Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?  

102 הצבעות

1. 1. האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?

• מנתק את הטלפון, לא בודק מיילים, מגדיר Out of office, לא קורא ולא עונה להודעות. חופש זה חופש!
    • לא עונה לטלפונים, קורא מיילים והודעות פעם בכמה ימים, עונה לדברים החשובים ביותר בקצרה.
    • עונה לטלפונים כשאפשר, פעם בכמה שעות עובר על המיילים וההודעות או שמקדיש לזה שעה בערב.
    • כאילו לא יצאתי לחופש. עסקים כרגיל, עונה להכל רק פיזית לא נמצא במשרד.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יום אחד לפני 3 שנים לערך החלטתי שאני מכתיב לעצמי את המציאות ולא המציאות תכפה עלי את עצמה.

מחקתי את חשבון הוואצפ קודם כל.

פתחתי מייל נפרד לעבודה ומייל אישי

בחופש אני שם מענה חופשה למיילים

ומרפרף לראות מה דחוף, מספיק לי 5 שניות ביום (כבר מזהה לפי השולח מה יכול להיות דחוף)

בבית לא עונה לאף אחד בשישי-שבת או אחרי 9 בערב, רק אם שולחים לי הודעה שמתחילה ב"דחוף"

לחופשות בחול אף פעם לא קונה חבילת שיחות או גלישה.

וכשמישהו מתקשר או שולח טקסט אני מחזיר לו הודעה שאני בחופשה ושישלח הודעה שוב רק אם זה דחוף.

פתחתי וואצפ שהוא רק לשימוש המשרד.

יש לי בו רק לקוחות שהם תושבי חוץ שזה הדרך היחידה לתקשר איתם וכשנתתי להם את המספר הסברתי להם מראש שזה של המשרד ולוקח זמן לענות להם, שלא יצפו להתיחסות מיידית.

ככה אין לי מצב שאני צריך לגלול כמה פעמים ביום מגילות של הודעות.

לכל דבר אני עונה מיידית בשיחה בלבד ולא משאיר דבר פתוח.

בכל פגישה עם לקוחות ששואלים אותי "איך זה שאין לך וואצפ?" התשובה שלי: "ראיתם, לא הפריעו לנו, הייתי איתכם 100%, בלי היסחי דעת, וגם עכשיו בתום הפגישה אני לא צריך לשבת פה לגלול הודעות 20 דקות, נכנס לאוטו ונוסע, מתקשר מהדרך למי שהתקשר אלי בזמן הפגישה.

מקבל על זה רק תשבוחות.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחופשה עונה בעיקר ללקוחות חדשים (שלא יודעים שאני בחופשה)

וללקוחות ותיקים עם נושאים פשוטים.

כל מה שדורש מחשב, ניירת, בדיקה מקיפה - משאיר לאחרי החופשה

אני לא נוסע לנופש כל יום, אין שום סיבה שבעולם לבזבז את רוב החופשה בטלפון\פייסבוק\מחשב

אגב גם בשבת,

מרשה לעצמי להיות מחובר בוואטסאפ ופשוט לסנן לקוחות

אין שום סיבה שבעולם לשאול אותי שאלות ולהתייעץ ביום שישי ב21:00 או בשבת ב 10 בבוקר

פורסם

שכיר, חברת הייטק בשפיץ העולמי, מנהל צוות גדול ב 4 מדינות שונות.

פעם הייתי מחובר 24x7 בכל רגע שאני לא ישן. לקח לי זמן, אבל הבנתי שככה אי אפשר ואין טעם להמשיך. הבוסית שלי לשעבר לימדה אותי שחיבור מתמיד רק אומר שאתה לא יודע לנהל זמן ביעילות ולהאציל סמכות, זו תכונה שלילית למנהל.

היום : בונה מראש תוכנית out-of-office עם מענה אוטומטי שמגדיר מי אחראי למה, נותן לאנשים בצוות שלי את הסמכות והכלים להחליט בהעדרי, מפסיק סנכרון של כל חשבון העבודה ומשאיר הנחיה שבמקרה חירום אפשר להתקשר לסלולרי, זה עדיין לא קרה.

הצוות שמח כי הם מתנסים בפועל בניהול, וכך רואים את הצדדים הטובים והפחות טובים ויכולים להעריך את העבודה שלי ואם הם גם רוצים כזה דבר בהמשך הקריירה. אם הם טועים - יופי, מצאנו תהליך שאפשר לשפר ולתקן. אני שמח כי אני באמת מתנתק (זה לוקח כמה יממות למוח להרגע ולשכוח) ונטען באנרגיות, יכול לחזור לעבודה כמו חדש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זמין 24/7/365 אבל אני עצמאי.

עונה לכל טלפון בכל שעה ואם זה סתם בלבולי מוח אומר שאני בחופשה ושנדבר כשאחזור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עצמאי, אז התשובה די ברורה

Sent from my DynaTAC 8000X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
זמין כל הזמן (כותב עכשיו מניו יורק) אבל מסנן אחושילינג.

במייל יש הודעה אוטומטית.

בקשר עם הבוס שמשתדל לא להפריע, ועם עמית שמגבה אותי.

אם אין משבר - לא מתעסק.

אם משבר - זמין 24/7/365 כולל מיילים, ווטסאפ, סמס ויונת דואר.

עכשיו אני יודע מי גנב לי את יונת הדואר

פעם הייתי מחובר 24x7 בכל רגע שאני לא ישן. לקח לי זמן, אבל הבנתי שככה אי אפשר ואין טעם להמשיך. הבוסית שלי לשעבר לימדה אותי שחיבור מתמיד רק אומר שאתה לא יודע לנהל זמן ביעילות ולהאציל סמכות, זו תכונה שלילית למנהל.

היום : בונה מראש תוכנית out-of-office עם מענה אוטומטי שמגדיר מי אחראי למה, נותן לאנשים בצוות שלי את הסמכות והכלים להחליט בהעדרי, מפסיק סנכרון של כל חשבון העבודה ומשאיר הנחיה שבמקרה חירום אפשר להתקשר לסלולרי, זה עדיין לא קרה.

הצוות שמח כי הם מתנסים בפועל בניהול, וכך רואים את הצדדים הטובים והפחות טובים ויכולים להעריך את העבודה שלי ואם הם גם רוצים כזה דבר בהמשך הקריירה. אם הם טועים - יופי, מצאנו תהליך שאפשר לשפר ולתקן. אני שמח כי אני באמת מתנתק (זה לוקח כמה יממות למוח להרגע ולשכוח) ונטען באנרגיות, יכול לחזור לעבודה כמו חדש.

אוסיף על האדום גם שאינך יודע לבחור את האנשים המתאימים שיכולים לתפקד בצורה טובה גם בהיעדר הבוס.

המוכחל זו מהות החופשה.

איך פעם תפקדו עסקים בלי זמינות של 3600/24/7/365.

הכי מצחיקים אותי הם אלה המכנים את עצמם עצמאים.

איך עצמאי אם אתה משועבד לעסקך 3600 שניות ביום בכל ימות השנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איך פעם תפקדו עסקים בלי זמינות של 3600/24/7/365.

פעם בשביל להגיע מאירופה לארה"ב היית מפליג באוניה 3 שבועות הלוך ו 3 שבועות חזור.

הזמנים השתנו, מה שהיה פעם לא עובד היום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שהזמנים השתנו, אבל צריך לנצל את ההתקדמות לטובתינו ולא ההפך.

היכולת לחלק הוראות לעובדים או להתעדכן בחומר חדש שהגיע הרגע באמצע טיול בחו"ל או אירוע משפחתי זה טוב או לא? תלוי את מי שואלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם התפקיד שלך ניהולי ויש מתחתיך או במקביל לך צוות מספיק גדול אז זה אפשרי. תסביר לי איך אני יכול להתנתק כשאני עם שרטט אחד תחתי ואפילו בלי מנהל עבודה וכשאני בעל הידע הטכני המעמיק ביותר?

בעיות ניהוליות דווקא אין בעיה ונפתרות טוב בלעדיי. הבעיה מתחילה בבעיות טכניות בעיקר אצל לקוחות. אני לא יכול להגיד ללקוח עם בעיה שלא מצליחים לפתור אני בחופשה אז חכה עם הפיתרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באיחוד האירופי יצא לא מזמן חוק (!) שברגע שהעובד יצא מפתח המשרד, חל איסור להתקשר, לשלוח מיילים והודעות בנושאי עבודה.

אישית, אני עצמאי ככה שלא מצאתי בדיוק על מה לענות בסקר אבל אני לוקח חבילת חול שיכול להתקשר אלי רק בעל סיסמא והסיסמא נמצאת אצל העובד.

אם יש בעיה, הוא מתקשר והוא יודע לעשות את זה במינון נמוך אבל לפחות יש לי שקט ממבול הטלפונים של ספקים ושל לקוחות שחושבים (ואין לי עם זה בעיה כל עוד אני בארץ וזמין) שזה הרבה יותר כבוד להזמין מבעל העסק מאשר להתקשר לחנות ויענה לו עובד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יום אחד לפני 3 שנים לערך החלטתי שאני מכתיב לעצמי את המציאות ולא המציאות תכפה עלי את עצמה.

זה נשמע נורא אצילי כשאתה כותב את זה ככה, אבל בוא לא נשלה את עצמנו. אתה עדיין עובד במשהו שמצריך 'חופשה' מדי פעם (כלומר מעמיס עליך פסיכולוגית ואולי גם פיזית), כנראה תלוי בהכנסה הזאת כדי לשלם משכנתא, והילדים שלך הולכים לבי"ס ציבורי שבו הורגים כל חלקה טובה בהתפתחות המנטלית שלהם. אז המציאות לא הלכה לשום מקום ואתה עדיין הביץ' שלה, סה"כ הצלחת לגדר לעצמך חלקה קטנה של עצמאות יחסית.

אם הם טועים - יופי, מצאנו תהליך שאפשר לשפר ולתקן.

זה נחמד לעבוד בחברה גדולה שיכולה להרשות לעצמה טעויות כאלה, אבל לא לכולם יש את הפריבילגיה הזאת, וגם אלו שכן לא תמיד יודעים לתעל נכון את ההשלכות. אצלנו למשל לא יפטרו אותך על פחות מרצח או הטרדה מינית, אבל זה בעיקר יוצר תרבות של חוסר אחריותיות ותחושה שהכל הולך. בקיצור, לא הייתי מציג את זה כאסטרטגיה אוניברסלית שתעבוד בכל מקום. זה מאד תלוי הקשר.

פורסם

כל העצמאים שטוענים "אני לא יכול לצאת לחופשה של יומיים בלי לענות לטלפונים", באירופה הם מישום מה מצליחים לסגור את העסק לחודש ולהעלם לחופשה.

זה הכל בראש ובהכנה מבעוד מועד של החופשה.

פורסם

יש עסקים שלא ניתן לסגור לחודש כי אתה קשור בחוזה כלשהו שאומר מתן מענה תוך כך וכך שעות. יצאת לחודש - הפרת את החוזה.

פורסם

ספר את זה לאירופים, לא לי.

• תוכן חדש...