Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כרמלית בחיפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכשהו לא יצא לי אף פעם לנסוע בכרמלית.

מישהו נוסע?

יש בכלל תנועה של נוסעים?

זה רווחי או שנשאר רק כמסורת ואחד מסמלי העיר?

שמעתי ברדיו שמכניסים עכשיו קרונות חדשים.

חדשים באמת?

או ישנים שחזרו משיפוץ?

אם מישהו יכול להרחיב/להוסיף על המערכת הזו, אשמח לקרוא.

תודה.

פורסם

אם אתה מתעניין במאחורי הקלעים

http://guyshachar.com/content/heb/2015/carmelit-haifa-technical-issues/

מינואר 17 התאפשר לעבור בין הכרמלית לאוטובוסים ורכבות (תלוי בחוזה) ללא תוספת תשלום ומספר הנוסעים עלה.

בפברואר פרצה שריפה וקטעה את המגמה הזו. אמורה לחזור לשירות בספטמבר, עם שני מערכים חדשים.

[video=youtube;ySWBcPB-Wi0]

פורסם

פוניקולור אולדסקול, קרון אחד עולה- השני יורד במקביל. הסטטיסטיקות האחרונות שראיתי היו משנת 2013-14, היו קצת מעל 2000 נוסעים ביום, אבל זה היה במגמת עליה מאוד מאוד חדה.

רק ב 2016 סוף סוף חיברו את הכרמלית לרשת התחבורה ככה שאפשר להשתמש בה ברב-קו.

אף פעם לא הייתה ממש רווחית, מאז 1992 מפסידה כסף. בשנה שעבר הייתה שריפה, הקרונות הלכו פייפן, הביאו קרונות באמת חדשים שיתחילו לפעול מספטמבר.

לדעתי מספר הנוסעים יגדל מאוד, זו חד וחלק הדרך המהירה ביותר מהעיר התחתית למרכז הכרמל. אם מישהו היה משכיל לפתוח את הכרמלית גם בסופ"ש, אני מוכן לחתום שמספר הנוסעים יכפיל את עצמו- 2 נקודות הקצה של המסלול הן 2 זירות הבילוי הכי פעילות בחיפה.

פורסם

הישנות נמצאות כרגע זרוקות ליד מוזיאון הרכבת בחיפה, אפשר לראות אותם שעוברים ברכבת ליד תחנת מרכז השמונה בצד השמאלי שנוסעים לכיוון דרום.

פורסם

עד לפני שנתיים הייתי משתמש קבוע בכרמלית - שכרתי משרד ממש ליד ככר פריז והרו"ח שלי יושב במגדל הנביאים, כך שהייתי מגיע אליו בלי לצאת להדר בכלל, בתוך הבניין. מאז עברתי משרד ולא יצא לי לנסוע. זאת בפירוש הדרך הכי מהירה והכי נוחה להגיע מהעיר למרכז הכרמל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כילד השתמשתי בכרמלית די הרבה - כולל שנה אחת בה נסעתי בה יום יום לבית הספר. להערכתי הפעם האחרונה בה נסעתי בכרמלית היתה לפני כ-20 שנה, במסגרת איזה יום כיף לילדים.

כאשר הכרמלית נבנתה לפני כ-60 שנה היא חיברה את המרכזים העיקריים של חיפה. כיום מדובר במערכת שמחברת שום מקום לשום מקום. העיר גדלה פי כמה (הן באוכלוסיה והן בשטח הבנוי), הדר הכרמל, שהיתה שכונה ומרכז מסחר עיקרי ירדה מגדולתה וגם מרכז הכרמל כבר לא כל כך מרכזי. להוסיך לכך את השבתת הכרמלית בסופי השבוע והיא מאבדת לחלוטין את הרלוונטיות שלה. ודרך אגב - השבתה ממושכת של הכרמלית בסוף שנות ה-80 עד תחילת שנות ה-90 בשל הזנחת התחזוקה לא הועילה לה, הקהל התרגל לא להשתמש בשירות.

ד"א - הכרמלית הנבנית כעת היא הדור השלישי שלה - הדור הראשון נסע על צמיגים, רק בשיפוץ של תחילת שנות ה-90 היא הועברה למסילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבר שגר בהדר אומר שזו הדרך הכי יעילה להגיע לעיר התחתית בימי חול.

חיפה עיר מעורבת ולדעתי אין סיבה שלא תעבוד גם בשבת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

העיריה מנסה מאוד להפוך את העיר התחתית למרכז של עסקים ביום ובילויים בלילה, כפי שקיים בהרבה ערים מצליחות בעולם.

בינתיים זה מצליח ככה ככה, בעיקר עניין הבילויים. לגבי העסקים, קרית הממשלה יושבת בעיר התחתית ומרכזת סביבה הרבה משרות צווארון לבן. עם אכן תתממש תוכנית פתיחת החזית לים, אני מניח שזה יתן דחיפה רצינית לבילויים.

בכל מקרה, אין ספק שהכרמלית היא הדרך הכי נוחה להגיע לשם, בעיקר ביום. גם חוסך חניה וגם התחנה ממש במרכז מתחם העיר התחתית.

השאלה איך מגיעים לכרמלית מלכתחילה...

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בוא נגיד את זה ככה:

אם היא לא היתה קיימת, לא היו מקימים אותה במסלול הזה.

ברגע שהיא משויכת לכרטוס ברב קו, כולל חופשי יומי, ומעברים, יש סיכוי שיותר אנשים ישתמשו בה, אבל לא רואה אותה הופכת לאמצעי תחבורה המוני, אלא כאטרקציה למבקרים בחופש ועוד כמה שהמסלול שלה במקרה מתאים להם.

פורסם

נסעתי בה לעיתים, בעיקר בתור ילד. בתור אדם בוגר כבר לא היה לי בה צורך. המסלול שלה לא מתאים לי לכלום... צודק מי שאמר שזו הדרך המהירה ביותר להגיע מהעיר לכרמל, אבל כל כך נדיר שאני בעיר/בכרמל וצריך להגיע לצד השני של העיר :shock:

סה"כ, זה נחמד, אין מה להגיד. יש שם ריח מיוחד במנהרה של הכרמלית שאני לא מכיר בשום מקום אחר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם יש למסילה אדני עץ, אז זה כנראה ריח של creosote.

חומר שמשתמשים בו לשימור אדני אץ. טובלים את האדנים בחומר בשלב הייצור והוא נספג בהם.

לחומר ריח חזק שלא מתנדף שנים, במיוחד במנהרה סגורה.

פורסם

אני בכנות לא יודע.

למיטב זיכרוני כל המסילה מברזל נטו, ללא אדני עץ, אבל לך תזכור כמה וכמה שנים אחורה. רק המחסומים בקצוות, ייתכן שעשויים עץ בחלקם (שריד מהדור הראשון?). בכל מקרה, אני מאד אוהב את הריח הזה. כך שאני לא חושב שמדובר על ריח של כימיקל...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם
אם יש למסילה אדני עץ, אז זה כנראה ריח של creosote.

חומר שמשתמשים בו לשימור אדני אץ. טובלים את האדנים בחומר בשלב הייצור והוא נספג בהם.

לחומר ריח חזק שלא מתנדף שנים, במיוחד במנהרה סגורה.

הבאתי אדני רכבת לגינה ויש להם ריח חזק של...משהו, כמו נפט, זפת, משהו כזה.

היום, כ-5 שנים אחרי, זה מתחיל להתפוגג אבל עדיין נוכח.

לגבי הכרמלית, היו לוקחים אותי בתור ילד בשביל האטרקציה, הדבר שאני בעיקר זוכר זה את התחושה הלא נעימה (שלא לומר פחד מוות)

מלהסתכל למטה לתוך הפיר, לשמוע שעה את הרעש ועדיין להיות מופתע מהרכבת שמגיחה פתאום מהחור :lol:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

כדי שאמתעי תח"צ יהיה יעיל הוא צריך לחבר את אזורי המגורים, המסחר והתעסוקה העיקריים. כפי שכתבתי קודם - הכרמלית אינה מחברת אף אחד מהם. מבחינה זו המטרונית הרבה יותר רלוונטית, אם כי משרתת יותר את תושבי הקריות מאשר את תושביחיפה עצמה, ויש איזו תרעומת על עירית חיפה אשר השקיעה במיזם שמשרת יותר את תושבי ההיקף. אבל זה הגיוני לשרת את כל המטרופולין, והמבנה המוניציפלי באיזור חיפה (וגם ת"א) הוא כזה שהעיר המרכזית יחסית קטנה מוקפת בהרבה עיריות יחסית קטנות, ומבחינה תחבורתית יש להתיחס לכולן כאל גוש אחד.

לגבי המטרונית - כעת מתבצעות עבודות להרחבתה לנשר, עוד איזור מגורים חשוב, שלצידו אזורי מסחר (קמעוני) ותעסוקה משמעותיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...