Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
יבגני, אני בטוח שגם כאשר בחרת לגור בתל אביב זו היתה פשרה. עדיין המוצלחת ביותר מבחינתך, נכון זמן בו קיבלת את ההחלטה.

ולגור על רכס בחיפה ולנסוע כל יום בין ערי הפריפריה מסביב זה לא פשרה?

כמעט כל הבחירות שעושים בחיים הן פשרות. אין מקום כזה בעולם שגם עובדים בו 5 ד' מהבית, יש המון משרות באזור, אין מצוקת חניה, תחבורה ציבורית מדהימה, יש לך את במרחק הליכה את מגוון השירותים שיש בעיר גדולה, יש לכל אחד חצר ומרחב גדול וגם הנוף מכל בית מדהים ופסטורלי. לא קיים.

חלק מהטמטום בתכנון הערים בישראל נובע מהגישה הדבילית הזו של "להנות מכל העולמות" כשבפועל אתה מאבד את כל האיכויות של העיר ושל הכפר ונשאר רק עם החרא, בשכונת שינה גנרית עם פארקים ומגדלים שכדי לצאת ולהיכנס אליה בדרך מ/לעבודה צריך לעמוד בפקק של שעתיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יבגני - לא.

אני אגיד לך שצרכיך השתנו (או שלא), ובחרת במקום מגורים המתאים לצרכים החדשים. ושהיה מישהו ששכר את הדירה הנוכחית שלך כי באותו רגע היא השילוב המתאים לו.

וגם אילו גרת בלונדון או פריז כנראה שהיית מחליף מקום לפי הצרכים.

שיהיה ברור, קבוע הזמן להחלפת דירה הוא ארוך, ולא נדיר שאנשים מחליפים דירה רק פעם בכמה עשורים. אבל בדרך הם משפצים ומתאימים את הדירה לצרכיהם המעודכנים בהשקעה לא קטנה. יתרון עצום של דירה שכורה, יחסית קל להחליף לפי הצרכים.

סלואורייד - חד משמעית, הדירה הנוכחית שלי היא פשרה, וכבר ציינתי במה. והקודמת היתה פשרה בעיקר כלכלית. וזו שלפניה קטנה. ובדיוק כפי שליבגני חשוב להיות קרוב לעבודה לי לא אכפת לנהוג 10-30 דקות לעבודה (זה מסתכם בסדר גודל של 4 שעות בשבוע, כיוון שחלק מהשבוע אני עובד 2-3 ק"מ מהבית), תמורת דירה מרווחת יחידת הורים ושתי יחידות מתבגרים גדולות מאד, מחסן גדול ומצב משופץ לתפארת, בשכונה איכותית במרחק 5 דקות נסיעה ממרכזי קניות ומתחנת רכבת ואפילו לא רחוק מדי מאמא שלי בת ה-90 ומחמי בן ה-89.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז תטעה...

כל מה שאתה מתאר סובב לחלוטין סביב כסף ופשרות, ועל מעבר דירה בין דירה קטנה לגדולה יותר בכלל אין מה לדבר - כי זה לא שייך לעיר בה אתה בוחר לחיות.

עיר טובה בהגדרה עונה על הצרכים של אוכוסליות שונות.

ועזוב אותי רגע, אני עדין סקרן ולא מבין מה הופך עיר לטובה בעינך. אם יש לך הגדרה...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אין לי הגדרה, כיון שמה שמתאים ליבגני בן ה-30 עם מסגרת הצרכים וסדר העדיפות והיכולות שלו לא מתאים לספריאל בן ה-60 עם צרכים וסדר עדיפות ויכולות אחרים. ומתברר שגם לא לבנו בן ה-30 של ספריאל.

וכיון שגם תל אביב אינה עשויה מקשה אחת הרי שבעצם מה שטוב ליבגני הוא איזור מסויים בתוך תל אביב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט.

הבליינים למינהם, סביר להניח שלא ירצו להתגורר בצפון החדש , ביד אליהו וכד'.

אבל מי שרוצה לגור ליד האונברסיטה או עזריאלי זה יכול להיות מתאים. סתם דוגמא מני רבות.

או מישהו שרוצה לגור בת"א אבל לא מוכן לשלם את המחיר הגבוה של דיזינגוף/רוטשילד וכד'.

פורסם

אין לי הגדרה, כיון שמה שמתאים ליבגני בן ה-30 עם מסגרת הצרכים וסדר העדיפות והיכולות שלו לא מתאים לספריאל בן ה-60 עם צרכים וסדר עדיפות ויכולות אחרים. ומתברר שגם לא לבנו בן ה-30 של ספריאל.

אז אני אומר שוב שעיר טובה לא מיועדת לבני 30 או בני 60. זה לא או זה או זה.

פורסם (נערך)

ואני טוען שיישובים (ואפילו שכונות) שונים טובים לאנשים שונים. תבדוק איזו איכות חיים יש לתושבי בנימינה. או את חבר הפורום המכובד שמאושר באשקלון.

אם שמת לב הזכרתי את בני שהוא פחות או יותר מהדור שלך, גר בתל אביב ומחכה ליום שבו יוכל לעזוב אותה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אושר ואיכות חיים זה מאד אינדיבידואלי.

יש אנשים מדוכדכים בפנטהאוס על השדרה החמישית בניו יורק ויש אנשים מאושרים בפבלות בברזיל.

פורסם
ולגור על רכס בחיפה ולנסוע כל יום בין ערי הפריפריה מסביב זה לא פשרה?

כמעט כל הבחירות שעושים בחיים הן פשרות. אין מקום כזה בעולם שגם עובדים בו 5 ד' מהבית, יש המון משרות באזור, אין מצוקת חניה, תחבורה ציבורית מדהימה, יש לך את במרחק הליכה את מגוון השירותים שיש בעיר גדולה, יש לכל אחד חצר ומרחב גדול וגם הנוף מכל בית מדהים ופסטורלי. לא קיים.

חלק מהטמטום בתכנון הערים בישראל נובע מהגישה הדבילית הזו של "להנות מכל העולמות" כשבפועל אתה מאבד את כל האיכויות של העיר ושל הכפר ונשאר רק עם החרא, בשכונת שינה גנרית עם פארקים ומגדלים שכדי לצאת ולהיכנס אליה בדרך מ/לעבודה צריך לעמוד בפקק של שעתיים.

אנחנו גרים במרכז ראשל"צ, בניין בן 20 שנה באזור שקט למדי עם נוף נחמד ושכנים כל כך שקטים שאני בקושי מכיר, 2 חניות פרטיות, 7-10 דקות לעבודה שלי ולעבודה וללימודים של בת הזוג, כל מה שאנחנו צריכים במרחק יריקה מהבית.

כל התענוג הזה במחיר של דירת מרתף/מחולקת, אנחנו בעצמנו לא מאמינים שמצאנו דירה כזאת, אבל זה היה תהליך מתיש כי רק רצינו לברוח מהדירה הקודמת ועל כל דירה פה יש ביקוש ענק ולרוב במחירים לא שפויים למצבה

היינו שמחים לדירה טיפה יותר גדולה(מי לא, העלנו את הנושא אולי פעם אחת אגב) אבל לא מתלוננים לרגע כי מודעים למצב בשוק ויודעים להעריך את הקיים, בהתחשב בעליית מחירי השכירות ובקניית דירה לא רואים את עצמנו במקום אחר בשנים הקרובות.

נכון לעכשיו לא חושב שהתפשרנו על משהו וגם היה לנו הרבה מזל כנראה.

מבחינתו, כרגע כזוג ללא ילדים, אין יותר חשוב מזמן הגעה קצר לעבודה ולימודים ושכונה שקטה, לא יכולים לתאר את עצמנו מבזבזים שעה במקרה הטוב על הכבישים לכל כיוון.

פורסם
אז אני אומר שוב שעיר טובה לא מיועדת לבני 30 או בני 60. זה לא או זה או זה.

להסתכל רק על העיר זו ראייה מאוד צרה.

בשורה התחתונה כל אחד מאיתנו רוצה למקסם את איכות החיים שלו בהכנסה הנתונה שלו.

אחד יכול לבחור לגור בדירה ישנה בלי מעלית במרכז תל אביב בעלות שלא תאפשר לךלמזל לנסוע לטיול מפנק פעמיים בשנה, מישהו אחר יבחר לגור בירוחם בוילה מפוארתולנסוע 3 פעמים בשנה לחופשה מפנקת ובין לבין קיים כל הספקטרום.

אין נכון ולא נכון אלא מתאים ולא מתאים לאדם האינדיבידואלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אנחנו גרים במרכז ראשל"צ, בניין בן 20 שנה באזור שקט למדי עם נוף נחמד ושכנים כל כך שקטים שאני בקושי מכיר, 2 חניות פרטיות, 7-10 דקות לעבודה שלי ולעבודה וללימודים של בת הזוג, כל מה שאנחנו צריכים במרחק יריקה מהבית.

כל התענוג הזה במחיר של דירת מרתף/מחולקת, אנחנו בעצמנו לא מאמינים שמצאנו דירה כזאת, אבל זה היה תהליך מתיש כי רק רצינו לברוח מהדירה הקודמת ועל כל דירה פה יש ביקוש ענק ולרוב במחירים לא שפויים למצבה

היינו שמחים לדירה טיפה יותר גדולה(מי לא, העלנו את הנושא אולי פעם אחת אגב) אבל לא מתלוננים לרגע כי מודעים למצב בשוק ויודעים להעריך את הקיים, בהתחשב בעליית מחירי השכירות ובקניית דירה לא רואים את עצמנו במקום אחר בשנים הקרובות.

נכון לעכשיו לא חושב שהתפשרנו על משהו וגם היה לנו הרבה מזל כנראה.

מבחינתו, כרגע כזוג ללא ילדים, אין יותר חשוב מזמן הגעה קצר לעבודה ולימודים ושכונה שקטה, לא יכולים לתאר את עצמנו מבזבזים שעה במקרה הטוב על הכבישים לכל כיוון.

התפשרתם על גודל הדירה ועברתם תהליך לא פשוט עד שמצאתם את הדירה.

אין מה לעשות, כל החיים זה פשרות וזה נורמלי לחלוטין.

פורסם

בגדול אתה צודק, אבל לא הרגשנו שאנחנו מתפשרים באופן משמעותי כי מראש הציפיות כתלות בתקציב לא היו גדולות.

גם דירה קטנה יכולה לענות על הצרכים אם היא בנוייה טוב וכל מי שהיה אצלנו הופתע לטובה, הכל זה עניין של איך אתה מסדר ומעצב עד כמה שאפשר דירה שכורה.

לדוגמא, הדירה הקודמת שלנו גדולה ב5מ"ר מהנוכחית אבל בנוייה בצורה לא פרקטית לניצול כל החלל.

בקיצור היתרונות הרבים עולים על החסרונות המעטים שלא משמעותיים לנו כרגע וככה פחות או יותר צריך להסתכל על כל דבר בחיים.

פורסם

ואני טוען שיישובים (ואפילו שכונות) שונים טובים לאנשים שונים.

העולם הולך לכיוון מובהק מאוד של עיור. לערים מצליחות יש מאפיינים משותפים דומים, וזה לא חדש וזה לא כך מאתמול.

אנקדוטות עלי או על הבן שלך לא משנות את הסטטיסטיקה. ועל אחד כמוהו יש אלוהים יודע כמה שעומדים בתור ומחכים לדירות שיתפנו. ואין שום קשר לדור שלי או שלך או של אף אחד אחר. כמו שכבר גם כתבתי כמה פעמים. וזה שאתה מוצא לנכון להדגיש את זה, רק מראה שאתה לא ממש מנסה לקרוא את מה שאני כותב. ולכן אני שוב מציע לך לשאול את עצמך בעיקר ממה התלהבת בביקורים שלך בלונדון או מקומות אחרים שיצא לך להיות בהם.

נהג לילה, כן ולא. זה קצת כמו ויכוחים על טיב החיים במדינות שונות. ואם אתה גר במרכז ת"א, יותר סביר סטטיסטית שאתה יכול להרשות לעצמך חופשה מפנקת בחול, מאשר אם אתה גר בירוחם. בספקטרום באמצע, גוש דן הוא האזור העירוני הגדול ביותר בישראל (והמשכורות פה, ברוב המקצועות, גבוהות מאשר באזורים אחרים בישראל). מן הסתם, גם בערים אחרות יש מרכזים ויש איזורים יותר פרוורים ויש פחות.

אני לא צ'מגיא גרסת 2018 ולא חושב שכל מי שלא גר במרכז של המרכז סובל מהחיים שלו, אוכל שניצלים כל יום וחולם על מוות בלילות.

אבל ערים מוצלחות, על כל מה שיש להן להציע, מושכות מיליוני בני אדם אליהן בכל העולם. היום יותר מאי פעם. וכן, יש כאלו שנשארים גם בכפרים ומרוצים שם. וכן, זה לא הכל או כלום, וכן זה לפעמים גם עניין של פשרות בדברים אחרים.

אני מבין שאתם רגילים לדפוס חיים מסוים, ומרוצים ממנו. זה אחלה. כולנו גם גדלנו סביב מכוניות פרטיות, הורגלנו לכך שזו הדרך ואנחנו עוד בפורום חובבי נהיגה כאן. אבל האמת העצובה היא שתפיסת שכונות וערי השינה לא יכולה לעבוד לנצח כמו שהיא עובדת היום. בישראל היא כבר מייצרת פקקים אינסופים, גם כי אין באמת אלטרנטיבה כלכלית ועסקית לתל אביב וגוש דן. ומי שמצליח למצוא לעצמו פתרון מגורים סביר, בו עיקר ההתניידות שלו היא ברגל, תחבצ או אופניים - מרוויח בענק. גם לטווח הרחוק.

פורסם (נערך)

יבגני - המשכורות במרכז יותר גבוהות מאשר בערים שמחוצה לו, אבל גם עלויות המחיה הרבה יותר גבוהות. זה די מתקזז אולי אפילו יותר מתקזז. מה עוזר לי שאני מרוויח 2000 ש"ח יותר אם שכר הדירה שלי הוא 2000 ש"ח נוספים, בהשוואה לעיר פחות מרכזית? מה זה עוזר לי כאשר המחירים בסופרמרקט גבוהים בעשרות אחוזים?

גם בערים ה"מצליחות" כהגדרתך יש אזורים יקרים מאד שבהם רק מתי מעט יכולים לעמוד בעלויות המחיה, וסביבם פרברים וערי שינה, וגם שכונות עוני. אם תסתכל קצת על תהליך העיור בלא מעט מדינות - במיוחד, אבל לא רק, ב"כלכלות המתעוררות", תראה שחלק נכבד ממנו הוא שכונות עוני צפופות, לא מרכזים עירוניים מפותחים ושוקקי חיים (כלומר כן שוקקי חיים, וגם עוני ופשע וצרות אחרות). אמנם קצת מהצד, ביקרתי לפני שנה וחצי בוונקובר, שאני מניח שהיא משאת נפשם של לא מעט ישראלים ש"רוצים לעוף לקנדה". מספר ההומלסים בשכונות היוקרה היה מזעזע. אישית הייתי חושש לגור בהן.

אז, יבגני, גם בערים הגדולות לא הכל דבש, והתאוריות שלך כנראה מתאימות לך ולחלק מהשכבה הכלכלית וההשכלתית שלך. לא לכל אחד.

פורסם

יבגני, גם היום כשאני מגיע לסבב פגישות בתל אביב אני משאיר את האוטו בכניסה לעיר (בדרך כלל איזור ומת חולון) ומתנייד בתח"ץ. עדיין זה סיוט שלא ברא השטן.

גם אם תרויח עוד3000 נטו עדיין לא תכסה אפילו את הפרש שכר הדירה.

ולגבי השניצלים שציינת, לא הייתי מתנגד לשניצלים לעיתים יותר קרובות אבל מ

נמאס להזמין ומתעצל להכין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...