Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אה, חכה, רק השתחררתי, תן לי קצת לנשום :wink:

מה אתה מתכוון ללמוד? ומה למדת בעתודה?

ולOPEL ASTRA GSI, לפי החוברת של העתודה רפואת חירום ניתן ללמוד רק באוניברסיטת בן גוריון בב"ש...

הנה מה שכתוב על המסלול:

רפואת חירום הנה מסלול לימודים לתואר ראשון, המכשיר את בוגריו במתן מענה רפואי ברמה גבוהה, לטיפול במצבים דחופים ברפואה: טראומה, הפרעות קוצב לב ועוד.

בתום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודת BEMS "תעודת בוגר ברפואת חירום"

מסלול השירות:

תפקיד ראשון כפארמדיקס גדודי ביחידות השדה-שנה וחצי

תפקיד שני כקצין ארגון רפואה חטיבתי-שנה וחצי

תפקיד שלישי-תפקיד מטה-שנתיים-שלוש שנים

לאחר החזרה לשירות:

קורס קצינים בסיס בבית ספר לקצינים

השלמה חילית בבית ספר לרפואה צבאית.

לפי מה שאני זוכר צריך פרופיל של 72 לפחות כדי להיות פראמדיק...

לגבי הצבא אני לא יודע, אבל ממה שראיתי בשנתיים וחצי שהתנדבתי במד"א זאת עבודה מעניינת (במקרים עצמם, לא הישיבה במוקד) אבל לעיתים גם מלחיצה, צריך קור רוח ויכולת לתפקד במצבי לחץ, למשל בהחייאה של תינוק שבה אין לך הרבה זמן לחשוב ואתה צריך לעשות הכל בלי טעויות וכמה שיותר מהר, או בתאונת דרכים שבה אתה (בתור פראמדיק שהוא האחראי לרוב, אם אין רופא איתו) צריך להחליט במי לטפל ומה לעשות, בנוסף צריך גם להתמצא בתחום, כלומר כדי לאבחן מצבים רפואיים שונים בחולים או פצועים... מה שכן יש הרבה אקשן (במיוחד לקרוע את העיר עם היללות של הסירנה) ומי שאוהב את זה יהנה בתפקיד (כמובן שאם אתה מפחד מדם או ממחטים אז תהייה לך בעיה כי בתור פראמדיק תראה לפעמים דברים לא נעימים ותצטרך לדחוף לאנשים לפה מכשירים שונים)....

אם יש לך שאלות תשאל...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה אתה מתכוון ללמוד? ומה למדת בעתודה?

למדתי הנדסת חשמל בטכניון. כנראה אחזור לחשמל (אולי חשמל מחשבים, עוד לא יודע), אבל בת"א. (הספיק לי הטכניון :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למדתי הנדסת חשמל בטכניון. כנראה אחזור לחשמל (אולי חשמל מחשבים, עוד לא יודע), אבל בת"א. (הספיק לי הטכניון :wink: )

רוני

אתה מתחיל השנה? כלומר בחורף? אולי עוד נלמד ביחד (אם תחליט להישאר בטכניון)...

פורסם
אתה מתחיל השנה? כלומר בחורף? אולי עוד נלמד ביחד (אם תחליט להישאר בטכניון)...

אני לא אשאר בטכניון, אבל אולי אתחיל השנה, מי יודע. המשך אם תרצה - בה"פ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בערך. התחלתי מסלול של עתודה אקדמית, ואז תפסתי את עצמי בידיים והבנתי שאני לא מעוניין לשרת בצבא 6 שנים, אז השהתי את הלימודים אחרי כשנה וחצי, התגייסתי, הגעתי למשרד הבטחון בתור חייל רגיל, שירתתי 3 שנים ו...זהו.

רוני

רוני בעקבותך לאחר שנה שנמאס לי שקוראים לי ילד(כנראה שהייתי צריך לשמוע לכולם כשאמרו שלא יהיה לי זיין ללמוד אחרי התיכון......:? ).

הקטע הוא האם יכירו לנו בכל הקורסים? ברוב אני בטוח שיכירו השאלה אם בכולם?

לפי מה שאני בדקתי אם אתה מפסיק וחוזר בתוך שנתיים הכל מוכר לאחר מכן,זה תלוי בחסדי מזכירות המחלקה מה היא תאשר ומה לא(המצב יותר מסובך שיש מצב של מעבר אוניברסיטה)

פורסם

ולOPEL ASTRA GSI, לפי החוברת של העתודה רפואת חירום ניתן ללמוד רק באוניברסיטת בן גוריון בב"ש...

הנה מה שכתוב על המסלול:

רפואת חירום הנה מסלול לימודים לתואר ראשון, המכשיר את בוגריו במתן מענה רפואי ברמה גבוהה, לטיפול במצבים דחופים ברפואה: טראומה, הפרעות קוצב לב ועוד.

בתום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודת BEMS "תעודת בוגר ברפואת חירום"

מסלול השירות:

תפקיד ראשון כפארמדיקס גדודי ביחידות השדה-שנה וחצי

תפקיד שני כקצין ארגון רפואה חטיבתי-שנה וחצי

תפקיד שלישי-תפקיד מטה-שנתיים-שלוש שנים

לאחר החזרה לשירות:

קורס קצינים בסיס בבית ספר לקצינים

השלמה חילית בבית ספר לרפואה צבאית.

לפי מה שאני זוכר צריך פרופיל של 72 לפחות כדי להיות פראמדיק...

לגבי הצבא אני לא יודע, אבל ממה שראיתי בשנתיים וחצי שהתנדבתי במד"א זאת עבודה מעניינת (במקרים עצמם, לא הישיבה במוקד) אבל לעיתים גם מלחיצה, צריך קור רוח ויכולת לתפקד במצבי לחץ, למשל בהחייאה של תינוק שבה אין לך הרבה זמן לחשוב ואתה צריך לעשות הכל בלי טעויות וכמה שיותר מהר, או בתאונת דרכים שבה אתה (בתור פראמדיק שהוא האחראי לרוב, אם אין רופא איתו) צריך להחליט במי לטפל ומה לעשות, בנוסף צריך גם להתמצא בתחום, כלומר כדי לאבחן מצבים רפואיים שונים בחולים או פצועים... מה שכן יש הרבה אקשן (במיוחד לקרוע את העיר עם היללות של הסירנה) ומי שאוהב את זה יהנה בתפקיד (כמובן שאם אתה מפחד מדם או ממחטים אז תהייה לך בעיה כי בתור פראמדיק תראה לפעמים דברים לא נעימים ותצטרך לדחוף לאנשים לפה מכשירים שונים)....

אם יש לך שאלות תשאל...

יש לי פרופיל 97 השאלה החשובה היא מה הקב"א...

דם וכל זה לא מזיז לי... אני מסתכל ניתוחים וזה עושה לי תאבון :) סתם צוחק... אבל ניתוח לב פתוח וכל זה לא מזיז לי.

שנה שעברה (כשהייתי בכיתה י') בגלל שאנחנו לומדים בכיתה של ביולוגיה,כימיה הגיע אלינו חייל שהסביר על כל הקטע הזה בכלליות ונתן לנו חוברות עם כל מה שיש בזה כמו שיננית ,חובש קרבי וכל זה... אבל זה היה מזמן והוא לא הסביר , אלא בצורה חפיפה...

מה גם שמפחיד אותי זה שצריך לקבל מעל 760 בפסיכומטרי ו... זו קצת בעיה !!!

היית בעתודה כמסלול רפואה?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
הקטע הוא האם יכירו לנו בכל הקורסים? ברוב אני בטוח שיכירו השאלה אם בכולם?

לפי מה שאני בדקתי אם אתה מפסיק וחוזר בתוך שנתיים הכל מוכר לאחר מכן,זה תלוי בחסדי מזכירות המחלקה מה היא תאשר ומה לא(המצב יותר מסובך שיש מצב של מעבר אוניברסיטה)

אתה צריך לברר את זה מראש, כמובן. לדאוג לזה עם מזכירות הפקולטה. לרוב, בהנחה והציונים שלך סבירים, יאשרו לך לחזור אחרי עד 3 שנים. במעבר אוניברסיטה זה אכן יותר מסובך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יש לי פרופיל 97 השאלה החשובה היא מה הקב"א...

דם וכל זה לא מזיז לי... אני מסתכל ניתוחים וזה עושה לי תאבון :) סתם צוחק... אבל ניתוח לב פתוח וכל זה לא מזיז לי.

שנה שעברה (כשהייתי בכיתה י') בגלל שאנחנו לומדים בכיתה של ביולוגיה,כימיה הגיע אלינו חייל שהסביר על כל הקטע הזה בכלליות ונתן לנו חוברות עם כל מה שיש בזה כמו שיננית ,חובש קרבי וכל זה... אבל זה היה מזמן והוא לא הסביר , אלא בצורה חפיפה...

מה גם שמפחיד אותי זה שצריך לקבל מעל 760 בפסיכומטרי ו... זו קצת בעיה !!!

היית בעתודה כמסלול רפואה?

760 בפסיכומטרי? נדמה לי שקצת הגזמת...

http://www.bgu.ac.il/students/pages/faculty/arrangements/health_chances.html

לפי מה שרשום פה צריך פסיכומטרי של 520 שזאת לא בעיה בכלל, ראיון קבלה ומבחן התאמה של משרד העבודה...

אני עכשיו מתמיין לעתודה, אני ביב'... ולא, אני לא מתמיין למסלול רפואה (לפעמים אני קצת מצטער על כך) אלא להנדסה...

פורסם
ומה זה "רפואה"? פאראמדיק נכלל ברפואת חירום?
\

רפואה זה המסלול להיות רופא, כלומר דוקטור (תואר שלישי) לרפואה...

רפואת חירום לעומת זאת זה לימודים לתואר ראשון ב"רפואת חירום" שזה כולל תעודת פראמדיק... אני יודע שאפשר לעבור קורס פראמדקים שאורך כשנה וחצי ללא תואר, אך בצבא נדמה לי שזה עם תואר...

פורסם
ויש אפשרות להמשיך לתואר שלישי? אפילו שאין לי 750+ בפסיכומטרי?

אגב, תודה רבה על העזרה

שניה אתה רוצה ללמוד לתואר שלישי? כלומר להיות רופא? אם כן, אז אתה לומד ברצף 6 שנים ישר לתואר שלישי ברפואה, אחרי זה יש לך שנת סטאג' ועוד התמחויות או לימודים אם אתה רוצה להתמקד בתחום מסויים...

אם אתה הולך לעתודה אתה חייב ישר ללמוד 6 שנים לרופא (ככה זה גם אחרי הצבא אם אתה רוצה להיות רופא) ולהוציא תואר שלישי...

אם אתה רוצה להיות פראמדיק לעומת זאת, אין לך צורך להמשיך לתואר שני או שלישי, ואני לא בטוח גם אם תוכל...

לגבי הפסיכומטרי, זה תלוי בציוני בגרות כנס לאתר הטכניון למשל www.technion.ac.il או לבן גוריון www.bgu.ac.il ושם תחשב את ממוצע הבגרות שאתה מעריך שיהיה לך, את ציון הפסיכומטרי שאתה מעריך שיהיה לך ותסתכל איזה סכם יצא לך ואם זה מתאים לסיפי קבלה לרפואה...

פורסם

בואו נעשה קצת סדר:

GSI למרות שלימודי פארמדיק אכן נקראים רפואת חירום כל קשר בינם לבין רפואה כללית מקרי בהחלט.

כמו שגדי אמר ללימודי רפואת חירום מספיק פסיכומטרי בסביבות 550 ואולי שזה דרך הצבא 600(לא הכי מסובך בעולם),עם ציוני בגרויות סבירים.(את הסכם שלך אתה יכול לחשב בקישורים שגדי נתן-עדיף לך לקבל סכם מעל 730 כי אז מקבלים את פרס סוזן-זלוטובסקי למועמדים מצטיינים ברוב הפקולטות :-P בבן גוריון)

הלימודים אורכים 3 שנים,ולא אתה לא רופא בסיומם.

פורסם
אתה צריך לברר את זה מראש, כמובן. לדאוג לזה עם מזכירות הפקולטה. לרוב, בהנחה והציונים שלך סבירים, יאשרו לך לחזור אחרי עד 3 שנים. במעבר אוניברסיטה זה אכן יותר מסובך.

רוני

הציונים בסדר אבל מי חוזר אחרי 3 שנים, רק הצבא זה 3שנים.

פורסם

OPEL ASTRA GSI יש עוד אפשרות, כמו שהזכרתי מקודם ניתן לעשות קורס פראמדיקים דרך הצבא בלי לעשות תואר ראשון, ואז אתה עבור קורס פראמדיקים במסגרת הקד"צ ומקבל רק תעודת פראמדיק ואז משרת בצבא בתפקיד פראמדיק, הפרופיל הנדרש הוא 72 לפחות וזה תפקיד קרבי... כדאי שתתקשר ללשכת הגיוס לברר לגבי זה אם זה מעניין אותך...

• תוכן חדש...