Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על מה אתה מדבר עם אנשים ברחוב? אתה שואל "סליחה אדוני יש לך שקל, אני צריך להגיע לבאר שבע"?

אני הייתי נותן לך שקל אם היית מתחיל לדבר איתי ברחוב.

לפני עידן הטינדר פייסבוק אינסטה, ככה כנראה אבא פגש את אמא, אגב לדעתי זאת הדרך הטובה יותר להכיר.

משהו מעניין שגילו חוקרים שחקרו את הגורם לאריכות ימים, בכפרים שתוחלת החיים בהם הייתה גבוה מהממוצע החוקרים הצביעו על הגורם החברתי כגורם המרכזי לכך, האדם הממוצע שם הכיר את כל אנשי המקצוע ואנשי הכפר ברמת קירבה גבוהה יחסית, משהו שכדאי לשקול פעם הבאה שמישהו מנסה לפתח איתך שיחה

פורסם
על מה אתה מדבר עם אנשים ברחוב? אתה שואל "סליחה אדוני יש לך שקל, אני צריך להגיע לבאר שבע"?

אני הייתי נותן לך שקל אם היית מתחיל לדבר איתי ברחוב.

ספר לי איפה אתה גר.

אפנה אליך כל יום. וכך אעשה 30 ש"ח נוספים בחודש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

"אחי נגמר לי הדלק אני בדרך לבית חולים שכחתי את הארנק אני צריך 50 שקל לדלק, תביא לי את המספר טלפון שלך ואני אתקשר להחזיר לך".

ואז אתה מוציא לו ג'ריקן דלק מהבגז' ופתאום הוא צריך ללכת לאנשהו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני עידן הטינדר פייסבוק אינסטה, ככה כנראה אבא פגש את אמא, אגב לדעתי זאת הדרך הטובה יותר להכיר.

משהו מעניין שגילו חוקרים שחקרו את הגורם לאריכות ימים, בכפרים שתוחלת החיים בהם הייתה גבוה מהממוצע החוקרים הצביעו על הגורם החברתי כגורם המרכזי לכך, האדם הממוצע שם הכיר את כל אנשי המקצוע ואנשי הכפר ברמת קירבה גבוהה יחסית, משהו שכדאי לשקול פעם הבאה שמישהו מנסה לפתח איתך שיחה

כי בתנאים האלו התפתחה מערכת התכונות האנושיות. זו גם הסיבה שאנחנו מעדיפים תגובות אמוציונליות על רציונליות הרבה פעמים. דוגמה יפה היא משחק האולטימטום. לוקחים שני אנשים. מביאים סכום כסף. אחד קובע את החלוקה והשני יכול להסכים ואז מקבלים לפי החלוקה, או לדחות ואז אף אחד לא מקבל כלום. רוב האנשים שקיבלו הצעה לא הוגנת דחו. העדיפו לא להרוויח העיקר שהאחר לא יקבל יותר. מצחיק, נכון?

המוח שלנו התפתח בתנאים של קבוצות קטנות שפוגשות אחת את השנייה במגע יום יומי, לכן אם אנחנו מרגישים שמישהו דופק אותנו, כאקט חינוכי אנחנו ננסה להעניש אותו. המוח שלנו הצליח לרוץ קדימה ולהביא להתפתחות טכנולוגית אדירה בעקבותיה הגיע תחושת "זרות". אתה מסוגל לפגוש הרבה אנשים שלא תראה יותר בחיים. אלא שכאשר התכונות האלו התפתחו התחושה הזו לא הייתה קיימת ולכן המוח של רובינו עדיין עובד לפי אמוציות לא מעט. גם זה, אולי שישתנה מתי שהוא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא יודע מה יש לכם מתל אביב, זה חרא של מקום לגור בו. צפוף, רועש, יקר בצורה הזויה, כמה אפשר כבר לאכול בחוץ.

אני גר בכפר בכרמל בכלל וואללה סבבה לי. אם הייתי רוצה קצת יותר פאבים מטר מהבית אז גם בחיפה יש כאלה, ואפילו בקריות.

לחילופין במקור אני מרחובות - לא חסר שם חיי לילה ולא חסר עבודה.

בקיצור, ת"א זה חרא ואין מה לחפש שם לבן אדם שאוהב את הכסף שלו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
על מה אתה מדבר עם אנשים ברחוב?

על כל דבר שבעולם. אנשים באופן כללי כמהים לקצת יחס אנושי, גם על שטויות חסרות פשר לכאורה בסגנון בן כמה הכלב, איך מגיעים לז'בוטינסקי, איפה יש טמבוריה ואיזה צעיף חמוד.

עם חיוך כמובן. טוב לבריאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חסרי חוש הומר.

אני עובד בדרום תל אביב, אם אני הולך ברחוב ומישהו מתקרב אלי אני מתחיל לרוץ.

אבל אני מבין על מה הוא מדבר, בערים גדולות אנשים יותר פתוחים לאנשים שהם לא מכירים.

בישובים קטנים אנשים מכירים את הסביבה ואם הם רואים מישהו שהם לא מכירים הם יותר חשדניים.

אייל

פורסם
חסרי חוש הומור.

אני עובד בדרום תל אביב

אז פספסתי אותך לגמרי, כנראה. :-)

דרום ת"א זה באמת קשה, לא זכורה לי שום אינטרקציה באזור הזה מלבד נפנוף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יבגניפ, אתה יכול להסביר לי איך ת"א היא מרצדס והשאר מאזדה 3?

מבחינתי - נניח ב2500-3000 ש"ח מחוץ לגבולות ת"א אני יכול לשכור דירת 3 חדרים (יחסית מודרנית) מרווחת ללא שותפים.

בת"א - במחיר הזה אני אקבל דירות משנות ה- 60 במקרה הטוב עם שותפים.

ה-VFM מחוץ לת"א מבחינת איכות הדירה/המגורים הרבה יותר גבוה.

אולי בהשוואה לפרמטרים אחרים ת"א לוקחת.

פורסם (נערך)

בנאור - התועלת של דירה אינה נמדד בין 4 קירות, אלא גם בסביבה הקרובה (חדר המדרגות, השכנים, החניה) והיותר רחוקה (נוף, תחבורה, שירותים כמו מסחר, חינוך, בריאות וכו'). לכל אחד סט שיקולים שונה וגם דינמי, ולכן ה-VFM שונה לכל אחד ובכל נקודת זמן.

לפני 25 שנה איכות בית הספר הקרוב היתה שיקול קריטי מבחינתי. בינתיים הילדים בגרו, והשיקול הזה נמחק לגמרי מהרשימה. אבל, מצד שני, יותר חשוב לי גודל הסלון . וכנראה שבעוד 10-20 שנים תהיה חשובה לי נגישות ואחפש דירה שטוחה ללא מדרגות, גם אם זה יהיה על חשבון הגודל או הנוף הנשקף מהחלון. והדינמיקה הזו נכונה לכל אחד מאתנו. והכל, כמובן, במגבלות היכולת הכלכלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

benor, כן, בתל אביב תצטרך לשלם יותר על הדיור. אני לא לגמרי בטוח איפה בגוש דן או בשרון אתה יכול למצוא 3 חדרים ב-2500 שח, בשכונה סבירה, אבל כן, הפערים מול תל אביב בהחלט קיימים. אבל ה-vfm לא נמדד רק בדירה עצמה, אלא כל המסביב, כמו שגם ספריאל כתב פה מעל.

באמת, בשבילי המעבר לתל אביב הוא בטופ 3 דברים החכמים והטובים שעשיתי עם החיים שלי. אני כמובן לא אשאר פה גם לנצח מהסיבות הסטנדרטיות, אבל זה לא כ"כ משנה. כל עיר אחרת בארץ היא פשרה מבחינתי, וגם אם הייתי עושה רילוקיישן, הייתי מחפש בכל מדינה אחרת את הקרבה למרכז של העיר המוצלחת ביותר, למרות המחיר, בזכות כל היתרונות שפרטתי כבר בעמודים הקודמים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, אני בטוח שגם כאשר בחרת לגור בתל אביב זו היתה פשרה. עדיין המוצלחת ביותר מבחינתך, נכון זמן בו קיבלת את ההחלטה.

יהיה מעניין לשים תזכורת על השרשור ולראות איך ההחלטות התפתחו לכל אחד כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במיקום? חד משמעית לא. בדברים אחרים? כן, הדירות הישנות בתל אביב הן לא להיט, וגם באמת יש מצוקת חניה. אבל כשגרים ועובדים בעיר - זה פחות משנה.

אתה יכול לשים תזכורת. אתה כל הזמן מחפש להוכיח לי שבסוף צריך להתפשר. אין על זה ויכוח בכלל. מה תגיד לי בעוד 5 שנים? "אה! גם אתה עברת!". כן. אז מה?

שאלתי אותך לפני כמה עמודים ממה אתה מתלהב בערים אירופאיות (או בעולם בכלל) שיוצא לך לטייל בהן. לא יודע מה החויוה שלך, אבל בשבילי יש קו מאוד ברור שמחבר בין מה שאני אוהב בתל אביב, למה שאהבתי בטוקיו, לונדון וינה ועוד. גם בפשרות שלי, אני משתדל להשאר קרוב לקו הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...