Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם!
יש ברשותי פיאט פנדה (מילאנו,ידני) 2015 , שנועל צמיג  185/55/15, האם כדאי להחליף ל- 175/65/14? 
אני שואל, משום שהיה לי ב-10 שנים האחרונות פנדה רובוטי ואז ידני, עם צמיג 185/55/13, ונדמה שהיה להם קצת יותר 'אומפ' בזינוק בעליה, וכתוצאה מכך גם יותר מומנט בשטח (יעני שבילים).
הדגם שלי (מילאנו) מאובזר יותר מהאחרים מבחינת כריות האוויר, חיישני-בטיחות ועוד.. אך בגלל החתך הנמוך והמיתלים הקשוחים יותר, אין ספק שמרגישים היטב את המהמורות בכביש, גם בשבילים זה משפיע לרעה.
(1) האם השינוי הקטן במידה, באמת ירכך לי ת'נסיעה?
(2) האם אוכל לבצע את הכיול (כלומר, מבחינת ספידומטר וכו' )ממחשב הרכב בעצמי?
(3) היכן ניתן לקנות ג'נט 14' (במידה הנ"ל ) מגנזיום/פלדה?.

תודה רבה מראש, חג שמח לכולם!

פורסם

מניסיון נהיגה בשני הדורות של הפנדות, אני חייב להגיד שהפנדה הישנה יותר, זו עם הצמיגים הקטנים בהגזמה, הרגישה יותר זריזה ועם יותר "אומפ" מאשר החדשות. כמובן שמצד שני, היציבות השתפרה משמעותית בדגמים החדשים. 

לא הרגשתי שום בעיה במתלים של החדשה, בשביל רכב מיני, אני חושב שזה רכב פשוט נהדר ועם הרבה אופי. 

אתה רוצה לרדת בגודל, הנוחות תשתפר אבל לא זוכר אם זה ברמה משמעותית (נהגתי פעם גם בדגם הבסיסי עם הג'אנט 14) וכמובן היציבות תהיה קצת פחות טובה. יכול להיות שתהיה יותר שובבה בשבילים בגלל זה ואולי טיפה יותר זריזה. 

אני אישית לא הייתי מחליף למידה קטנה יותר מזו שאצלך, זה לא יהפוך את הרכב לסיטרואן bx16. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

1. יהיה שיפור מסויים בנוחות במעבר לחתך גבוה יותר, כנראה לא הבדל של שמיים וארץ.

2. לא צריך שום כיול ספידומטר, הקוטר החיצוני זהה בשתי המידות.

3. תבדוק (יש שירשור יעודי בדביקים בפורום טכני) האם המידה שאתה רוצה לעבור אליה חוקית לאוטו שלך כדי שתוכל לרשום אותה ברישיון.

Screenshot_20200428-162314(1).thumb.png.6b9555195313865b183fbc4b73a62b6c.png

• רעיון טוב! 1

פורסם

בראבו30, תודה רבה.
הדגמים הישנים יותר, שקלו באזור ה-150 ק"ג פחות, אין ספק שהן זריזות יותר!
השאלה היא, האם בדגם מילאנו (ולא ה-TOP או ה-ONE) שיש לה כיול שונה, באמת יהיה עדיף מבחינת ממונט ונוחות, לרדת במידה? .

פורסם

בוקי, תודה רבה!
לגביי הספידומטר, דאאאא! נכון לא חשבתי על זה .
כן, לכאורה מותר לפי רישיון הרכב לרדת במידה.

לפני 3 דקות, Buki כתב:

בזכות מה אתה חושב שיושג שיפור במומנט? 

אמממ, מבחינת הקוטר החיצוני , לא אמור להיות שיפור.
אך אולי משום שקוטר הפנימי,קטנה ???

פורסם

שאלה מעניינת, הקוטר החיצוני זהה אז לא יהיה שיפור מומנט מכיוון קיצור יחסי ההעברה.

אבל יכול להיות שיהיה שיפור בתחושת הזריזות של האוטו כי משקל החישוק יותר קטן והוא ממוקם קרוב יותר למרכז הגלגל, זאת אומרת הכוח שהמנוע צריך להשקיע כדי להאיץ את הגלגל, קטן יותר.

האם מישהו ניסה את זה והרגיש הבדל? 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 29 דקות, Buki כתב:

האם מישהו ניסה את זה והרגיש הבדל? 

בוא נגיד שגם אם כן, בין להרגיש הבדל לבין שיש הבדל המרחק גדול.

• רעיון טוב! 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נגיד גלגל 14 אינץ' עם צמיג יותר צר שוקל 2 קילו פחות מגלגל 15 אינץ' עם צמיג יותר רחב. הקוטר הכללי זהה.

לא תהיה בכך שום השפעה ממשית על הזריזות של האוטו? 

פורסם

תהיה, אבל זה מסוג הדברים שנמדדים בחלקי שניה במסלול, בתחושות הוא לא ישים לב, זה לא שיש לו סיוויק עם 14" שהפכה ל17" ועכשיו לא מצליחה להאיץ.
ואם כבר - מה ההגיון בהחלפת המידה? אתה באופן חד משמעי פוגע בבטיחות האקטיבית של הרכב, האחיזה יורדת, מרחק הבלימה יתארך, מבחר הצמיגים האיכותיים מצטמצם.
אם כבר להינות משני העולמות - לקנות ג'אנטים קלים (לא סגסוגת סינית חרטא, אלא ג'אנטים קלים באמת ממותג מוביל כמו OZ, LENCO, MOMO ועוד) זה גם ישפר את הנוחות כי המשקל הלא מוקפץ ירד והכוחות שהגלגלים מעבירים אל השלדה יקטנו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Buki כתב:

נגיד גלגל 14 אינץ' עם צמיג יותר צר שוקל 2 קילו פחות מגלגל 15 אינץ' עם צמיג יותר רחב. הקוטר הכללי זהה.

לא תהיה בכך שום השפעה ממשית על הזריזות של האוטו? 

כלומר, שש קילו פחות. עדיף כבר שהנהג יעשה דיאטה.

נכון, זה משקל בלתי-מוקפץ אבל הוא גם נמצא מתחת לגובה מרכז הכובד ולכן לא מגביה אותו, וגם מחולק שווה בשווה בין ארבעת פינות הרכב.

משקל בלתי-מוקפץ משפיע על נוחות יותר מאשר על ביצועים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אין קשר לדיאטה של הנהג.

בעקבות השירשור חיפשתי באינטרנט ויש מקומות שאני לא בטוח שאפשר לסמוך עליהם שטוענים שלמנוע יותר קל להאיץ גלגל קל יותר וכזה שהמסה שלו נמצאת קרוב יותר למרכז הגלגל בגלל שהוא נאלץ להתמודד עם כוח צנטריפוגלי יותר נמוך.

נטען שם שקילו אחד פחות במשקל הגלגל שווים ל 30 קילו פחות במשקל הרכב.

לא יודע עד כמה זה נכון, לכן שואל. 

פורסם (נערך)

ציטוט של מהנדס רכב:

ציטוט

Unsprung mass is far less of an issue than people think, and mostly concerned with ride.

יכול להיות שהוא מתכוון יותר בהיבטים דינמיים מאשר בתאוצה, אבל מניתי את הסיבות העיקריות שזה לא אמור להשפיע כמו שחושבים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

שוב, אני לא מדבר על המשקל הבלתי מוקפץ אלא על התאוריה הזו:

ציטוט

עליה בגודל החישוק מגדילה את מסת הגלגל.  הסיבה לכך היא שגומי בכל מקרה קל יותר מאשר מתכת אפילו בחישוקים הקלים ביותר.
 הדבר החשוב הוא אפילו לא מסת החישוק, מכיוון שכאשר עולים  במידה אחת היא לא משתנה משמעותית. אבל  מומנט האינרציה  עולה מהר יותר מהמסה, מכיוון שהמסה  מרוכזת יותר סביב המרכז בחישוק הקטן יותר.

קוטר החישוק קטן יותר (אפילו עם אותו קוטר כללי חיצוני של הצמיג)  משמעותו מומנט האינרציה תמיד קטן יותר.  כלומר חישוק קטן יותר + צמיג בחתך גבוה יותר, תוך שמירה על הקוטר החיצוני של הגלגל, ישפר את התאוצה מכיוון שזרוע הפעל הכוח קצר יותר.

זה ציטוט, לא תאוריה שלי. מנסה להבין האם זה נכון. ז"א ברור שזה נכון, השאלה עם באמת מורגש בפועל כשיורדים במידה אחת, או שזניח ולא מורגש.

• תוכן חדש...