Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208

Mushi Shi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בקצרה?

אני צריך להיות בשר התותחים?

בואג לפחות יש צריכת דלק וביצועים מעולים.

אגב , חגורה זו לא הבעיה היחידה ברכב...

מה אני מקבל ב208? אריה בחזית?

עריכה אחרונה על ידי Max.M
  • תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה ברצועה זה לא כניסה נוספת למוסך, שזה יקר שלעצמו, אלא מוות בלתי צפוי של המנוע ע"י קריעת הרצועה או חסימת מעברי שמן ע"י חלקיקי פלסטיק.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם
הבעיה ברצועה זה לא כניסה נוספת למוסך, שזה יקר שלעצמו, אלא מוות בלתי צפוי של המנוע ע"י קריעת הרצועה או חסימת מעברי שמן ע"י חלקיקי פלסטיק.

המקרים של מוות מוקדם של מנוע בגלל רצועת טיימינג, לאו דווקא טבולה בשמן, מוכר, אבל הוא די נדיר. למשל, במנועים מסויימים אם נקרעת רצועת טיימינג זה גורם להרס המנוע. זה הוביל הרבה אנשים לא לרכוש בכלל רכב שיש לו רצועה אלא רק שרשרת. אני לא רואה הבדל בין זה ובין רצועה שמתפוררת. צריך להקפיד על טיפולים בזמן, לפי מפרט יצרן ולבדוק כל טיפול את הרצועה.

ככה נהגתי בכל הרכבים שהיו לי, ולאף אחד מהם לא היתה רצועה טבולה בשמן.

בחיים לא נתקעתי עם רכב, והפעם היחידה שנקרעה לי רצועת אביזרים זה היה באוטוביאנקי 78.

הנסיון שלי עד כה: סיטרואן קסאטניה- 470 אלף קמ.

פיאט פונטו ידנית דור ראשון- 170 אלף

דור שני 340 אלף- ללא תקלות. הלכה בתאונה טוטאל לוסט. המנוע אפילו לא אכל שמן.

סקודה רומסטר 1.4 ידנית- 210 אלף קמ עד כה. פעמיים הוחלפה רצועת טיימינג.

אז אני לא רואה סיבה להמנע ממנוע בגלל סוג הרצועה שלו. זה עוד מרכיב מני רבים בתוך המנוע.

פורסם

ברור שרצועת תזמון היא לא סיבה להמנע ממנוע, הבעיה במנוע הזה היא התפוררות הרצועה וסתימת מעברים במנוע. זה בעיה ספציפית במנוע הזה, לדעתי האישית, הבעיה הסתיימה. אבל לא יודע מנסיון אישי.

פורסם

במנועים מתקדמים קריעה של הרצועה עלולה לגרום למפגש שסתום בוכנה ולהרס המנוע כתוצאה מכך, לא מיוחד לפז׳ו ולא ל 208. זו הסיבה בשלה ממליץ כל יצרן שמנועי מכוניותיו מצוידים ברצועת טיימינג מגומי, להחליף אותה אחרי קילומטראז’ מסוים לרוב כמה עשרות אלפי קילומטרים. די ברור ששרשרת מתכת עדיפה על רצועת גומי שכן קריעתה היא ענין נדיר בהרבה והיא חסינה הרבה יותר מבליה טבעית, ולכן כל מנוע שבו רצועת טיימינג גמישה מגומי נדרש להשגחה על מצב הרצועה. מה שנכון הוא שהיות ושמן המנוע דואג לסיכת הרצועה שבמנוע הזה של פז׳ו התפוררותה עלולה לגרום נזק טרם קריעתה, אבל השגחה יתרה נדרשת בכל מנוע עם רצועה שכזו, יפני, גרמני, סיני או מקסיקני.

פורסם
ברור שרצועת תזמון היא לא סיבה להמנע ממנוע, הבעיה במנוע הזה היא התפוררות הרצועה וסתימת מעברים במנוע. זה בעיה ספציפית במנוע הזה, לדעתי האישית, הבעיה הסתיימה. אבל לא יודע מנסיון אישי.

.

זו לא בעיה ספציפית במנוע הזה אלא תופעה שיכולה לקרות בכל מנוע עם רצועה טבולה בשמן- ויש עוד מנועים כאלו, למשל מנוע של הונדה 1.0 שנמכרת בארהב. לפי דיווחים באתרים באירופה, החל משנת 2017 הוחלפה הרצועה במנוע פיורטק לרצועה שונה עם מקט אחר. לא הצלחתי למצוא לכך נתון בארץ, ואולי כדאי לשמוע מאנשי מקצוע אם זה כך גם בארץ. בנוסף לכך קוצרו מרווחי הטיפול להחלפת הרצועה. אני ממילא נוהג להחליף את הרצועה מוקדם יותר מהרשום בספר הרכב, מכיון שאני נוהג להחזיק רכבים תקופה ארוכה.

פורסם
בקצרה?

אני צריך להיות בשר התותחים?

בואג לפחות יש צריכת דלק וביצועים מעולים.

אגב , חגורה זו לא הבעיה היחידה ברכב...

מה אני מקבל ב208? אריה בחזית?

גם הביצועים של 208 טובים מאוד, אם כי הגיר dsg נותן יתרון לסופר מיני הגרמניות.

מה נותנת ה 208?

כמה דברים, למשל מחיר קניה נמוך עקב תדמית שלילית, נוחות נסיעה ומושבים טובים.

מבחינת איכות חומרים או איבזור היא ממוצעת.

אז יש את עניין הרצוענ שצריך לשים לב, מצד שני ב dsg יש את עניין המצמדים.

אין מה לעשות, מי שרוצה רכב עם ביצועים צריך לקחת בחשבון את העניינים הללו.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ומאיפה באה תדמית שלילית?

לפחות בואג יש צריכת דלק אדירה בשיוט, וביצועים מעולים!

מצמדים לא ישביתו אותך... רק לזכור .

פורסם (נערך)

מרכבי עבר מניח, ככה נוצרת תדמית שלילית לגבי רכב צרפתים או תדמית שלילית בכלל.

הגיר שנמצא בפיגו אמנם איטי מאשר ה dsg, אבל לנהג הממוצע הביצועים יהיו מעל ומעבר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

וגם בהווה אני לא רואה שיפור משמעותי .

AL4 לא שרד יותר מ Dsg ... עד כמה שאני זוכר.

208 אחלה אוטו,למי שמוכן לקחת בחשבון - אני למשל לא רואה בה שום ערך מוסף שבגללו שווה לי להסתכן.

פורסם

גם לal4 היו את המחלות שלו כמו שסתומי לחץ.

אבל פה יש גיר חדש.

ל208 לדעתי יש מספר יתרונות, אבל אכן זה לא רכב מושלם, כמו כול רכב.

כול אחד עושה את השיקולים שלו.

פורסם
חכו... שיגיעו רוב הרכבים לגיל 5 .

אז תתחיל כתה א' ביחסי חברות עם המוסך.

ככה, בכזאת קלות אתה פוגע במוניטין שלך?

בשנים האחרונות, כל הדגמים שצויידו במנוע THP156 זכאים לתאור הזה שלך - אפילו לפני גיל 5...

שאר הדגמים לא יגרמו לאף אחד לפשוט את הרגל.

ד"א, אני מחזיק סיטרואן C4 (דור ראשון) קשישה בת 11.5 עם מנוע NFU. המכונית הזאת עברה החלפת אלטרנטור פעם אחת (היה כשל עם המייצב של האלטרנטור המקורי), החלפת מדחס מזגן פעם אחת (לאחר 10 שנים) ומעבר לכך, טיפולים ותחזוקה שוטפת. חוץ מאהבה לנורות, אין לה דרישות מיוחדות והיא מגיעה למוסך פעם אחת בשנה לטיפול השנתי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

היו נזילות שמן מפילטר דפוק. לא מהמנוע.

בגיר החלפתי טבעות ברגע שהתחילו העברות גסות בין 1 ל-2. לא עבר שיפוץ, ובכלל אחרי 2008 היצרן עדכן את השסתומים והגיר הזה הוא מוצר בשל בהחלט.

ד"א, יש שרשור מעקב של הסיטרואן הזאת בפורום.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...