Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאורת יום - DRL - ברכבים ישנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע"פ המופיע בויקיפדיה ועוד, תאורת יום היתה חובה בחלק ממדינות העולם כבר בשנות ה-80.

סביר להניח אם כך, שהיצרנים בנו את הרכבים עם אפשרות לתאורה כזו, ואכן ניתן לראות בפורומים בחו"ל דיונים על DRL גם ברכבים ישנים.

שאלתי, האם ניתן להפעיל זאת ברכבים ישנים הקיימים כאן, שהגיעו ללא הפונקציה?

(ספציפית שואל כעת על קורולה 2001, אך גם באופן כללי.)

1280px-Volvo_740_GL_Estate.jpg

פורסם

היתה לי לאנסר 2009 בארה״ב והיה בה DRL בלי נורות יעודיות לנושא. כשהרכב היה מונע האורות הדרך פשוט דלקו בעוצמה נמוכה. סביר שחשמלאי רכב יכול לסדר אפקט דומה במכוניות בהן התאורה היא הלוגן, עם קסנון או LED זה יהיה יותר בעיתי. מצד שני, כיוון שבישראל יש ממילא חובה של הדלקת כל האורות, גם האחוריים, בכביש בין עירוני בחורף כבר עדיף שהחשמלאי יסדר שכל האורות ידלקו קבוע.

פורסם

בחלק מהדגמים האירופיים יש למפסק של האורות מצב שבו הם נדלקים עם התנעת הרכב וכבים עם כיבוי הרכב. פותר את הבעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי בפוקוס 2012 היד הקודמת התקין פנסי אפטר-מרקט עם תאורת יום.

בכל מקרה להבנתי, ניתן לבצע בכל רכב ע"י חשמלאי שמתקין ממסר על קו הדלקה/כיבוי, ומגן על המערכת בפיוז

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

הזכרת לי שבדיוק הפעלתי את האופציה הזאת בW212 שלי לפני כמה ימים.

עשיתי את זה בעקבות נטרול יזום של חיישן הגשם (והאור) (ניתוק קונקטור מאחורי המראה המרכזית), עקב פעולה ממש מעצבנת של המגבים תחת השליטה של חיישני הגשם. נטרול החיישן אומנם ביטל את האורות האוטומטיים, אבל גרם לכך שבמקום מצב 1 ו2 שפועלים כברירת מחדל באמצעות חיישני הגשם, עברו להשהיות כמו בכל רכב נורמלי.

בקיץ נחזיר את הקונקטור :). כרגע, במקום התאורה האוטומטית הפעלתי DRL.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אורות חניה אמורים להיות גם אורות יום לעונות מעבר?

ברכבים חדשים אין יותר כפתור של אורות חניה והDRL משמשים בתור אורות חניה במקום.

פורסם
בחלק מהדגמים האירופיים יש למפסק של האורות מצב שבו הם נדלקים עם התנעת הרכב וכבים עם כיבוי הרכב. פותר את הבעיה.

למה כוונתך?

פורסם

מעניין. אני לא יודע אם להגדיר את הרכב שלי כחדש או ישן בנושא זה (09.2010), אבל בבורר המצבים של התאורה יש מצב חנייה, ויש אופציה להפעיל או לכבות DRL דרך מחשב הרכב.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

תאורת יום ואורות חניה אלו שני דברים נפרדים.

תאורת חניה הינה תאורה חלשה, ומיועדת לסימון הרכב בלילה, בחזית ומאחור.

תאורת יום הינה חזקה, ומיועדת להגברת נראות הרכב ביום, ולרוב קיימת רק בחזית הרכב. (ישנם רכבים בהם תאורת יום קיימת גם מאחור.)

לא מכיר רכב ללא כפתור של אורות חניה, כולל החדשים ביותר. ישנם רכבים חדשים בהם אין מצב כבוי, וניתן לבחור בין אור מעבר, אור חניה, ומצב אוטומטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הנורות ברכב בתמונה שהעלת זה אור חניה. אין בנוסף גם DRL שם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אמנם זה המיקום של אורות חניה כפי שאנחנו מכירים אותו, אך בחלק מהמדינות היתה כבר אז חובת אורות יום, ובתמונה הזו ניתן לראות שהאור יותר חזק מאור חניה, ומשמש כאור יום. (התמונה מויקיפדיה, יש קישור בהודעה הראשונה כאן.)

אם הנהג היה מפעיל את אורות החניה, אותה הנורה היתה מאירה בעוצמה פחותה.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם

עשיתי בעבר וינקר קבוע במיצובישי קולט 98. נראה ממש טוב וכאשר אתה מפעיל איתות האור בוהק ומהבהב חזק. סטייל רכבים אמריקאים. די פשוט לעשות את זה וכל חשמלאי שמבין מה הוא עושה יוכל לעשות את זה.

פורסם

אני מעוניין שהאור הגבוה יעבוד קבוע על 40% תפוקה, כמו בכמה דגמי סקודה, מאזדה מרצדס ועוד.

זה משהו שחשמלאי יוכל לעשות?

פורסם

לא. DRL אמור להיות יותר חזק מאורות חניה. כמו שכבר כתבתי, בלנסר בארה״ב השתמשו באורות הדרך בעוצמה מופחתת בתור DRL. היום ברוב המכוניות החדשות יש יחידות תאורה יעודיות עבור DRL, בד״כ LED.

פורסם

למה כוונתך?

נתקלתי בזה בכמה גולפים ששכרתי ונדמה לי שגם באיזה פורד, אבל יתכן שאני טועה: במפסק האורות - שהוא מפסק סיבובי על הדאשבורד (ולא מחליף המצבים שעל ההגה) יש מצב כבוי לגמרי, ויש מצב אוטומטי שבו האור נכבה עם הדממת המנוע ונדלק עם הפעלת הסויטש. מונע ממך לשכוח להדליק את האורות. זה היה לפני מספר שנים, יתכן שכיום עם DRL וחיישני תאורה המצב הזה בוטל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...