Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

מחפש רכב בטיחותי, שיהיה עם ביצועים סבירים + ושיהיה חסכוני עד כמה שניתן (ברור לי שביצועים בא על חשבון דלק).

יש מספר אפשרויות ביד 2, כולל מסוחרים, או חברות השכרה וליסינג:

פורד פוקוס, Sport סדאן אוט' 1.6 עם 125 כ"ס, שנת 2013, יד ראשונה, 73,000 ק"מ.

ויש

אופל אסטרה, Berlina Enjoy סדאן אוט' 1.4 עם 140 כ"ס, שנת 2013, יד שניה, 110,000 ק"מ

ויש גם:

פורד פוקוס Titanium הצ'בק אוט' 2.0 עם 170 כ''ס, שנת 2012, יד שניה, 60,000 ק"מ - הצורה פחות חביבה אבל עדיין זה מנוע חזק מאוד

מה דעתכם? האם הפורד עדיפה על האופל או ההיפך?

חשוב לי שתהיה תאוצה טובה, שיגיב טוב בעקיפות, אבל שיהיה בטיחותי מאוד ולא בזבזני מידי בדלק ובטיפולים.

מה חשוב לבדוק ברכבים הללו? תקלות מוכרות של הדגמים הללו?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Michael Martfel
פורסם

פוקוס התקלה הכרונית העיקרית היא הגיר, ששנה הבאה תהיה האחרונה עבור האחריות המלאה עבור שנתון 14 לגיר.

אסטרה סובלת ממערכת קירור רגישה.

פורסם

מבין שתיהן הפורד עדיפה אבל לא הייתי קונה אף אחת מהן- אם תספר מה בתקציב ומה הצרכים נוכל לחשוב על חלופות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מבין שתיהן הפורד עדיפה אבל לא הייתי קונה אף אחת מהן- אם תספר מה בתקציב ומה הצרכים נוכל לחשוב על חלופות.

התקציב הוא 38 אלף. לא מעוניין ברכב קטן.

פורסם

הייתה לי פוקוס כזאת 1.6, הרכב עצמו טוב מאוד אבל לדעתי עניין הגיר הוא מהותי מספיק כדי לפסול את הרכב (או שאולי תוכל למצוא מגרש שנותן איזשהי אחריות רחבה על הגיר)

אם אתה מוכן לקנות ידני, אז ניתן למצוא 1.6 ספורט ידניות.

האסטרה זה רכב נעים לנסיעה סה"כ, אבל לא חסכוני. הייתי שבוע עם רכב כזה מהשכרה.

אתה יכול להכניס לשיקולים שלך גם קרוז 1.4 טורבו, שזה בעקרון אחותה של האסטרה.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

V5

פורסם
מה בנוגע לסקודה אוקטביה?

עם גיר DSG 7 זה כמו לשחק ברולטה/קזינו.

אפשר למצוא בתקציב הזה קרוז 2013 שהיא כבר אחרי מחלות הילדות- במיוחד הגיר שהיה צרה צרורה לפחות עד שנת 2011 וגם בחלק קטן

מ 2012.

אופציות נוספות I30 2011/12 ולהישאר עם עודף או I35 (לבדוק אם נכנסת אחת בתקציב 2011).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלדה מעולה, אבזור פנים מקיף ביותר, מערכת טובה של סוני, לדעתי גם נוחה מאוד, חזקה הרבה יותר מבין האטמוספריות, ונמכרת במחיר נמוך.

לא מכיר בה תופעה נרחבת של גיר בעייתי או מצמדים כמו בגרסת 1600.

פורסם

אכן ישנה תופעה כזאת גם שם .

מעבר לזאת רכב מאוד רגיש מבחינת ממיר, חיישנים, חיישני תזמון וכן הלאה.

הייתה לי פוקוס "ספורט" ידנית בזמנו בליסינג,הייתה נהדרת...

נמכרה עם 134,000 ק"מ במחיר זנות - אף תקלה לא הייתה לה.

עברה את כל ה134,000 בשיוט בכביש מהיר ...

פורסם
וילון מספר 3...

הפוקוס 2 ליטר מכונית מצויינת עם גיר פחות בעייתי למיטב הבנתי.

בדיוק אותו גיר, רק קצת יותר מהיר,

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

הייתי ממליץ להימנע משתיהן. הפוקוס לדעתי רכב יותר טוב בסך הכל, אבל נקודת התורפה שלה היא הגיר וזה לבדו מספיק כדי לא לבחור ברכב הזה. אני עוד אומר את זה בתור אחד שדי מחבב את הרכב הזה ביחס לרוב המשפחתיות. הברלינה בעייתית לא פחות עם לא מעט תקלות במערכת הקירור והמנוע. מעבר לזה גם מבחינת נהיגה בה, לי מאוד הפריע התחושות מהדוושות, פעולת הגיר וההגה. אמנם לא משהו שמפריע לכולם, אבל לי למשל זה הציק מאוד. צריכת הדלק בשתיהן לא מדהימה ד"א...

קשה למצוא רכב בתקציב הזה שיהיה גם חדש יחסית, גם חסכוני, גם חזק וגם אמין. צריך להתפשר קצת על כמה מהדברים.

הייתי בודק יונדאי I30 או I35, קיה פורטה שאמנם ירגישו קצת פחות חזקות, אבל יהיו קניה בטוחה יותר מבחינת פוטנציאל תקלות. אפשר לבדוק גם את הקרוז כמו שכבר המליצו לפניי שאמנם זהה לברלינה, אבל בשנתונים המאוחרים יותר שלה היא כבר פחות בעייתית משמעותית.

אם פחות חשוב לך צריכת דלק ומרווח בתא הנוסעים, מאזדה 3 מנוע 2.0 תהיה גם אופציה טובה מאוד. היא חזקה יחסית, מאובזרת לא רע, אמינה מאוד ואפילו די מהנה לנהיגה. מצד שני היא די זללנית, קשיחה וקופצנית וצפופה יחסית. ה-1.6 תהיה נוחה יותר וזולה יותר לרכישה, אבל היא לא תענה לך על הדרישה של הכוח שאתה מחפש.

לפי הדרישות שלך הייתי מחפש אחת משלושת הקוריאניות (יונדאי, קיה) למרות שהן ידרשו ממך להתפשר קצת בנושא הביצועים וצריכת הדלק (ושוב, הברלינה והפוקוס לא בדיוק מצטיינות בפרמטרים האלו גם הן).

• תוכן חדש...