Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמלית בחיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרונית לא משרתת את תושבי חיפה שחיים על ההר. היא אינה עולה להר כלל. והחיפאים המעוניינים להשתמש בה אינם יכולים לרדת למטה בגלל שאין מספיק חניה בקרבת תחנות המטרונית.

אם כבר התחלת לכתוב לגבי המטרונית, התכנון המקורי היה שתהיה חשמלית אך בגלל שיקולי תקציב בסוף זה הפך לנתיב מיוחד לאוטובוס יעודי.

מישהוא יודע האם יש תוכנית להפוך את המטרונית לחשמלית ? ממש חבל שלא יישמו את זה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

האמת שבמרכז הכרמל יש לא מעט בתי מגורים במרחק 10 דקות הליכה מתחנת המטרונית, אבל כן, לסדר את האנדרלמוסיה התחבורתית שמתנהלת שם יכול לֳתרום רבות לשימוש בה. גם חיבור יעיל לשאר התחב"צ, וגם קצת יותר חניה באיזור

פורסם

לא חושב שישקיעו בהנחת תשתית חשמל ומסילות ברזל כדי להפוך אותה לחשמלית "קלאסית".

אבל יצרני האוטובוסים עובדים היום במרץ על פיתוח אוטבוסים חשמליים שלא תלויים בתשתית (עם סוללה), ויש כאלה כבר בשימוש בכמה מקומות בעולם.

פורסם

גם בחיפה אגד מפעילים אוטובוסים חשמליים, לא יודע באיזה קווים.

יש התקדמות גם בארץ - פטור ממכס לאוטובוסים חשמליים, אוטובוסים חשמליים שמורכבים בארץ.

פורסם

אם אני לא טועה הפסיקה התנועה שלה לפני כשנה עקב שריפה שהשביתה אותה , גילית עכשיו שבכלל מתכננים לחדש אותה.

השתמשתי בפוניקולר באפריל האחרון בעיר ברגן בנורווגיה שמה הקו לא תת קרקעי ועם גג שקוף - היא עוצרת בתחנות על קו ההר והמקומיים משתמשים בה כדי לרדת למרכז העיר ולחזור חזרה לשכונות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
המטרונית לא משרתת את תושבי חיפה שחיים על ההר. היא אינה עולה להר כלל. והחיפאים המעוניינים להשתמש בה אינם יכולים לרדת למטה בגלל שאין מספיק חניה בקרבת תחנות המטרונית.

אם כבר התחלת לכתוב לגבי המטרונית, התכנון המקורי היה שתהיה חשמלית אך בגלל שיקולי תקציב בסוף זה הפך לנתיב מיוחד לאוטובוס יעודי.

ההחלטה לבנות BRT במקום רכבת קלה חשמלית הינה כנראה החלטה חכמה מאד - מכמה סיבות:

1. זמן ההקמה - הרבה יותר קצר. הסבל שנגרם לתושבים בתקופת הקמת המטרונית כבר נשכח, אילו היו מקימים חשמלית כנראה שעדיין היינו סובלים (אולי קצת פחות, בזכות 22 ונחל גיבורים).

2. עלויות הקמה הרבה יותר קטנות.

3.שיקול בדרגה יותר נמוכה אבל לא מבוטל - השיקול האסתטי: קוי החשמל העיליים הנדרשים לרק"ל חשמתית מכערים מאד את הרחובות.

יש שמועות על כוונה להקים קו מטרונית בין האוניברסיטה למרכז הכרמל. לא ברור לי מתי ואיך, גם כך הרחובות צפופים.

בינתיים, עד כמה שאני מבין, מה שלפני 40 שנה היה מדיחה של 1 באפריל בטכניון מתחיל לקרום עור וגידים: רכבל מלב המפרץ לטכניון ולאוניברסיטה. ביניתיים גם ביצי גוראל, שנועדו לתיירות, משמשות ככלי תחבורה ציבורית לתלמידי ומרצי מכללת גורדון, אשר חונים בבת גלים ונוסעים ברכבל למכללה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השתמשתי בפוניקולר באפריל האחרון בעיר ברגן בנורווגיה שמה הקו לא תת קרקעי ועם גג שקוף - היא עוצרת בתחנות על קו ההר והמקומיים משתמשים בה כדי לרדת למרכז העיר ולחזור חזרה לשכונות.

נסעתי בכאלה בכמה ערים בעולם. מדובר בדרך כלל במסלול קצר של כ 300-500 מטר, הפרש גובה גדול בין התחנה התחתונה לעליונה ולפעמים תחנת ביניים במזלג שבאמצע המסלול.

לא תת קרקעי כמובן.

מה שמעניין זה שרוב המערכות האלו נבנו לפני 100 שנה או יותר, מאז כמובן שופצו כמה פעמים אבל המבנה הכללי נשאר כמו שהיה.

בגלל עקרון פעולה (קרון יורד מאזן את הקרון העולה), מנוע חשמלי יחסית קטן בסדר גודל של 60-100 כ"ס מספיק.

פורסם
מנוע חשמלי יחסית קטן בסדר גודל של 60-100 כ"ס

:lol: הצלחת לגרום לי לחייך...

עבדתי לפני זמן מה בחברה המשווקת מנועים חשמליים. מנוע של 100 כ"ס הוא לא כזה קטן...בדוק :wink:

לשם השוואה, מנוע של 10 כ"ס שוקל כחמישים ק"ג והוא בגודל של המכוניות צעצוע של הילדים (הממונעות).

מנוע של 100 כ"ס הוא במשקל של רכב, רק גבוה ממנו :-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זו לא שאלה של מומנט? לטסלה S 85D יש כוח משולב של המנועים באזור ה690 כ"ס. אני מניח שהמומנט נמוך משמעותית מזה של מנוע פוניקולר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
[emoji38] הצלחת לגרום לי לחייך...

עבדתי לפני זמן מה בחברה המשווקת מנועים חשמליים. מנוע של 100 כ"ס הוא לא כזה קטן...בדוק :wink:

לשם השוואה, מנוע של 10 כ"ס שוקל כחמישים ק"ג והוא בגודל של המכוניות צעצוע של הילדים (הממונעות).

מנוע של 100 כ"ס הוא במשקל של רכב, רק גבוה ממנו :-D

לא דיברתי על גודל פיזי, הוא יכול להשתנות. תבדוק איזה הספק יש למנועים חשמליים במכוניות היברידיות.

כמובן שבשנת 1900 כשבנו את זה, המנוע החשמלי בהספק 50 כ"ס לא היה קטן בכלל.

מה שרציתי לאמור, שבשביל להזיז את המערך הזה לא צריך מנוע חזק, זה היתרון של השיטה.

פורסם

השאלה איזה מומנט יהיה לאותו מנוע 100 כ"ס בגודל של מכונית.

המנוע החשמלי של איוניק מוציא 43 כ"ס ו169 נ"מ, וזה משהו שנכנס בין מנוע לתיבת הילוכים בלי להגדיל אותה למימדי אוטובוס

6a00d8341c4fbe53ef01bb0979bcb6970d-550wi.jpeg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...