Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נישואים אזרחיים כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני למשל עד היום בכלל חשבתי שאין בישראל נישואים אזרחיים, יש ידועים בציבור שזה לא בדיוק אותן זכויות כמו של מתחתנים ברבנות.

אין בישראל נישואים אזרחיים. יהודים דרך הרבנות, מוסלמים, נוצרים ואחרים - דרך רשויות הדת שלהם.

אבל מכירים באופן מלא בנישואים אזרחיים שנערכו בחו"ל.

"ברור יהדות" זה תהליך שכל עולה עובר כשרוצה להתחתן.

בעבר היה נפוץ "נישואים פארגוויים".

פאראגווי הייתה המדינה היחידה בעולם שהייתה מחתנת אנשים אזרחית בלי נוכחות פיזית. אז פשוט היו שולחים את המסמכים ומקבלים חזרה עם חתימות, מגישים למשרד הפנים וזו. זה היה מוכר.

היום אין אפשרות כזאת.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנחנו התחתננו בוגאס באלביס צ'אפל בחתונה שהעבירו בשידור חי באינטרנט וכל החברים והמשפחה צפו בזה ואז עשינו אחרי איזה חצי שנה טקס בארץ עם רב רפורמי סתם בשביל שיהיה איזה אירוע למשפחה.

לא היתה לנו סבלנות לכל הטרחנת של הרבנות ואשתי בטוח שלא היתה מוכנה ללכת לאיזה הדרכת כלות עם איזו רבנית במקווה.

פורסם

אתה הרי לא מתחתן כדי להתגרש נכון?

ואם עוד עשור יהיה אפשר להתגרש בצורה אזרחית?

אם אתה באמת חילוני ולא רוצה שום קשר עם ממסד הרבנות, לך תעשה חתונה בחו"ל ותחזור לארץ, החתונה שם היא טכנית בלבד.

בארץ עושים מסיבה למשפחה והחברים.

אם תתגרש, גם ככה תעבור ברבנות, אם לא אז חסכת לעצמך את הקשר עם המאפיה הזו.

ואם עד שתתגרש החוק יושנה אז לא תעבור אצלהם בחיים.

אני התחתנתי בקפריסין, היה אחלה סופש של מנוחה רגע לפני החתונה, רק שנינו בלי תוכניות ואכילות ראש.

הוסיף לנו כ 5000 ש"ח לעלויות, בעולם שבו מפיות מעוצבות עולות יותר אלו ה5000 הכי משמעותייים שתוציא בחתונה הזו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בוקי - בירור יהדות - חד וחלק לא כל עולה עושה.

אני לא עשיתי - עליתי מרומניה. היתה לי כתובה ברומנית ועברית וזה הדבר היחיד מעבר לתעודה מזהה שהראיתי להם.

ושוב - גם אם בארץ כל בכאילו חתונות תופסות - עבור כל דבר שקשור לחול (אזרחות , עבודה , הדירה וכו) זה לא מוכר כי זה כלום. פארטץ ישראלי.

פייר? חתונה בחול.

באמת שהתחתנתי בארץ יותר עבור המשפחות מלנו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמה חידודים:

יש נישואים אזרחיים בארץ, נקראים "ברית הזוגיות" ונועדו אם שני בני הזוג הם חסרי דת, זה גם מה שיש עתיד מנסים להרחיב - שיהיה כולל גם להט"בים ובני דתות שונות.

מי שהתחתן אזרחי בחו"ל נרשם במשרד הפנים, ואז שמתגרשים כבר לא מעניין אותם איך התחתנת ואתה אוטומטית מופנה לרבנות, אבל מי שהתחתן אזרחית הליך הגירושים ברבנות הוא יותר קל וקצר.

בירור יהדות לא רק אצל עולים חדשים, אלא גם מי שההורים שלו התחתנו בחתונה לא יהודית, אני מכיר קיבוצניק שנרשם לנישואים שעבר בירור כזה, כי ההורים שלו היו ידועים בציבור.

למי שעבר את הטרטור בצוהר, קצת מוזר לי הסיפור שלך, כי שאני נרשמתי לנישואים ברבנות של אילת, הצגתי רק תעודות נישואים וכתובות של ההורים וזה הספיק להם - רבנות מעניין אותם רק שאתה יהודי (מוכיחים עם הכתובה של ההורים) ורווק.

לדעתי אצלך קרה שההורים של הכלה עברו כנראה גיור והיה להם ספק לגבי הבת.

בכל מקרה התחתנתי והתגרשתי ברבנות - ברישום לנישואים אפילו החמיאו לי שהייתי הכי מתוקתק מבחינת מסמכים ובגירושים הדיינים די עזרו לנו לסיים את הסיפור עם כל המחלוקות (התגרשתי ברבנות של באר שבע), ופרק ב' יהיה גם ככה - אבל שוב זה שיקולים אישיים שלי שלא אמורים להתאים לכולם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בוקי - בירור יהדות - חד וחלק לא כל עולה עושה.

כל החברים שלי עשו, לרוב העולים אין כתובה של ההורים מארץ המקור.

אז בוא נגיד שלא כל עולה עושה אבל ברוב המקרים כן.

גם אנשים ששני ההורים שלהם יהודים 100% בלי שום גיור, נדרשו לבצע בירור יהדות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למי שעבר את הטרטור בצוהר, קצת מוזר לי הסיפור שלך, כי שאני נרשמתי לנישואים ברבנות של אילת, הצגתי רק תעודות נישואים וכתובות של ההורים וזה הספיק להם - רבנות מעניין אותם רק שאתה יהודי (מוכיחים עם הכתובה של ההורים) ורווק.

לדעתי אצלך קרה שההורים של הכלה עברו כנראה גיור והיה להם ספק לגבי הבת

ההורים התחתנו ברוסיה חתונה יהודית עם כתובה והכל, ועשו את זה שוב ברבנות כשעלו לארץ כדי שלאף אחד לא יהיה ספק. הם באו לארץ לא רק כיהודים אלא אפילו דתיים.

לבוא לבן אדם דתי שתופס מהדת ושומר מצוות שהבת שלו רוצה להתחתן ולהגיד לו שהיהדות שלו מוטלת בספק ויתחיל לספק הוכחות זה די מעליב.

בוקי, בוא נגיד שאם הם היו עולים מארה"ב או מצרפת למשל לא היו עושים להם בירור יהדות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מדבר על עולים מרוסיה והמדינות שהיו פעם ברה"מ. מהעולים האלו לא מכיר מישהו שלא נדרש לעשות. גם אם כל המשפחה יהודים כולם, לא רק אחד מההורים.

פורסם

חתונה בחו"ל לא פוסלת מסיבה בארץ.

מתחתנים אזרחי בחו"ל ואז בשביל המשפחה עושים מסיבה עם רב רפורמי שעושה טקס.

פורסם

בוקי, בוא נגיד שאם הם היו עולים מארה"ב או מצרפת למשל לא היו עושים להם בירור יהדות.

תתפלא שדוקא כן, בגלל כל ההתבוללות שיש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מכיר אנשים שעלו מהמקומות האלה והתחתנו בארץ, לא ביקשו מהם כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לך תוכיח יהדות, פתח תיק ברבנות, בלה בלה בלה.

בסך הכל חתונה שאמורה להיות דבר כיפי וקליל.

אנחנו טסנו לפראג להתחתן. סגרנו הכל דרך מישהי שמארגנת את כל העסק, סגרנו לעצמנו צלמת מקצועית, וזהו. זה היה פשוט ביותר והכל עבד כמו שעון שוויצרי.

אגב, זאת שדרכה עשינו את כל התהליך (גרה בפראג ונשואה לישראלי), סיפרה שיש ה-מ-ו-ן ישראלים שמתחתנים בחו"ל מאלף ואחד סיבות. בגדול, זה ההפסד של המדינה שלא מאפשרים להתחתן אזרחית פה, ואבסורד כי המדינה כן מכירה בנישואים אלה.

פורסם
יש נישואים אזרחיים בארץ, נקראים "ברית הזוגיות" ונועדו אם שני בני הזוג הם חסרי דת, זה גם מה שיש עתיד מנסים להרחיב - שיהיה כולל גם להט"בים ובני דתות שונות.

חבל שאתה מטעה. ברית הזוגיות זה לא נישואין, וכדי לקבל מעמד של ידועים בציבור לא חייבים את ברית הזוגיות. זה סה"כ כרטיס נחמד ותו לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חבל שאתה מטעה. ברית הזוגיות זה לא נישואין, וכדי לקבל מעמד של ידועים בציבור לא חייבים את ברית הזוגיות. זה סה"כ כרטיס נחמד ותו לא.

בבקשה:

https://www.kolzchut.org.il/he/ברית_זוגיות_לחסרי_דת

שם מכובס לנישואים אזרחיים.

• תוכן חדש...