Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה mpv רועדת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד עכשיו מאז שקניתי אותו הוא היה רועד מתי שמכניסים הילוך כשהרכב בעצירה. בנוסף בשניה שמעבירים הילוך אם מסתכלים על המנוע כשהמכסה פתוח הוא זז מצד לצד בחדות. לאחר מכן בנסיעה לא מרגישים כלום. בעצירה ברמזור למשל הוא רועד.

המוסכניק אמר לי לא מזמן שזה כנראה תושבות מנוע שצריך להחליף.

לא יודע אם זה קשור אבל היום פתאום באמצע נסיעה הרכב התחיל לרעוד סוג של פמפום כזה. ונדמה לי שגם התאוצה חלשה יותר. הרכב גם בפארקינג רועד. כמכניסים הילוך רועד הרבה יותר

לא נראה שיש בעיה עם שמן, מים, וחום מנוע. וגם אין נורה דולקת בלוח מחוונים

אגב אני לא מוצא כניסה של מחשב בשביל לחבר את הOBD לראות אם הוא מצביע על תקלה. האם יתכן שיש ברכב הזה כניסה שונה למחשב?

פורסם

אתה נכנס קצת לסרטים, הייתי מתחיל לבדוק את תושבות המנוע כמו שהמוסכניק שלך אמר, התופעות שאתה מתאר, בהחלט נשמעות מתאימות

פורסם
אתה נכנס קצת לסרטים, הייתי מתחיל לבדוק את תושבות המנוע כמו שהמוסכניק שלך אמר, התופעות שאתה מתאר, בהחלט נשמעות מתאימות

זה שהמנוע רועד אני מבין את הקשר לתושבות

אבל זה שהוא מפמפם ולא מאיץ לא נראה לי קשור

חשבתי אולי על סליל הצתה או חוטי הצתה

וזאת כנראה בנוסף לתושבות

מה נראה לכם?

פורסם (נערך)

עכשיו אני שם לב שמתי שהרכב בפארקינג הסלד עומד על 1.4 ומתי שאני מכניס הילוך הו על נקודה אחת פחות מ1000 סל"ד זה לא אמור להיות ככה גם בפארקינג?

האם זה בעיה ליסוע ככה

עריכה אחרונה על ידי meirmsl
פורסם

פרה פרה...

אם יש תושבות בלויות החלף אותם.

לגבי חוסר האצה אם המנוע עצמו לא עובד עגול אז תתחיל בלבדוק מה מצב הפלאגים וחוטי ההצתה. אם ישנו צילינדר שלא עובד המוסך שלך אמור לעלות על זה בשנייה.

פורסם

אם לאחר יותר מ 5 דקות נסיעה, סיבובי המנוע יותר מ 1000 סל"ד, ב ניוטראל - יש בעיה.

כאשר המנוע לא קר (קצת חם לאחר 5 דקות)

סיבובי המנוע צריכים להיות בין כ 700-900 סל"ד - בניוטראל (N)

וכאשר הילוך משולב - (D) סיבובי המנוע יהיו - עד כ 800 סל"ד.

זה לא בריא למנוע כאשר הסל"ד גבוהה - יש שילוב לא טוב, והרגשת מכה כאשר ההילוך מתחבר.

זה גורם לתזוזת המנוע, ופוגע בתושבות ובחיבורי העברת הכוח.

החל מבדיקה וכיוון סל"ד המנוע הנכון (בכל רכב, הנתונים קצת שונים בד"כ כ 700-900 סל"ד)

לא לכוון לבד דרך פרפרי המצערת - בד"כ הכיוון מותאם מראש דרך מחשב המנוע מהיצרן.

אפשר ויש צינור וואקום פתוח או קרוע, הגורם ליניקת אוויר ללא בקרה.

ואו צריך ניקיון למצערת.

במידה ואין לך ידע - גש למוסך, או למכון להזרקות דלק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?663424-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-mpv-%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA

בהמשך לזה...

החלפתי היום פלאגים וחוטי הצתה

עדיין הבעיה נשארה המנוע לא סוחב ומפמפם בנסיעה

פתאום אני שומע דפיקות מהקופסא של הפילטר אויר ואני מבין שיש איזה בריחה של אויר מהמנוע

מה זה יכול להיות?

והאם מותר ליסוע ככה?

פורסם

לא נראה לי שהמוסכניק עשה בדיקה. על איזה בדיקה אתה מדבר?

ואיך זה קשור לבומים מהקופסא של הפילטר אויר?

פורסם

כדי לבדוק שכל הצילינדרים תקינים ועובדים אז יש לנתק כל צילינדר בתורו על ידי ניתוק סליל ההצתה לאותו צילינדר או אפילו ניתוק מזרק אותו צילינדר ולראות אם יש שינוי בעבודה המנוע ברגע הניתוק. אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתאר מצב בו סיבובי הסרק לא יציבים ונופלים עד לכדי כמעט כיבוי. לגבי הבומים מתיבת האויר קודם תבדוק שהיא מהודקת הייטב. תעבור על כל החיישנים תראה שמחוברים כמו שצריך לקונקטורים שלהם. אם הסלד כן נישמר יציב ומה שמציק לך זה רעידות ובומים וקרחנות אז גש לטפל בתושבות כמו שהומלץ מלכתחילה!

פורסם (נערך)

הסלד יציב. ועומד על 7 וחצי 8

המנוע לא נכבה.

הסיפור הזה קרה באופן פתאומי.

כרגע החלפתי 6 חוטי הצתה ו3 פלגים

ל3 האחוריים קשה להגיע והעלות יקרה יותר.

המצב עכשיו ששאלתי 2 מוסכניקים

אחד אומר שזה קויל אם כן האם תחליפי גרמני הוא מספיק טוב? כי זה חצי מחיר

השני אומר שיש בריחת אויר ולכן הבומים מתיבת האויר ויש מצב לראש מנוע האם יתכן?

אני מציין שיש צינור שמחובר מהפילטר אויר למנוע שהיה מודבק עם סיליקון ועכשיו הוא נפל. אבל חיברתי אותו בצורה מאולתרת ולא נראה שמשנה משהו. וגם המוסכניקים אומרים שזה לא קשור

אני לא יודע על איזה כיוון ללכת כבר השקעתי סתם 700 שקל ואני לא רוצה להשקיע בלי להיות בטוח

מה הצעתכם??

עריכה אחרונה על ידי meirmsl
פורסם

עדכון:

החלפתי גם 3 פלגים קדמיים ועדיין המנוע רועד.

כשהוצאתי את הפלג האמצעי הוא היה רטוב. הבנתי שאומר שההצתה באותו פלג לא טובה?

כשאני מוציא מהכוייל את חוט ההצתה שמוביל אל אותו פלג אין תגובה שזה מסביר להבנתי את הבעיה של הצתה לא טובה בפלג.

לסיכום האם הבנתי נכון ובאופן סופי הבעיה היא בקוייל או שיכול להיות בעיה אחרת?

• תוכן חדש...