Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא "התאוריות שלי". נזקים מהתניידות ברכבים, למשל, כולל נזקים פסיכולוגים ובריאותיים למתניידים, נבדקו במחקרים. זה שהיום רוב בני האדם מעדיפים לחיות בערים, גם במדינות מפותחות (מישהו אמר טוקיו? ניו יורק?) זו עובדה מספרית.

שוב, אתה לא מצליח להפריד בין מגבלות כלכליות למה שאנשים חושבים שטוב להם. בלונדון ובסביבה המיידית שלה חיים יותר בני אדם מאשר בישראל. למה?

בוודאי שבערים במדינות מתפתחות רמות הפשע גבוהות. ועדיין מיליוני בני אדם עוברים לשם, כי שם יש להם יותר הזדמנויות מאשר בכפרים מהם באו הם או הוריהם.

בוודאי שיש שכונות יותר טובות ופחות טובות. אז? למה לדעתך הן יותר יקרות? למה לדעתך דירה במרכז תל אביב עולה יותר מדירה בירוחם? הקניות שם בטוח יותר זולות.

נהג לילה, להגיע לתל אביב עם רכב זה חרא, לגמרי. אם התחבורה הציבורית בישראל היתה יותר טובה (או, נניח, כשבאמת יקום המטרו מחדרה עד גדרה) - המצב היה הרבה יותר טוב, וההבדל מבחינתי בין מרכז תל אביב לערי הלווין שלה היה מצטמטם מאוד.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק שתחבורה ציבורית טובה תשנה את התמונה אבל אנחנו רחוקים מאוד משם.

עם תחבורה כמו בערים הגדולות באירופה אז נוכל גל לגור כמו באירופה על שטח הרבה יותר גדול. ערים כמו ברלין למשח פרוסות עת שטח יותר גדול מגוש דן כולו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מבחינת מספר התושבים ברלין דומה לגוש דן. מבחינת שטח - בערך פי 5 (שטח אורבני). למרות התחב"צ המשובחת התניידות בתוך ברלין יכולה לגזול הרבה זמן

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היא לוקחת זמן אבל הרבה פחות מעיקה.

היה לי יום אחד פנוי בברלין והתניידתי בתח"ץ בכל העיר. הרבה פחות מעייף מנסיעה אחת באוטובוס בתל אביב.

פורסם

אין ספק שרכבת תחתית הרבה יותר נוחה ומדוייקת מאוטובוס. זה נכון בכל מקום בעולם. בברלין לא נסעתי באוטובוס, אבל היו ערים בהן יצא לי לעשות את ההשוואה. מה לעשות - פיזית הרכבת יותר נוחה (בדרך כלל), וכאשר הרכבת נמצאת במפלס נפרד היא תהיה מהירה ובעיקר מדוייקת וצפויה. טראם יהיה באיזה מקום באמצע, תלוי אם יש לו נתיבים נפרדים או שהוא משולב בתנועה הכללית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אם תרויח עוד3000 נטו עדיין לא תכסה אפילו את הפרש שכר הדירה.

הזמן, הדלק, הבלאי והבריאות שאתה מבזבז בפקקים בדרך לעבודה וחזרה הביתה 5 ימים בשבוע לפעמים שווה את ה3000 ש"ח האלה.

כמובן במידה ואתה עובד בגוש דן וגר בחוץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

10 דקות ו 5 קילומטר לכיוון. מעטים האנשים שמגיעים בכזה זמן לעבודה גם בצנטרום של תל אביב.

לא סתם עברתי לגור ליד העבודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני גר 20 דק' ברגל מהעבודה, אבל מה לעשות כשהעבודה נמצאת בגוש דן ומחוץ לגוש דן המבחר והשכר יותר נמוכים?

אז משלמים על דירה כמו על בית פרטי בצפון, אבל חוסכים את כל הנזק המצטבר מהנסיעות ונשאר יותר זמן פנוי.

פורסם

בגלל זה אמרתי כבר במקום אחר בשרשור שזה מכלול של דברים ופשרות.

אני גר פה כי הגעתי למסקרנה שאיכות החיים שלי תהיה הרבה יותר גבוהה כשאני חי במקום נחמד וקרוב לעבודה. אם לא היה לי טוב כאן הייתי מתפשר על המרחק מהעבודה או על מיקום העבודה אבל אין מצב שהייתי נוסע שעה פלוס לכיוון.

פורסם

אני מניח שחוץ מאנשים שהם בעלי ממון רב, כמעט כל אחד מתפשר על משהו בסביבת המגורים שלו.

מישהו למשל אמר לי שזה טעות שאני מסתכל רק על הנגישות - (התפשרתי על איכות השכונה בשביל זה)

אבל מצד שני לא מתחשק לי להיתקע כל בוקר/אחה"צ/ערב בפקקים אז בחרתי לגור במרחק הליכה לרכבת. (לוותר על התענוג של הוצאת הרכב+חיפוש חנייה).

כרגע המצב על הכבישים (2) ממש השתפר אבל אני יודע שכל שיפור כזה הוא פלסטר זמני ואוכלוסיה רק הולכת וגדלה אז צריכים לחשוב גם לטווח הארוך.

אני לא מתכוון "לצרוך" את השכונה או יותר מדי, וגם לא להתערבב יותר מדי עם השכנים. (שלום-שלום)

שכן גרוע יכול להרוס לאנשים את החיים בכל מקום. בת"א, נתניה, הרצליה וכד'.

פורסם

זו לא רק שאלה של ממון אלא של מכלול.

אין לי שום בעיה כלכלית לעבור לדירה נחמדה בתל אביב אפילו בלי משכנתא אבל לי ספציפית זה יוריד את איכות החיים בעיקר בגלל נגישות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אכן שאלה של ממון, וזה מתבטא במחירי הדיור באזורים שונים בהתאם לביקוש.

ברמה האישית זה כמובן מעבר לממון.

• תוכן חדש...