Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

להפתעתי קיבלת היום (חמישי) הודעה SMS מעיריית תל אביב שיש לי עד יום ראשון הקרוב לשלם את דו״ח כלשהו(!). הייתי משוכנע שמדובר בטעות אך לדאבוני ברגע שנכנסתי לאתר של עיירית תל אביב רשום שיש עלי 2 דוחות על אותה עיברה, כמעט באותו מקום!

הישן יותר הוא 750 לפני 7 חודשים (אני מניח שהיה 500, ועלה ל750 אחרי שלא שולם בזמן)

החדש יותר הוא 500 לפני 5 חודשים (מניח שהוא יעלה ל750 אם לא אשלם עד יום ראשון)

מה אני יכול לעשות עכשיו?

חוק ההתיישנות תופס פה?

ברור לי שלא הגיוני שאני אשלם קנס נוסף על אי תשלום בזמן היות ולא קיבלתי שום התראה על שום ד״וח

והאם יש לי ״קייס״ כלשהו נגד הדוח השני? ניתן לטעון שהייתי זהיר יותר לו הייתי מקבל התראה על הד״וח הראשון

מהי הדרך הנכונה לפעול? להתקשר? לשלוח מכתב?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Alex Lembersky
פורסם

אם כתובתך מעודכנת , אם אתה נוהג להוציא מכתבים רשומים, כל מה שנותר לך לעשות הוא לבקש את האסמכתאות של משלוח הדוחות ולראות לאן נשלחו.

יהיה לך את האסמכתאות תבדוק בדואר ( אפשר גם באינטרנט ) האם נמסרו לך, ואם לא מדוע לא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתעלק על השרשור - אם כבר יש להם את ה"טכנולוגיה" לשלוח הודעת SMS, למה לא לשלוח אותה ברגע הוצאת הקנס ורק יום לפני שהוא קופץ עם תוספת תשלום? :evil:

פורסם

ייתכן וישנה התיישנות, אבל עליך לבדוק את הפרטים.

ראשית דבר, עליך לבדוק האם מדובר בדו"ח שהונפק לטובתך על ידי מצלמה, או דו"ח "רגיל", דהיינו, כזה שהוצמד לשמשת הרכב על ידי פקח. מועדי ההתיישנות שונים בין 2 המקרים. על מצלמה ההתיישנות היא 4 חודשים (סעיף 225א(א1) לחסד"פ), ועל דו"ח "רגיל" ההתיישנות היא שנה (סעיף 225א(א) לאותו חוק).

לאחר מכן, בדוק מתי נשלחה הודעת הקנס המקורית, האם נשלחה בדואר רשום, האם נשלחה לכתובתך המעודכנת, ומה סטאטוס המשלוח (נמסר, לא נדרש, וכו').

אם מדובר בדו"ח מצלמה שהודעת הקנס לא נשלחה בפרק הזמן הנקוב בחוק (4 חודשים), או שלא נשלחה לכתובתך המעודכנת, או שלא נמסרה לידיך ולא משום סירובך לקבלה (אקטיבית או פסיבית), או שלא נשלחה בדואר רשום - אתה יכול לפנות לתובע העירוני בדרישה לביטול הקנס, מחמת התיישנות.

אם מדובר בדו"ח "רגיל", והודעת הקנס המקורית לא נשלחה בדואר רשום, או לא לכתובתך המעודכנת, או שלא נמסרה ילדים ולא משום הימנעותך מלקבלה - אמנם אין התיישנות, אבל אתה יכול לפנות לתובע העירוני בבקשה לבטל את כפל הקנס/ריבית/הצמדה/הוצאות/שאר ירקות, בטענה שהודעת הקנס המקורית לא הומצאה לך כדין (אבל את גובה הקנס המקורי יהא עליך לשלם).

אשר לשאלת ה-SMS:

אני יכול לחשוב על 2 אפשרויות. האחת - החוק מחייב משלוח בדואר רשום של הודעת הקנס המקורית. כיוון ש-"זרקו" בגללך סדר גודל של 10 שח מכסף ציבורי בשל דואר רשום, אין הצדקה ציבורית "לזרוק" בגללך שקל או שקל וחצי לטובת משלוח sms.

השניה - הטכנולוגיה הזו נמצאת בידיהם של משרדי הגביה שעובדים עם העירייה, ולא בידי העירייה. הודעת הקנס הראשונה נשלחה אליך מטעם העירייה, ולאחר שלא שילמת אותה - היא עובדת לטיפול אצל משרד גביה פרטי שעובד עם העירייה. אלה גופים שונים, האחד ציבורי השני פרטי, ובידיהם משאבים שונים (ודרישות/מחוייבויות שונות).

פורסם
ייתכן וישנה התיישנות, אבל עליך לבדוק את הפרטים.

ראשית דבר, עליך לבדוק האם מדובר בדו"ח שהונפק לטובתך על ידי מצלמה, או דו"ח "רגיל", דהיינו, כזה שהוצמד לשמשת הרכב על ידי פקח. מועדי ההתיישנות שונים בין 2 המקרים. על מצלמה ההתיישנות היא 4 חודשים (סעיף 225א(א1) לחסד"פ), ועל דו"ח "רגיל" ההתיישנות היא שנה (סעיף 225א(א) לאותו חוק).

לאחר מכן, בדוק מתי נשלחה הודעת הקנס המקורית, האם נשלחה בדואר רשום, האם נשלחה לכתובתך המעודכנת, ומה סטאטוס המשלוח (נמסר, לא נדרש, וכו').

אם מדובר בדו"ח מצלמה שהודעת הקנס לא נשלחה בפרק הזמן הנקוב בחוק (4 חודשים), או שלא נשלחה לכתובתך המעודכנת, או שלא נמסרה לידיך ולא משום סירובך לקבלה (אקטיבית או פסיבית), או שלא נשלחה בדואר רשום - אתה יכול לפנות לתובע העירוני בדרישה לביטול הקנס, מחמת התיישנות.

אם מדובר בדו"ח "רגיל", והודעת הקנס המקורית לא נשלחה בדואר רשום, או לא לכתובתך המעודכנת, או שלא נמסרה ילדים ולא משום הימנעותך מלקבלה - אמנם אין התיישנות, אבל אתה יכול לפנות לתובע העירוני בבקשה לבטל את כפל הקנס/ריבית/הצמדה/הוצאות/שאר ירקות, בטענה שהודעת הקנס המקורית לא הומצאה לך כדין (אבל את גובה הקנס המקורי יהא עליך לשלם).

אשר לשאלת ה-SMS:

אני יכול לחשוב על 2 אפשרויות. האחת - החוק מחייב משלוח בדואר רשום של הודעת הקנס המקורית. כיוון ש-"זרקו" בגללך סדר גודל של 10 שח מכסף ציבורי בשל דואר רשום, אין הצדקה ציבורית "לזרוק" בגללך שקל או שקל וחצי לטובת משלוח sms.

השניה - הטכנולוגיה הזו נמצאת בידיהם של משרדי הגביה שעובדים עם העירייה, ולא בידי העירייה. הודעת הקנס הראשונה נשלחה אליך מטעם העירייה, ולאחר שלא שילמת אותה - היא עובדת לטיפול אצל משרד גביה פרטי שעובד עם העירייה. אלה גופים שונים, האחד ציבורי השני פרטי, ובידיהם משאבים שונים (ודרישות/מחוייבויות שונות).

הדו"ח הוא ממצלמה, מדובר בנסיעה בנת"ץ

לא מוכר לי הליך בו המצלמות הללו קיבלו אישור תקינה כזה או אחר.

על פי התאריכים , ובמידה ונשלחו הודעות כחוק אין התיישנות , על פי הכפלת הקנס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היית זהיר יותר אם היית מקבל את הדו"ח הראשון?

תגיד אתה רציני... אי אפשר להיות זהיר בלי דו"חות?

בדרך כלל הנתיבים מסומנים באופן מאוד בולט. זה עניין של שיקול דעת ולא טעות קל וחומר שמדובר ביותר מדו"ח אחד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לשם מה יש דוחות אם לא כדי להזהיר את הנהג לבל יעשה את אותה עבירה שוב? ברור שבאוטופיה אף אחד לא מבצע עבירות, אין שוטרים ברחובות ואין צורך בבתי משפט

מן הסתם בנאדם שקיבל דוח על עבירה כלשהי ייזהר שבעתיים ומלבצע אותה שוב - לא הבנתי את הפואנטה של ההודעה שלך

פורסם

תמצית הישראליות!

הדו"ח הוא המעצור ולא הכבוד לחוק?

בנאדם נורמטיבי שומר חוק לא מבצע עבירה (במתכוון, כי כל אחד יכול לפעמים לטעות) בלי קשר לאכיפה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שלחתי בקשה רשמית לדואר ישראל שיבדקו את 2 דברי הדואר שלא קיבלתי, וקיבלתי תשובה מהם:

עבור הדואר הראשון -

״ברור שנערך נוכח פנייתך העלה כי, פנייתך מוצדקת, שכן דבר הדואר הנדון הוחזר בטעות

לשולח בתאריך ******* ,במקום להפנותו אליך.

קבל נא התנצלותנו על נסיבות המקרה ועל אי הנעימות״

עבור הדואר השני -

״מבירור שנערך נוכח פנייתך העלה כי המכתב הרשום הוחזר לשולח בתאריך

******* בציון הסיבה "לא ידוע במען" וזאת מכיוון ששמך לא הופיע על גבי תיבת

המכתבים במענך ועל כן לא היית מוכר למחלק האזורי אשר אינו רשאי למסור דברי דואר

רשומים במען ללא זיהוי שם הנמען, וזאת על פי נוהלי חברת דואר ישראל.

כמו כן יודגש כי לצורך חלוקת דואר תקינה וסדירה, נדרש כל דייר להתקין תיבת מכתבים

עליה יופיעו פרטיו ופרטי המתגוררים בביתו, בצורה ברורה ובולטת.״

מה כדאי לעשות עכשיו?

ובכלל, אם אני טוען שלא קיבלתי דואר, לא חובת ההוכחה עליהם? לא הם צריכים לשבור את הראש?

אכן מצויין אצלהם במערכת שהם שלחו לי דואר, אבל הם לא צריכים גם כן להוכיח שהוא התקבל?

תודה

פורסם

לגבי הדו"ח הראשון לא קיבלת את הדו"ח שלא באשמתך לכן יש לבטל את תוספת הקנס.

לגבי הדו"ח השני, האם זה נכון עובדתית שאין לך תיבת דואר מסודרת עם השם שלך?

על המשטרה להוכיח כי שלחה. עליך להוכיח כי לא קיבלת לא משום שלא רצית לקחת את הדואר הרשום,כי במקרה הזה רואים אותך כמי שקיבל את הדו"ח לידיו, אלא שהייתה מניעה למה לא קיבלת כמו בדו"ח הראשון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לגבי הדו"ח הראשון לא קיבלת את הדו"ח שלא באשמתך לכן יש לבטל את תוספת הקנס.

אני לא זכאי לביטול כל הדוח? כי עבר יותר מ4 חודשים מאז שקיבלתי הודעה עליו

לגבי הדו"ח השני, האם זה נכון עובדתית שאין לך תיבת דואר מסודרת עם השם שלך?

זה נכון

פורסם

המשטרה עשתה את המוטל עליה על פי החוק ראה את המואדם

שלחה לך את הדו"ח בזמן.

(א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שלחתי בקשה רשמית לדואר ישראל שיבדקו את 2 דברי הדואר שלא קיבלתי, וקיבלתי תשובה מהם:

עבור הדואר הראשון -

״ברור שנערך נוכח פנייתך העלה כי, פנייתך מוצדקת, שכן דבר הדואר הנדון הוחזר בטעות

לשולח בתאריך ******* ,במקום להפנותו אליך.

קבל נא התנצלותנו על נסיבות המקרה ועל אי הנעימות״

עבור הדואר השני -

״מבירור שנערך נוכח פנייתך העלה כי המכתב הרשום הוחזר לשולח בתאריך

******* בציון הסיבה "לא ידוע במען" וזאת מכיוון ששמך לא הופיע על גבי תיבת

המכתבים במענך ועל כן לא היית מוכר למחלק האזורי אשר אינו רשאי למסור דברי דואר

רשומים במען ללא זיהוי שם הנמען, וזאת על פי נוהלי חברת דואר ישראל.

כמו כן יודגש כי לצורך חלוקת דואר תקינה וסדירה, נדרש כל דייר להתקין תיבת מכתבים

עליה יופיעו פרטיו ופרטי המתגוררים בביתו, בצורה ברורה ובולטת.״

תודה

שאלה - תוך כמה זמן קבלת את התשובה מרשות הדואר?

הגשת את הבקשה דרך "פניות ציבור \ נציב פניות ציבור" באתר של רשות הדואר?

האם התשובה הגיעה במייל?

אני במצב דומה של דו"ח שלא הגיע אליי.

פורסם
המשטרה עשתה את המוטל עליה על פי החוק ראה את המואדם

שלחה לך את הדו"ח בזמן.

(א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);

כלומר בוודאות לא מגיע לי חוק התיישנות? רק ביטול הקנס על האיחור?

• תוכן חדש...