Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז קיבלתי הודעה שהביטוח לרכב שלי מתייקר ב650 שקל

מ2500 ל3100

מעל גיל 27, ללא שום תביעות או היסטוריה בעייתית, הסיבה היא פשוט שהממונה על הביטוח החליט לייקר ביטוחים לרכבים ישנים עם שנתון מתחת ל2010 - כלומר המדינה רוצה שנחליף רכבים.

השאלה היא אם עדיין כדאי לי להחזיק רכב ישן עם כל המשמעויות?

אם כן הכוונה היא להחליף לרכב מעל שנת 2010, להתקין מערכות בטיחות אקטיביות ולהוזיל את הביטוח וגם את הבטיחות שלי במהלך הנהיגה

כמו"כ הרכב שלי לא סוחב בעליות ואולי אני ארוויח מהמהלך הזה (יש נסיעות פעם בחודש-חודשיים לירושלים)

אני אשמח לשמוע מאנשים במצב דומה

אגב, כמה תימכר קורולה 2000 עם צמיגים בני שנה - אירופאיים, מערכת רדיו בולוטות? מצב טוב אני חושב 240K קילומטראז'

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

כמה דברים:

1. אני די סבור שאי אפשר להתקין מערכות בטיחות אקטיביות ברכב, כלומר מערכות כמו בלימה אוטונומית או בקרת שיוט אדפטיבית.

2. לא ציינת מה התקציב שלך ומה הדרישות מהרכב הבא. המהלך הזה משתלם בפן הבטיחותי (וגם בביצועים בחלק מהמקרים) בהנחה שיש לך כמה עשרות אלפי שקלים זמינים או יכולת לקחת הלוואה מתאימה.

3. כמעט כל רכב משפחתי שתקנה יהיה עדיף בנושא הבטיחות, גם אם לא יהיו לו מערכות בטיחות אקטיביות, הוא יהיה מאובזר יותר בתחום הבטיחותי - ESP, יותר כריות אוויר וכדומה.

4. לגביי הרכב שלך - נסה לראות בכמה מוכרים רכבים במצב דומה. אני באופן אישי לא הייתי משלם על רכב כזה יותר מ-3000-5000₪, בפועל כיוון שמדובר בטויוטה, יש סיכוי לא רע שתקבל אולי משהו כמו 10 אלף ש"ח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. הכוונה למובילאיי - כנראה שהיא פסיבית אני מבין.

2. סביבות 20K

3. כן כיום יש 2 כריות אוויר וABS , מניח שתוספת ESP תוסיף בטיחות למהירויות נמוכות

4. כן אני מבין שהוא ישן והכל , אבל הוא סוס עבודה באמת, 3 שנים ואף ביקור במוסך

פורסם

אין לי שום מושג לגבי התייקרויות ביטוח ברכבים ישנים, אבל אם מישהו היה מתקשר אליי ואומר שהביטוח יתייקר בגלל XYZ, הייתי לוקח את זה בעירבון סופר מוגבל.

תבדוק בביטוחים אחרים אם ישנה התיקרות כזאת

פורסם

1. לא תקבל על הרכב יותר מאלפי שקלים בודדים.

2. גם על הרכב שלך אפשר להתקין מובילאיי כמעט בחינם, ותוכל לקבל את ההנחה בביטוח הנובעת במכך.

3. אין מניעה לנסוע ברכב ישן כל עוד הוא מתוחזק כיאות.

4. קח בחשבון שמ-2020 יהיה לך טסט פעמיים בשנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי כל זה קישוק. תתקשר לחברת ביטוח אחרת ותעשה סקר שוק.

כמו כן אם אתה לא רוצה להשתדרג, אני לא רואה סיבה להחליף סוס עבודה עם 0 תקלות כמו שאתה טוען (חוץ מבטיחות).

סע עם הרכב עד התקלה היקרה הראשונה וזרוק אותו לברזל.

פורסם

פות"ש - התיקרות הביטוח היא של מקיף או של חובה + צד ג'? (ההגיון שלי אומר שזו הפשרות השניה, אבל אולי מאיזו סיבה יש לך מקיף).

אין אפשרות להתקין מערכות בטיחותאקטיביות, וגם לא פסיביות. מובילאיי היא מערכת התראה עם יתרונות וחסרומנות (בעיקר הרבה התראות שווא. צריך להתרגל אליה). לאור גיל הרכב שלך אניבכלל לא בטוח שתוכל לקבלה "חנים" כיוון שמדובר במעין חיוב - זיכוי (זוכרים את הטריפה בחברות הסלולר?) ולא בטוח שתספיק לקבל את כל הזיכוי על פני 3 שנים לפני שבכל מקרה תפטר מהרכב. התאור שלך של רכב ש"לא סוחב בעליות" אינו מבשר טובות, כנראה שלמרות הסמל הוא שחוק.

עקרונית אפשר להחזיק ברכב ישן ולהשתמש בו, והקורולות מהדור הזה אמינות במידה חריגה, אבל 18 שנות שירות עושות את שלהן גם לקורולה. אז אם הנסועה שלך, אופי הדרכים בהן אתה נוסע ומצבך הכלכלי מאפשרים זאת הייתי שוקל בחיוב התקדמות לרכב צעיר במידה משמעותית, בגלל שיקולי אמינות, בטיחות ואפילו נוחות.

את מערכת המדיה אתה יכול לפרק ולהעביר לרכב הבא. צמיגים? חלק מהרכב. במידות האלה גם צמיגים אירופיים אינם שווים יותר מכמה מאות ש"ח, לא שיקול בהחלפת רכב.

אז אם מצבך הכלכלי מאפשר אני חושב שלא הביטוח הוא הסיבה להחלפה, אלא צורך ברכב יותר מתאים לצרכים מבחינת אמינות, כוח, בטיחות ונוחות. אם מצבך הכלכלי לא מאפשר החלפה עשה סבב טלפונים בין חברות הביטוח הישירות וכמה סוכנויות ביטוח, יתכן שתחסוך משהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כלכלית אין לך שום סיבה להחליף את הרכב גם אם הסיפור ההזוי שסיפרו לך בטלפון על ההתייקרות באמת נכון.

אני לא חושב שהסיפור נכון. תתקשר לחברות ביטוח ותתחיל לקבל הצעות ותראה איפה אתה עומד, ושוב בכל מקרה כלכלית זה מהלך לא נכון במקרה שלך, יש יתרונות אחרים ברכב חדש יותר על זה אני לא מתווכח.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

עליה של כמה מאות ש"ח בפרמיית הביטוח אינה סיבה להחלפת הרכב - הרי הרכב החדש יבוטח במקיף שיעלה יותר. אבל יש הרבה מאד סיבות אחרות להחליף את הרכב, והעיקרית היא הבטיחות. הקורולה הזו קיבלה 3 כוכבי NCAP כוכבים בסטנדרטים של 1998, שזה אולי כוכב בודד בסטנדרטים מודרניים. הבחור נוסע לא מעט, כולל בכבישים מהירים ועמוסים, וזה לבד שיקול להתקדם לפחות 10 שנים. כמובן, בתלות ביכולת הכלכלית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. הכוונה למובילאיי - כנראה שהיא פסיבית אני מבין.

2. סביבות 20K

3. כן כיום יש 2 כריות אוויר וABS , מניח שתוספת ESP תוסיף בטיחות למהירויות נמוכות

4. כן אני מבין שהוא ישן והכל , אבל הוא סוס עבודה באמת, 3 שנים ואף ביקור במוסך

אז נגיד שיהיו לך 25-30 אלף ש"ח.

אתה תוכל לרכוש רכבים יותר מודרניים בעשור בערך, תקבל רכב בטיחותי יותר באופן משמעותי, אך ללא בטיחות אקטיבית במסגרת התקציב הזה. (אלא אם כן תתפשר על קטגוריה ותקנה משהו בסגנון של סקודה סיטיגו, הן הגיעו עם בלימה אוטונומית עד 30 קמ"ש, זה הכי טוב שאפשר למצוא בתקציב הזה עם בטיחות אקטיבית כלשהי, אם כי בעיניי כמעט מיותרת לגמרי, אם היה לפחות עד 80 קמ"ש זה היה רלוונטי לפחות)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה נוסע לבד ברכב בלי ילדים הייתי נשאר איתו בינתיים וחוסך עוד. אם הייתי רוצה לבצע קפיצת מדרגה בצד הבטיחותי רכב חדש בעשור הוא בשורה אבל שיטת דירוג הבטיחות ברכבים החדשים יותר כבר התקדמה עוד צעד.

הרכב שלך לא בטוח במונחים של היום, אבל זה לא אומר שאי אפשר להתנייד איתו.

גם צורת הנהיגה מאוד משפיעה, סע לאט, שמור מרחק גדול יותר ממה שמומלץ, דאג שיהיו צמיגים טובים וממותג טוב על שני הסרנים, נהג ללא הסחות דעת (טלפון וכו). בקיצור תשמור על עצמך טוב יותר בכביש.

דאג גם לבצע שגרת טיפולים במרווחים קטנים יותר כדי לעלות על בעיות בטיחותיות מהר, ומדי פעם תציץ ותראה שאין נזילות, בצע בלימה חזקה מדי פעם במקום שומם כדי לראות שמערכת הבלימה מתפקדת היטב ושמשאבת הבלם לא קורסת (קרה לי לא מזמן ברכב ישן שלי ולמזלי לא נגרם נזק לרכוש או אדם).

בקיצור יתר צומת לב בכל הגזרות ויתר זהירות ותוריד את הסיכוי לתאונה בצורה די משמעותית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...