Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו אחרי ראש מנוע. המכונאי לא השיג טרמוסטט אז הוא כנראה ביטל אותו בכל מקרה לדבריו יש רק טרמוסטט מקורי שעולה כ400 ש"ח. אני לא מרגיש שינוי בחום מנוע הוא נשאר קבוע בחצי אולי לוקח עוד דקה להתחמם רק מחוץ לעיר בירידות ארוכות מאוד כמו הירידות מירושלים החום יורד וכשמגיעים למישור הוא עולה שוב אחרי דקה נסיעה. השאלה האם צריך להתקין טרמוסטט או אפשר להמשיך לנסוע ככה הנסיעות שלי הם בעיקר בתוך העיר.

פורסם

בס"ד

אין שום בעיה, סע לשלום חביבי.

אצלי בקיץ(בפיג'ו), קבוע בלי טרמוסטט, בחורף זה סיפור אחר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

צריך להתקין טרמוסטט.

בלי טרמוסטט גם בקיץ המנוע רוב הזמן עובד קר מידי וצורך יותר דלק, מתבלה יותר, מייצר יותר פיח ומדלל את השמן בדלק.

זה לא משהו שמרגישים מיד אלא בלאי מצטבר גדול יותר ממה שאמור להיות.

פורסם

אפרט קצת יותר - בשימוש רגיל הטרמוסטט כמעט אף פעם לא פתוח לגמרי.

הוא פתוח לגמרי רק כשיש דרישת קירור מקסימלית זאת אומרת מאמץ גדול של האוטו כמו עליה ארוכה בפול גז במזג אוויר חם.

ברוב הזמן בשימוש רגיל גם בקיץ אין כזה עומס גדול על המנע, לא נדרשת תפוקת קירור מקסימלית אלא חלקית. הטרמוסטט פתוח חלקית ומווסת את הזרימה ברדיאטור כדי לשמור את המנוע בטמפ' עבודה.

כשאין טרמטסטט, יש זרימה מקסימלית דרך האדיאטור, אפילו בספיקה גבהה יותר מאשר עם טרמוסטט פתוח לגמרי ויש קירור מקסימלי.

כאמור, בעומס חלקי קירור כזה לא נדרש ואז המנוע יעבוד קר מידי בטמפ 60-70 מעלות. במקום 90-95. אפילו שהשעון מראה 1/2, השעונים נאלו לא מדוייקים, תבדוק עם סורק ותראה שזו בערך התחום.

הטרמוסטט חשוב בכל מזג האוויר.

פורסם

בס"ד

בנסיעה עירונית בקיץ, הרכב נוסע בטמפרטורות שהם סביבות ה- 100 מעלות.

ללא טרמוסטט, בקיץ, במצבים הכי טובים שלי, הגעתי בכביש מהיר ל- 70 מעלות.

רק אם תיסע בירידה בניוטרל תוכל לרדת מתחת לכך.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

70 מעלות זה לא תקין, לשם זה לא אמור לרדת.

וצריך להבין שברוב המקרים לא מבטלים את הטרמסטט סתם כך אלא כשמערכת הקירור לא עובדת 100%. למשל רדיאטור חצי סתום.

אם תבטל את הטרמטוסטט במערכת תקניה (לא שיש הגיון לעשות את זה) המנוע יעבוד קר מידי כמעט כל הזמן, למעט בעומס גבוה או בעמידה/נסיעה איטית.

פורסם

לא לשכוח שגם שעון החום לא מציג את הטמפרטורה האמיתית ולכן אין לבסס עליו התחממות או התקררות.

חובה שיהיה תרמוסטט תקין מותקן על המנוע.

• תוכן חדש...