Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 208 / קליאו / יונדאי i20 /פאביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחפש רכב שני שאלו יהיו צרכיו:

נסיעות עירוניות קצרות בעיקר.

אופציה ושקט נפשי לנסיעות ארוכות (גולן - מרכז/ירושלים).

אמינות, בטיחות, חסכון בדלק, אחזקה.

פחות חשוב: מרווח מאחורה, מראה ספורטיבי או חדיש. אין ילדים בשלב זה. 90% מהזמן תהיה נוהגת יחידה ברכב.

תקציב - אזור ה-30,000 +-

לקו הסיום הגיעו:

פיג'ו 208 2014, התחייבות לשלדה נקייה וללא תאונות ממגרש טרייד כלשהוא, אחריות לשנה על מנוע וגיר, 32k ק"מ בלבד, גרסת 1.2טורבו., תיבה רובוטית.

פיג'ו 208 1.6 אוטומטית, 2014, 70k ק"מ.

שניהם במחיר די דומה ובאזור ה-34k שח.

בנוסף, ובערך בעשרת אלפים שקל פחות, מצאתי באחד הקיבוצים פה קליאו 2013 עם עבר מהשכרה, 95k ק"מ, התחייבות לבדיקה. בשנה האחרונה לא נסעה הרבה.

יש עוד יונדאי i20 2013 עם ק"מ סביר (80k)

וסקודה פאביה אמבישן 2013 כנ"ל. שניהם מפרטי.

הכל כמובן יעבור בדיקה, אבל כלל הרכבים מוצהרים כפרטי בלבד למעט הקליאו, הפג'ו ממגרש ללא רישום ברשיון רכב "כיד" (זה אמור להרתיע אותי, או שיתרון האחריות לשנה ממדיק גם את הקצת אקסטרה כסף?) . כמובן שבדיקה מקיפה במוסך מתאים. בהנחה שהכל בסדר עם הרכבים, מה יהיה עדיף לדעתכם?

תודה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

לגבי ה-208 .

בשנת 2014 לא הייתה גרסת טורבו ואין גרסה כזאת עם גיר רובוטי.

מדובר כנראה על 1.2 אטמוספרי משודך לגיר רובוטי חד מצמדי.

דגם הטורבו הגיע בשנת 2015 ושודך לגיר אוטומטי פשוט עם 6 הילוכים.

פורסם
לגבי ה-208 .

אוקיי תודה. אז איש המכירות שם טעה כנראה.

זה מבחינתך מוריד מאטרקטיביות הרכב?

פורסם

תלוי מצב הרכב כמובן.

לפי מה שנשמע הנציג מכירות לא בדיוק יודע על מה הוא מדבר וכנראה מצב הרכב יהיה בהתאם (מצב די רגיל בחברות הטרייד/ליס).

לגבי הגיר,הוא פחות נעים מגיר אוטומטי רגיל/דו מצמדי,אבל לכל דבר ניתן להתרגל,אני נהגתי תקופה בC1/אדם עם גיר רובוטי ואפילו ודי נהניתי.

פורסם
לגבי ה-208 .

אגב.. IMG-20190108-WA0002.jpeg

פורסם

לעיר הייתי לוקח רכב עם תיבה פלנטרית, לקליאו פאביה תיבה רובוטית כפולת מצמדים, בקליאו לדעתי התיבה פחות טובה בעיר מאשר בפאביה.

שניהם פחות אמינות מאשר תיבה פלנטרית שי ביונדאי למשל.

לעיר הייתי בודק את ה208 בעל נוחות נסיעה טובה ברמת איבזור אקטיב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש 208 עם גיר רובוטי חד מצמדי ומנוע לא-טורבו, והיא פחות מומלצת מבחינת נוחות נסיעה עירונית מאשר ה1.6.

לגבי המגרש, הוא לא נרשם כיד - אין בזה טוב ואין בזה רע.

הסקודה והרנו יש להן תיבת הילוכים קצת יותר רגישה, ותקלה בה עלולה לעלות אלפי שקלים - ליונדאי יש מנוע-גיר יותר מיושנים ופחות רגישים אך משמעותית פחות חסכוניים בדלק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם מתרגלים זה כבר ממש נוח,

ואני מדבר עכשיו אחרי שהיו לי 301 רובוטית, ו 208 1.6 פלנטרית.

אחרי שמתרגלים לרובוטי, מסתדרים יופי.

פות"ש, לי היתה 208 1.6 אוטומטית, והאמת, שהייתי מעדיף אותה עם הגיר ומנוע שהיו לי ב301,

כך שאני באמת הייתי בודק את ה208 1.2 רובוטית, לדעתי במחיר שלה, היא אופציה מעולה, אל תשכח לעשות נסיעת מבחן, שנית לך רק על הِActive, גרסת האקסס פשוטה מדי, רק בשביל לסבר את האוזן, היא מגיעה אפילו עם חלונות עם תפעול ידני מאחור, האבזור והכסאות פשוטים מאוד.

פורסם

הייתי מתלבט בין ה208 מנוע 1600 ולבין היונדאי I20.

כמו שאמרו, הגיר הרובוטי של ה208 הוא חד מצמדי, הגיע רק עם המנוע האטמוספרי 1.2 ללא טורבו עם 82 כ"ס.

הגיר דורש התרגלות מסויימת ויותר דומה באופן הפעולה שלו לידני מאשר לאוטומט.

הקליאו והפאביה,גם גיר רובוטי, דו מצמדי, כמשומשות בנות 6, הייתי מוותר על שתיהן.

יש לא מעט תלונות גם על ההתנהגות של הגיר וגם על האמינות שלו, בתקציב הזה, הייתי משאיר את ההרפתקאות לאנשים אחרים

והולך על דגמים עם מוניטין קצת יותר יציב.

ה208 עם המנוע 1600 והגיר AL4, זה מה שאני הייתי בוחר עבורה.

חסכונית בדלק היא לא תיהיה משהו מיוחד, אבל תפצה על זה בנוחות, אמינות, מחיר ביטוח נמוך ואחזקה סבירה לאורך הדרך.

אם חסכון בדלק הוא פקטור משמעותי (כמה היא מתכננת לסוע בכלל?) הייתי שוקל ידני.

פורסם
הייתי מתלבט בין ה208 מנוע 1600 ולבין היונדאי I20.

כמו שאמרו, הגיר הרובוטי של ה208 הוא חד מצמדי, הגיע רק עם המנוע האטמוספרי 1.2 ללא טורבו עם 82 כ"ס.

הגיר דורש התרגלות מסויימת ויותר דומה באופן הפעולה שלו לידני מאשר לאוטומט.

הקליאו והפאביה,גם גיר רובוטי, דו מצמדי, כמשומשות בנות 6, הייתי מוותר על שתיהן.

יש לא מעט תלונות גם על ההתנהגות של הגיר וגם על האמינות שלו, בתקציב הזה, הייתי משאיר את ההרפתקאות לאנשים אחרים

והולך על דגמים עם מוניטין קצת יותר יציב.

ה208 עם המנוע 1600 והגיר AL4, זה מה שאני הייתי בוחר עבורה.

חסכונית בדלק היא לא תיהיה משהו מיוחד, אבל תפצה על זה בנוחות, אמינות, מחיר ביטוח נמוך ואחזקה סבירה לאורך הדרך.

אם חסכון בדלק הוא פקטור משמעותי (כמה היא מתכננת לסוע בכלל?) הייתי שוקל ידני.

תודה stum.

אכן - החסכון בדלק שיקול משני עבורי כי הנסיעות יהיו קצרות מאוד ברובן המכריע.

שיקולי אחזקה, אמינות וחלפים שלא צריך לעבור חצי מדינה בשבילם (גר בפריפריה צפונית מרוחקת שעתיים מתל אביב) - זה הרבה יותר מעניין אותי.

פורסם

קח בחשבון שהשחיקה של מצמד בנסיעה פקוקה גבוה יותר, לכן גם אני הייתי בוחר ב 1.6.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי בוחר ביונדאי i20 או מחפש מאזדה 2.
היונדאי קורצת גם לי בשבלוניות, סחירות, נראית נחמד. כל ענייני ההנאה מהנהיגה ולזרוק זנב בסיבוב בתת היגוי לא מעניינים את קהל היעד הפעם.

מה שכן - האלו השמורות עם ההיסטוריה הפרטית והק"מ הנמוך, מתחבאות איפשהוא..

פורסם

אלה גם עולות בהתאם כי הרבה מבוקש. קח בחשבון שלא מדובר בשיא האמינות וחיפוש קצר בפורום יוביל אותך לשרשור אחזקת i20 שעשתה לא מעט צרות.

פורסם

נראה לי שאני יורד מה פג'ו 1.2 הרובוטית של 2014. מתיחת הפנים ל-2015 כבר סידרה את הריג'קטים לגבי יחסי ההעברה, הנסיעה יותר חלקה (ולא דורשת לתפעל ידנית את ההילוכים, מה שאין מצב שהנהגת המיועדת תעשה בכל מקרה), וגם הוצמדה למנוע טורבו, מה שאכן לא קיים בדגמי 2014.

מבחינת ה-1.6, קצת מבאס ללכת על תיבה אוטומטית שסופגת הרבה אש באינטרנט וגם פה, אבל סה"כ מצטייר שהרכב עצמו טוב, וזה קצת שמרנות של הקהל הישראלי שמתעדף ברובו יפניותעל אירופאיות בשוק היד-2.

• תוכן חדש...