Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לקנות חומרים לניקוי ותחזוקת הרכב: ספריי סקאי, ווקס ונוזל לניקוי שמשות...

 

לגבי ספרי סקאי, אני מתלבט בין 2 חומרים Sun of a gun של STP והקצף של Armor All,

שמעתי דעות שאומרות להSTP טוב יותר אך גם קראתי כאן בפורום שהוא גורם לדשבורד להיות לבן, האם זה נכון ואיזה חומר טוב יותר?

 

לגבי ווקס:איזה ווקס בצופוי טפלון נותן את התוצאות הטובות ביותר (לצבע לבן), האם הPaint sealler (אוטם הצבע) של QMI הוא באמת הטוב ביותר???

 

לגבי נוזל לניקוי שמשות(לשפריצרים של האוטו): מה עדיף?

-לקנות חומר יעודי מוכן לניקוי שמשות (הפשוט שמוכרים באוטו-דיפו) למלא וזהו(האם החומר הזה מכיל סבון?)...

-לקנות מים מזוקקים ולערבב עם חומר לניקוי חלונות (מהבקבוק של השפריצר של סנו, שאיתו אני מנקה את שמשות המכונית)...

 

כל הצעה לשיפור מראה הרכב ולחומרים שונים תתקבל בברכה!!!

 

 

תודה מראש!!!:-P

פורסם

לגבי ספריי סקאי אני משתמש בTURTLE WAX בריח תות ואני ממליץ עליו הוא יותר טוב מהכל!

 

לגביי ווקס לרכב אני ממליץ על משחת ווקס למריחה של RALLY !

פורסם

סקאי - אם אתה רוצה באמת את הכי טוב - המשחה של קאר פלאן.

 

ווקס - טפלון של קיו אם איי.

 

נוזל שמשות - עדיף לקנות ייעודי, ולשים. הוא מכיל סבון ואלכוהול. לא למהול עם מים כדי שלא יווצרו סתימות ואבנית.

 

יובל.

פורסם

כמומחה לשטיפות :wink: ( פעמיים בשבוע [ כשיש שמש] אני מפנק את האוטו ב 3-4 שעות של ניקיון ..)

 

ספריי סקאי- הספריי של טרטר ווקס VS הספריי "דלקול" שניתן לקנות בתחנת דלק דראגון, אלו הספרים הכי מומלצים.

בקשר לקצף של ארמוראול- יש לי גם אותו, זבל של דבר, אל תיגע.

 

ווקס - ווקס אני משתמש בטרטרל ווקס, ואני מרוצה.

בקשר לראלי - לא נסיתי.., אבל בקרוב אני יקנה וינסה.

 

שמפו לרכב - אני ממליץ לך להשתמש בשמפו + ווקס לרכב, ולא של אמריקן איגל, שאני ממש לא מרוצה ממנו.

השימוש בשמפו מעניק לרכב מראה מבריק לאחר הרחיצה, ותמיד כיף לראות שהרכב מצוצח לאחר שטיפה מוצלחת.

 

במידה ויש לך ג'אנטים מגנזיום- לאחר אין ספור (סתם הגזמתי) של תרכובות כימיות .., הגעתי למסקה - הכי טוב, הכי נקי,הכי מבריק, והכי קל להשתמש בספריי יעודי לניקיון ג'אנטים מגנזיום - הג'אנטים לאחר השימוש בחומר והקירצוף בעזרת מטלית פשוטה נראים מבריקים.

שמעתי מאיזה בחור שהוא קונה חומר כימי מיוחד (כמויות של כמה ליטרים) מאיזה מפעל , והג'אנטים נראים מ-ב-ר-י-ק-י-ם ללא עבודת קירצוף קשה אלא רק על ידי הטזת החומר החזק וניקוי בעזרת ג'רני ( מים בלחץ), לא ניסית את זה אבל השבוע אני יקפוץ לקנות את החומר, אחרי שאני יברר איפה קונים.

 

ספריי לצמיגים - לדעתי מיותר, זה סתם חומר שנדבק לצמיג לאורך זמן ופוגע בו.

 

ג'ילדה - אני ממליץ לך לקנות ג'ילדה איכותי מעור צבי - "קנובי", ולא את הזבל הסינטטי !.

"משקיעים" פעם אחת בג'ילדה מקורית ואחר כך היא נשמרת לאורך המון שנים, לעומת הזבל הסינטטי שלא עושה עבודה טובה אף פעם ובסוף נזרק.

 

מטלית עם סיבים מיקרופיביים- אני משתמש במטלית כזאת, זה מטלית מיוחדת שהיא מבריקה כול משטח על ידי הסיבים המיוחדים שלה - אין צורך להשתמש עם אג'קס לחלונות, מבריקה את הפסים שנשארים לאחר השימוש בג'ילדה מעפנה ועוד שימושים - פשוט מטלית פצצה להברקה !.

 

ספוג ודלי - אני משתמש בדלי שיש בו מים + שמפו עם ווקס ועם ספוג מיוחד שקניתי לרכב, ובזרתו אני משפשף את הפח של האוטו, תנועות מעגליות והאוטו יוצא מבריק ושמח.

 

נוזל לשימשות - לא ממש עקרוני, אני משתמש בנוזל כתום כזה עם ריח תפוז, זה עולה גרושים ושומר על המגבים .. ועל הצנרת של השפריצירים.

גם המי סבון לשימשה הכחולים הם בסדר.

 

ריחן - אני ממליץ על הריחן שנמצא בתוך הקופסאת שימורים הזאת .. זה עולה בין 22-30 ש"ח, וזה עושה ריח מעולה לאורך זמן ! , אני משתמש בריח מסטיק שהוא מאוד מומלץ.

ופחות ממליץ על העצים למיניהם שהם מחזקים לזמן קצר מאוד.

 

כמה עצות -

לעולם לא לשטוף בשמש.

לא לשטוף בחשיכה.

לא להתיז את ספריי הסקאי או כול ספריי אחר על ההגה.

לא להשתמש במטליות שנגעו בחול, גם אם הם נגעו מעט - החול שנדבק למטלית הורס את כול השטיפה ועלול לשרוט את הצבע.

לעולם לא להשתמש בסקוטץ לניקיון משהו ברכב - חרא של דבר, הוא גס מידי ושורט כול דבר שהוא בא איתו במגע.

 

וזה מה שעולה לי כרגע ...

פורסם

וואוו, תודה על ההודעה המפורטת!

 

 

בקשר לווקס: קראתי כאן הרבה המלצות על "אוטם הצבע" של QMI בציפוי טלפון, הרבה אומרים שהוא הטוב ביותר,

בקשר לטרטל ווקס ראיתי באוטו דיפו המווןןןן סוגים, איזה הטוב ביותר לצבע לבן והאם הוא טוב יותר מQMI?

 

בנוגע לספרי סקאי, מה דעתך על sun of a gun של STP? קראתי שהוא אחד הטובים... כל אחד אומר שמשהו אחר הוא הכי טוב, אז מה לקנות??? איך להבדיל בין ספרי טוב ללא טוב ומה הוא אמור לעשות לפלסטיקים?

 

המטלית עם סיבים מיקרופיביים היא לפח? איפה ניתן להשיג אותה?

 

תודה מראש!!!

פורסם

בקשר לווקס - בגלל חוסר הניסיון בווקסים שציינת אני מנוע מלענות על השאלה.

 

ספרי סקאי - אני חושב שה SUN OF הוא סקאיי יקר יחסית, או שהוא מכיל מעט חומר או משהו בסיגנון כי אני זוכר שלא חזרתי אליו ..

 

אני קונה בקביעות את הסקאיי של "דלקול" , ואת הסקאיי של טרטרווקס ..

לשניהם יש ריח טוב (בטרטרווקס יש מבחר של ריחות) והם טובים כלומר מחזיקים לאורך זמן, נותנים תוצאות טובות של "הברקה", שומרים על הפלסטיק, וזה המדד של סקאיי טוב.

 

בקשר למטלית - קיבלתי אחת להדגמה, וכשאני יקבל את הכמות שהזמנתי אני ימכור אותם.

היא לא באה כתחליף לג'ילדה כי כשהיא סופגת כמות רבה מאוד של מים אז היא מאבד מהיכולות שלה כמה שהיא יבשה, ולכן רק לאחר "ספיגת המים" בעזרת הג'ילדה אני משתמש בה לניקוי החלונות (ללא צורך באג'קס), ולהברקה של כול סימני המים הנותרים, והסימנים שהותירה הג'ילדה.

גם כשהאוטו יבש והוא מלא באבק אני מעביר איתה כמה וישים על הרכב ועל החלונות ומבריק אותם.

פורסם

מה השם של מטלית "הפלא" שאתה מדבר עליה ?

אשמח לנסות, לא משנה מה, נייר עיתון, חולצה ישנה, כלום ! הכל משאיר לי סימנים מרגיזים על החלונות.

 

כד"א אני משתמש בסקאיי של STP חומר מעולה, לא פחות, הוא באמת יקר, אבל אם אתה שואל אותי, הוא שווה את זה, הוא מחזיק המון זמן מעמד (שבוע +, קרה לי שלא שטפתי את הרכב כי הייתי חולה.) והוא משאיר את הפלסטיקה פשוט מבריקה !

אבל, אני חייב להזהיר, לא לשים על הצמיגים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
מה השם של מטלית "הפלא" שאתה מדבר עליה ?

אשמח לנסות, לא משנה מה, נייר עיתון, חולצה ישנה, כלום ! הכל משאיר לי סימנים מרגיזים על החלונות.

 

צודק, גם לי היו שארים סימנים מרגיזים על החלונות, ועל הפח מהג'ילדה שלי .., ולכן אני ממש שתהלבתי מהמטלית ...

 

אני בקשר עם היבואן, ועדיין לא מוכרים אותה כי לא הגיע עוד כמות מספקת , ואבל אני אמור לקבל כמות קטנה שהזמנתי כבר מזמן תוך כמה ימים.

 

המחיר יהיה בערך 60 ש"ח..

 

אם תרצה אני יישלח לך הודעה פרטית שאני יקבל אותם.

פורסם

לא לשים חומר הברקה כגון סאן אופ אגן על צמיגים,גומיות של קגליות קלאץ' ברקס וכו' והנד ברקס!

 

זו ההמלצה של היצרן עצמו.

 

אם כי רק על הדופן אינני מוצא בעיה...עדיף חומר יעודי כמו בק טו בלק.

 

ווקס- אני משתמש בקאר פלאן והוא לא פחות ממעולה.

 

עוד ווקס בשימוש אצלי- gs27 .

 

t-cut של קארפלאן שימש אותי לחדש את הצבע- זה מעין פוליש עדין לצבע מטאלי.

 

 

סאן אופ אגן מעולה ולדעתי די דומה לארמור אול משימוש בשניהם.

 

qmi- היה נפוץ לפני שנים וחזר שוב לשוק לאחרונה- שמעתי עליו שהוא טוב וניתן להשיגו אצל הפרסי סביב ה60 ש"ח.

 

נוזל שמשות- מים לא מן הברז (אני משתמש בתמי 4 ביתי) + נוזל כחול של שמשות כגון ויש וש למניעת אבנית ושמירה על מגבים כמו גם ניקוי אפקטיבי של החלון.

 

אני נוהג ללכת על 50/50 מים+נוזל כחול.

 

מציע שתעשה גם חיפוש היה דיונים על ניקיונות (ולא של בתים)

 

כל טוב

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

יניב, החומר מייבש את הצמיג, הוא יוצר איזה שהיא ריאקציה כימית ומייבש מאוד את הצמיג, אם אתה משתמש בזה על הצמיג, תפסיק לפני שיהיה מאוחר מידי.

 

Dkiller, אני אשמח אם תעדכן אותי בה"פ.

 

pounthgt, הם כתבו לא לשים את זה על כל הרשימה (למעט הצמיג) שרשמת בגלל שזה גורם ליד שלך להחליק ולא להיות יציבה על היכן שהיא צריכה להיות (הגה...) לגבי הצמיג, קרא את מה שכתבתי למעלה.

מניסיון שלי ושל משתמשים אחרים זה ממש מייבש את הצמיגים.

 

נ.ב. מצטער שהקפצתי את השירשור, לא ראיתי את התגובות עד הרגע.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

ספריי סקאי- הספריי של טרטר ווקס VS הספריי "דלקול" שניתן לקנות בתחנת דלק דראגון, אלו הספרים הכי מומלצים.

בקשר לקצף של ארמוראול- יש לי גם אותו, זבל של דבר, אל תיגע.

 

ווקס - ווקס אני משתמש בטרטרל ווקס, ואני מרוצה.

בקשר לראלי - לא נסיתי.., אבל בקרוב אני יקנה וינסה.

אני חולק על דעתך בכל מה שקשור לקצף של ARMORALL. מניסיון איתו התוצאות היו מצויינות, אולי אצלך הוא לא יושם כמו שצריך...

כמו כן אני נגד תרסיס הסקאי (במיכל לחץ) כגון הספריי של דלקול ושות'... התוצאות עימם לא משביעות רצון ובחלק מהמקרים יש בהם הרבה אלכוהול שגורם לכתמים לבנים ומצריך שימוש ממרחק גדול יחסית (מה שלא מאפשר דיוק מירבי).

כמו כן התרסיסים למינהם מחזיקים בד"כ פחות ממיכל רסס רגיל (ללא לחץ) ויישום שלהם על המשטח גורם לשמן להכנס לתוך מתגים שונים (של ח"ח למשל) ולגרום לבעיות.

 

כבר תקופה ארוכה שאני משתמש ב sun of a gun של STP בהצלחה מרובה. ניתן להתיז אותו על מטלית רכה, לנגב את המשטח היטב, להמתין מספר דקות ולעבור שוב עם מטלית יבשה לספיגת החומר והברקה (אם אתה לא סופג אותו, הוא סופח אבק וליכלוכים עקב שכבה שומנית). חשוב לציין שגם ה STP וגם ה ARMORALL מכילים כמות זעירה של ממיסים לצורך ניקוי, לכן חשוב לא לנגב רכיבים עם כיתוב לבן עליהם (עלול להמיס את הכיתוב) ולהיצמד להוראות השימוש (ליישם את החומר ולנגב באמצעות מטלית יבשה לאחר מכן).

 

בנוגע לניקוי ג'אנטים, אם אתה מנקה על בסיס שבועי אין שום מניע להשתמש בסבון כלים המכיל כמות נורמלית של חומר פעיל. זה לא גורם לנזק לג'אנט וממיס בקלות את הפיח השחור שמקורו באבק הרפידות (ליישם באמצעות מטלית רכה / מטלית מטבח).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש שמועה שכל התרסיסים האלו מכילים סיליקון וזה גורם נזק לפלסטיקים הפנימיים.

אני הפסקתי להשתמש בהם-משטחים שמנוניים סתם אוספים יותר אבק.

מעביר סמרטוט לח, ואם יש צורך בניקוי יסודי אז קצת אבקת כביסה מדוללת בהרבה מים.

פורסם

אם כבר יש ת'רד על ניקוי רכבים, אז ביום שישי החלטתי שהגיע הזמן לנקות את

הריפוד הפנימי של הגג. אני נוסע הרבה עם סאנרוף פתוח, וזה מכניס לא מעט לכלוך

ופיח שנדבקים לגג...

בקיצור, הריפוד היה מטונף, ובאיזור הסאנרוף כבר נטה לשחור...הצבע המקורי הוא אפור בהיר.

קניתי את ספריי של STP לניקוי ריפודים, וזה תכשיר ממש נהדר.

רק לרסס, לחכות איזו דקה שזה ייספג, ניגוב עם בד טריקו(לבן), והתוצאה מופלאה!

הריפוד חזר להיות כמו חדש !

פורסם

אגב, איך מבדילים בין ג'ילדה אמיתית לחיקוי ?

אני מתכוון לא תוך כדי שימוש (מה אפקטיבי ומה לא) אלא לדעת בזמן הקניה מה נותנים לי ...

×
×
  • תוכן חדש...