Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צודק?

Astralazax
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה התחילה כמו שרוב הבעיות והקונפליקטים מתחילים בעולם- חוסר תיאום ציפיות. כלל לחיים: לא משנה מה אתה עושה אם אתה לא מתכוון לנסות לדפוק אותם, עשה איתם תיאום ציפיות.

איך זה בא לידי ביטוי בסיפור שלך? אחרי הבדיקה סיכמתם על 8K. כמה ימים אחרי הלכת לראות מה מהות הבעיה, בלי לסכם איתו שבמידה שתתקן אתה הבעיה או לחלופין יתגלה כי אין בעיה, הוא ישלם את המחיר המקורי. אם היית מסכם איתו את זה לפני, אני מאמין שהוא לא היה בא אלייך בטענות והעסקה הייתה יוצאת לפועל.

שוק יד שנייה של רכב היום במצב על הפנים מכמה סיבות אם כבר יש לך רכב חדש ואתה לא לחוץ על כסף היית לדעתי צריך טיפה לבוא לקראתו. לא רק בגלל שיש לך לב זהב, אלא בשביל להתקדם ולעבור הלאה. מקס' היית מנסה לבוא לקראתו יותר אתה רצית 10, הוא אמר 8 ולא הסכים על 9? 8 וחצי וקפה עלייך והיית סוגר סיפור.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלוואי דולוריאן ככה היה זז בזמן קדימה אחרי שמכרתי.

ברגע שאני יומר איזה רכב כולם יתנפלו במיוחד הבחור עם הקוריאניות שרק יורד על הרכב עוד לפני שהוא בכלל ידע מה הוא...

ממש לא סוד סיאט לאון מהדור הראשון,אני מתאר אותה כמו פרארי אבל סימן שאם יש כל כך הרבה אהבה לרכב כנראה שהוא שווה משהו ולא עוד איזה קיה פיקנטו..

כל מה שנשאר היום בשוק זה לאונים ישנות יותר עם יד 6 ויותר, 250אלף קילןמטר וכולן גמורות מקולפות ולך תדע מה הולך בפנים עם הריפוד ואם המנוע לא גוסס או מת כבר..

אז לדעתי עם כל הנתונים האלו והמחיר הלא שפוי הזה שאני מבקש בכל זאת צריך עוד להתפשר.. בשביל שאני ימכור במחיר מחירון אפילו בלי כל הנתונים אני צריך להשקיע עוד כמה אלפים שהאוטו יהיה במצב חדש כמו מהחברה לעשות עוד פעם בדיקה במידה ולא ימציאו משהו אחר ורק אז לבקש בכל זאת מתחת למחירון כי אנשים לא מוכנים לשלם מחירון..משהו פה דפוק..

פורסם

אנשים לא רוצים גרמניה מזדקנת, ואם כן, אז לפחות אחת ספורטיבית.

קוריאניות מזדקנות לעומת זאת נמכרות גם עם 200 אלף קמ )שומו שמיים)

הגולף והלאון וחלקות מכלולים דומים כך שצדקתי למעשה במה שכתבתי. מי ישמע איזו מציאה.

פורסם

אם רכב שלם ב8 אלף שלא צריך לשים עליו ישר עוד 8 רק על תיקונים נשמע לי כמו מציאה..אבל אני כנראה לא מבין והיום למכונית שלמה יש מחיר של אייפון..

פורסם

אתה עובד? בשביל לדעת אם זה אכן הפסד יום עבודה בשבילך.

כתבת שקניתם את הרכב עם אבא שלך. למה לא לתת לו למכור עבורך את הרכב? או למה לא לקחת אותו איתך?

זה נראה שאין לך כל כך ניסיון, אני בטוח שדמות מבוגרת הייתה מועילה בסיטואציה הזאת.

אני מאוד מקווה שלא נרשמת רק בשביל לכתוב את זה כל סתם בגלל החופש הגדול, כי מישהו צריך לשלם לנו על הקריאה. תלמד לכתוב יותר מסודר ומתומצת. בן כמה אתה? לא קשור. סתם מהסגנון של ההודעות שלך מנסה לקשר גיל לסגנון.

פורסם
אם רכב שלם ב8 אלף שלא צריך לשים עליו ישר עוד 8 רק על תיקונים נשמע לי כמו מציאה..אבל אני כנראה לא מבין והיום למכונית שלמה יש מחיר של אייפון..
אתה באמת לא מבין. רכב משומש בן 15 עולה כמו איפון חדש.

תיקונים יהיו, ויכולים להיות לך ביום חמישי במקרה כי מרפי החליט שמגיע לך על זה שלא מכרת.

לא מזמן פתחתי שרשור על תקלות שצצות אחרי קניית רכב כסוג של חוק מרפי, תראה מה אנשים כתבו שם.

יש לך מה שנקרא אפקט הזיקה, תקרא עליו קצת.

פורסם

הוא ימכר ברגע שתבין שמחירון (בטח לרכב בן 14) זה פשוט סתם מספר ובאמת תרצה למכור, ולא לחפש "צדק" עם רכב משומש בן 14.

אתה באמת יכול לפרסם כאן, רכב שמור עם ק"מ נמוך (גם אם ישן ולא מיוחד בשום צורה) עדיין יכול להמכר, במחיר הנכון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בוא נתחיל בכך שאתה "רושם" ולא "כותב".

"לרשום" הוא דבר שנעשה בחופזה, בלי השקעת מחשבה. כאשר יש סיפור ארוך צריך "לכתוב", כך שיהיה קריא. ואני מודה ומתוודה, נשברתי אחרי קריאת 3 שורות.

מכל מקום, שמע היטב לפו הדוב. יש מקומות שבהם עדיף לשחרר (רכב, דירה, כל מכירת יד שניה אחרת) בפחות כסף ולהפטר מהבובה. הפסד של 1000-2000 ש"ח נראה לך מרגיז, אבל, בינינו, במחזור החיים של אדם זה סכום זניח לגמרי. אפילו בשנה אחת. יותר מכך: להתקע עם הרכב עוד חודשיים יעלה הרבה יותר. חכה עוד כמה שנים עד שתמכור דירה, תגלה שאתה משחרר 100,000 ש"ח בכלל בלי לחשוב פעמיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
הבעיה התחילה כמו שרוב הבעיות והקונפליקטים מתחילים בעולם- חוסר תיאום ציפיות. כלל לחיים: לא משנה מה אתה עושה אם אתה לא מתכוון לנסות לדפוק אותם, עשה איתם תיאום ציפיות.

איך זה בא לידי ביטוי בסיפור שלך? אחרי הבדיקה סיכמתם על 8K. כמה ימים אחרי הלכת לראות מה מהות הבעיה, בלי לסכם איתו שבמידה שתתקן אתה הבעיה או לחלופין יתגלה כי אין בעיה, הוא ישלם את המחיר המקורי. אם היית מסכם איתו את זה לפני, אני מאמין שהוא לא היה בא אלייך בטענות והעסקה הייתה יוצאת לפועל.

שוק יד שנייה של רכב היום במצב על הפנים מכמה סיבות אם כבר יש לך רכב חדש ואתה לא לחוץ על כסף היית לדעתי צריך טיפה לבוא לקראתו. לא רק בגלל שיש לך לב זהב, אלא בשביל להתקדם ולעבור הלאה. מקס' היית מנסה לבוא לקראתו יותר אתה רצית 10, הוא אמר 8 ולא הסכים על 9? 8 וחצי וקפה עלייך והיית סוגר סיפור.

כנראה לא שמת לב אבל הקונה דווקא יצא סבבה והוא נפגש איתו באמצע והעלה ל 9 ועדיין המוכר דובק ב 10 מבלי לרדת בשקל.

אסטרה, כבר התאמצת כל כך ונסעת מרחק כדי להפגש איתו באמצע, כדאי לך לעשות כבר עוד קצת מאמץ ולהפגש איתו באמצע גם במחיר, אתה חושב שהצדק איתך אבל יש לו קייס לא פחות טוב ממך שהצדק איתו (יש כאלו שיאמרו שיותר, הוא מתבסס על בדיקה כתובה ששילם עליה, אתה מתבסס על איזה מכונאי עלום שם שמי יודע אם הוא בכלל צודק ומבין משהו או שאובייקטיבי שנמצא מאות קילומטרים מהבנאדם), הוא כן התפשר וזז ל 9 כי הוא גם הבין שראבאק לא חבל על כל המאמצים של שניכם? כבר שילמת לו על חצי בדיקה אז תסגור את זה ותמכור לו את הרכב וככה גם על הדרך תעמוד בתנאי שלך שאתה משלם חצי על הבדיקה במידה והרכב נמכר.

לא חבל על רכב ישן ללא שימוש שסתם יושב לך שם ותופס מקום כמו איזה מפגע תברואתי? (ואם הוא יושב בשכונה אז הוא גם מטרד לשכנים, ואם זה אזור עם בעיות חנייה אז זה בכלל כבר פשע)

אני מבין שהמצב הכלכלי שלך לא מדהים אבל יש לך רכב חדש מה שאומר שאתה יכול לעמוד באובדן הכנסות צפוי של אלפייה לא משנה איך תסובב את זה, והרי היית מוכן כבר לרדת ל 8 וסגרת איתו על זה, תהיה שמח שבנק הדואר היה סגור באותו היום ככה שהתאפשר לך לעשות את הטריק הזה של ללכת למוסך ולהתנער מהבדיקה, חסכת בזכות זה אלף שקל ששופט כנראה לא היה נותן לך אותם, עכשיו תסיים עם זה ותמכור.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

פות"ש,

אם אני הייתי הקונה והשיחה שלי מוקלטת שבה סוכם שהמחיר 8K, הייתי תובע אותך על כל הבדיקה ובזבוז יום עבודה,

תתאר לעצמך איך אתה הייתה מרגיש ומגיב לו הייתה במקום הבחור הזה בתור קונה, אחרי שסוכם בשיחה מול המוכר שהמחיר הוא 8K לפני בדיקה ואחרי הבדיקה הוא פתאום מעלה לך ל10K?! "בדיוק" , זה לא נשמע טוב ורציני בלשון המעטה.

פורסם

התשובה הפשוטה היא שעשית טעות - סגרת איתו על מחיר על סמך מידע חלקי/שגוי. אבל סגרת איתו על מחיר, והסכמים צריך לקיים.

אתה יכול לראות את ה-1000 ש"ח האלה כשכר לימוד לפעם הבאה שתמכור רכב.

פורסם

הכל קרה בלחץ אז לא סגרנו בדיוק מה קורה במידה והרכב אחרי הבדיקה במוסך יוצא תקין לחלוטין, או במידה וצריך לשלם על תיקון ומי משלם ובכמה ימכר הרכב.. כל זה לא סוכם ולא קרה ובגלל זה זה ככה.

בכל אופן אף אחד לא היה מוכר תרכב שלו אחרי שהיה מבין שמנסים לחרטט אותו בבדיקה ושמים איקסים על דברים לא נכונים בכלל רק כי אין להם מה לרשום.

בכל מקרה אני מחזיר לו חצי ממחיר הבדיקה שלא ירגיש שהוא נעקץ כמו שאוהבים לעשות במדינה שלנו.

בקיצור בגלל חוסר הניסיון של שנינו והחוסר בזמן נתקענו עם הסיטואציה המגעילה הזאת.

פורסם

ושמתי תצמי בנעליים שלו וגם אני הייתי מתעצבן ויותר גרוע מזה אם היו עושים לי אותו קטע. בגלל זה אני מנסה לתקן מה שאפשר. וכמו שכולכם יודעים גם אם לא הייתי מחזיר לו אפילו ת250 שקל האלו לא היה קורה כלום וזה היה נשכח עם הזמן..אבל צריך למען הסדר הטוב כי עשיתי טעויות במהלך המכירה שבסוף גם נסעתי 6 שעות גם שרפתי יומיים חופש וגם מלא דלק שגם ככה אין.. והבן אדם קיבל ממני רושם כל כך מוטעה שזה מה שעיצבן אותי.

פורסם (נערך)

פוסט ארוך ביותר. נראה כי אתה מתעקש לא לשחרר את הרכב. אולי נקשרת אליו ואולי סתם אתה לא רוצה להרגיש פרייאר.

להבא כמה דגשים :

1. אל תנסע לקצה השני של כדור הארץ בשביל למכור. מי שרוצה שיגיע לראות את הרכב היכן שאתה גר.

2. בשביל 1000 שקל לא מפוצצים עסקה.

3. אין דבר כזה להחזיר כסף על בדיקה , אלה אם כן התגלה משהו ממש חריג בבדיקה. במקרה שלך אני יכול להבין את הבחור שביקש את עלות הבדיקה ממך.

אני אקנח בחויות שהיו לי ממכירת רכבים כדי שתנסה קצת להתפקס.

קניתי גטס 09 ידנית עם כלום ק"מ , רכב מלוקק.

אחרי 3 חודשים נמאס לי ממנו ופירסמתי אותו למכירה. בא בחור לבדיקה (אחרי שעבדתי משמרת לילה ומכיון שנשמע רציני , קבענו ללכת לבדיקה בבוקר). כמובן שסיכמנו על מחיר. הבדיקה יצאה מעולה (לא חששתי מכלום כי עשיתי בדיקה 3 חודשים לפני :) ) .

נוסעים לכיוון הדואר , לפני זה ברכב הבחור אומר לי סיכמנו על X נכון ? (מחיר פחות עשיריה בערך ממה שאמרתי לו ) . ושתבינו שהבחור סטודנט במכללה שמשלם 40 אלף שקל שכר לימוד בשנה.

בכל מקרה עצרתי את הרכב איפשהו והורדתי אותו בדרך מהעצבים. הבחור המשיך לשגע אותי בסמס כמה שבועות אחר כך . לעומת זה בא קונה אחר, בדיקה במוסך של דוד שלו. הכל פיקס. סיכמנו על מחיר. אבא שלו מתקשר אלי שאוריד לו במחיר. מפה לשם הורדתי לו עוד 2000 (באמת שאין על מה , פשוט שנאתי את הרכב והבנתי שאו שאני נפטר ממנו עכשיו או שאני ממשיך לסבול) , והרכב עבר בעלות.

הייתה גם דייהטסו שרייד מלוקקת ידנית כמובן עם קמ נדיר , שהייתה שווה 8-9 . פירסמתי בשש מראש כדי להמנע מחפירות. גם בשש אנשים ניסו להוריד. זיהיתי בחור רציני שכל מה שהפריע לו זה תשלום העברת בעלות. שילמתי חצי והרכב עבר אליו.

אחרי כל החפירה הזאת גבר , תרים לו טלפון תתנצל ותן לו את הרכב, גם אם זה פחות 1000 ממה שרצית.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי bigbosf

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...