Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום וחג שמח,

אז רצה הגורל ואתמול בצהריים, בעת שאני עומד להנאתי בפקק בשד' רוקח, מישהו נכנס בי (כשאני בעמידה מוחלטת, בלי שום סיבה טובה).

הוא פגע בי עם צד ימין שלו בצד שמאל שלי (אולי ניסה להתקדם לנתיב לפניה שמאלה? אולי סתם לא שם לב?) ולכאורה היה נראה שמדובר בנזק קוסמטי בלבד בפגוש ובכנף האחורית. אממה, כנראה שמדובר במשהו יותר עמוק כי ההגה כרגע נוטה נטיה יפה מאוד ימינה כדי שהרכב יסע ישר. אני לא יודע מה התעקם (הגלגל נראה בסדר בעין בלתי מזויינת, לצמיג שלום) אבל ברור שמשהו שם לא יושב כמו שהוא אמור לשבת. מעבר לזה, הרכב נוסע בסדר גמור, כלומר, הוא לא מושך לאף צד, לא חורק / מרעיש / ווטאבר.

הפוגע הוא בן-דוד (מה יש להם מתאונות?), הרכב שכור (חברת השכרה מצ'וקמקת בשם אוריקאר), יש לי צילום של רישיון רכב, ביטוח חובה, תעודת זהות של הנהג ומס' הרכב, כמו גם מס' הטלפון שלו. הוא כמובן הציע ש"הוא יתקן לי את האוטו", אבל מכיוון שהוא מיהר לטיפול רפואי ואני לחוג ג'ודו נפרדנו מהר מכדי להתווכח על העניין, בינתיים ברוח יחסית טובה (עד כמה שניתן בהתחשב בנסיבות).

בנוסף יש לי סרט ממצלמת הדרך (כבר מגובה על המחשב ובענן) שבו נראה רגע הפגיעה (כלומר, זו מצלמה קדמית, רואים שהרכב בעמידה, שומעים "בום" ורואים שכל הרכב זז).

לי אין מקיף (יש צד ג'), לא לגמרי ברור לי כרגע מה מצבו של הפוגע מבחינה ביטוחית.

המטרה שלי היא לתקן (במידת האפשר) את הרכב ולהמשיך להשתמש בו, וכמובן לגרום לפוגע (או לחברת הביטוח שלו) לשלם על התיקון. אני די מפחד שגם אם מדובר בתיקון אפשרי, המקרה עשוי להדרדר לטוטאל לוס (עקב השווי הנמוך של הרכב במחירון, סביב 24) והייתי מעדיף למנוע את זה במידת האפשר.

נשאלת השאלה, מה סדר הפעולות הנכון כרגע לביצוע (אני מניח שכדאי להתחיל בהודעה לסוכן הביטוח שלי בראשון בבוקר, מעבר לזה) - לגשת למוסך באופן עצמאי? להזמין שמאי לבחירתי? מעבר לזה, אשמח כמובן להמלצות על מוסכי פחחות ושמאים במרכז, גם בהתחשב ביכולת לאתר ולתקן תקלות כאלו (הסטייה של ההגה) ולא רק לפי הברק של הצבע.

וככה נראה האזור הפגוע כרגע:

IMG_20191227_142451.jpg

תודה מראש לכל העונים!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הודעה לביטוח

הולך למוסך שיבדוק את הרכב וימצא את כל הפגיעות הבלתי נראות.

מדובר במשהו רציני מביא שמאי , מחליטים אם רוצים אובדן גמור או תיקון

פונה לבעלת הרכב בדרישה לתשלום הנזק

משלמים טוב

לא משלמים , תובע.

זה עבור נזקי הרכוש.

מודיע לביטוח החובה על קרות התאונה, אם חש כאבים צוואר , גב וכו' הולך למיון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

תודה!

עוד שאלה: נניח והמוסך מצא xyz, לא משהו ממש רציני, סכום סביר (נניח, 5k), הוחלט לתקן.

לכאורה אין צורך להביא שמאי - אבל אז אני מתקשר לפוגע והוא לא מוכן לשלם. האם אז יש חשיבות להביא שמאי לפני התיקון כדי שיהיה על מה לתבוע, או שאפשר לתבוע לפי קבלה של המוסך?

אם ח"ח זה אכן מדרדר לתביעה משפטית - האם תובעים את הנהג או את חברת ההשכרה / הביטוח? האם לוקחים עו"ד לנהל את הפרוצדורה, או שיש נוהל מוסדר שאפשר לעבוד לפיו בלי עו"ד?

ואם למישהו יש המלצה למוסך - שוב תודה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

סדר הפעולות הוא כזה:

1) אתה מדווח לסוכן ביטוח שלך והוא צריך ליצור קשר עם חברת ההשכרה.(יש סוכנים שכאשר למבוטח אין מקיף מפנים אותו להסתדר עם צד ג' כי הם לא צד בעניין)

2) אם הפוגע דיווח לחברת ההשכרה תצפה לטלפון מהם לתיקון הרכב על חשבונם כולל רכב חליפי. לא ממליץ. הם ינסו לצמצם את התיקון כמה שניתן.

תהיה בטוח שהם לא יתייחסו לסטיה של ההגה אלא אם הנזק ברור.

3) תבחר מוסך שאתה סומך עליו+ שמאי שאתה סומך עליו. תקן את הרכב ותשאיר צ'קים ל 90 יום.

4) אחרי תיקון הרכב על הסוכן שלך (או אתה) להעביר לחברת ההשכרה את השמאות וחשבונית התיקון (שים לב לנושא של ירידת ערך שגם את זה הם צריכים לשלם).

5) אם לא ישלמו תבע בבית משפט. קח בחשבון שהם ינסו לא לשלם את כל הירידת ערך וגם על זה תצטרך להלחם.

סתם שאלה, למה אתה לא רוצה שישביתו את הרכב ולקבל מחירון? לא עדיף מאשר לנסוע עם רכב מתוקן שיהיה קשה למכור אותו בעתיד וברוב המקרים גם יהיה תיקונים חוזרים עד שהרכב יהיה מתוקן לשביעות רצונך?

עריכה אחרונה על ידי asix
פורסם

א. כי המחירון שלו נמוך משמעותית משווי השוק - המחירון סביב 24 (אחרי הורדת יד ראשונה ליסינג) והשווי שלו בשוק (היה) סביב 40.

ב. כי אין לי כל כך מה לקנות במקום - לקח לי בערך חצי שנה למצוא את הנוכחי, פחות בא לי להתפשר על איזו משפחתית סתמית לכמה השנים הבאות, וגם פחות בא לי כרגע להוציא סכום משמעותי על רכב שאני כמעט לא נוסע בו.

ג. כי התכנון המקורי היה להשתמש ברכב לשנתיים-שלוש הבאות, ואז כבר המחיר שלו יהיה מספיק נמוך כדי שלא יהיה אכפת לי להפסיד כמה אלפים במכירה בגלל התאונה הזו.

כמובן שאם מדובר בקטסטרופה אני אעדיף לא לתקן, אני מקווה שמדובר במשהו פשוט שמחובר בברגים ואפשר להחליף בקלות.

אני מסכים איתך

פורסם

אני רק אציין שאם ההגה נוטה הצידה בזמן נהיגה אז אולי יש גם עיקום בסרן אחורי. מעבר לעיקום בנאבה.

זאת במידה וג'אנט ישר. יכול להיות שגם אחרי שיתקנו את הרכב אז תמיד ישארו רעידות בנסיעה.

האם זה שווה את הסיכון במקום להוריד את הרכב מהכביש ולחפש אחד נקי?

פורסם

בגלל זה אמרתי, אני מעדיף להשאיר את הרכב על הכביש, אבל אם יתגלה שזה הדבר הלא נכון לעשות לא תהיה ברירה.

אני מסכים איתך

פורסם

המלצתי

תעביר את הדיון בכל הקשור לצד הטכני לפורום הטכני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...