Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לפני כשנה עשיתי כרטיס אשראי (כ"א) , לפני כן, הייתי משתמש בכ"א של ההורים.

בשני המקרים מדובר בכ"א חוץ בנקאי.

בכרטיס של ההורים , הייתי מחלק עסקאות לתשלומים (חשבונות, קניות מצרכים , קניות בחו"ל וכו') ולא היה ולו פעם אחת שנתקלתי בסירוב לעסקה מצד חברת האשראי.

לעומת זאת, בכרטיס שלי כנראה ישנה איזו מגבלה מוזרה למס' העסקאות בחודש או שישנה איזו מסגרת לעסקאות בחודש

על פי האפליקציה-אני בחריגה וכל פעם אני נתקל בסירוב מצד חברת האשראי.

בכל התקופה עשיתי 2 עסקאות בהן בקשתי חלוקה לתשלומים (ביטוח רכב ותשלום חשבון חשמל) .

התקשרתי לחברת האשראי ושם לא יודעים להסביר מה גורם לחריגה.

מסגרת האשראי היא בסך 8K , בממוצע אני משלם 2K ב15 כל חודש .

פורסם

מסגרת האשראי היא לכל העסקאות גם עתידיות שבתשלומים.

זאת אומרת שאם הביטוח שלך הוא 8k ואתה משלם אותו ב 12 תשלומים, חיסלת את כל מסגרת האשראי כבר בחודש הראשון, גם אם בכל חודש בחודשו אתה משלם על פני שנה 666 ש"ח כל חודש.

לאחר כל חודש פינת כביכול 666 ש"ח למסגרת חזרה.

פורסם

תודה על ההסבר. אברר מה המסגרת בכרטיס של ההורים וקרוב לוודאי אעשה לי מסגרת דומה .

למען הסר ספק- מה ההבדל בין כ"א בנקאי לחוץ בנקאי ?

מתי עדיף להוציא כ"א בנקאי ומתי חוץ בנקאי ?

פורסם

המסגרת שתקבל תלויה הכנסותיך ובשיקולי חברת האשראי.

איזה כרטיס מתאים לך? צריך לבדוק פרטנית לפי הבנק בו מתנהל חשבונך, מקום עבודה, חברות בארגוני עובדים, חברות במועדוני צרכנות וכו'.

אני מרבה בכרטיסי אשראי, משתדל לנצל את יתרונותיו של כל אחד מהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשלומים = קרדיט - בריבית?

בדוק אם זה כדאי לך. הריביות לרוב הן מהגבוהות. כנראה עדיף לך לקחת הלוואה ולשלם איתה את ההוצאה החד פעמית הגדולה.

:turn-l:
פורסם (נערך)

תשלומים הם הדרך כלל על חשבון הסוחר, ללא רבית.

תתכן התחייבות כמו שתוארה על ידי Ron Poh. אבל גם עסקות נדחות אחרות, או חסימת אשראי, למשל בעת שכירת רכב ואפילו תדלוק.

עסקות הלוואה ברגע, קרדיט ודומותיהן בדרך כלל יקרות, אבל הטווח עצום. בחלק מכרטיסי האשראי שלי מדובר ב-p+8 ויותר, בחלק ב-p+1.5 שאינו זול, אבל גם לא יקר במידה חריגה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בוקר טוב,

מסגרת האשראי היא בסך 8K , בממוצע אני משלם 2K ב15 כל חודש .

8K זו מסגרת האשראי אבל חברת האשראי מאשרת לנצל רק כ-75 אחוז מהאשראי לכול העסקאות בארץ ובחו"ל כלומר 6K.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכרטיס של ההורים , הייתי מחלק עסקאות לתשלומים (חשבונות, קניות מצרכים , קניות בחו"ל וכו')

למה? ברור לך שזה לא כלכלי? במינימום אתה משלם כמה שקלים נוספים של עמלת תשלומים, ובחלק מהעסקאות גם ריבית רצחנית, מהגרועות במשק.

בסופו של דבר מה שקורה זה שכל חודש אתה משלם חתיכות של ההוצאות שהוצאת בחודשים האחרונים ולא צמצמת כלום.

אם לא מדובר בסכום מאד גדול כמו חופשה משפחתית ארוכה, או אם אני מרגיש שיש סיכון קטן ואני רוצה שחלק מהתשלום יקרה אחרי קבלת המוצר, אני לא מחלק לתשלומים בכלל.

אני מרבה בכרטיסי אשראי, משתדל לנצל את יתרונותיו של כל אחד מהם.

רוב הכרטיסים שיש בשוק, אינם מציעים יתרונות מובהקים או בכלל. מיוחד צריך להיזהר ממלכודת "שנה ראשונה בחינם", למרות שיש אנשים שיודעים לתזמן לעצמם את השיחה של "תבטלו לי את העמלות גם השנה" רוב האנשים לא עושים את זה (בזמן) וחברות האשראי מנצלות את זה היטב (שנה שנייה ביוקר)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אתה חושב שאני עיוור? נכון, זה דורש כמה שיחות טלפון בשנה כדי לבטל או לצמצם את העלויות, וכרטיס שנושא עמלה ואינו משיג לי מספיק הטבות מבוטל. אני מתקשה לספור את הכרטיסים שגזרתי בשנים האחרונות. ויש לי תזכורות בגוגל קיפ. ובינינו, אם חברת אשראי רוצה שאשתמש בכרטיס בכמה מאות ש"ח בחודש כדי לבטל את דמי הכרטיס אני פשוט משתמש בו למילוי דלק. הבעיה נפתרה.

דרך אגב - לגבי חלוקה לתשלומים - נכון לגמרי לגבי הוצאות שוטפות. אין שום טעם לחלק את הקניה השבועית בסופר. אבל הוצאות חריגות (נניח קניה בסופר לפני פסח, או איזה רהיט) בהחלט מצדיקות חלוקה לתשלומים, זה עדיף על תשלום רבית אוברדראפט למרות שמצריך קצת תשומת לב במעקב אחר המאזן.

פורסם

כמה תיקונים - מסגרת אשראי ניתנת לניצול במלואה, ואף לחרוג מעט.

מסגרת האשראי לא בהכרח נקבעת עפ הכנסות. להוריי יש מסגרת אשראי אסטרונומית בעוד שאצלי יש מסגרת כחמישית מהם, ואני מרוויח יותר מכפול משניהם ביחד. מאמין שזה קשור לדירוג סיכון לקוח וכו. היות והם פעילים 27 שנים בחשבון ואני רק 6, הם בדירוג סיכון נמוך יותר.

מחזק לגבי התשלומים - אין לפרוס לתשלומים אלא אם אין ברירה. הוצאות קבועות אסור בתכלית האיסור לפרוס לתשלומים. הוצאה חד פעמית שאין באפשרותך להוציא מכספך - עדיף לא להוציא. אם מדובר במשהו שהוא חובה אז יש לפרוס לתשלומים. תשלומים בקלות מצטברים ו200₪ שחשבת שלא יזיזו לך, כעבור שנה שכחת מהם והצטברו להם עוד כמה כאלה, והופ אתה מוציא בתשלומים 1000₪ בחודש למשך זמן רב. משם הדרך למינוס קצרה מתמיד.

שוני בכרטיסי אשראי יכול להתבטא גם בהטבות. למשל 1+1 לקולנוע, הנחות להופעות וכו.

פורסם
אתה חושב שאני עיוור?

בכלל לא!! להיפך!

אבל רוב האנשים פחות מחושבים ומנוסים ממך, ועל זה חברות האשראי בונות.

הנה עוד דוגמה: ריח של עמלה באוויר: הקרב של ויזה ומאסטרקארד על הקניות בחו"ל

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הסיפור של עמלות חו"ל מעניין - כיון שלא בהכרח מדובר בכסף גדול מבחינת הלקוח. למעשה התחרות היא מול הבנקים והחלפנים, כאשר מבחינת הלקוח הפרש יכול להיות בין 0-2% ולעתים אפילו לטובת כרטיס האשראי. כאן חוסר המודעות הוא לעלויות השימוש במוצר המתחרה - המזומן - שיכול להיות זול מעט מכרטיס האשראי כאשר מדובר במטבעות נפוצים כמו אירו או דולר, והרבה יותר יקר מכרטיס האשראי כאשר מדובר במטבע שנרכש בהמרה כפולה.

פורסם
כמה תיקונים - מסגרת אשראי ניתנת לניצול במלואה, ואף לחרוג מעט.

מסגרת האשראי לא בהכרח נקבעת עפ הכנסות. להוריי יש מסגרת אשראי אסטרונומית בעוד שאצלי יש מסגרת כחמישית מהם, ואני מרוויח יותר מכפול משניהם ביחד. מאמין שזה קשור לדירוג סיכון לקוח וכו. היות והם פעילים 27 שנים בחשבון ואני רק 6, הם בדירוג סיכון נמוך יותר.

מחזק לגבי התשלומים - אין לפרוס לתשלומים אלא אם אין ברירה. הוצאות קבועות אסור בתכלית האיסור לפרוס לתשלומים. הוצאה חד פעמית שאין באפשרותך להוציא מכספך - עדיף לא להוציא. אם מדובר במשהו שהוא חובה אז יש לפרוס לתשלומים. תשלומים בקלות מצטברים ו200₪ שחשבת שלא יזיזו לך, כעבור שנה שכחת מהם והצטברו להם עוד כמה כאלה, והופ אתה מוציא בתשלומים 1000₪ בחודש למשך זמן רב. משם הדרך למינוס קצרה מתמיד.

שוני בכרטיסי אשראי יכול להתבטא גם בהטבות. למשל 1+1 לקולנוע, הנחות להופעות וכו.

ההוצאות הקבועות =חשבונות (מים\חשמל וכו') ומצרכים .

לאחרונה (ב-3 החודשים האחרונים) אני משתדל לא לפרוס לתשלומים או להפחית בכמות התשלומים .

למשל, סכום עד 300 ש"ח לא נפרס כלל לתשלומים .

את ביטוח הרכב כ6K פרסתי לתשלומים וזו כנראה הטעות שגרמה למסגרת להצטמצם בצורה משמעותית .

פורסם (נערך)

אתה יכול לפנות לחברת האשראי ולבקש הגדלת מסגרת. זה לא עולה כסף.

לפני כחודשיים לחצתי בטעות על כפתור "בקשה להגדלת מסגרת אשראי" בדף האישי ב"כאל", הכוונה היתה לבדוק את התנאים, אבל הדף הבא שעלה בישר על הכפלת המסגרת. במהלך השנים ביקשתי הגדלת מסגרת יותר מפעם אחת - אפילו בזמן אמת (קניתי מקרר ואותו כרטיס אפשר הנחה נאה, התקשרתי לחברת האשראי ולאחר כמה דקות העסקה התאפשרה).

השבוע ביצעתי העברה ב"ביט" של בנה"פ וחייבתי כרטיס חוץ בנקאי, להפתעתי קיבלתי איזו הנחה קטנה, מהסוג שמכסה את דמי הכרטיס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...