Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נישואים אזרחיים כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי צוהר... מחזק שזה לא שונה בהרבה מהרבנות. אולי קצת יותר נעימים אבל עדיין...

התחתנו דרכם. אשתי נאלצה לספק הוכחות ולהביא את סבתא ואמא שלה עם מסמכים לרבנות, למרות שאח של אמא שלה התחתן בארץ עם כתובה והכל. כלומר הכל הוכח כבר בעבר, אבל ההיקש הלוגי "אח האמא הוכיח יהדות -> האמא יהודיה -> הכלה יהודיה" היה מסובך מדי בשבילם.

אשתי עדיין היתה צריכה לעבור הדרכת כלות (באתי איתה, היה ממש לייט) ומקווה.

הרב הראשון שהוקצה לנו היה די מגעיל והבריז לנו שלושה ימים לפני החתונה. הרב השני היה נחמד מאוד, אבל עדיין התעקש שהעדים יהיו שומרי מצוות (סתם בחור צבר יהודי שאינו מבקר בבית כנסת באופן קבוע לא סיפק אותו).

סה"כ עבר בשלום, אבל בהחלט צריך שהכלה תהיה מעוניינת בזה.

דרך אגב, ראינו זוג שהתחתן ממש במשרדים של צוהר. הזוגות הנוכחים היו קהל, עובדי המקום היו עדים, רב חיתן באופן רשמי, וכל הארוע נגמר בזריזות.

לאחר מכן הם יכולים לעשות ארוע למשפחה בלי רב בכלל.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצל חבר שלי היה מקרה דומה, סבתא שלו נפטרה חודשיים לפני ואשתו התגרשה חצי שנה לפני (נישואים שהחזיקו רק חודשיים) ולפניהם וחבר שלי היו ידידים טובים - הנישואים הראשונים "נכפו" עליה, כי חבר שלי היה צעיר ממנה ב-14 שנים.

הם החליטו לעשוצ אירוע בלי אולם, קראו לי לרבנות של קריית גת ובפועל גיליתי שהוזמנתי כדי להיות חלק ממניין.

כל מי שמכיר אותי יודע את הבדיחה הקבועה שלי שאני רוצה "להתחתן ברבנות ולהתגרש באולם".

בפעם הראשונה למזלי, הרב שחיתן אותי היה רב שהכרתי וסגרתי אותו עוד לפני שבכלל נרשמנו ברבנות, הוא אפילו הביא לרבנות מכתב על זה שהוא יחתן אותי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חייב להגיד שבתור רוסי שיהדותו אינה מוטלת בספק (היא פשוט לא קיימת) אף פעם לא טרחתי להתעמק בנושא הזה. אי אפשר וזהו.

אבל אחרי שקראתי את השרשור הזה עלתה לי תהייה מעניינת.

אם נגיד רק אחד מבני הזוג הוא חסר דת, בעוד החצי השני יהודי על מלא. מה עושים?

איפה מתחתנים? בארץ? בחו"ל? ברית הזוגיות (שוחטים כבש? חותמים בדם?)? סתם הולכים למשרד הפנים ונרשמים?

ואם חו"ח, איפה מתגרשים? הרי אם "נרשמים" כנשואים, לא נראה לי שיהיה קל להתגרש דרך הרבנות, או שלחלופין יהיה קל במיוחד כי הם ירגישו כמו גיבורי-על על זה שהם מונעים התבוללות?

בקיצור, מישהו יכול להכין איזה תרשים זרימה או טבלת פיבוט באקסל או משהו?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
חייב להגיד שבתור רוסי שיהדותו אינה מוטלת בספק (היא פשוט לא קיימת) אף פעם לא טרחתי להתעמק בנושא הזה. אי אפשר וזהו.

אבל אחרי שקראתי את השרשור הזה עלתה לי תהייה מעניינת.

איפה מתחתנים? בארץ? בחו"ל? ברית הזוגיות (שוחטים כבש? חותמים בדם?)? סתם הולכים למשרד הפנים ונרשמים?

ואם חו"ח, איפה מתגרשים? הרי אם "נרשמים" כנשואים, לא נראה לי שיהיה קל להתגרש דרך הרבנות, או שלחלופין יהיה קל במיוחד כי הם ירגישו כמו גיבורי-על על זה שהם מונעים התבוללות?

בקיצור, מישהו יכול להכין איזה תרשים זרימה או טבלת פיבוט באקסל או משהו?

את חוק הנישואים מדינת ישראל ירשה מהבריטים, פעם זוג בריטי שרצה נישואים אזרחיים הלך להתחתן באירלנד.

מאז הבריטים הוסיפו נישואים בין דתות ונישואים חד מיניים - ומדינת ישראל לא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קופצים לקפריסין/פראג, ההכרה בשינוי הססטוס היא מיידית הן במשרד הפנים והן בכל מדינה שהיא, וזהו. קל ופשוט.

את המסיבה עם הפרחת היונים והזיקוקים מארגנים בלי קשר, בנפרד.

בנוגע לגירושין של זוג כזה - פשוט וקל, הכול עובר דרך בית המשפט לענייני משפחה. ציטוט:

״במקרה של נישואין אזרחיים בין יהודי ולא-יהודי, יבקש בית המשפט את חוות דעתו של בית הדין הרבני ביחס לבן הזוג היהודי ולעובדות המקרה. במידה ואכן אין ספק לגבי אי-יהדותו של בן הזוג, יודיע בית הדין הרבני כי הנישואין אינם מוכרים על-פי הדין היהודי ובכך יאפשר את קיום הדיון בהתרת הנישואין בפני בית המשפט לענייני משפחה.״ (מקור => http://www.itim.org.il/%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9F/%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%91%D7%9F-%D7%96%D7%95%D7%92-%D7%9C%D7%90-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99/)

---

הועלתה פה טענה מעניינת, עבור אלה החוששים מהרבנות בגירושין

(הגירושין עצמם הרבה יותר מפחידים לדעתי, אבל נו) -

בהחלט ייתכן שבעשור הקרוב כן יאושר חוק כלשהו המאשר נישואים אזרחיים.

למי שלא רוצה שום קשר עם הרבנות יש תמיד את האופציה הקפריסאית וכיו״ב,

בהנחה שמתי שהוא בעתיד גם בני זוג יהודים לא יצטרכו לעבור ברבנות אם חו״ח מתגרשים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אהבתי את ה"אין ספק לגבי אי-יהדותו של בן הזוג" :lol:

מה, באים עם מסננת על הראש או מורידים את המכנסיים מול השופט/ת?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בבקשה:

https://www.kolzchut.org.il/he/ברית_זוגיות_לחסרי_דת

שם מכובס לנישואים אזרחיים.

תקרא את החריגים ואת תנאי הכניסה להליך. ואז תוסיף לזה שגם אם תצהיר שאתה חסר דת, עדיין תצטרך להתגרש ברבנות אם אתה יהודי, וקיבלת תעודה יפה שלא תורמת לך מאומה בפועל, שום דבר שתצהיר שלך ושל זוגתך לא יסדר לך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

השאלה מאוד פשוטה. האם אחרי התהליך הזה יופיע רישום "נשוי" במשרד הפנים.

אם לא אז זה לא שווה ערך ולא תחליף.

אני לא מכיר אפשרות לבצע רישום כזה במשרד הפנים שלא דרך רשויות הדת בארץ או דרך חתונה בחו"ל.

פורסם

לא תופיע נשוי, תופיע במרשם הרלוונטי של כל חסרי הדת שרשומים כ"ברית זוגיות". לכן זה לא שווה ערך לנישואין אזרחיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה מה שאמרתי בהתחלה.

בישראל אין דרך אחרת להירשם כנשוי מלבד מה שרשמתי מקודם.

נישואים אזרחיים - רק בחו"ל, עם הכרה מלאה 100% בארץ אחר כך.

פורסם
עדיין לא הבנתי מה חסר במעמד של ידועים בציבור.

בארץ לא תיהיה בעיה. אבל אם תרצה לעבור לחו״ל, יהיו צרות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...