Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?  

102 הצבעות

1. 1. האם אתה עונה לטלפונים/מיילים/הודעות בענייני עבודה כשאתה בחופשה?

• מנתק את הטלפון, לא בודק מיילים, מגדיר Out of office, לא קורא ולא עונה להודעות. חופש זה חופש!
    • לא עונה לטלפונים, קורא מיילים והודעות פעם בכמה ימים, עונה לדברים החשובים ביותר בקצרה.
    • עונה לטלפונים כשאפשר, פעם בכמה שעות עובר על המיילים וההודעות או שמקדיש לזה שעה בערב.
    • כאילו לא יצאתי לחופש. עסקים כרגיל, עונה להכל רק פיזית לא נמצא במשרד.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
זו החלטה שלך בלבד ואינה מחוייבת המציאות.

אבל כנראה שלא נשכנע איש את רעהו

זו הדרך שאני רואה לנכון ללכת בה כדי לגרום לעסק שלי להצליח ובניגוד לעבדות שזה נראה לך מבחוץ, אני עושה את זה מתוך הנעה פנימית וכלל לא מבטל את הזמן הפנוי שלי או פוגע במשפחה.

לא הקמתי עסק, עם כל המאמץ הכרוך בכך ובסוף אזלזל במשאב הכי חשוב בכל עסק - לקוחות.

אם זה נשמע שאני כל הערב רץ בין הטלפון למחשב זה ממש לא המצב, אבל בפירוש לא אזניח לקוח גם מעבר לשעות העבודה.

עריכה אחרונה על ידי RK

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
זו הדרך שאני רואה לנכון ללכת בה כדי לגרום לעסק שלי להצליח ובניגוד לעבדות שזה נראה לך מבחוץ, אני עושה את זה מתוך הנעה פנימית וכלל לא מבטל את הזמן הפנוי שלי או פוגע במשפחה.

לא הקמתי עסק, עם כל המאמץ הכרוך בכך ובסוף אזלזל במשאב הכי חשוב בכל עסק - לקוחות.

אם זה נשמע שאני כל הערב רץ בין הטלפון למחשב זה ממש לא המצב, אבל לא בפירוש לא אזניח לקוח גם מעבר לשעות העבודה.

הנעה פנימית שאתה מדבר עליה ככל הנראה מנגנון ויסות חרדות שכופה עליך לעבוד בטורים גבוהים באשלייה שאם לא תעשה זאת העסק יקרוס. ניסיון חיים לימד אותי שפעמים רבות ישנו פער עצום בין המציאות כפי שאנחנו תופסים אותה והמציאות בפועל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
כנ"ל רכב. לא רוצה את הרכב של המעסיק, עם תחזוקת ליסינג, צמיגים זולים וכו'.

אני רואה את זה בתור trade off תמורת לא להתעסק עם אחזקת רכב כלל.

מצידי שיטפלו אצל רמי לוי וישימו שמן קנולה, כל עוד לא כואב לי הראש על הרכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם זה נשמע שאני כל הערב רץ בין הטלפון למחשב זה ממש לא המצב, אבל בפירוש לא אזניח לקוח גם מעבר לשעות העבודה.

הנושא הוא לא המסירות שלך ללקוחות בזמן שאתה עובד

אלא בזמן שאתה מחליט לצאת לחופשה.

וגם כשאתה יוצא לחופשה אתה לא מזלזל בלקוחות שלך אלא מכין אותם לזמן בו לא תהיה.

יותר טוב שתקבל התקף לב לא עלינו.

נראה לך שמישהו מהלקוחות יתחשב בכך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עוד דוגמא קטנה.

אתה מתכתב עם קולגה באירופה במייל, ההתכתבות התחילה ביום חמישי.

נשלחו עד סוף יום העבודה 3-4 מיילים, הנושא עדיין לא נסגר. הנושא הזה חשוב יותר לך מאשר לקולגה בחו"ל.

האם זה "בסדר" ביום שישי, כשאתה לא עובד בשישי אבל באירופה כן, להמשיך לבדוק מיילים בנושא הזה ולענות בקצרה? ואולי לסגור את הנושא עד הצהריים בשישי וביום ראשון להגיע ללקוח עם פתרון מוכן?

או שיותר הגיוני להפסיק להתכתב כי בשישי לא עובדים. יעבור יום שישי, שבת, ראשון (הקולגה באירופה לא עובד בראשון) ורק ביום שני תתחיל לקדם את הנושא שיכולת לסגור עוד בשישי בהשקעה של נגיד 20 דקות.

אני רק אציין שכן קיבלתי לפעמים תשובות במייל מקולגות באירופה בסופי שבוע ובשעות הערב. לא נפוץ אבל קיים.

פורסם
אני רואה את זה בתור trade off תמורת לא להתעסק עם אחזקת רכב כלל.

מצידי שיטפלו אצל רמי לוי וישימו שמן קנולה, כל עוד לא כואב לי הראש על הרכב.

אין לי בעיה להתעסק. תשלם לי הוצאות רכב והוצאות דלק פר קילומטר וזהו.

מבטיח להיות עם רכב פרטי זמין לכל משימה כולל נסיעות בתפקיד לכל מקום 100% מהזמן. אדאג בעצמי לכל האחזקה.

• אחראי פורום
פורסם
הנעה פנימית שאתה מדבר עליה ככל הנראה מנגנון ויסות חרדות שכופה עליך לעבוד בטורים גבוהים באשלייה שאם לא תעשה זאת העסק יקרוס. ניסיון חיים לימד אותי שפעמים רבות ישנו פער עצום בין המציאות כפי שאנחנו תופסים אותה והמציאות בפועל.

שטויות בלחץ גבוה, פסיכולוג ברובל.

הייתי מפרט רק שלא ממש מעניין להתדיין עם טיפוס כמוך.

הנושא הוא לא המסירות שלך ללקוחות בזמן שאתה עובד

אלא בזמן שאתה מחליט לצאת לחופשה.

וגם כשאתה יוצא לחופשה אתה לא מזלזל בלקוחות שלך אלא מכין אותם לזמן בו לא תהיה.

יותר טוב שתקבל התקף לב לא עלינו.

נראה לך שמישהו מהלקוחות יתחשב בכך.

אתה מגזים.

אולי כדאי לפרט, אני לא מפעיל חברה שעובדת משמרות או בעלת שירותי חירום מסויימים.

מאחר ואני פרוייקטור כמו לקוחות שלי, אני מכבד את הצורך שלהם לקבל תשובה גם אם אני בחופש.

זה מקדם אותם ולכן אותי.

זה לא אומר שאני מחובר לטלפון גם עם ילד על הכתפיים בתוך בריכה בכרתים.

אני כן בודק אותו ומגיב כשאני יכול.

זו התעסקות של שניות או דקות, אנשים מכבדים את החופש שלי ולא חופרים ואני מכבד אותם במענה זריז שעוזר להם להתקדם.

נקודות המבט שלנו שונות וזה מובן (הבדלי עיסוק, הבדלי גיל), אבל נקודה מסויימת לא הופכת מישהו אוטומטית לעבד או שבוי של עסק. יש אנשים שאשכרה נהנים מאקשן וממה שהם עושים, גם אם זה גוזל קצת מהפנאי שלהם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אתה עצמאי? לא.

העסק כן יכול לקרוס, אני לוקח שבועיים בתור דוגמא לחופשה, הרבה קורה בשבועיים, רוצה דוגמאות?

חופשה שלקחתי במקסיקו, ללכת לגלוש קצת, אני בחופש, כל הלקוחות יודעים, ממש לפני העליה למטוס אני מקבל טלפון שפרצו לאחד הפרויקטים וגנבו ציוד במהלך הלילה, מה שיוצר בעיה עם העבודה, העובדים וכמובן הלקוחות.

הייתי במקום שאין בו קליטה, איזו עיירה נידחת שחוץ ממצנחי גלישה וכמה מקומות לאכול בהם אין כלום, WIFI היה בדירה ובבית הקפה, לקוחות ועובד השאירו לי הודעות ודאגתי לחזור לכולם לפחות פעם ביום.

חופשה של 12 יום בישראל, חתונה של חבר, אני באמצע הפרוייקט הכי חשוב שלי, יש דדליין ואנחנו מתקרבים לסיום, אני זה שפותר בעיות, נראה לך לרגע שאני מסוגל להנות ולנתק את עצמי בלי לוודא שהכל זז כמו שצריך?

כשאתה עצמאי אין משחקים, במקרה של הפרוייקט הזה, עמידה בלוח הזמנים כללה בונוס של $40k, שבוע לאחר התאריך המיועד הייתה פתיחה חגיגית שכללה את ראש העיר ואורחים בכל העולם, אז הפרשי השעות קצת הציקו אבל הצוות שלי דאג להרגיע אותי כל הזמן ואני יכולתי לנוח אחרי כל שיחת טלפון.

אני רוצה לצאת לחופשה שוב, תכננתי לבוא לישראל בחודש שעבר אבל כמות הפרוייקטים הקיימים, שינויי מזג האוויר ועוד הרבה דברים שאני צריך לקחת בחשבון גרמו לי לשים את זה בצד לבינתיים. מאוד קל לי להציב עובדה, אין לי בוס מעלי, יש לי שותף ו35 עובדים, אני גם יכול לבחור לעבוד מאוד רגוע אבל המעורבות בשטח עושה לי טוב וגורמת ללקוחות הרבה נחת.

כרגע יש לי 12 פרוייקטים פתוחים, אני בונה בתים, הלקוחות שלי לא מבינים הרבה, התפקיד שלי הוא להסביר, ללמד, להרגיע, להנחות וכמובן לנהל את הכל, הגיע שבוע גשום? כל הלקוחות לחוצים, מישהו צריך לוודא שהכל עובד כמו שצריך, בזמן שהשותף שלי אחראי על ניהול הצוותים אני צריך לתמרן בין העיריות למהנדסים והמעצבים, לוודא שיש אספקת חומרים תקינה לטפל בנושא הכספים.

ויש לי 2 פקידות!

אני לא מתלונן לרגע שאני סובל, אני עושה את מה שאני אוהב והשם שלי הולך לפני, מן הסתם אין מי צריך להוות דוגמא לעובדים שלי, אני לא יכול לצפות מהם לעבוד עד 11 בלילה על פרוייקט מסויים בזמן שאני יושב בבית ומגרד את הביצים.

לגבי טלפון מהעבודה וכד', אני מספק טלפון לכל עובד, הוא משלם על המכשיר שהוא רוצה ואני משלם על הקו, רכבים אני נותן לראשי צוותים ואני מכסה את כל ההוצאות.

אני מנהיג את החברה בצורה מאוד משפחתית ואני רואה את זה בכמות האיכפתיות של כל עובד, כשהם בחופש, הם בחופש.

פריבילגיה של שכירים...

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם
עוד דוגמא קטנה.

אתה מתכתב עם קולגה באירופה במייל, ההתכתבות התחילה ביום חמישי.

נשלחו עד סוף יום העבודה 3-4 מיילים, הנושא עדיין לא נסגר. הנושא הזה חשוב יותר לך מאשר לקולגה בחו"ל.

האם זה "בסדר" ביום שישי, כשאתה לא עובד בשישי אבל באירופה כן, להמשיך לבדוק מיילים בנושא הזה ולענות בקצרה? ואולי לסגור את הנושא עד הצהריים בשישי וביום ראשון להגיע ללקוח עם פתרון מוכן?

או שיותר הגיוני להפסיק להתכתב כי בשישי לא עובדים. יעבור יום שישי, שבת, ראשון (הקולגה באירופה לא עובד בראשון) ורק ביום שני תתחיל לקדם את הנושא שיכולת לסגור עוד בשישי בהשקעה של נגיד 20 דקות.

אני רק אציין שכן קיבלתי לפעמים תשובות במייל מקולגות באירופה בסופי שבוע ובשעות הערב. לא נפוץ אבל קיים.

אני חופשי מקבל מיילים מאירופה בימי ראשון. עצמאים חושבים שונה משכירים אולי כי הם פשוט אוהבים וחיים את תחום העיסוק שלהם.

אם יש חופש ארוך כמו חול המועד העבודה ממש חסרה לי. אני עובד הרבה שעות ובעומס די גבוה אבל פשוט נהנה מהעבודה. בגלל זה אין לי בעיה להיות זמין ולא מרגיש שזה מפריע לי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הפכתם את עצמכם לעבדים ועוד אתם מרוצים מכך או חושבים כי כך צריך להיות.

לא. הפכנו את הכיף שלנו לפרנסה ובגלל זה אנחנו לא חנוקים ולא דובלים בעבודה.

זה כמו להגיד שספורטאי סובל מהמקצוע שלו כי הוא מזיע.

פורסם
יש לזה שם, high functioning anxiety

זה גם יכול לקרות אצל שכיר, כשהוא עובד בטורים גבוהים, מפחד שיפטרו אותו, גם אם הוא נמצא במקום שבו מפטרים רק על רצח, אונס או גניבה במיליונים וסירוב להתחלק עם הבוס.

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/the-secret-lives-introverts/201805/15-signs-introvert-high-functioning-anxiety

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אתה עצמאי? לא.

אני עצמאי בתחום מיסוי ישראלי ואמריקאי. יש תאריכי הגשה שצריך לעמוד בהם, מכסות, לקוחות ששואלים שאלות, חומר שצריך לרדוף אחריו, היסטריה של לקוחות שצריך להרגיע. בכל זאת אני לא עונה לטלפון אחרי שעות העבודה. מי שלא מתאים לו - ועדיין לא נתקלתי באחד כזה - מוזמן ללכת לאיש מקצוע אחר.

שטויות בלחץ גבוה, פסיכולוג ברובל.

הייתי מפרט רק שלא ממש מעניין להתדיין עם טיפוס כמוך.

זה לא אומר שאני מחובר לטלפון גם עם ילד על הכתפיים בתוך בריכה בכרתים.

אני כן בודק אותו ומגיב כשאני יכול.

זו התעסקות של שניות או דקות, אנשים מכבדים את החופש שלי ולא חופרים ואני מכבד אותם במענה זריז שעוזר להם להתקדם.

נקודות המבט שלנו שונות וזה מובן (הבדלי עיסוק, הבדלי גיל), אבל נקודה מסויימת לא הופכת מישהו אוטומטית לעבד או שבוי של עסק. יש אנשים שאשכרה נהנים מאקשן וממה שהם עושים, גם אם זה גוזל קצת מהפנאי שלהם.

זכותך לשים קריירה בראש סולם הערכים ויש תרבויות בעולם שמקובל שגבר שם את הקריירה לפני הכל, אבל אל תשלה את עצמך לרגע שזה לא מגיע על חשבון משפחה/זוגיות/פנאי/יכולת לישון בלילה. בסופו של דבר יש ביממה 24 שעות וכולנו בני אדם.

תפיסת מציאות "אם אני לא אענה לטלפון ב-8 בערב עסק יקרוס" נמצאת בראש שלך.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

למה על חשבון המשפחה?

אני עונה לטלפון של 3 דקות או שולח מייל בזמן שאתה משחק בקנדי קראש על הספה. וואו.

עם כל העומס שלי (ואני עובד כל יום מ 6.20 עד לפחות 17.00, נמצא בחול בין פעמיים ל 5 פעמים בשנה ועונה לטלפונים גם בלילה וגם בחופשים) אין אירוע של הילדות בבית הספר שאני לא נמצא בו, מדבר איתן המון על כל נושא וזמין בשבילהן 24/7 גם אם אני באמצע פגישה חשובה.

אין קשר בין זה למענה לטלפון.

פורסם

אני לא חושב שבלי לענות לטלפון העסק יקרוס, אני פשוט לא רואה במענה מטרד, שוב, אני נהנה מאוד מהמקצוע שלי.

האם אתה יכול להגיד את אותו הדבר? אני חושב שאם אתה רואה לקוחות או עבודה כמטרד אז אתה לא בדיוק נהנה.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם

זה לא עניין של לענות לטלפון או לא לענות לטלפון. זה עניין של כמה נותנים לעבודה להשתלט על החיים האישיים שלנו, על חשבון מה זה מגיע ואיפה עובר הגבול.

• תוכן חדש...