Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמת האמינות של רכבים רק עולה עם השנים, בעבר שהיית קונה רכב חדש היית צריך ללכת לחיזוק ברגים אחרי אלף ק"מ, מנוע שהחזיק מאה אלף ק"מ עד לאובראול היה מכובד, היום יצרנים התקדמו, אבל בעבר לתקן את הרכב היה קל יחסית. היום לא, העצה הכי טובה שכבר ניתנה בשרשור, היא למצא מכון לשיפוץ גירים ולבקש הצעת מחיר,

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה של פות"ש שהוא מחפש את הפתרון במקום הלא נכון.

מכיוון שלא ניתן לשפץ הגיר, הדרך הנכונה והזולה היא לרכוש גיר מפירוק (מעריך שיכול לעלות 5k)

בד"כ תיקונים במוסך מרכזי של יבואן הם הכי יקרים שיש. לדוגמא, בשבוע שעבר התלונן גיסי שהמזגן האוקטביה שלו הפסיק לעבוד. בבדיקה במוסך מורשה יבואן איבחנו שיש דליפה ביחידה הפנימית ויש להחליפו בעלות של...7800 ₪ לפני מע"מ. (מדובר על רכב משנת 2010)

בסופו של דבר הוחלפה היחידה הפנימית במוסך מתמחה במיזוג אוויר בעלות של 3000 ₪ כולל מע''מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רמת האמינות של רכבים רק עולה עם השנים, בעבר שהיית קונה רכב חדש היית צריך ללכת לחיזוק ברגים אחרי אלף ק"מ, מנוע שהחזיק מאה אלף ק"מ עד לאובראול היה מכובד, היום יצרנים התקדמו, אבל בעבר לתקן את הרכב היה קל יחסית. היום לא, העצה הכי טובה שכבר ניתנה בשרשור, היא למצא מכון לשיפוץ גירים ולבקש הצעת מחיר,

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

ממש לא בטוח שרמת האמינות עולה. המנועים משתכללים ומשתנים, וזה עוד מבלי להזכיר את כל אלקטרוניקה והגאדג'טים שנוספים, ככה שהפוטנציאל לתקלות גדל. את כל הדברים האלה לוקח הרבה זמן לייצב. אני גם לא בטוח שהיצרנים עצמם מעוניינים לייצר מכוניות אמינות מדי, כי זה אומר שתחזיק רכב יותר זמן ולא תקנה חדש.

פורסם

ועדיין - אם הרכב מאכיל אותך מרורים, הסיכוי שתקנה מאותו יצרן הוא כנראה אפסי.

אז כנראה שכן יש להם אינטרס כלשהו

פורסם

אם אתה חושב שאת כולם מעניינת אמינות אתה טועה. אנשים מחפשים נוחות, פינוק, טכנולוגיה, ביצועים, פינוק. אז הלכו המצמדים או הגיר אחרי 6 שנים. אתה חושב שכולם באופן גורף יעברו ליצרן אחר?

פורסם
ההבדל בגדול הוא המחיר.

שיפוץ גיר פלנטרי 4 מהירויות היה מסתכם בין 1,000 ל 4,000 תלוי במקרה הספציפי ובכשל.

כשהעלות נושקת ל 20K הגיוני שיצעקו.

שים לב ברכבים משפחתיים לא היו מעולם רכיבים שהחלפתם דרשה סכומים שאלו למעט גירים רובוטיים, ובמכאן הצעקה.

בוודאי שכן, קח משפחתית סטנדרטית כלשהי עם גיר אוטומטי פלנטרי, ברר את היבואן כמה יעלה גיר חדש, שים לב לא משופץ, חדש מהקופסה. גיר חדש מהיצרן עולה עולה סכומים כאלו של כמה עשרות אלפי ש"ח (15-30 אלף להערכתי). כנ"ל גם מנוע. אני מדבר על רכבים סטנדרטיים כן? לא רכבי יוקרה. וזה עוד לפני שהזכרנו כמה עלול לעלות מחשב ניהול מנוע, מחשב ניהול גיר ועוד שאר אלקטרוניקה יקרה להחריד.

הפתרון שהוצע לו הוא הפתרון הטוב ביותר, גיר חדש מהקופסה אבל כמובן שהוא גם הפיתרון היקר ביותר.

אני דיי בטוח שאם הוא ימצא מקום שמשפץ גירים שכאלו העלות תהיה ככל הנראה דומה לשיפוץ גיר פלנטרי +-.

פורסם
איך זה אותו סיפור? גיר מול מנוע, אלנטרה מול וולוסטר, ואפילו לא פירטת עלויות או פרטים על הרכב.

הפוסט מדבר על אמינות, לא מדבר על חלק ספציפי. במיוחד שיונדאי זה מותג שלכאורה "אמין".

בגישה העוקצנית שלך, אפשר למסמס כל בעיה בכל רכב.

אין לי מה לפרט "פרטים" על הרכב ומבחינת עלויות עלה כמה אלפי שקלים (לא זוכר בדיוק, וגם השירות לא היה להיט, אחרת הייתי כותב תגובה שונה לחלוטין)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

למה עוקצנית?

זה עדיין מותג אמין (לכאורה). פאקים ותקלות בלתי צפויות יש לכולם, גם אצל האמינים שבהם.

פורסם
חברה, לאחרונה מתרבים השרשורים על מכוניות יחסית חדשות (בעיניי) שטופלו כמו שצריך לפי הספר ובכל זאת הן מתקלקלות ברמה כזאת שהתיקון יקר מאוד. רוב האנשים שאני מכיר תיקון בעלות של 40K או אפילו 20K הוא יקר מאוד, בטח לרכב בן 6 ועדיף כבר לקנות אחר. אבל, וכאן זה אבל גדול, רכב זה לא מחשב, מדפסת וכו' שאתה זורק וקונה חדש כי חבל לתקן. חלק נכבד מהגולשים פו בפורום מקבל בהבנה שאותי אישית מאוד מתמיהה את העובדה הפשוטה שדברים כאלו לא אמורים לקרות (אחד למיליון אוליי). פעם חשבתי שאם אתה קונה רכב חדש, אתה פטור מתקלות אבל זה כבר לא נכון היום, ההרגשה היא שאתה קונה רכב היום, ולא משנה מאיזה יבואן, שזה לוטו, ואתה צריך להיות מוכן נפשית להוצאה כבדה על מנוע, גיר, מחשב רכב, והרשימה עוד ארוכה.

לפני 10-15 שנים אני חושב שדבר כזה לא היה מתקבל בכזו הבנה. סתם דעתי. וקל לומר שהוא לא צודק, סתם מנסה ללחוץ על היבואן ולקרוא לו חזיר, גנב ומה לא. אני בטוח שאם זה היה קורה לכם, התגובה הייתה שונה לחלוטין ואולי לו הייתם במקומו, גם הייתם כועסים ומעוצבנים "קצת".

אפשר לדעת מה מבחינתך הוא ״זמן סביר״ שבו היבואן צריך להחליף את החלק ללא עלות?

נגיד והיה מדובר ברכב בן 10 עם 20000 ק״מ, גם אז צריך להחליף ללא עלות בגלל הנסועה הנמוכה?

אתה מכיר חברת ביטוח לבית שתתקן לך נזילה שלוש שנים אחרי שהביטוח הסתיים? אני לא.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה, אך הנושא עדיין רלוונטי. מקרה דומה שקרה לי באופן אישי

יונדאי i30 שנת יצור 2017. הלך הגיר אחרי שלוש שנים ועשרה חודשים. נכון- היבואן לא חייב לי כלום. וכמחווה של רצון טוב קיבלתי 50% הנחה. הוחלפו החלקים הבאים שמהוויים כמעט את כל הגיר, רק בחלקים, במקום יחידה אחת קומפלט: 

סט מצמדים כפול-קומפלט

מיסב מצמד

מפעיל מצמד

וטבעת

קיבלתי, ספגתי, שתקתי.

עכשיו תגידו לי אתם- לכמה זמן גיר אמור להחזיק בבלאי טבעי ובשימוש סביר?

חיפוש באינטרנט מבלי להבין בתחום: אורך חיים של גיר רובוטי כפול מצמדים החזיר לי תוצאות של עשר שנים..

אז כן, היבואן לא חייב לי כלום, אבל זה עדיין לא הוגן, גם אם זה מיליון מקרים ותקלה גורפת וגם אם זה לקוח בודד שנאלץ לשלם ממיטב כספו על משהו שאמור לעבוד יותר מ6 שנים מבלי להתקלקל

פורסם (נערך)

תודה רועי, לפני שנכנס למוסך על בעיית הגיר, הרכב עבר 44,677 קילומטרים וטופל בזמן רק במוסך מורשה יבואן ובחלקים מקוריים בלבד, בדיוק לפי הספר!

עריכה אחרונה על ידי RichardGirYadani
הוספת מידע
פורסם
לפני 58 דקות, RichardGirYadani כתב:

הוחלפו החלקים הבאים שמהוויים כמעט את כל הגיר, רק בחלקים, במקום יחידה אחת קומפלט: 

סט מצמדים כפול-קומפלט

מיסב מצמד

מפעיל מצמד

וטבעת

זה לא הגיר... אלו המצמדים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

זה לא הגיר... אלו המצמדים.

תודה על החידוד, אלו לא רק המצמדים שהוחלפו, אלא גם החלק (הרובוט) שמפעיל אותם (לפי מה שהוסבר לי במוסך בזמנו) והם מהווים חלק בלתי נפרד מהמערכת-שלא אמורה להתקלקל כל כך מהר, ותתקן אותי אם אני טועה

עריכה אחרונה על ידי RichardGirYadani
תיקון
פורסם

גיר רובוטי כפול מצמדים יכול להתקלקל תיאורטית גם אחרי 30 אלף קמ אם נוסעים רק בפקקים של הבוקר כל הזמן ובולמים-מאיצים. בפקקים עדיף בהרבה גיר אוטומטי פלנטרי כי יש לו ממיר מומנט דרך נוזל ולכן אין שחיקה.

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...