Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאורת יום - DRL - ברכבים ישנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. זה היה בלי חיישן. פתיחת הסויטש גררה הדלקת אורות בלי קשר למצב התאורה. למעשה מעין גרסה מוקדמת של DRL, אבל ניתן לביטול, העושה שימוש בפנסים הראשיים והאחוריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא. זה היה בלי חיישן. פתיחת הסויטש גררה הדלקת אורות בלי קשר למצב התאורה. למעשה מעין גרסה מוקדמת של DRL, אבל ניתן לביטול, העושה שימוש בפנסים הראשיים והאחוריים.

בלאנסר של חותני שנהגנו בו בחופשה בישראל יש במתג האורות את המצבים הבאים: OFF, AUTO, אורות חניה, ON. לא משנה באיזה מצב נמצאים, ברגע שפותחים סויץ׳ האורות נדלקים. ברגע שהסויץ׳ סגור האורות כבים, שוב בלי קשר למצב המתג. כנראה איזה קומבינה שסידר חשמלאי מקומי.

פורסם
ע"פ המופיע בויקיפדיה ועוד, תאורת יום היתה חובה בחלק ממדינות העולם כבר בשנות ה-80.

סביר להניח אם כך, שהיצרנים בנו את הרכבים עם אפשרות לתאורה כזו, ואכן ניתן לראות בפורומים בחו"ל דיונים על DRL גם ברכבים ישנים.

שאלתי, האם ניתן להפעיל זאת ברכבים ישנים הקיימים כאן, שהגיעו ללא הפונקציה?

(ספציפית שואל כעת על קורולה 2001, אך גם באופן כללי.)

אכן במדינות כמו פינלנד, דנמרק כבר בשנות ה-90 הייתה חובה באורות DRL. באותה תקופה הדבר בוצע בצורה מאוד פשוטה ויעילה וניתן לבצע אותה על כול רכב. אתה צריך להוסיף מפסק נוסף ואולי גם ממסר ונגד אשר מחובר בטור למנורות אור מעבר וזהו.

בדרך כלל מדובר על נגד (מתכתי או מלופף) בעל ערך של 1.6-2.0 אוהם להספק של 50W אשר מחובר לפח של הרכב בכדי לקרר אותו.

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן במדינות כמו פינלנד, דנמרק כבר בשנות ה-90 הייתה חובה באורות DRL. באותה תקופה הדבר בוצע בצורה מאוד פשוטה ויעילה וניתן לבצע אותה על כול רכב. אתה צריך להוסיף מפסק נוסף ואולי גם ממסר ונגד אשר מחובר בטור למנורות אור מעבר וזהו.

בדרך כלל מדובר על נגד (מתכתי או מלופף) בעל ערך של 1.6-2.0 אוהם להספק של 50W אשר מחובר לפח של הרכב בכדי לקרר אותו.

ראוי לציין שטריק כזה יעבוד עם נורות הלוגן, אבל לא עם קסנון או LED.

פורסם
ראוי לציין שטריק כזה יעבוד עם נורות הלוגן, אבל לא עם קסנון או LED.

מדובר על טויוטה שנת 2001 כנראה שאין לדים וגם לא קסנון...

פורסם

זו סינית בשבילי... :roll:

מה שאני רוצה בסופו של דבר, שהאור הגבוה יעבוד בפתיחת הסוויץ' על כ-40% תפוקה, ויכבה עם הדלקת האורות של הרכב בשעות הלילה.

את זה חשמלאי יכול לבצע ללא בקרים יעודיים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אור מעבר הכוונה לנורה הראשית ולא לנורה הקטנה של אור החניה. זה יראה כאילו הפנס דולק ב"חצי כח", אאל"ט בקורולה 2001 אין נורה נפרדת לאור גבוה. לא עדיף לך פשוט לנסוע עם אורות מעבר גם ביום, אם אתה רוצה לשפר את הניראות שלך?

עריכה - טעות שלי, זה כן בנפרד בקורולה 2001, משום מה חשבתי על קורולה אושריקו הישנה יותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זו סינית בשבילי... :roll:

מה שאני רוצה בסופו של דבר, שהאור הגבוה יעבוד בפתיחת הסוויץ' על כ-40% תפוקה, ויכבה עם הדלקת האורות של הרכב בשעות הלילה.

את זה חשמלאי יכול לבצע ללא בקרים יעודיים?

לא יודע אבל שווה לבדוק איתם.

• תוכן חדש...