Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?  

102 הצבעות

1. 1. האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?

• מנתק את הטלפון, לא בודק מיילים, מגדיר Out of office, לא קורא ולא עונה להודעות. חופש זה חופש!
    • לא עונה לטלפונים, קורא מיילים והודעות פעם בכמה ימים, עונה לדברים החשובים ביותר בקצרה.
    • עונה לטלפונים כשאפשר, פעם בכמה שעות עובר על המיילים וההודעות או שמקדיש לזה שעה בערב.
    • כאילו לא יצאתי לחופש. עסקים כרגיל, עונה להכל רק פיזית לא נמצא במשרד.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אתה מוכר זמן אז טבעי שתמכור ממנו כמה שתחליט. אני מוכר מוצרים טכניים שאם לא אענה לא יימכרו גם בשעות העבודה הרשמיות.

אני אחראי לפרנסה של עוד 30 משפחות ואני חייב לעשות הכל כדי להבטיח את הפרנסה שלהם.

דובר כאן קודם על האצלת סמכויות - כנראה שבמפעל שלך חסר איזה סגן מנהל או בעל תפקיד מקביל שיוכל "לכסות" אותך בהעדרך.

מה יקרה אם תהיה חולה שבועיים? האם המפעל ייסגר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק שחסר דרג ביניים והוא חסר מהסיבה הפשוטה שבגודל שלי אני לא יכול להעמיס על ההוצאות דרג כזה ברמה מספיק גבוהה.

ברמה התפעולית יש לי גיבוי כמעט מלא שיהיה מלא ברגע שאצליח לקלוט איש cnc אבל ברמה המקצועית כלפי לקוחות אין והסיכוי שיהיה נמוך מאוד כי אני נחשב למומחה עולמי בתחומי.

האזר ברמה התפעולית אני מכוסה אז כל עוד אני יכול לדבר ולחשוב אני ממשיך לתפקד כרגיל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
אתם מדברים על ארגונים גדולים, בארגון גדול זה אחרת.

תארו לעצמכם מוסך קטן שעובד בו הבעלים עצמו ועוד עובד. למוסך יש לקוחות קבועים שמתקשרים לשאול שאלות, מתקשרים לקבוע טיפול וכו'. בעל המוסך לא צריך קידום בתפקיד, הוא צריך את הלקוחות שלו שישארו אצלו ולא יעברו למוסך אחר.

נראה לך הגיוני שבעל המוסך יסע לחו"ל לשבועיים ולא יענה לטלפונים?

ניסיון שלי הפוך.

דווקא הארגונים הגדולים דורשים יותר השתעבדות ו"נאמנות" לארגון.

בחברה שעבדתי בה דרשו מכל עובד שמגיע לדרגה מסוימת לסנכרן את הטלפון שלו עם המיילים של המשרד. אם זה לא מספיק טלפון לא יכול להיות סיני (דרישה של אמריקאים). אני מכיר עובדים שהלכו וקנו אייפון/גלקסי ושילמו על המכשיר מכיסם בלי לקבל שיפוי מהחברה.

מבחינתי דרישה של ארגונים להיות כל הזמן מחובר זה סממן של עבדות מודרנית. עצוב לראות אנשים שחושבים שהדרך היחידה להתקדם בחיים היא למכור את נשמתם לחברה כלשהי בשאיפה שמישהו יבחין בקיומם ויזרוק עוד כמה שקלים לברוטו שלהם פעם בשנה.

היום אני עובד במשרד קטן ומבחינת עומס נפשי ההבדל הוא פשוט שמיים וארץ. בחיים יש כל כך הרבה דברים מעבר לעבודה - בית שאני מעדיף להרוויח 10 - 20 אחוז פחות ולהיות עם זמן פנוי לעשות את הדברים שאני אוהב. במקרה הכי גרוע יהיה לי פחות כסף לבזבז על שטויות שאני לא באמת צריך.

בנוגע למענה טלפונים בתור עצמאי - כן, זה בעייתי. אי אפשר להתנתק לגמרי. מצד שני איזה שירות תוכל להעניק להם בזמן שאתה נמצא בחו"ל? ניסיון לימד אותי שלקוחות שלא מכבדים את הזכות לנוח הם לקוחות שלא שווה לשמר.

הקטע בהצבת גבולות שתמיד יהיו אנשים שלא יאהבו את זה, אבל לא תציב גבולות פשוט תקרוס. אדם חכם אמר "you'll end up the most popular dead man in town".

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

יש הבדל בין דרישה לצורך.

בארגונים גדולים שמציבים דרישה כזו זה נטו בגלל שהם יכולים ולא בגלל שהם צריכים ואי אפשר להסתדר בלי כי אז לא היו פמטרים אף אחד אף פעם.

בארגונים קטנים זה צורך שנכפה מכורח הנסיבות.

פורסם
מצד שני איזה שירות תוכל להעניק להם בזמן שאתה נמצא בחו"ל? ניסיון לימד אותי שלקוחות שלא מכבדים את הזכות לנוח הם לקוחות שלא שווה לשמר.

למשל:

ללקוח נדלקה מנורת מנוע צהובה, הוא מתקשר למוסך הקבוע שלו.

אפשרות 1 - הוא שומע "המנוי לא זמין כעת, נסה שנית במועד מאוחר יותר".

הוא שומע את זה, והולך למוסך אחר.

אפשרות 2 - בעל המוסך עונה ואומר ללקוח "שמע אני כרגע בחופש, המוסך סגור. חוזר עוד שבוע. אם המנוע עובד יציב וסוחב רגיל, אתה יכול לנסוע עם הנורה בנתיים. תגיע אלי ביום שני שבוע הבא, אטפל בך.

או שהוא מסביר ללקוח איך מעבירים מ P ל N כשנגמר המצבר או איך פותחים את הרכב כשנגמרה הסוללה בשלט. יש לא מעט מקרים שאפשר לסדר בטלפון.

פורסם (נערך)

אופציה ב' עדיפה, אבל אם זה לא יספק אותו גם בסדר. שילך למוסך אחר. מה השלב הבא? תביא שק שינה ותישן במוסך כי חלילה תפספס לקוח? לקוח שמעריך את הידע והשירות שאתה נותן לא יזרוק אותך כל כך מהר. הוא אולי ילך למוסך אחר באופן חד פעמי, אבל יחזור אליך בפעם הבא. ואם לא אז לא.

יש הבדל בין דרישה לצורך.

בארגונים גדולים שמציבים דרישה כזו זה נטו בגלל שהם יכולים ולא בגלל שהם צריכים ואי אפשר להסתדר בלי כי אז לא היו פמטרים אף אחד אף פעם.

בארגונים קטנים זה צורך שנכפה מכורח הנסיבות.

או שמדובר בדפוס התנהגות שנוצר בגלל חרדות של בעל עסק קטן שחושב שאם הוא לא יהיה זמין 24/7 לקוחות יברחו והוא ימצא את עצמו ברחוב. לא בטוח שיש בהכרח קשר למציאות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אולי מוסך זה לא דוגמא טובה.

נניח פיתחת (או מכרת) למישהו תוכנה עם התחייבות לתמיכה מרחוק תוך 4 שעות בימי עבודה.

התוכנה לא עובדת - משרד או עסק של הלקוח שלך מושבת.

הוא לא יקבל בהבנה את זה שאתה בחופש לשבועיים, זה לא מעניין אותו. העסק שלו צריך לעבוד. תתכבד ותבצע תמיכה לפי החוזה בזמן שהתחייבת, אם אתה בדיוק נמצא עכשיו בתאילנד, זה לא מעניין את אף אחד.

אני לא יכול לחשוב על מקרה שבו יש אדם יחיד שמכר תוכנה למישהו, אבל בכל מקרה - אם יש התחייבות לתמיכה מרחוק תוך 4 שעות אז אין מצב שיש רק בנאדם אחד שיכול לטפל (מה קורה אם יש כמה תלונות במקביל? מה קורה אם אתה חולה?).

ושוב, אני לא מסכים איתך ש"זה לא מעניין אף אחד שאתה בחופשה". אנשים מבינים שאנשים צריכים חופשה, כי גם הם צריכים חופשה לפעמים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אופציה ב' עדיפה, אבל אם זה לא יספק אותו גם בסדר. שילך למוסך אחר. מה השלב הבא? תביא שק שינה ותישן במוסך כי חלילה תפספס לקוח? לקוח שמעריך את הידע והשירות שאתה נותן לא יזרוק אותך כל כך מהר. הוא אולי ילך למוסך אחר באופן חד פעמי, אבל יחזור אליך בפעם הבא. ואם לא אז לא.

לא שק שינה. לא צריך ללכת לקיצוניות.

אם אתה יכול לענות לטלפון כשאתה בחו"ל, תענה. לא יקרה כלום ויכול להיות שתשמר לקוח או שסתם תתן לו להרגיש טוב.

אם לא יכול, לא מתאים באותו זמן - אל תענה. זה גם בסדר.

אבל לדעתי לא נכון לא לענות בכלל, גם כשאפשר רק בגלל שאתה בחופש.

אני לא יכול לחשוב על מקרה שבו יש אדם יחיד שמכר תוכנה למישהו, אבל בכל מקרה - אם יש התחייבות לתמיכה מרחוק תוך 4 שעות אז אין מצב שיש רק בנאדם אחד שיכול לטפל (מה קורה אם יש כמה תלונות במקביל? מה קורה אם אתה חולה?).

נניח שיש שני אנשים שיכולים לתמוך.

בזמן שאחד מהם לא נמצא, השני גם ככה עמוס בעבודה כי הוא עושה עבודה של שני אנשים.

אז לא תתן לו יד אם אתה יכול?

שוב, בלי קיצוניות. לא על חשבון הדברים האחרים שאתה עושה בחופשה.

פורסם
בחברה שעבדתי בה דרשו מכל עובד שמגיע לדרגה מסוימת לסנכרן את הטלפון שלו עם המיילים של המשרד. אם זה לא מספיק טלפון לא יכול להיות סיני (דרישה של אמריקאים). אני מכיר עובדים שהלכו וקנו אייפון/גלקסי ושילמו על המכשיר מכיסם בלי לקבל שיפוי מהחברה.

ומה אם אין לו כסף? לדוג' כל המשכורת הולכת על מזונות לגרושה, השכרת חורבה בחור, לחם וחומוס, וגרוטאה שתביא אותו לעבודה.

זה כבר מטומטם.

אם כבר דורשים מעובד להיות זמין, אז שיספקו לו טלפון חברה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הגישה הזאת היא גישה של "ראש קטן".

למה שיספקו רק טלפון? שיספקו גם בגדים, מבשרת שיניים, סבון...אולי ביום יום אין לך כסף ואתה מסתדר בלי הדברים האלו.

בפועל, יש אחוז אפסי של אנשים בלי טלפון. יש לך טלפון ובארץ יש מחיר שיחות וגלישה קבוע, לא תשלם יותר אם תענה בטלפון הפרטי לשיחות בענייני עבודה ותבדוק מיילים.

פורסם

או שמדובר בדפוס התנהגות שנוצר בגלל חרדות של בעל עסק קטן שחושב שאם הוא לא יהיה זמין 24/7 לקוחות יברחו והוא ימצא את עצמו ברחוב. לא בטוח שיש בהכרח קשר למציאות.

תראה, אם אני לוקח אותי כדוגמא אז אני נמצא בתחום שבו אני החברה הפרטית היחידה כשכל המתחרים שלי הם או שייכים לגופים גדולים מאוד בענף או ששייכים לקיבוצים והם מחזיקים מנגנונים הרבה יותר גדולים משלי. עכשיו אני עם המנגנון הרזה שלי מצליח לתת פתרונות יותר טובים, יותר יצירתיים ופחות מסורבלים אבל אם אני לא זמין מיד אני מפסיד את הלקוח כי היתרון שלי הוא המקצועיות והפיתרון המהיר.

• אחראי פורום
פורסם

ממש לא. אתה נכנס לרוטינה מסויימת של מענה לשאלה/פתרון תקלה כי אתה יודע שזה יקדם לקוח לשטף של עבודה, עבודה חדשה

או התגברות על תקלה. כך או כך, אתה משמר אותו ואתה מרוויח מזה. מעגל.

מי שמוצא את זה מלחיץ מדי, שלא יהיה עצמאי או בעל חברה.

אני אוהב את זה, זה משאיר אותי על טורים גבוהים, הרוב המוחץ של הלקוחות שלי הם לקוחות חוזרים או ברצף עבודה ארוך של כמה שנים,

זה לא הוגן להשאיר אותם בלי מענה כמה ימים.

אני עושה את זה כמה וכמה שנים, עד היום אף אחד לא נפגע, כולל הפנאי שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למה שיספקו רק טלפון? שיספקו גם בגדים, מבשרת שיניים, סבון...אולי ביום יום אין לך כסף ואתה מסתדר בלי הדברים האלו.

בפועל, יש אחוז אפסי של אנשים בלי טלפון. יש לך טלפון ובארץ יש מחיר שיחות וגלישה קבוע, לא תשלם יותר אם תענה בטלפון הפרטי לשיחות בענייני עבודה ותבדוק מיילים.

פה דווקא אני לא מסכים. אם אני דורש מעובד שלי משהו שגורש כלי עבודה אני מספק אותו גם אם יש לו אחד.

אין אדם שאין לו סכו"מ בבית אז זה סביר שבחדר האוכל בעבודה יגישו אוכל בלי סכו"מ?

פורסם

מה הקשר ראש קטן?

דורשים מהעובד שיהיה זמין כל הזמן במייל, ועוד לא כל טלפון מתאים (מה אם יש לו xiaomi? או בכלל הסתדר עם נוקיה 3100 עד עכשיו), צריכים לספק לו את אמצעי להיות זמין.

אשאל אותך משהו אחר - אם יש צורך במדי עבודה מיוחדים, העובד צריך לקנות אותם מכספו? אם יש צורך להגיע לאתרים מרוחקים, העובד צריך לעשות את זה ברכבו הפרטי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פה דווקא אני לא מסכים. אם אני דורש מעובד שלי משהו שגורש כלי עבודה אני מספק אותו גם אם יש לו אחד.

אין אדם שאין לו סכו"מ בבית אז זה סביר שבחדר האוכל בעבודה יגישו אוכל בלי סכו"מ?

לפני 10 או 15 שנה היו הרבה אנשים כולל אני שהסתובבו עם שני טלפונים.

אחד של העבודה ואחד פרטי. אז השיחות עלו יקר, בטלפון של עבודה הייתה הגבלה של כך וכך דקות בחודש וזה לא הספיק.

היום זה לא רלוונטי, יש לי את הטלפון הפרטי שלי + מקבל כל חודש בתלוש 40 או 50 ש"ח אחזקת טלפון.

הקו הוא שלי, המכשיר שלי, אני מנייד איתו לכל רשת שאני רוצה, קונה איזה מכשיר שאני רוצה ועושה איתו מה שאני רוצה.

למה אני צריך גם את הקו ואת המכשיר מהמעסיק?

מה הקשר ראש קטן?

דורשים מהעובד שיהיה זמין כל הזמן במייל, ועוד לא כל טלפון מתאים (מה אם יש לו xiaomi? או בכלל הסתדר עם נוקיה 3100 עד עכשיו), צריכים לספק לו את אמצעי להיות זמין.

אשאל אותך משהו אחר - אם יש צורך במדי עבודה מיוחדים, העובד צריך לקנות אותם מכספו? אם יש צורך להגיע לאתרים מרוחקים, העובד צריך לעשות את זה ברכבו הפרטי?

אכן דרישה לדגם מכשיר מסויים היא חריגה, מסכים. אבל בלי דרישה לדגם מסויים אלא רק "סמארטפן", זה נראה לי סביר.

להגיע עם רכב פרטי לאתרים מרוחקים זה גם סביר כל עוד יש תשלום הוצאות/אחזקת רכב.

בגדי עבודה מיוחדים לא על חשבון העובד.

אבל חולצה וג'ינס רגילים - כן. טלפון זה כמו חולצה וג'ינס, זה לא דבר מיוחד.

בכללי, אם זה היה תלוי בי, לא הייתי רוצה לא רכב, לא טלפון, לא ארוחות ולא שום דבר מהמעסיק אלא לקנות הכל באופן פרטי ולקבל החזר הוצאות.

• תוכן חדש...