Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לרכב יש בעיה של תאוצה. רוב הזמן הרכב מרגיש מוגבל וחסר כוח אך לעיתים רחוקות נוסע טוב. לאחר שבדקתי את כל האופציות האפשריות כולל טורבו ומנוע שנמצאו תקינים, כולל שאר המיכלולים נשארה רק האופציה הזאת: נראה שיש בעיה עם דוושת הגז שלי. לפי מה שאני רואה. המחשב מנוע מכניס את המכונית למצב צליעה ומגביל את התאוצה וכנראה גם את כמות הדלק ומשאיר את מצערת על פתיחה חלקית. (אין קודים בלוח המחוונים ולא בהיסטוריה של המחשב). כשאני שולט על התאוצה עם בקרת שיוט (המחשב שולט בבית מצערת ובתאוצה) המכונית שלי מרגישה חלקה וכשאני לוחץ על + כדי להאיץ יש לה תגובה מיידית גם במעלה הגבעה. אם אני שומר מהירות של 80 ומפעיל את בקרת השיוט מ -40 הוא מאיץ היטב ויש לו כוח מלא, אבל כשאני מכבה אותו המכונית מרגישה חסרת כוח וכבדה, מתקשה להאיץ והסל"ד נאבק לעלות ואין בוסט של הטורבו מן הסתם. הזמנתי דוושת גז חדשה האם זה יתקן את הבעיה שלי? או שקורה כאן משהו גדול יותר?

פורסם (נערך)

בדוושת גז יש חיישן מצערת שמחובר למחשב והיה נותן קוד תקלה כנראה.

תבדוק מפלס שמן גיר. יכול להיות גם מזרקי דלק סתומים או מצערת לא נקיה.

כמה ק"מ הרכב עשה?

הייתי לוקח את הרכב לבדיקה במוסך בדר"כ גם לא גובים כסף על זה אלא אם מתחברים למחשב.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם

הרכב נסע 80,000 הבעיה הייתה כבר מ45,000 וניקתי בית מצערת ומזרקי דלק מפלס שמן גיר תקין התחברתי למחשב ולא מראה שום תקלה הדבר יחיד שמצאתי זה שהרכב נוסע טוב עם קרוז קנטרול

פורסם

צריך להתחבר עם מחשב איבחון מתאים לא רק כדי לקרוא תקלות (שאינן במקרה שלך),

אלא כדי לסרוק ולראות את כל נתוני ניהול המנוע ואם הם מתאימים למה שצריך להיות 

וכמובן שעם מקצוען שיודע לקרוא ולהבין הנתונים ומשמעותם.

חבל להחליף חלפים ללא צורך ולזרוק כסף לשווא ולא לפתור הבעיה.

הערה - השתמשת בגופן (פונט) ענק בהודעתך.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עשיתי סריקה לכל נתוני ניהול מנוע עם המחשב המקורי של GM הכי מתקדם שיש הבדיקה כללה אוויר, וואקום, בוסט ,תזמון הצתה ,בית מצערת לחץ דלק . בזמן נסיעה וגם בעמידה השוותי לרכב שברולט אחר שכן נוסע טוב הנתונים זהים  חוץ מזה שאין בוסט מספיק של הטורבו לפעמים, ובדקתי את הטורבו ובדקתי בריחת לחץ של הטורבו מהצינורות(נמצא תקין) , בדקתי קומפרסיה במנוע  החלפתי פלאגים ,עשיתי ניקוי פיח החלפתי ממיר קטליטי החלפתי חיישן חמצן   השקעתי בנושא  המון זמן   כי אף מוסך לא ידע לפתור את הבעיה, עם היד אל הלב אני חושב ש אין פה בארץ מוסך שיודע  לקרוא את הנתונים ברמה כזאת במיוחד מוסך מורשה שאם אין קוד תקלה לא יודעים מה לעשות,מנסיון עברתי המון מוסכים 

עריכה אחרונה על ידי Mazda12
פורסם

אני כן מכיר מומחה שיודע כן להבין ולקרוא נתוני רכב, לאבחן תקלות והוא גם מדריך ומלמד מוסכניקים איבחון רכב ממוחשב ובמקרה (או למזלך) הוא גם איש GM ותיק וכיום בעל מוסך מורשה היבואן.

שמו שי עידן והוא ב"מרכז שירות אוטומטיבי", ברח' הסדנאות 5 א.ת הרצליה פיתוח, טל' 09-9501551.

תאם איתו ואני משוכנע שהוא יאתר ויפתור הבעיה.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

• תוכן חדש...