Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופניים חשמליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיון שבטח נדון פעמים רבות, אך לא מצאתי תשובות.

מחליף מקום עבודה (מרעננה לתל אביב), אני תושב ר"ג.

מרחק של כ - 7 ק"מ מהבית למקום עבודה החדש, בעיקר מישורי.

188 על 90 ק"ג.

מעוניין באופניים חשמליות עד 3,500 ש"ח, יש חיה כזו?

המליצו לי על: http://tselectricbike.com/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=850495

האם סוללה של 10AH עם מנוע של 350 סוללה של 48V יספיקו לי?

אשמח לעוד הצעות, ביקורות ומידע.

תודה רבה!

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

התשובה בקצרה - כן.

מפורט יותר כאן וכאן.

אמנם שוקל משמעותית פחות ממך, אבל נסעתי עם אופניים פשוטים יותר (10AH, 36V, 250W) מרחק גדול יותר בכל כיוון.

בשורה התחתונה - לדעתי זה לחלוטין אפשרי ואף יחסוך לך הרבה זמן ולא מעט כסף.

פורסם

תודה רבה.

אם ככה אין צורך לשדרג ל-350? אפשר להישאר עם 250? מה יהיה ההבדל בטווח בין טעינה לטעינה?

פורסם

קשה לי לומר. לא יצא לי לרכב על אופניים עם מנוע 350 ואט.

האינטואיציה אומרת לי שככל שהמנוע יותר חלש הוא יצרוך פחות סוללה ובהתאם טווח הנסיעה יגדל, על חשבון המהירות הסופית\תאוצה.

פורסם

אופניים חשמליים.

אל תקנה עם בולם אחורי. מיותר. הוא גם בטח דרעק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
קשה לי לומר. לא יצא לי לרכב על אופניים עם מנוע 350 ואט.

האינטואיציה אומרת לי שככל שהמנוע יותר חלש הוא יצרוך פחות סוללה ובהתאם טווח הנסיעה יגדל, על חשבון המהירות הסופית\תאוצה.

לא חושב.

כמו עם רכב - עד גבול מסויים רכב זהה עם מנוע חלש יותר, שלא מתאים למשקל הרכב, דווקא יתאמץ יותר ויצרוך יותר דלק מדגם זהה עם מנוע קצת יותר חזק, שמתאמץ פחות.

למשל סובארו DL מנוע 1300 מול 1600.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם ככה למשקל שלי עדיף להגדיל ל 350 ואט?

פורסם

שייקה, אני בגובה דומה לשלך, עם משקל מעט נמוך יותר. רכבתי לעבודה וחזרה במשך כשנה וחצי כ-4.5 ק"מ לכיוון על אופניים 250W 36V חוקיות מיבוא של רוזן מינץ (בלי שינוים/פריצות כלשהן) ולי זה הספיק לגמרי. גם אצלי הרכיבה היתה במישור כמעט כל הדרך. סוללת 10Ah הייתה מספיקה לי לארבעה-חמישה ימים בהתחלה (כ-40 ק"מ). לאחר כשנה של שימוש כמעט יום-יומי (נגיד 200 ימים בשנה) הקיבולת ירדה כך שנאלצתי להטעין כל שלושה ימים (כ-25 ק"מ).

יתכן שמנוע חזק יותר + הסרת מגבל מהירות, היו חוסכים לי דקה לכיוון. לא שווה לדעתי.

שים לב שמנוע 350W הוא בעצם לא חוקי, מה שאומר שמישהו התעסק עם הבקר בארץ (או החליף אותו). יתכן שגם העומס על הסוללה והחיווט גבוה יותר ממה שתוכנן במקור. הייתי חושש קצת מתקלות, במיוחד בטעינה עם כל סיפורי התפוצצויות הסוללות. מצד שני העניין נפוץ כל כך שכנראה הסיכון יחסית קטן, אבל עדיין הייתי ממליץ להוציא את הסוללה להטענה בניפרד, והרחק מאנשים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

רכשתי אופניים מרוזן ומינץ בעלות של כ 3900 עם קסדה.

סוללה 48V 13A. תענוג שאין כמוהו.

רכבתי כ-30 ק"מ ונשאר עוד חצי "טנק".

ממליץ לכל מי שגר קרוב לעבודה או גר במרכז ונמאס לא מפקקים\חניה\דלק\עצבים.

• תוכן חדש...