים של שקט או 150000 ק"מ המאוחר מבין השניים בדרך כלל.

אלון

שלום.

אני לא יודע אים אתה מומחה להבדיל אני כן!!!

אני מכיר את המאגר וגם את יזדי ואת כולם הרבה לפניך ואיין לי כלום נגדם אנחנו אפילו חברים!!!

אבל אתה מדבר שטויות חבל על הזמן. איין מנוע מפרוק מקומי ובפרט פגו' סיטרואן שלא אכולים מקרוזיה!!!

אני לא יודע כמה מנועים כאלה אתה שיפצתה, אבל אני לא זוכר בדיוק כמה אני שיפצתי ומדובר במאות.

אני מבטיח לך שמיספר המנועים מסוג זה שטיפלתי בחודשים האחרונים לא טיפלתה בחמש שנים האחרונות. ומה לעשות הנסיון מדבר אני מוכן להמר שסדקו לו את המנוע במוסך!!!

כמו כן הרעיון לשפץ את המנוע לא כדי כלכלית גם אים יקבל בלוק מנוע חינם איין כסף.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אני לא יודע אים אתה מומחה להבדיל אני כן!!!

אני מכיר את המאגר וגם את יזדי ואת כולם הרבה לפניך ואיין לי כלום נגדם אנחנו אפילו חברים!!!

אבל אתה מדבר שטויות חבל על הזמן. איין מנוע מפרוק מקומי ובפרט פגו' סיטרואן שלא אכולים מקרוזיה!!!

אני לא יודע כמה מנועים כאלה אתה שיפצתה, אבל אני לא זוכר בדיוק כמה אני שיפצתי ומדובר במאות.

אני מבטיח לך שמיספר המנועים מסוג זה שטיפלתי בחודשים האחרונים לא טיפלתה בחמש שנים האחרונות. ומה לעשות הנסיון מדבר אני מוכן להמר שסדקו לו את המנוע במוסך!!!

כמו כן הרעיון לשפץ את המנוע לא כדי כלכלית גם אים יקבל בלוק מנוע חינם איין כסף.

בברכה בני ל.

בני ל. היקר,

גם אם אני מומחה או לא אנחנו יכולים להיות חלוקים. אם היית מנסח את עצמך בזהירות, התגובה שלי הייתה יותר "עדינה". אתה יכול להעריך להגיד שמניסיונך וכו' לא יכול לקבוע נחרצות שהמוסך שעשה לו ראש פוצץ לו את הבלוק. גם לא אתה וגם לא אני, איננו יודעים מי עשה לו ראש ואיך עשו לו. הכי יפה שבסוף ייסתבר שהוא עשה ראש מנוע אצלך... - אתה מבין למה אמרתי "מומחים" בעקיצה - כי מומחים לא מתבטאים ככה - כשהם לא מכירים את כל פרטי האירוע...

ולענייננו:

בלוק עולה 1000 ש"ח בחלף (מיבוא - כדי שתהיה מבסוט)

סט לאובר-אול עולה 1500 ש"ח בלובינסקי (כדי שתהיה מבסוט)

עבודה עולה 1500 ש"ח

מע"מ כ 700 ש"ח (680 כדי שתהיה מבסוט)

לדעתי זה מחיר שווה למנוע שיהיה טוב לפחות ל 120000 150000 ק"מ. כלכלי או לא כלכלי זה עניין אישי. לשים מנוע מיבוא ב 2500 ש"ח +1000 עבודה ובעוד 6 חודשים יום אחרי שהסתיימה האחריות לעשות שוב מנוע זה חכם - נכון, ממש "חכם" (בייחוד אם מוכרים את הרכב בתוך חודש - פתרון של סוחרי רכב)!

כל המנועים בארץ עם קורוזיה גם אלו שעכשיו נוסעים - ומחר ירדו מהכביש - בסדר! בחו"ל לא... שם הם שומרים את המנועים הטובים עבור בני ל. הם יודעים שזה הולך לארץ הקודש ושולחים רק מנועים עם ק"מ נמוך ובלי קורוזיה שפורקו מרכבים שנהגו עליהם זקנות בנות שישים. לא עברו בחיים 3000 סל"ד.

ואם יש סדק בבלוק תשאלו את בני - הוא יפתח בקלפים ובלי לראות את המנוע או להכיר את הרכב הספציפי הוא יקבל מרוח הקודש השראה וידע ממה נגרמה הבעייה. - בסדר!

בא תפתח את המנוע של ה CTI שלי - נראה אם תמצא מנוע מיבוא במצב יותר טוב! אם מחר (חס וחלילה) הרכב שלי ירד מהכביש, מישהו יקנה את המנוע שלו מ"המאגר" למשל ב 2000 ש"ח ויקבל מנוע חדש, הרבה יותר טוב מיבוא. יש לנו כמה לקוחות עם מנועים בלי קורוזיה - אם הם ירדו מהכביש נדאג לספק להם קורוזיה לפני שיגיעו ל"מאגר". כדי שהתאוריה שלך תהיה נכונה.

באירופה שומרים על מנועים ובארץ לא - טוב את הויכוח הזה כמדומני - כבר עשינו מזמן וסיכמנו לא להסכים! לפחות בארץ אתה יודע מאיפה זה הגיע - יכול לבדוק היסטוריית טיפולים של הרכב וק"מ אמיתי! אתה גם תמיד יכול לשלוח את המנוע חזרה אחרי שפתחת ראש וגילית קורוזיה.

ד"א בני - אתה מייבא מנועים? לא , כי, אנחנו הבאנו כמה מכולות בחיים, מכמה מקומות ואתה יודע מה - היו שם גם מנועים עם קורוזיה - והיו שם גם מנועים מעולים כמו שיש גם בפירוק בארץ - יש כאלה ויש כאלה.

ד"א - מי שמכר את המנועים סיפק נתונים לפי בחירה - כלומר יכולת לבחור מה יהיה כתוב על המנוע - של 1.6 של 1.9 כל שטר מכר שרצית ניתן היה להוציא - כי זה מנוע מעולה מיבוא - בלי קורוזיה - אז מותר !

חה , הצחקת אותי. אתה מומחה ואני מדבר שטויות.

אני עובר לאירופה - שם אין קורוזיה במנועים. מחר אני מוציא ויזה לאנטיקורוזיה לנד!

אלון

פורסם

אני חוזר בי מהכל - חיפשתי את הויכוח הישן בפורום ונזכרתי לאן זה הלך אז אין לי כוח להתווכח שוב! כל אחד שיקנה מה שהוא רוצה. ואם הוא רוצה גם שיקבל איבחונים טלפוניים או בשלט רחוק.

בוקר טוב ושבת שלום!

אלון (נעול!)

הבהרה:

רק אני נעול!

צנזורה עצמית...

:wink:

המעוניינים יכולים להמשיך...

אלון

פורסם

אלון, קצת לא נעים להתערב בויכוח מהסוג שהתפתח פה, מה גם שיש לי דעה מוצקה ומגובשת לגבי סגנון ודרך התבטאות.

מצד שני על פניו גם לבני וגם לך יש ניסיון, וחבל שירידה לפסים אישיים תמנע מגולשים אחרים מידע וקבלת עיצה. אז בשם אלה שאינם חושבים עצמם למומחים בעניני מנועי בלוק אלומיניום מתוצרת פג'ו, נא להתפייס.

ולענייננו. פרטת מחירים לשיפוץ מנוע תוך שימוש בחלקים מהמנוע הישן. להלן הפרוט שלך (וסלח לי על העריכה):

בלוק עולה 1000 ש"ח בחלף (האם הבלוק חדש?)

סט לאובר-אול עולה 1500 ש"ח בלובינסקי

עבודה עולה 1500 ש"ח

מע"מ כ-700 ש"ח

סה"כ 4700 ש"ח, למנוע שיהיה טוב לפחות ל 120,000-150,000 ק"מ.

מנוע מיבוא עולה כ-2500 ש"ח + 1000 ש"ח עבודה.

סה"כ 3500 ש"ח, למנוע שמצבו לא ברור, ועלול לפרוץ שוב בלוק אחרי 6 חודשים.

יש לי כמה שאלות, ואשמח להבהרות, אף כי הענין שלי הוא תיאורטי.

1 - אם בלוק המנוע מחלף איננו חדש, הרי גם בו עלולה להיות קורוזיה?

2 - ביצוע אוברול תלוי מאד במיומנות המכונאי. לא ראית אוברול שנכשל בגלל שהמכונאי קם על צד שמאל או שהמכונאי המומחה היה חולה או עסוק והביצוע הוטל על מכונאי סוג ב, גם במוסך איכותי?

3 - מי שפתח את השרשור כתב שהמנוע שלו כבר עבר 180,000 ק"מ והיו בו סימני מים בשמן, וזאת אחרי שכבר נעשה בו שיפוץ ראש פעם אחת. סביר שיש במנוע בלאי פנימי, מדרגה בסליבים, חופשים בחריצי הבוכנות, רינגים שחוקים וכדומה. אולי בפרוק יתגלה גם שקסוות אחד המיסבים שרוטות. מזיכרוני, יש חשש שבוצת שמן סתמה חלקית מעברים בתוך גל הארכובה, כך שיש צורך בשבירת פקקי הפליז וניקוי פנימי של הגל.

האם 1500 ש"ח חלקים כוללים בוכנות סליבים ורינגים, ו-1500 ש"ח עבודה כוללים ניקוי פנימי של גל הארכובה, בדיקת כל מובילי השסתומים ותושבות השסתומים בראש וכדומה?

4 - בעצמך ציינת שכדאי להחליף רדייאטור בעלות של 400 ש"ח. מה עם בלאי באימפלר של משאבת המים, קורוזיה בבית הטרמוסטט וכדומה?

לדעתי עלות האוברול, אם יעשה כראוי וביסודיות תהיה גבוהה בהרבה.

אשמח (ובודאי רבים כמוני) לשמוע את דעתך.

יוסי

פורסם

אתה צודק ב-100% גם אני לא רציתי להתערב בויכוח .עלות ג'נרל אוברול תגיע לפחות ל-6000 ש"ח

גם לא מובן לי איך הגיע הבחור לעלות של החלפת מנוע מיבוא ל3500 ש"ח.

יש לי הצעת מחיר ממוסך רשת פיג'ו להחלפת מנוע מיבוא +עבודה ל5600 ש"ח ליפני מ.ע.מ.

ומקור המנוע מיבואן שלו הוזכר בפורום.(הצעת המחיר ללקוח שפנה אלי טלפונית ושלח אלי בפקס

את ההצעה שקיבל)למחיר צריך להוסיף עלות מצמד +שמנים מסננים.

לבחור שהעלה את השירשור הדרך הטובה לקבל הצעת מחיר מכמה מוסכים .

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

חבר'ה, הדבר האחרון שרציתי לעשות זה לסכסך, אז חלאס, "זה רק ספורט" כמו שאומרים :-D (תרתי משמע).

לעניין, מה שבעצם עלה מהשרשור עד עכשיו:

1)מנוע מפירוק ומנוע מיבוא זה בעצם אותו דבר

2)אף אחד לא יכול לדעת בוודאות שהמנוע ה"חדש" לא יפרוץ סדק לאחר תקופה מסויימת

3)אוברול למנוע הקיים עלול לעלות יותר כסף (מה שאין לי כרגע :x ) ממנוע מפירוק, וגם תלוי מי הבן-אדם שיבצע את זה

4)הסדק נוצר כתוצאה מטיפול ראש מנוע לקוי ולא מקצועי, או מקורוזיה

מה אני עושה לגבי ניירת? הבנתי שאם המנוע מפירוק בארץ אז אני צריך לנסוע למשרד הרישוי בחולון, זה סיפור הדבר הזה?

NKO - האמת שקיבלתי הצעה מכמה מקומות, היה מקום שהציע לי מנוע מיבוא עם 52,000 ק"מ (אני בספק :roll: ) + מע"מ וכל המסביב ב-5,500 ש"ח, ואחד אחר נסחף באמת, 8,000 ש"ח לפני מע"מ,

לכן מצאתי במקרה את המכונאי הזה, שבעבר קניתי ממנו חלקים מ GTI שהייתה לו שם לפירוק, אז חזרתי אליו.

ד.א. - תוך שלושה חודשים אני אוכל לשים לב אם המנוע אוכל שמן, נכון?

עידו

IDO.G

פורסם

נכון,מנוע מפרוק אתה צריך לנסוע לחולון לעמדה מס'1 +מסמך העברת בעלות שבו יצויין מספר המנוע+

מספר הרכב ממנו הוצא המנוע.ואישור ממקום ביצוע העבודה.בעוד שמנוע מיבוא את התהליך תוכל לבצע

בכל מכון להעברת טסט.

לגבי תיצרוכת השמן תוכל לדעת גם לאחר שבוע של נסיעה.(רק שלו יוכל עוגות של "קפולסקי".יקר)

ובהצלחה שיהיה לך ודווח.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

שלום.

עלות שיפוץ מנוע +-.

מערכת בוכנות + טבעות וסלבים 1500 ש"ח

מיסב ראשי 100

מיסב טלטל 100

מערכת סתמים 450

רצועת טימינג + מותח 200

בלוק מנוע משומש 1000

פלגים 60

מסנן שמן ואויר 80

שמן מנוע 80

נוזל קרור 70

3640 ש"ח

שיפוץ ראש כולל כיון שסטומים 650 ש"ח

הרכבת בוכנות בלחץ 100

ניכוי כמי 250

1000 ש"ח

פרוק והרכבת מנוע וגיר מהרכב 1300 ש"ח

עבודת שיפוץ מנוע 3000 ש"ח

4300 ש"ח

ולסיכום שיפוץ מנוע עולה + -.

חלקים 3640 ש"ח

עבודות חוץ 1000 ש"ח

עבודת מוסך 4300 ש"ח

8940 ש"ח

מע"מ 1500 ש"ח

10440 ש"ח

בנוסף יתכנו הוצעות נוספות כגון מערכת מצמד אים צריך , רצועות מנוע, גז מזגן, תושבות מנוע,

וכו' וכו'.

לפעמים המחיר יוצע קצת יותר נמוך אבל זה מחיר מפורט לשיפוץ מנוע.

אגב המחיר לא כולל חריטת גל-ארכובה התאמת מיסבים ולין .

מחיר מנוע מיבוא + הרכבה ונלוים.

מנוע 3500 ש"ח + -

רצועת טימינג + מותח 200 ש"ח

שמן + מסננים + פלגים 240 ש"ח

עבודת פרוק והרכבה + העברת

אביזרים 1500 ש"ח

5440

מע"מ 924

6364 ש"ח

זה אמנם המחיר הראלי אבל במציעות לוקחים פחות כמו כן זה לא כולל תוספות כגון מצמד, רצועות,

נוזל קרור, וכו' וכו'.

מיכיון שהחלטנו לא לגלוש לפסים אישים יחשוב כול אחד מה שהוא רוצה.

כצת הבהרות.

המים בארץ בעדינות חררררררררה. בחו"ל איין את הבעיות של אבנית במים כמו בארץ איין קרוזיה!!!

לגבי הנסיון!! 25 שנים בוחן במוסכי חוץ במילואים בעיקר בפגו' וסיטרואן עושים את שלהם.

בנוסף נסיון של יותר מ35 שנה של פעילות שוטפת במיקצוע גם עושים משהוא.

בנוסף תחום המומחיות שלי הוא שיפוץ מנועים גם עושים את שלהם.

כמובן הכול ברוח טובה:roll: .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני,

לפי מה שאתה אומר, יש סיכויים טובים שהמצמד שלי לא יתאים למנוע ויגרום לנסיעה פחות טובה? ויגרום להוצאה נוספת של מצמד?

IDO.G

פורסם

מנוע מיבוא עולה בחלף 2500 ש"ח.

עבודה אצל מכונאי טוב עולה 1000 ש"ח.

3500 ש"ח סה"כ.

חבר שלי עשה את זה ונסע על המנוע שלוש שנים עד שהשבית את הרכב. במזל המנוע מיבוא היה ממש טוב. יכול היה להיות גם לא טוב.

שכחתי - הוא שילם גם כ 400 ש"ח עבור דברים נוספים : שמן וכו'.

מנוע מפירוק בארץ יעלה 2000 ש"ח - שוב יש הימור אם הוא טוב או לא. אבל, ניתן לבדוק את ההיסטורייה של הרכב ממנו הוא פורק.

המחירים של בני ל. נכונים לגבי מחירי מקסימום במוסך מורשה. מוגזמים לגבי כל לקוח נורמלי.

1300 ש"ח לפירוק מנוע וגיר - טופ... אני לא מכיר לקוחות שחוזרים למחירים כאלו. גם לובינסקי לא נותן 10 - 13 שעות עבודה לפירוק מנוע וגיר של 205.

אוברול מלא וטוב במוסך מורשה ולא הכי זול למנוע כזה - לא צריך לעבור 5000 ש"ח ועל זה מע"מ.

אם רוצים להוסיף תמיד אפשר: רצוי להתחיל בראדיאטור ומערכת קירור. כבר מנוע בחוץ לחדש מערכת חשמל. גיר מפורק אז להחזיר קלאץ חדש וכו'.

אז באמת מגיעים למחירים של בני.

הבהרה - אין לי כל עימות עם בני ועם ניסיונו הרב. אבל, אני נגד איבחונים בשלט רחוק ונגד קביעות נחרצות מבלי להכיר את הרכב הספציפי.

בני טוען - אין מנועים טובים מפירוק - ואני כבר ראיתי כמה טובים. נקודה.

בני טוען - אם עשו לך ראש ואחרי כמה חודשים התגלה סדק משמעותי בבלוק, זה סימן שחיזקו את הראש בצורה חאפרית - אני טוען שעד שלא ראה את הסדק הוא לא יכול לקבוע את זה. הוא אפילו לא יודע איפה הסדק ואיך הוא נראה. הוא אפילו לא יודע אם הוא בעצמו עשה את העבודה וזה האבסורד מבחינתי.

המחירים שאני ציינתי הם מחירים שלאחרונה ניגבו מחברים שלי המקומות בהם ביצעו עבודות מעין אלו.מ הם לא עושים אותם אצלנו, כי אנחנו אכן נהיה יותר יקרים. אנחנו מתמחרים גם את האחריות שאנחנו נותנים. אנחנו לא נוציא רכב עם מנוע חדש או אחרי אובר-אול בלי לעשות לו מערכת קירור וראדיאטור במיוחד וזה עולה עוד כסף כאמור. יש אנשים שלא מבינים את זה ולא מוכנים לשלם - לכן והיות שבנוסף הרווח בעבודות כאלו גם ככה קטן - אנחנו מעדיפים לא לעשות אותם אם הלקוח לא מתעקש ושולחים אותו למוסך אחר.

לסיום - אני יכול להבין את ההתרעמות של בני על החאפרים שלא יודעים לסגור ראש - הם פוגעים גם בעסק שלנו. אבל לא כולם חאפרים ולא רק בני יודע לסגור ראש. בשורה תחתונה - אובראול מלא - לא צריך להגיע ב 205GTI ל 10,000 שקל. גם אם בני או אחרים מאוד רוצים. כשזה מגיע לזה - אנשים הולכים לחאפרים.

אלון

פורסם
אלון, קצת לא נעים להתערב בויכוח מהסוג שהתפתח פה, מה גם שיש לי דעה מוצקה ומגובשת לגבי סגנון ודרך התבטאות.

מצד שני על פניו גם לבני וגם לך יש ניסיון, וחבל שירידה לפסים אישיים תמנע מגולשים אחרים מידע וקבלת עיצה. אז בשם אלה שאינם חושבים עצמם למומחים בעניני מנועי בלוק אלומיניום מתוצרת פג'ו, נא להתפייס.

:wink:אין לי כל מריבה עם בני - רק חילוקי דעות על קביעותיו הנחרצות בשלט רחוק.

ולענייננו. פרטת מחירים לשיפוץ מנוע תוך שימוש בחלקים מהמנוע הישן. להלן הפרוט שלך (וסלח לי על העריכה):

בלוק עולה 1000 ש"ח בחלף (האם הבלוק חדש?) כתבתי - בלוק מיבוא - ואפשר למצוא גם ב 500.

סט לאובר-אול עולה 1500 ש"ח בלובינסקי

עבודה עולה 1500 ש"ח

מע"מ כ-700 ש"ח

סה"כ 4700 ש"ח, למנוע שיהיה טוב לפחות ל 120,000-150,000 ק"מ.

מנוע מיבוא עולה כ-2500 ש"ח + 1000 ש"ח עבודה.

סה"כ 3500 ש"ח, למנוע שמצבו לא ברור, ועלול לפרוץ שוב בלוק אחרי 6 חודשים.

יש לי כמה שאלות, ואשמח להבהרות, אף כי הענין שלי הוא תיאורטי.

1 - אם בלוק המנוע מחלף איננו חדש, הרי גם בו עלולה להיות קורוזיה? - נכון, עלולה - ולכן אתה יכול לבדוק אותו לפני שאתה קונה!

2 - ביצוע אוברול תלוי מאד במיומנות המכונאי. לא ראית אוברול שנכשל בגלל שהמכונאי קם על צד שמאל או שהמכונאי המומחה היה חולה או עסוק והביצוע הוטל על מכונאי סוג ב, גם במוסך איכותי? מי שעושה את העבודה צריך לתת אחריות! מי שלא עובד טוב - אסור לחזור אליו.

3 - מי שפתח את השרשור כתב שהמנוע שלו כבר עבר 180,000 ק"מ והיו בו סימני מים בשמן, וזאת אחרי שכבר נעשה בו שיפוץ ראש פעם אחת. סביר שיש במנוע בלאי פנימי, מדרגה בסליבים, חופשים בחריצי הבוכנות, רינגים שחוקים וכדומה. אולי בפרוק יתגלה גם שקסוות אחד המיסבים שרוטות. מזיכרוני, יש חשש שבוצת שמן סתמה חלקית מעברים בתוך גל הארכובה, כך שיש צורך בשבירת פקקי הפליז וניקוי פנימי של הגל.

האם 1500 ש"ח חלקים כוללים בוכנות סליבים ורינגים, ו-1500 ש"ח עבודה כוללים ניקוי פנימי של גל הארכובה, בדיקת כל מובילי השסתומים ותושבות השסתומים בראש וכדומה? 1500 ש"ח כוללים מינימום נדרש - כלומר בהנחה שהבלוק שרכשת הוא במצב טוב מאוד. שיפוץ המנוע של הבחור שפתח את השרשור אינו אפשרי לפי ההבהרות שסיפק בהמשך.

4 - בעצמך ציינת שכדאי להחליף רדייאטור בעלות של 400 ש"ח. מה עם בלאי באימפלר של משאבת המים, קורוזיה בבית הטרמוסטט וכדומה? אם יש צריך לעשות וזה יעלה עוד כסף. אתה יכול למשל לשים טרמוסטט חדש - וזה מומלץ, ויכול להשתמש בשלך - יותר זול. לתפיסתי, זול עולה ביוקר בסוף. אבל לא לכולם יש את הפריבילגיה לשפץ מנוע ב 10000 ש"ח.

כבר אמרתי - אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו. אם מצאת בלוק טוב - כ - 5000 ש"ח אמורים להספיק להכל. כולל הקנייה של הבלוק.

לדעתי עלות האוברול, אם יעשה כראוי וביסודיות תהיה גבוהה בהרבה.

אשמח (ובודאי רבים כמוני) לשמוע את דעתך.

הדבר היחיד שלא כללתי הוא שמנים מחזירי שמן וכו שיכולים להגיע לעוד כמה מאות שקלים (500-600 ש"ח בערך)

יוסי

ודבר אחרון, המחירים שבני ציין הם מחירים כשבאים לעשות כל דבר בנפרד ולא חבילה שלמה במוסך. אני לא מאמין שיש מוסך שגבה וקיבל על אובראול ל 205GTI מחיר של 10000 ש"ח. אם כן, הבן אדם ששילם פראייר.

אני מוכן להתחייב שאצלנו במוסך יעשו את העבודה שבני פירט בהרבה הרבה פחות מ 10000 ש"ח. ובני מוזמן לבדוק אותי. - הוא גם כנראה מכיר את המוסך אם הוא אכן בוחן של רשת לובינסקי.

אלון

פורסם

ועוד דבר אחד...

למען הסר ספק - לבני ל. הרבה הרבה הרבה יותר ניסיון משיש לי. אבל יש לי מספיק ניסיון בכדי לזהות מתי אדם עם הרבה ניסיון מגזים בהרבה!

במקרה הזה (ורק לדעתי האישית) בני מגזים ובגדול!

אלון

פורסם

אלון, קודם כל וכפי שמקובל במסורת היהודית, 'מודה ועוזב ירוחם'. אז כל הכבוד שהתקררת וחזרת להגיב.

גם לדעתי הפרוט של בני - איך לומר בעדינות - מעט מוטה, אבל מצד שני הליבון בפרהסיה בודאי הציג דגשים ונקודות למחשבה, ותרם למאגר הידע הקולקטיבי.

אישית גם אני לא מתלהב מקביעות נחרצות כשצריך מעט מתינות וזהירות, אבל זו רק דעתי.

יוסי

• תוכן חדש...